Αποστολέας Θέμα: BRONCO - Panzerkampfwagen Mk.IV 744(E) (A13) - 1/35  (Αναγνώστηκε 9616 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: BRONCO - Panzerkampfwagen Mk.IV 744(E) (A13) - 1/35
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:00:47 μμ »
Προχώρησα αρκετά σήμερα και αφού ξεπέρασα το αρχικό πάγωμα με τα γρανάζια, μπορώ να πώ ότι ευχαριστιέμαι την κατασκευή και δεν αντιμετώπισα κάποιο άλλο με τα ΡΕ.
Σε αρκετά σημεία το πλαστικό ήταν στραβό, αλλά επειδή είναι εύκαμπτο έρχεται εύκολα και κολλάει γρήγορα. Τρανό παράδειγμα το παρακάτω:

Click to see the original size.

Και φτάσαμε σε αυτό το σημείο, σχετικά εύκολα:

Υπόλοιπες λεπτομέρειες από την πρόοδο μέχρι στιγμής:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στις φωτογραφίες παρατήτησα ότι τα κομμάτια έχουν διαφορετικό χρώμα, αναλόγως από ποιό πλαίσιο έχουν κοπεί.

Μέχρι στιγμής, πλάκα έχει :D

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 29, 2013, 06:16:01 μμ »
μικρή πρόοδος σήμερα, με καθυστερούν πολύ τα ΡΕ κομμάτια, μέχρι στιγμής είναι το κιτ με τα περισσότερα ΡΕ που έχω δουλέψει (όχι ότι έχω κάνει πολλά με ΡΕ  ::glossa::)

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Μπήκαν οι εξατμίσεις, οι χειρολαβές στις θυρίδες, τα κουτιά αποθήκευσης και έκλεισε πίσω ένα κενό που είχε.
Πάντως, περίμενα καλύτερη ποιότητα από την μπρονκο στην χύτευση, πάρα πολλά σημάδια και φλας και έχουν ένα θέμα με τα μικρά κομμάτια, οι γραμμές των καλουπιών κάνουν μπάμ.
Όταν με το καλό πιάσω και το su-152, θα συγκρίνω την ποιότητα, έτσι από περιέργεια, να δώ και αν βελτιώθηκε η κατάσταση, αφού το su-152 είναι τουλάχιστον 3 χρόνια μεταγενέστερο (σαν κιτ).

Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν με παιδεύει ιδιαίτερα, που σημαίνει ότι δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται ή εγώ έχω αποκτήσει υπομονή και επιμονή σαν μοντελιστής :lol: :lol:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 29, 2013, 06:43:08 μμ »
Καλο κουράγιο, τους κινητήριους τους έχεις μοντάρει?

Έχουν ένα ΡΕ λαμάκι που μπαίνει ανάμεσα στα στεφάνια, θέλει να γίνει κωνικό, και είναι κοντό σε μήκος και καλύτερα μην το βάλεις καθόλου  :wink:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 29, 2013, 07:43:05 μμ »

Έχουν ένα ΡΕ λαμάκι που μπαίνει ανάμεσα στα στεφάνια, θέλει να γίνει κωνικό, και είναι κοντό σε μήκος και καλύτερα μην το βάλεις καθόλου  :wink:

Μάλλον αναφέρεσαι στα ΡΕ δαχτυλίδια που μπαίνουν στα γρανάζια:
Κοντά δεν ήταν, δεν είχα πρόβλημα εκεί. Το πρόβλημα ήταν στο να κολλήσουν πάνω στα γρανάζια :)

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 31, 2013, 04:27:34 πμ »
Ο Ευγένιος εννοεί άν τα p.e. ήρθαν έτσι:

:roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 31, 2013, 06:07:13 πμ »
Επιφυλάσσομαι να απαντήσω όταν γυρίσω από τη δουλειά γιατι είμαι με το κινητό τώρα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 31, 2013, 05:47:19 μμ »
Ευτυχώς τα Ελληνικά μου είναι καλά και δεν τα ξέχασα, αλλά επειδή κάνουμε και λάθη, μπορείς σε παρακαλώ να μου προσδιορίσεις σε πιο σημείο ακριβώς ρωτάει ο Ευγένιος αν "ήρθαν" τα ΡΕ δαχτυλίδια στους κινητήριους. Γιατί εγώ διαβάζοντας το παρακάτω:
Παράθεση

Έχουν ένα ΡΕ λαμάκι που μπαίνει ανάμεσα στα στεφάνια, θέλει να γίνει κωνικό, και είναι κοντό σε μήκος και καλύτερα μην το βάλεις καθόλου

Μια ερώτηση διακρίνω και αυτή είναι αν έχω μοντάρει τους κινητήριους. Τα υπόλοιπα είναι μια συμβουλή, ότι καλό θα είναι να αποφύγω τα βάλω τα δαχτυλίδια γιατί είναι κοντά.
Από τα συμφραζόμενα, καταλαβαίνω ότι και Ευγένιος έχει (μάλλον) φτιάξει το ίδιο ή κάποιο της σειράς, για αυτό και η προτροπή του.
Φαντάζομαι, αφού έχεις και εσύ προχωρήσει το δικό σου Α13, γνωρίζεις ότι αυτά τα δαχτυλίδια έχουν κενό επίτηδες, ώστε όταν κολληθούν οι δύο άκρες, να πάρουν το κωνικό σχήμα και να κολλήσουν στους κινητήριους, όπως στη φωτογραφία που έδειξες.
Η δική μου η προσπάθεια δεν είναι τόσο καθαρή, αφού μου ξέφυγε η κόλλα σε κάποια σημεία, αλλά πιστεύω ότι τα κατάφερα μια χαρά:
Και αν σκεφτείς ότι στις οδηγίες έλεγε να χρησιμοποιήσω τα κομμάτια από το πλαίσιο Lb και όχι από το πλαίσιο C (τα κομμάτια στο πλαίσιο C έχουν πιο παχύ δαχτυλίδι πίσω από τα δόντια):
θεωρώ ότι τα κατάφερα πάρα πολύ καλά, αφού σε σύγκριση με την φωτογραφία που έβαλες, το κενό ανάμεσα στο ΡΕ και το πλαστικό φαίνεται το ίδιο, μόνο που τα δικά μου γρανάζια είναι πιο λεπτά.

Και για να κλείσω εδώ το θέμα, την πρώτη φορά που πέταξες την εξυπνάδα σου, το προσπέρασα σεβόμενος το χώρο και το γεγονός ότι είμαι καινούριος εδώ μέσα. Και είχα και όλη την καλή διάθεση να το προσπεράσω και τώρα, αλλά βλέπεις οι φατσούλες ανήγαγαν το ποστ σου από ένα απλό σχόλιο σε μια κουτοπόνηρη ειρωνειούλα και αυτή τη φορά δεν μπορώ να μην απαντήσω. Δεν νομίζω πώς έχω δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να μου πουλάει ειρωνεία και εξυπνάδα και ούτε θεωρώ ότι η συμπεριφορά μου εδώ μέσα αξίζει ειρωνικές απαντήσεις με ηλίθιες φατσούλες.

Ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη από τους υπόλοιπους.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 31, 2013, 06:22:06 μμ »
Δεν ξερω αν πιστευεις οτι η συμπεριφορα σου μεχρι πριν 2 ποστ αξιζει ειρωνειας (που την ειδες δεν ξερω αλλα τελος παντων) αλλα μετα το τελευταιο θα αξιζες πολυ περισσοτερα! Το να προσπαθουν 2 ατομα που το συγκεκριμενο κιτ τους εβγαλε την Παναγια να σε βοηθησουν το εξελαβες ως ειρωνεια! Πολυ ευκολα αρπαζεσαι και καλο ειναι να ηρεμησεις και να διαβασεις λιγο παραπανω τα διαφορα θεματα του φορουμ για να μπορεσεις να καταλαβεις καλυτερα τον τροπο γραφης.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 31, 2013, 06:24:08 μμ »
Κατα κανόνα είναι καλό όποιος εντοπίζει θέματα σε μιά κατασκευή, να ενημερώνει τους υπόλοιπους, και
αυτό έγινε τώρα, το συγκεκριμένο σημείο το παλέψαμε μαζί με τον Κώστα εξ'ού και τα αμφότερα post.

Όλα τα άλλα είναι περιττά  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 31, 2013, 07:00:33 μμ »
To έγραψα και πριν, το ξαναλέω και τώρα.
οι τρείς φατσούλες  :roll: :roll: :roll: με ενόχλησαν.

Φαντάζομαι, αντιλαμβάνεστε την διαφορά στα παρακάτω δύο σχόλια

Παράθεση
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια

Και

Παράθεση
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια   :roll: :roll: :roll:

Κατ'εμέ, το emoticon προσδίδει άλλο τόνο σε ένα σχόλιο, άλλες φορές το ελαφρύνει και άλλες φορές το βαραίνει.
Στην προκειμένη περίπτωση, θεώρησα ότι το βάρυνε και αναλόγως απάντησα.

Όπως και να έχει, ζητώ συγγνώμη και πάλι που παραφέρθηκα.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 31, 2013, 07:03:23 μμ »
Παρατήρησε που κοιτάζουν οι φατσούλες και θα καταλάβεις  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος neoulis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 31, 2013, 07:30:06 μμ »
Φαίνεται ωραία δουλειά

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 31, 2013, 07:55:42 μμ »
Φίλε μου για να λήξει το θέμα εδώ θα περιγράψω την δική μου εμπειρία από ανάλογη κατάσταση.Πριν κάποια χρόνια λοιπόν σε κάποιο thread οπου ψάχναμε πολλά μέλη να βρούμε πληροφορίες,θεώρησα εσφαλμένα οτι με είχε ειρωνευτεί ο Θανάσης (εννοώ τον Hummel Moss) και του είχα γράψει μια παρόμοια οργισμένη απάντηση.Όταν λίγο αργότερα αντιλήφθηκα πόσο λάθος είχα κάνει και σε ποιον εξαιρετικό άνθρωπο και μοντελιστή είχα "τσαμπουκαλευτεί" χωρίς λόγο,αισθάνθηκα τελείως ηλίθιος.Από τότε σε όλες τις ενδεχόμενες παρεξηγήσεις στο forum,αναλογίζομαι αυτό το περιστατικό και προσπαθώ να τηρώ μια ψύχραιμη στάση.
Έχω προσπαθήσει σε σχεδόν όλες τις κατασκευές σου να σε βοηθήσω με τις φτωχές μου γνώσεις και την μικρή μου εμπειρία κυρίως γιατί μου αρέσουν τα θέματα που επιλέγεις.Αφού δεν θές τη βοήθεια μου θα μπορούσες να μου στείλεις ένα π.μ. και να μου το πείς.Τα περί "φατσούλων" κτλ είναι περιττά.

Υ.Γ.Η φώτο είναι από το armorama.Μία από τις ελάχιστες step by step παρουσιάσεις κατασκευής του κιτ.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 31, 2013, 08:18:51 μμ »
Γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ ακριβώς για να λάβω τις απόψεις άλλων και να με βοηθήσουν στις κατασκευές μου.
Φυσικά και θέλω κάθε τι που έχεις να πεις και εσύ και όλοι. Το να είμαι επιλεκτικός και να θέλω μόνο να μου λένε μπράβο, μόνο καλό δεν μου κάνει.
Την αμαρτία μου θα την πώ, μου κάτσανε στραβά οι φατσούλες και οφείλω να ομολογήσω πως δεν αντέδρασα σωστά, γνωρίζοντας καλά πως ο γραπτός ο λόγος είναι εύκολα παρεξηγήσιμος.
Η αντίδραση μου έχει να κάνει καθαρά με το πως αντιλήφθηκα το ύφος του πόστ και δεν έχει να κάνει ούτε με εσένα σαν χαρακτήρα (πως θα μπορούσα άλλωστε) και φυσικά ούτε σαν μοντελιστή, αφού με όσα έχω δεί, οι κατασκευές σου είναι για μένα υποδειγματικές.
Ελπίζω να το λύσαμε το θέμα και πραγματικά λυπάμαι που παρεξήγησα την απάντηση σου και απάντησα με αυτό τον τρόπο.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 04, 2013, 12:27:07 μμ »
Με έχει πεθάνει το άτιμο! πολύ δουλειά και ο αριθμός των ΡΕ δεν βοηθάει!
Νομίζω πώς το πίσω μέρος έχει τελειώσει και απομένουν κάτι ψιλά από μπροστά.
Είχα και ένα μικρό ατύχημα και εκσφενδονίστηκε ένας κρίκος στο υπερπέραν, οπότε έφτιαξα δύο καινούριους από σύρμα

Ενώ στις οδηγίες κάτι έδειχνε ότι πρέπει να συγκρατεί τον γαντζο πίσω, δεν υπήρχε κάποιο κομμάτι, οπότε έφτιαξα από ζεσταμένο πλαίσιο, αν και στην αρχή σκέφτηκα να χρησιμποιήσω κομμάτι από την καρτέλα των ΡΕ. Και πάλι όμως νομίζω ότι χρειάζεται ή κλωστή ή πιο λεπτό πλαστικό, εσείς πως το βλέπετε?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 09, 2013, 07:30:02 μμ »
σήμερα αφιέρωσα μερικές ώρες και τελείωσα τα jerry cans και τις ερπύστριες. Το κόψιμο από τα πλαίσια και το καθάρισμα των πέδιλων, μου πήρε περίπου 1μιση ώρα, ίσως και περισσότερο.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ελπίζω αύριο να βρώ λίγο χρόνο να τελείωσω το κάτω μέρος και να πιάσω τον πύργο

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 09, 2013, 09:13:56 μμ »
ωραια δουλεια και το κρεμασμα σωστο καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 09, 2013, 10:01:30 μμ »
Ευχαριστώ! ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 12, 2013, 09:18:59 μμ »
Μικρή πρόοδος σήμερα, τελείωσε το σώμα και ξεκίνησα τον πύργο:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 12, 2013, 09:55:15 μμ »
Μια χαρά το πας..Τελικά δεν αντιστάθηκε στα χέρια σου!! :lol: Αυτό είναι..Πλαστικά είναι δε γίνεται να μας κερδίζουν και να μας βάζουν κάτω!! :wink: Καλή συνέχεια.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 13, 2013, 12:16:03 πμ »
Ευχαριστώ!  ::salut::
βοηθάει που είναι μαλακό το πλαστικό και μπορείς εύκολα να το φέρεις γιατί κολλάει και σχεδόν αμέσως. Αν ήταν πλαστικό σαν του δράκου, ακόμα θα πάλευα να το ισιώσω.
Από την άλλη, το μαλακό πλαστικό δεν συγχωρεί αν το παρακάνεις με την υγρή κόλλα.
Με τα ΡΕ, τι θα κάνω δεν ξέρω γιατί τώρα αυτά του πύργου είναι μικρούλικα. Ήδη το πρώτο που χρειάστηκε να βάλω, αν δεν είχα το EtchMate, δεν θα το λυγούσα ούτε τον άλλο αιώνα.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 13, 2013, 12:42:24 πμ »
 ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: και υπομονή..Την έχεις από ότι φαίνεται οπότε δε σε φοβάμαι.. :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 13, 2013, 08:08:40 πμ »
Ας μην είχα γραφτεί στο φόρουμ και θα σου έλεγα τι υπομονή και τι δουλειά θα έκανα!  :mrgreen: :mrgreen:
Διαβάζοντας και βλέποντας την δουλειά των άλλων, μόνο καλό μου έκανε, έχω πλέον μέτρο σύγκρισης και μπορώ να πιέζω τον εαυτό μου για το καλύτερο

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος paliosdimitris

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: πτολεμαιδα
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 13, 2013, 08:19:04 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα.
Έγω χθες ξεσκόνισα την βιτρίνα και είδη 5 άρματα πάνε για βελτίωση στις φθορές.
2 μαλιστα θα πανε και βαφείο.
Εδώ μέσα πέον μπορείς να συγκρίνεις και να βελτιώνεσαι.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 16, 2013, 06:41:45 μμ »
Σχεδόν τέλος ο πύργος:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Με παίδεψε πολύ η βάση της κεραίας και οι θυρίδες δεν ήταν και ότι καλύτερο από άποψη εφαρμογής, ειδικά στα σημεία επαφής/μεντεσέδες.

Χρήστος

Tags: