Αποστολέας Θέμα: Αγορά αερογράφου Badger απο Αμερική!  (Αναγνώστηκε 4614 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Steliosleyland

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Αγορά αερογράφου Badger απο Αμερική!
« στις: Απριλίου 20, 2013, 07:03:03 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!! Σκέφτομαι άμεσα να προχωρήσω στην αγορά του αερογράφου
http://www.chicagoairbrushsupply.com/barer1vvegrf.html
που απ' ότι έχω καταλάβει απο άλλα post δεν παίζεται!
και στο κομπρεσέρ
http://www.chicagoairbrushsupply.com/batcasaico.html
Ωστόσο μου κάνουν μεγάλη εντύπωση η χαμηλές τιμές σε αυτό το site. π.χ. o συγκεκριμένος αερογράφος σε κατάστημα της Αθήνας κοστίζει σχεδόν τα διπλά χρήματα. Έχει αγοράσει κανείς κάτι απο το συγκεκριμένο Site? Είναι αξιόπιστο?
Και κάτι άλλο.... ασχολούμε με φορτηγά στην 1/24 και με άρματα στην 1/35. Ο συγκεκριμένος αερογράφος πιστεύεται οτι με καλύπτει στην 1/24? Μπορώ να βάφω και με χοντρές δέσμες πάνω σε μεγάλες επιφάνεις της 1/24 ή είναι κυρίως για λεπτομέρειες? Ευχαριστώ!!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απ: Αγορά αερογράφου Badger απο Αμερική!
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 20, 2013, 07:25:10 μμ »
Το μπεκ του αερογράφου αυτού είναι από τα μικρότερα διαθέσιμα και κάνει όντως για λεπτομέρειες. Τώρα για φορτηγά στην 1/24 ίσως είναι κάπως υπερβολή μιας και θα μπορούσες να κάνεις άνετα την δουλειά σου και με μπεκ 0.3mm και πάνω.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 20, 2013, 07:31:00 μμ »
Να μου επιτρέψεις δύο παρατηρήσεις σχετικά με το κομπρεσέρ. Δεν λέω οτι δεν είναι καλό (το αντίθετο μάλιστα) αλλά..
1. Οταν αγοράζεις από Ελλάδα με 100-147 ευρώ εφάμιλλο (με 147 και με μπουκάλα μάλιστα) έχεις δωρεαν μεταφορικά και έχεις και εγγύηση/ service (κούφια ή ώρα), πιστεύεις οτι με 125 ευρώ χωρίς μεταφορικά αλλά με τελωνείο οτι κάνεις καλή αγορά??
2. Παρατήρησες στα τεχνικά χαρακτηριστικά οτι το συγκεκριμένο κομπρεσερ λειτουργεί στα 110V και όχι στα 220 που παρέχονται από την ΔΕΗ ?? Εκτός και αν εχεις ήδη ανορθωτή τάσεως

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 20, 2013, 07:45:06 μμ »
Για 1/24 μην παρεις τοσο μικρο μπεκ. Οσο μικραινει η διαμετρος τοσο πιο δυσκολο ειναι να κανεις σωστα γιαλυστερα αυτοκινηταδικα βαψιματα. Επισης αν θες να βαφεις και Alclad θες αερογραφο αναρωφησης.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 20, 2013, 07:55:46 μμ »
Για 1/24 μην παρεις τοσο μικρο μπεκ. Οσο μικραινει η διαμετρος τοσο πιο δυσκολο ειναι να κανεις σωστα γιαλυστερα αυτοκινηταδικα βαψιματα. Επισης αν θες να βαφεις και Alclad θες αερογραφο αναρωφησης.
Μπορείτε να μου πείτε για την δουλειά ακριβώς που το θέλω ένα με δύο αντιπροσοπευτικά μοντέλα αερογράφων που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω? Θα μπορούσα στον Badger να αλλάξω το μπέκ με ένα μεγαλύτερης διαμέτρου?

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 20, 2013, 08:15:12 μμ »
Μπορείτε να μου πείτε για την δουλειά ακριβώς που το θέλω ένα με δύο αντιπροσοπευτικά μοντέλα αερογράφων που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω? Θα μπορούσα στον Badger να αλλάξω το μπέκ με ένα μεγαλύτερης διαμέτρου?
Υπαρχει Ranagade με μεγαλυτερο μπεκ (0,33) και αναρωφησης,ο Rage. Για αμαξια θα σου προτεινα κατι σε 0,5 με μπεκ σταγωνας οπως ο Anthem και ο Cresendo.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 20, 2013, 08:21:49 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!! :D Μάλλον στον crecendo θα καταλύξω!!! Λέτε να τον παραγγείλω απο Αμερική ή να τον αγοράσω απο εδώ.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 20, 2013, 08:24:34 μμ »
Θα ελεγα απο Αμερικη και μαλιστα το μεγαλο σετ που εχει και τα 3 μπεκ. Κομπρεσσερ εχεις?

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 20, 2013, 08:32:44 μμ »
Θα ελεγα απο Αμερικη και μαλιστα το μεγαλο σετ που εχει και τα 3 μπεκ. Κομπρεσσερ εχεις?
Όχι δεν έχω κομπρεσέρ! Θα κάνω πρώτη φορά αγορά αερογράφου και κομπρεσσέρ. Τι ακριβώς είναι το Alclad που μου προανέφερες? ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 20, 2013, 08:44:00 μμ »
Yποψην οτι το κομπρεσσερ ειναι εξισου καθοριστικος παραγωντας με τον αερογραφο και εκει δεν υπαρχει περιπτωση να την βγαλεις φτηνα. Τα Alclad ειναι μαρκα μεταλικων χρωματων. Τα καλυτερα αλλα και τα πιο ιδιαιτερα στην χρηση. Απο οτι καταλαβα παντως εισαι αρχαριος ετσι? Καλο ειναι να αρχισεις με κατι ευκολο (οι νταλικες και γενικα τα αυτοκινητα δεν ειναι) και να μαθεις πρωτα να βαφεις με πινελο και σπρευ για τις μεγαλες επιφανειες πριν δωσεις ενα σεβαστο ποσο.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 20, 2013, 08:55:52 μμ »
Yποψην οτι το κομπρεσσερ ειναι εξισου καθοριστικος παραγωντας με τον αερογραφο και εκει δεν υπαρχει περιπτωση να την βγαλεις φτηνα. Τα Alclad ειναι μαρκα μεταλικων χρωματων. Τα καλυτερα αλλα και τα πιο ιδιαιτερα στην χρηση. Απο οτι καταλαβα παντως εισαι αρχαριος ετσι? Καλο ειναι να αρχισεις με κατι ευκολο (οι νταλικες και γενικα τα αυτοκινητα δεν ειναι) και να μαθεις πρωτα να βαφεις με πινελο και σπρευ για τις μεγαλες επιφανειες πριν δωσεις ενα σεβαστο ποσο.
Είμαι αρχάριος στο χόμπυ!! Έχω συρμολογήσει κάποιοα κιτ και έχω δοκιμάσει να τα βάψω με πινέλο (με χρώματα Humbrol). Μπορώ να πώ ότι με ικανοποίησε το βάψιμό μου μέχρι ενός σημείου αλλα είναι λίγο ταλαιπωρεία η δουλειά με το πινέλο. Με αερογράφο στρώνει πιο ωραία το χρώμα και δίνει ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Γι' αυτό θέλω να επενδύσω κάποια χρήματα σε έναν καλό αερογράφο και κομπρεσέρ. Τώρα αγόρασα για δεύτερη φορά :lol: το Bussing 8000S της Revell σε 1/24 και θέλω να δοκιμάσω να το βάψω με αερογράφο. Απο κομπρεσέρ έχεις κανένα υπόψη σου?

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 20, 2013, 09:00:06 μμ »
Μιας και θες έντονο γυάλισμα δε ρίχνεις μια ματιά και σ' αυτόν:wink:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 20, 2013, 09:03:13 μμ »
Νομιζω οτι βιαζεσαι... Παρε τα εργαλεια που θες αλλα ξεκινα βαφοντας μερικα πιο απλα μοντελα. Μην νομιζεις οτι με τον αερογραφο θα βαφεις σωστα απο την αρχη. Γι κομπρεσσερ θα προτεινα καποιο απο την γκαμα της Silair που ειναι κορυφη αλλα  ειναι και ακριβα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 20, 2013, 09:03:47 μμ »
Μιας και θες έντονο γυάλισμα δε ρίχνεις μια ματιά και σ' αυτόν:wink:
Ασε,μπελα θα βρει...  :evil:

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 20, 2013, 09:12:17 μμ »
Ασε,μπελα θα βρει...  :evil:
Ευχαριστώ πολύ για της συμβουλές :D ΟΚ! Επειδή το Bussing το αγαπώ πολύ σαν μοντέλο και δεν θέλω να το χαλάσω με την αρχαριωσύνη μου, θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα αρματάκι JS -2 της Dragon.... να του πετάξω τα πέταλα :lol:  και μετά κοιτάω κάτι πιο δύσκολο. 

Αποσυνδεδεμένος D-Day

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαματα 50% - Αθηνα 20% - Υπολοιπη Ελλαδα 30%
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 20, 2013, 10:40:08 μμ »
Για τον αερογραφο δεν μπορω να πω κατι γιατι δεν τον εχω δουλεψει. Αλλα για το κομπρεσερ θα σου πω να μην το παρεις! Αυτα τα μικρα ειναι για πολυ βασικες δουλειες και μετα απο ενα διαστημα....περπατανε! Θ το κυνηγας. Καλυτερα μαζεψε λιγα χρηματα παραπανω (αν δεν τα εχεις τωρα) και παρε ενα silair. Ειναι απαιχτα!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 21, 2013, 10:22:09 πμ »
Καλημέρα!!! Τα silair κοστίζουν τουλάχιστον 350ευρώ!!!! :( Πανάκριβα είναι! Δεν θα μπορέσω να διαθέσω τόσα πολλά χρήματα για κομπρεσσέρ. Δεν υπάρχει κάτι οικονομικότερο να μπορωε να κάνω τη δουλειά μου?

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 21, 2013, 10:37:46 πμ »
To AS-186 είναι μια χαρά και θα κάνεις τη δουλειά σου με περίπου 150EUR.  Και φυσικά αγόρασε το από Ελλάδα γιατί θα τα βρεις σκούρα με τελωνείο και έξοδα αποστολής καθώς οι αεροσυμπιεστές είναι αρκετά βαριοί.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 21, 2013, 10:39:35 πμ »
To AS-186 είναι μια χαρά και θα κάνεις τη δουλειά σου με περίπου 150EUR.  Και φυσικά αγόρασε το από Ελλάδα γιατί θα τα βρεις σκούρα με τελωνείο και έξοδα αποστολής καθώς οι αεροσυμπιεστές είναι αρκετά βαριοί.

+1

Έχει δίκιο ο Γιώργος.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 21, 2013, 11:40:41 πμ »

Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω, εμένα από την στιγμή που του κάρφωσα μεγαλύτερης διατομής καλώδιο άρχισε να ζεσταίνεται και να φτύνει νερό, άσςε που έκοβε βόλτες.
Λοιπόν φίλε μου κατά την άποψή μου το κομπρεσέρ είναι πιο σημαντικό από τον αερογράφο και είναι μια επένδυση (από την στιγμή που σκέφτεσαι σοβαρά να ασχοληθείς, αν είναι να τα παρατήσεις μετά δεν αξίζει) που αργά η γρήγορα θα την κάνεις. Για αυτό και πιστέυω ότι πρέπει να πάρεις κάτι μια φορά.
Το Silair που σου έγραψε ο CROW παραπάνω είναι η καλλίτερη επιλογή. Το πρόβλημα του τελωνείου λύνεται αν το πάρεις από EU, βλέπε εδώ
http://www.ebay.de/itm/Sil-Air-20A-Werther-Airbrush-Kompressor-/350711460947?pt=Modellbauwerkzeuge&hash=item51a8083453
μεταφορικά για Ελλάδα περίπου 17 ευρώ!!
Αν σου φαίνονται πολλά πάρε το μικρό που έχει ο Καλφάκης (πρέπει να ρωτήσεις αν το έχει ακόμα) με την δεξαμενή, περίπου 249 ευρω, απλέ αυτό δεν είναι λαδιού.
Αγόρασε κάτι που θα το πληρώσεις μιά φορά, (εγώ την πάτησα με το AS-186 και το πλήρωσα διπλά!!) για το Silair υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα που μπορούν να σου πουν εντυπώσεις και αρκετοί το έχουν πολλά χρόνια!!!
Να επισημάνω ότι τα παραπάνω είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη και μόνο, πολλοι μπορεί να διαφωνούν μαζί μου.

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος D-Day

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαματα 50% - Αθηνα 20% - Υπολοιπη Ελλαδα 30%
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 21, 2013, 11:46:01 πμ »
Θα συμφωνησω με το Ζαχο. Το κομπρεσερ ειναι πιο σημαντικο απο τον αερογραφο. Με εναν αερογραφο της ταξης των 70-80EUR μπορεις να κανεις τη δουλεια σου (και στο μελλον τον αλλαζεις αν δεν ειναι ευχαριστημενος). Το κομπρεσερ που "περπαταει" θα σου βγαλει την πιστη. Ζεσταινεται πολυ γρηγορα και θελει μια ωρα να κρυωσει. Ειναι σαν να θελεις να παρεις Mercedes με κινητηρα FIAT. Η τελικη αποφαση ειναι δικη σου.  :wink:

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 21, 2013, 11:48:25 πμ »
Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω, εμένα από την στιγμή που του κάρφωσα μεγαλύτερης διατομής καλώδιο άρχισε να ζεσταίνεται και να φτύνει νερό, άσςε που έκοβε βόλτες.
Λοιπόν φίλε μου κατά την άποψή μου το κομπρεσέρ είναι πιο σημαντικό από τον αερογράφο και είναι μια επένδυση (από την στιγμή που σκέφτεσαι σοβαρά να ασχοληθείς, αν είναι να τα παρατήσεις μετά δεν αξίζει) που αργά η γρήγορα θα την κάνεις. Για αυτό και πιστέυω ότι πρέπει να πάρεις κάτι μια φορά.
Το Silair που σου έγραψε ο CROW παραπάνω είναι η καλλίτερη επιλογή. Το πρόβλημα του τελωνείου λύνεται αν το πάρεις από EU, βλέπε εδώ
http://www.ebay.de/itm/Sil-Air-20A-Werther-Airbrush-Kompressor-/350711460947?pt=Modellbauwerkzeuge&hash=item51a8083453
μεταφορικά για Ελλάδα περίπου 17 ευρώ!!
Αν σου φαίνονται πολλά πάρε το μικρό που έχει ο Καλφάκης (πρέπει να ρωτήσεις αν το έχει ακόμα) με την δεξαμενή, περίπου 249 ευρω, απλέ αυτό δεν είναι λαδιού.
Αγόρασε κάτι που θα το πληρώσεις μιά φορά, (εγώ την πάτησα με το AS-186 και το πλήρωσα διπλά!!) για το Silair υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα που μπορούν να σου πουν εντυπώσεις και αρκετοί το έχουν πολλά χρόνια!!!
Να επισημάνω ότι τα παραπάνω είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη και μόνο, πολλοι μπορεί να διαφωνούν μαζί μου.

Γιάννης
Απ' ότι καταλαβαίνω το κομπρεσέρ δεν μπορώ να το αποφύγω! Το συγκεκριμένο silair απ' ότι καταλαβαίνω δεν πρέπει να κάνει και πολύ θόρυβο. Μάλλον θα πάρω πρώτα κομπρεσσέρ και μετά αερογράφο :lol:

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 21, 2013, 11:54:40 πμ »
Έχει μοτέρ ψυγείου, κάνει ελάχιστο θόρυβο.
Όσον αφορά τον αερογράφο σε σχέση με τα μοντέλα που θέλεις να ασχοληθείς, θα συμφρωνήσω με τον Δημήτη (CROW). Έχω τον Cresento και είμαι πολύ ευχαριστημένος, πανεύκολος στο καθάρισμα και με εξαιρετικά ελεγχόμενη δέσμη!!

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος stelios_ath

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 28, 2013, 12:38:20 πμ »
απο το συγκεκριμμενο site εγω αγορασα τον αερογραφο μου και το θεωρω μια χαρα απο πλευρας αξιοπιστιας απλως επειδη επελεξα την φθηνοτερη λυση στα μεταφορικα και συγκεκριμμενα την usps first class international μου καθυστερησε λιγες μερες παραπανω...
μην επιλεξεις την ups γιατι παιζει να πληρωσεις παραπανω χρηματα στο τελωνειο.

τωρα οσο για το κομπρεσερ αν πιανουν τα χερια σου παντα υπαρχει και η λυση να φτιαξεις ενα με μοτερ ψυγειου και φιαλη πυροσβεστηρα το οποιο θα σου στοιχισει ελαχιστα και απ'οτι εχω παρατηρησει κανεις που εχει φτιαξει δεν εχει αναφερει να εχει καποιο προβλημα αξιοπιστιας η ιδιαιτερης επικινδυνοτητας αν εχει γινει σωστα η κατασκευη..

Tags: badger