Αποστολέας Θέμα: BRONCO - Panzerkampfwagen Mk.IV 744(E) (A13) - 1/35  (Αναγνώστηκε 9617 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: BRONCO - Panzerkampfwagen Mk.IV 744(E) (A13) - 1/35
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 19, 2013, 08:13:11 μμ »
το κατασκευαστικό μέρος τελείωσε και αύριο ή μεθαύριο θα πέσει αστάρωμα και ίσως προσκίαση.
φωτογραφίες θα ανεβάσω μετά, μερικές με τελειωμένο το κιτ και κάποιες άλλες μετά το αστάρωμα/προσκίαση.

Τώρα που το βλέπω τελειωμένο, είναι πολύ όμορφο άρμα και επίσης έχουν περισσέψει πολλά κομμάτια, στην ουσία ένας ολόκληρος πύργος με τις θυρίδες του, πλαινά φτερά και ασπίδια και ένα σωρό δοχεία καυσίμων. Τέλεια! :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 20, 2013, 08:00:09 μμ »
Χρωστάω φωτογραφίες από εχτές και έβγαλα αρκετές ώστε να επανορθώσω σήμερα!

Για αρχή, μερικές από το τελειωμένο άρμα:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και δύο από το ασταρωμένο μοντέλο:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Και τέλος, φωτογραφίες από την προσκίαση:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Πώς σας φαίνεται? Ίσως είναι λίγο έντονη η προσκίαση, αλλά νομίζω ότι την σηκώνει το panzer gray. Τώρα να δούμε με την κωλοδουλειά πότε θα βρώ χρόνο να βάψω

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 21, 2013, 12:26:26 μμ »
Περάστηκε και το βασικό χρώμα:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Μπορεί να σας φανεί αστείο, αλλά σήμερα ανακάλυψα τη χαρά του αζαξ και του σταγονόμετρου... η ανάμειξη των χρωμάτων και το καθάρισμα του αερογράφου έγιναν απόλαυση. Μιλάμε, τόσο καιρό ζούσα στο σκοτάδι  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 25, 2013, 09:49:08 μμ »
Βάφτηκαν τα ελαστικά κομμάτια των τροχών καθώς και το ξύλο πίσω (η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω την χρήση του).

Σε κάποια σημεία στους τροχούς και στο ξύλο φαίνονται κάτι σαν μπαλώματα, στην πραγματικότητα είναι νωπό χρώμα από διορθώσεις που έκανα σε σημεία που μου ξέφυγε το χρώμα.
Όσον αφορά το ξύλο, σκέφτομαι να του κάνω ένα πλύσιμο με raw umber και μετά στεγνό με burnt umber, μπασ και μπορέσω να αποδώσω τα νερά του ξύλου.
Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση αν'αυτού που σκέφτομαι?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 26, 2013, 07:11:52 πμ »
Το δοκάρι το χρησιμοποιούσαν για να ξεκολλάει στο άρμα σε περίπτωση που κόλλαγε σε λάσπη, βούρκο, κλπ. Σχετικά με το βάψιμο:

Αν τα νερά είναι χαραγμένα, θα το βάψεις με κάποιο ανοιχτό ακρυλικό μπεζ. Όταν στεγνώσει, θα το βάψεις με καφέ λάδι, κατευθείαν από το σωληνάριο. Θα αφήσεις το λάδι να "τραβήξει" για περίπου 10 λεπτά. Μετά με ένα καθαρό πλατύ πινέλο, θα σκουπίσεις το λάδι  και είσαι έτοιμος. Όσο περισσότερο σκουπίζεις το λάδι, τόσο περισσότερο θα αποκαλύπτεται το αρχικό χρώμα (θα "ανοίγει" το ξύλο). Εννοείται ότι είναι προτιμότερο να το βάψεις σε δύο δόσεις, για να μπορείς να το πιάνεις

Αν τα νερά είναι ανάγλυφα, θα πρέπει να τα τρίψεις και με ένα πριονάκι (εγώ χρησιμοποιώ κάτι φωτοχαραγμένα της Tritool) που θα το σύρεις ακανόνιστα πάνω στο πλαστικό, να τα χαράξεις. Στη συνέχεια βάφεις, όπως παραπάνω.

ʼλλη λύση, είναι να αντικαταστήσεις το πλαστικό δοκάρι με ένα από μπάλσα  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 26, 2013, 08:28:54 πμ »
Καλημέρα,

Έτσι όπως το βλέπω, τα νερά είναι χαραγμένα, οπότε θα δοκιμάσω την πρώτη μέθοδο που μου πρότεινες.

Σκέφτηκα και την λύση του μπάλσα/ξύλου, αλλά την σκέφτηκα πολύ αργά και οποιαδήποτε προσπάθεια αντικατάστασης νομίζω ότι μόνο ζημιά θα κάνω και επειδή δεν με εμπιστεύομαι, θα μείνω στην λύση του βαψίματος  :mrgreen:

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές!  ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 26, 2013, 07:33:44 μμ »
Αν και είναι ακόμα νωπό το λάδι, νομίζω πώς βγήκε ΟΚ.

Click to see the original size.

Το υπόλοιπο το άρμα περάστηκε με παρκετίνη, όταν στεγνώσει και το λάδι, θα περαστεί και αυτό, αύριο μάλλον!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 29, 2013, 12:42:29 μμ »
Αρχικά περάστηκε ένα χέρι παρκετίνη και μια μέρα μετά μπήκαν τα σήματα:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

To άφησα καμμιά ώρα να ηρεμήσει και μετά το έκανα wash με burnt umber και όταν στέγνωσε, ξανά πέρασμα με παρκετίνη:

Αν και είναι ακόμα υγρή η παρκετίνη και ίσως δεν φαίνεται καλά, πιστεύω πως το πλύσιμο ανέδειξε καλύτερα τα χαρακτηριστικά του δοκαριού:

Click to see the original size.

Το επόμενο στάδιο είναι να αναδείξω τις γωνίες και τις βίδες. Προσανατολίζομαι για τις γωνίες/άκριες να παίξει στεγνό πινέλο με titanium white και για τις βίδες να παίξει pin wash με το ίδιο χρώμα.
Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικά με τα φίλτρα, για τα οποία διαβάζω συνέχεια, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι. Ποιά η διαφορά του φίλτρου από το πλύσιμο? Ρωτάω γιατί σχεδόν σε όλες τις κατασκευές αρμάτων βαμμένα με panzer grey, όλοι μιλούν για μπλέ φίλτρο. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 29, 2013, 08:00:40 μμ »
Xωρις παρεξηγηση,αλλα αν δεν ειχε τα pe πανω θα σου ελεγα να το ψεκασεις ενα χερι fornet και να το ξαναβαψεις απο την αρχη. Δεν ξερω γιατι (αν και λογικα ειναι λαθος αραιωση και πιεση στο ψεκασμα) αλλα το χρωμα ειναι υπερβολικα σαγρε και τωρα με το wash δειχνει ακομα χειροτερο.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 30, 2013, 12:19:39 πμ »
Εχει δικιο ο  Crow για το χρωμα,ταΡΕ μπορεις ευκολα να τα ξεκολλησεις με white spirit οποτε μην καθεσαι

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 30, 2013, 02:16:05 πμ »
Τη ζημιά την έκανε το αστάρι, έκανα κάτι πειράματα με την αραίωση και ήλπιζα πως θα στρώσει με το πέρασμα του χρώματος. Γιατί πρέπει να ξεκολλήσω τα φωτοχαραγμένα; Τα χαλάει το φορνετ; Να πώ την αμαρτία μου, μόνο που σκέφτομαι όλα αυτά τα ΡΕ να βγαίνουν και να ξαναμπαίνουν, με πιάνει ίλιγγος!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 30, 2013, 02:32:34 πμ »
Nαι,τα pe χαλανε με το fornet. :evil:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 30, 2013, 03:01:56 πμ »
Αυτό δεν το ήξερα για τα ΡΕ και το φορνετ. Θα δώ τι θα κάνω, αν και μάλλον τη βλέπω τη δουλειά και το αφήνω ως έχει. Ξέρω πως είναι λάθος, αλλά φοβάμαι μην κάνω μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που έχει

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 04, 2013, 12:32:36 μμ »
Νομίζω πως είμαι κοντά στο τέλος  :mrgreen:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σηκώνει λίγη περιποίηση παραπάνω και σε κάποια σημεία λίγο φτιάξιμο/συμμάζεμα για να δείξει πιο ομοιόμορφο. Επίσης, πιστεύω τώρα πια δεν χτυπάει σχεδόν καθόλου ότι η επιφάνεια του ήταν σαγρέ.

Πώς σας φαίνεται μέχρι εδώ?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 05, 2013, 12:20:05 πμ »
Αυτές οι μαύρες τελίτσες πάνω στο άρμα τι είναι??
Επίσης το λάσπωμα που έχεις κάνει δείχνει λες και κάποιος έβαψε με καφέ χρώμα τα κάτω σημεία του άρματος και τους τροχούς. Θέλει πολύ πιο απαλό σβήσιμο η σκόνη-λάσπη.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 05, 2013, 12:47:19 πμ »
Νομιζω οτι πρεπει να εισαι ακομη μακρια απο το τελος,εκτος και αν το βαρεθηκες και θες να ξεμπερδευεις.
Αν θες να το δουλεψεις δες μερικα πραγματα.
Σκουρια σε ερπυστριες και εξατμιση.Απολυτα flat με ενα χρωμα.Δουλεψε τη λιγο για να δειξουν σκουριασμενα θελουν το λιγοτερο τρεις διαφορετικες αποχρωσεις για να δειξουν σωστα.
Σκονισμα, λασπωμα σαν το εκανε καποιος με βουρτσα.Το ιδιο με το παραπανω,βαλε καποια επιπλεον αποχρωση σβησε πιο  απαλα τα τελειωματα,αν εχεις σκονες καντο με αυτο θα σε βοηθησουν.
Οι προβολεις μπροστα ειναι αβαφτοι αλλα φανταζομαι το εχεις υποψην σου.
Οι σκουριες στις χειρολαβες και στους κρικους ανυψωσης τι ακριβως σημαινουν;.Αν υποδηλωνουν chipping μαλλον πρεπει να διαβασεις λιγο παραπανω πως ακριβως γινεται.Διορθωσε το ενα πολυ σκουρο καφε χρωμα χωρις σκουρια.Αν θες να βαλεις,τοτε ελαχιστη με ενα σφουγγαρακι,το ιδιο και με το καφε,οχι με πινελο.
Κανε λιγο chipping στο ξυλο των racks στον πυργο.

ΥΓ.Για επομενες κατασκευες στο μελλον προσεχε τις ενωσεις σου,αφηνεις κενα.
     Προσεχε τις χαλκομανιες ωστε να καθονται σωστα χωρις να γερνουν οπως το G στον πυργο.
Καλη συνεχεις

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 05, 2013, 02:40:14 πμ »
οι μαύρες τελίτσες είναι καφέ και είναι μια προσπάθεια για τσιπινγκ με πινέλο, όσο και να το παλεύω, δεν το'χω. Το δούλεψα λίγο παραπάνω και είναι πιο νορμαλ οι σκουριές, έχω λίγη δουλειά ακόμα, δούλεψα και το λάσπωμα, θα του ρίξω και σκόνισμα και πιστεύω θα δέσει καλύτερα με το υπόλοιπο άρμα.
Δούλεψα και το υπόλοιπο άρμα και θέλω να δοκιμάσω λίγο στεγνό πινέλο και φυσικά τσιπινγκ με το σφουγγάρι. Θα ανεβάσω αύριο, αν προλάβω φωτογραφίες από όσα έχω κάνει μέχρι στιγμής. Αν βρώ χρόνο, θα δουλέψω στα σημεία που μου είπατε.
Ευχαριστώ πολύ!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 06, 2013, 10:37:58 πμ »
Νομίζω πως το βελτίωσα και σε σύγκριση με τις προηγούμενες φωτογραφίες φαίνεται πολύ καλύτερο, ευχαριστώ για τις συμβουλές γιατί εγώ μπορεί και να το άφηνα στο μαύρο του το χάλι!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Εσείς πώς το βλέπετε μέχρι εδώ?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 06, 2013, 05:14:33 μμ »
     Προσεχε τις χαλκομανιες ωστε να καθονται σωστα χωρις να γερνουν οπως το G στον πυργο.

Το πρόσεξα σήμερα αυτό, σε σχέση με το πραγματικό, το δικό μου G έχει κάτσει πιο ίσια
Click to see the original size. Click to see the original size.

:mrgreen:

Πέρα από την πλάκα, εγώ προσπάθησα να το βάλω όσο πιο ίσια γίνεται και στο μάτι μου φαίνεται εντάξει το G. Έτυχε και έπεσα πάνω στις φωτογραφίες και μου φαίνεται ότι δεν καιγόντουσαν και τόσο πολύ για το πως θα κάτσει πάνω το G, αρκεί να φαίνεται.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος ΑρηςΚ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 08, 2013, 10:43:22 πμ »
Μου αρέσει πολύ! Ίσως (τονίζω το ίσως) θα μπορούσε να σηκώσει λίγο κοντράστ το κάλυμμα του κινητήρα που είναι κάπως μονόχρωμο- ένα pin wash στις γραμμώσεις; Και λίγο λιγότερο ομοιόμορφο το δοκάρι πίσω. Λεπτομέρειες.
Α.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #70 στις: Ιουλίου 08, 2013, 12:10:01 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις

Το δοκάρι δεν φαίνεται τόσο καλά από τις φωτογραφίες, τα νερά του φαίνονται εντάξει από κοντά.

Για το κάλυμμα του κινητήρα θα δοκιμάσω και ένα pin wash και θα ποστάρω το αποτέλεσμα!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος ΑρηςΚ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #71 στις: Ιουλίου 08, 2013, 11:16:40 μμ »
Έχεις δίκιο για το δοκάρι. Κοιτάζοντας καλύτερα μερικές ακόμα φωτό (και ειδικά αυτές στο thread των συμμετοχών), είναι μια χαρά.
Α.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #72 στις: Δεκεμβρίου 03, 2014, 09:44:58 πμ »
Επειδή έκανα αναδιοργάνωση στο αρχείο μου στο picasa και χάθηκαν όλες οι φωτογραφίες, όποιος θέλεις να δεί τις φωτογραφίες από το στάδιο της κατασκευής και το τελειωμένο μοντέλο υπάρχουν όλες εδώ

Χρήστος

Tags: