Αποστολέας Θέμα: Dragon 9026 PzKpfw. II Ausf. c w/Tank crew  (Αναγνώστηκε 3683 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Dragon 9026 PzKpfw. II Ausf. c w/Tank crew
« στις: Απριλίου 14, 2013, 01:04:27 μμ »
Αποφάσισα να καταπιαστώ με ένα μικρό και εύκολο κιτ και ο κλήρος έπεσε στο panzer II.
Βασικό κριτήριο ήταν και το βάψιμο, αφού μέχρι στιγμής έχω κάνει πέντε γερμανικά άρματα και κανένα δεν ήταν panzer grey.

To κιτ είναι το 9026 του Δράκου, αλλά όλα τα καλούπια έχουν τη στάμπα Αλαν (υπάρχει και λογότυπο των δύο εταιρειών στο κουτί)
Click to see the original size.

Η μόνη δυσκολία που συνάντησα μέχρι στιγμής ήταν η παρακάτω:
Τα κομμάτια ήταν "αλλήθωρα" αλλά με τη βοήθεια του κατάλληλου εργαλείου, κόλλησαν εύκολα και χωρίς περαιτέρω προβλήματα

Σε γενικές γραμμές, εύκολη κατασκευή με ελάχιστο φλας και πολύ λίγο καθάρισμα. Αντιμετώπισα δύο άλλα προβληματάκια, το είχε να κάνει με τους κρίκους, οι οποίοι ήταν χάλια και επίσης δεν κάθονταν καλά, οπότε προσπάθησα με λίγο σύρμα να κάνω δικούς μου. Συμπαθητικό αποτέλεσμα, καλύτερο από τους κρίκους που έδινε το κιτ, αλλά και πάλι όχι τόσο ρεαλιστικό

Το άλλο πρόβλημα ήταν ότι έλειπε από μέσα η ΡΕ σίτα της εξάτμισης, οπότε έκανα δική μου από τούλι μπομπονιέρας. Δεν φαίνεται καλά στη φωτογραφία, και πάλι ίσως όχι τόσο ρεαλιστικό αποτέλσμα, αλλά καλύτερο από το να μην έβαζα τίποτα

Αυτά μέχρι στιγμής, πιστεύω πως ακόμα μια μέρα να καθίσω και θα τελειώσω την κατασκευή, αφού τα κομμάτια είναι λίγα, 3 πλαίσια όλα και όλα και άλλα δύο οι ερπύστριες.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Dragon 9026 PzKpfw. II Ausf. c w/Tank crew
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 03, 2013, 01:03:04 μμ »
Έχω καιρό να γράψω εδώ, αλλά δεν σημαίνει ότι κάθισα άπραγος. Ουσιαστικά, έχω τελειώσει το κατασκευαστικό.

Αρχικά, ολοκληρώθηκε η συναρμολόγηση του πύργου και των φτερών (το πολυβόλο μου φαίνεται κάθεται πολύ πίσω, αλλά το έβαλα εκεί που έδιναν οι οδηγίες να κάτσει και δεν ξέρω τώρα τι να κάνω)
Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε την οικτρή μου προσπάθεια να κάνω μεταλλικούς χαλκάδες, αλλά το σύρμα που έχω είναι πολύ σκληρό και δεν δουλεύεται εύκολα. Ακόμα και έτσι, μου αρέσουν πιο πολύ από τα-κάτι-σαν-χαλκάδες που είχε το κιτ. Επίσης, δούλεψα λίγο και τα φανάρια. Αρχικά κόλλησα αλουμινόχαρτο και μετά έριξα μια σταγόνα clearfix σε μια προσπάθεια να αναπαραστήσω πιο ρεαλιστικά τα φανάρια.
Εδώ βλέπουμε την σίτα από τούλι. Νομίζω δεν φαίνεται άσχημα και σίγουρα είναι καλύτερο από το να μην είχε τίποτα εκεί.
Στα πλαϊνά μέρη του κυρίως σώματος είχε κάποια σημάδια που έπρεπε να γεμιστούν. Από την άλλη πλευρά έπρεπε να αφαιρεθούν. Αρχικά νόμιζα πώς ήταν σημεία για να κολλήσω αναρτήσει ή άλλα μπιμπλίκια, αλλά τελικά έκανα λάθος.
Το μοντέλο με τα φτερά dryfitted και λίγο πριν την συναρμολόγηση των ερπύστριων.
Εδώ έχουν ετοιμαστεί και οι δύο πλευρές. Αποφάσια να κολλήσω τις ερπύστριες στην θέση τους, αφού κάτι το μέγεθος των πέδιλων, κάτι η περίεργη εφαρμογή πάνω στους τροχούς, με απέτρεψαν από το να κολλήσω τις ερπύστριες σε δύο μέρη και να τις αφαιρέσω μετά για το βάψιμο. Για αυτό το λόγο δεν έχω κολλήσει ακόμα τα φτερά, για να μπορέσω να βάψω τις ερπύστριες πιο εύκολα
Υπήρχαν κάποια σημεία που ήθελαν γέμισμα και κοιτώντας το κουτί ανακάλυψα ότι εκεί έχει γαζιά, οπότε με λίγο dissolved putty προσπάθησα να αναπαραστήσω και εγώ τα γαζιά:
Click to see the original size.Click to see the original size.

Επόμενο στάδιο το αστάρωμα και το βάψιμο του βασικού χρώματος.

Σχόλια και παρατηρήσεις, εννοείται ευπρόσδεκτα!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 06, 2013, 04:05:43 μμ »
Σήμερα αστάρωσα και έκανα preshading, το οποίο σε κάποια σημεία μου ξέφυγε  :mrgreen:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αύριο ίσως περάσω το βασικό χρώμα, δεν ξέρω ακόμα γιατί δουλεύω 11-7 σήμερα  :?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 06, 2013, 04:34:45 μμ »
Χρηστο χρονια πολλα και χριστος ανεστη , τωρα για το πανζερακι ...χωρις να γνωριζω αρκετα για να μπω σε λεπτομερεις της εκδοσης...εχω την εντυπωση οτι απο τα υπολοιπα της Alan που εχω δει δεν πρεπει να ειναι και οτι καλυτερο.

Τωρα για την προσπαθεια σου να αναπαραστησεις τα γαζια της κολλησης ... στον μεν πυργο δεν υφιστανται σε τοσο μεγαλο βαθμο και τουτο γιατι στον πυργο ειχε τοποθετηθει πλακα που βιδωνε στον πυργο .....τωρα εαν θες να αναπαραστησεις την κολληση των περιμετρικων πλακων του πυργου τοτε εισαι αρκετα εκτος κλιμακας ....το ιδιο και στο σκαφος .

Καλυτερα θα ειναι πιστευω να τριψεις τωρα που ειναι νωρις γιατι μετα τα βαψηματα θα μοιαζει σαν να του πεταξανε λασπη 'η το "εφτυσε" κανενα Kingtiger :lol:

Με μια αναζητηση στο νετ θα βρεις αρκετες φωτο με μερικα πανζερακια και μαλιστα με πολυ καλες λεπτομερεις .
Το μονο σιγουρο ειναι οτι η προσπαθεια σου μετραει ...και το παλευεις   :wink:

::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 06, 2013, 05:33:00 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σχετικά με τα γαζιά των ενώσεων.  ::salut::
Η αλήθεια είναι ότι βασίστηκα στις φωτογραφίες που είχε στο κουτί και δεν ψάχτηκα να δώ φωτογραφίες του πραγματικού στο διαδίκτυο.
Θα μελετήσω αύριο και βλέπουμε λοιπόν!

Χρήστος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 06, 2013, 06:00:57 μμ »
...μην λαμβανεις τοσο σοβαρα υποψην το τι λεει η DML (εαν σε ενδιαφερει να εισαι λιγο πιο μεθοδικος). Παιζει ενα μπερδεμα .... με την εκδοση αυτη μιας και ειχε πολλες βελτιωσεις με επιπροσθετες θωρακισεις και κουτια αποθηκευσεις στα φτερα.
Αν καταλαβα σωστα εσυ θα πρεπει να κανεις την απλη εκδοση C(early) χωρις επιπροσθετες θωρακισεις , εαν ομως βαλεις θωρακισεις θα πρπει να βαλεις και στο σκαφος περιμετρικα της θυριδας του οδηγου.

Οποτε θα πρεπει ..
1-να αφαιρεσεις τα δυο αυτα κομματια
2-βαλεις επιπροσθετα κομματια που να ενωνει τα ειδη υπαρχοντα δυο κομματια του πυργου και επισης μπροστα στο σκαφος κατι που απαιτη και την τοποθετησει μπουλονιων ...
την 2h επιλογη δεν στην συνηστω γιατι θα καεις  :mrgreen:

Π.χ http://s22.postimg.org/ctdk82drl/Pz_II.jpg

Καλη συνεχεια

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 06, 2013, 07:07:00 μμ »
Δεν σκοπεύω να προσθέσω τίποτα άλλο, ότι είχε στα πλαίσια το κόλλησα!  :mrgreen:
Ίσως στο μέλλον αγοράσω κάποιο πιο πρόσφατο κιτ, αλλά προς το παρόν θα τελειώσω αυτό και μετά θα πιάσω τα μεγάλα αγόρια! :twisted:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 06, 2013, 08:45:07 μμ »
Αφαίρεσε οπωσδήποτε τα γαζιά γιατί είναι εντελώς εκτός κλίμακας και τρίψε τα σημάδια από τα sprue  :wink: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 07, 2013, 01:35:04 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 07, 2013, 03:01:41 μμ »
To λοιπόν, αφαίρεσα τα γαζιά και πέρασα το βασικό χρώμα, αλλά ξέχασα να βγάλω φωτό και τώρα δεν έχω κουράγιο να πάω πάλι στο γκαράζ, είμαι ερείπιο.
Δύσκολη υπόθεση το ψήσιμο των spare ribs :mrgreen:

υ.γ. δεν νομίζω να έχω άλλο "καθαρό" Imperial Series του Δράκου, έχω μερικά orange box, όλα με magic tracks, οπότε ένας μπελάς λιγότερος! :twisted:
Η αλήθεια είναι ότι μερικά κιτ τα αγόρασα στην αρχή και χωρίς ιδιαίτερη έρευνα, τώρα δεν αγοράζω τίποτα χωρίς να διαβάσω κριτικές

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 12, 2013, 11:09:22 πμ »
Όπως είχα πει, περάστηκε το βασικό την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα πέρασα σήματα και έβαψα τις λεπτομέρειες.
Οι αριθμοί δεν μου έκατσαν καλά και σκέφτομαι να τους βγάλω, θα αποφασίσω μετά την "περιποίηση" και αναλόγως το πως θα φαίνονται
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Θα το αφήσω να "ξεκουραστεί" και μετά έχει ένα χέρι παρκετίνη για να προχωρήσω στα επόμενα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 12, 2013, 11:12:59 πμ »
Το χρώμα είναι μπλε ή γκρι;
Κάτι στον φωτισμό του αλλάζει τα φώτα και το βλέπω μπλε... Εκτός αν κάνουν πουλάκια τα μάτια μου.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 12, 2013, 11:55:14 πμ »
γκρί είναι και συγκεκριμένα το dunkelgrau της gunze.
τώρα που το είπες και μένα μου φαίνεται να μπλεδίζει, θα το τραβήξω με την φωτογραφική πάλι πιο μετά να δώ αν φαίνεται κάποια διαφορά.

Πάντως μπλέ δεν είναι σίγουρα! :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 12, 2013, 11:59:03 πμ »
Κάτι παίζει με το φως σου και την γωνία που πέφτει στο μοντέλο.  Και σε συνδυασμό με τα κίτρινα (;) σήματα... Εεε;... κίτρινα σήματα;
Αν είναι όντως κίτρινα μάλλον τρελαίνουν τη μηχανή σου και χαλάει την ισορροπία.  Αν είναι άσπρα, έχει εντελώς λάθος ρυθμίσεις... :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 12, 2013, 12:32:26 μμ »
τα σήματα είναι κίτρινα και οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με iphone και για αυτό μάλλον τρελλαίνεται με το έντονο κίτρινο!

Τώρα μόλις παρατήρησα το εξής παράδοξο. Στο artwork του κουτιού, τα ίδια σήματα είναι άσπρα, οπότε πριν κάνω οτιδήποτε, μάλλον θα πρέπει να το ψάξω παραπάνω

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 21, 2013, 08:45:30 μμ »
Ας πούμε τέλος...
Τις χαλκομανίες δοκίμασα να τις βγάλω, αλλά δεν το ζόρισα πολύ γιατί δεν ήθελα να προκαλέσω ζημιά στο μοντέλο.
Σχόλια και προτάσεις ευπρόσδεκτα
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Αρχικά περάστηκε στεγνό με titanium white και μετά σκονίστηκε με light gray weathering pastel και οι ερπύστριες με τους τροχούς περάστηκαν με dark brown weathering pastel.
Τέλος, με το stainless steel της gunze περάστηκαν τα δόντια και τα σημεία επαφής με το δρόμο των ερπυστριών.

Το chipping ίσως θέλει λίγη δουλειά παραπάνω :oops:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 21, 2013, 11:23:31 μμ »
Η εξατμηση χρειαζεται να σκουρηνει ειναι αρκετα κοκκινη.
Οι χαλκομανιες εχουν δημιουργησει αρκετα μεγαλο προβλημα.Μαλλον στεκονται στον αερα.Κοιταξε το εστω και με ξηλωμα σου χαλανε
την εικονα σε ενα ομορφο μοντελο.Σκονισε και τους εδαφιαιους,δεν γινεται να ειναι σκονισμενοι μονο οι κινητηριοι.
Μη βιαζεσε εχουμε πολυ χρονο ακομη για το GB
Οι λεκεδες στην επιφανεια τι ακριβως δειχνουν;
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 22, 2013, 08:06:23 πμ »
Οι χαλκομανίες και μένα με χαλάνε και θα επιχειρήσω πάλι να τις βγάλω και να βάλω άλλες

Οι λεκέδες είναι μια προσπάθεια να αναπαραστήσω ξεραμένο νερό, αλλά μου φαίνεται ότι δεν έχει βγεί καλό.

Η εξάτμιση θα στρώσει φαντάζομαι με ένα wash, να την κάνω με burnt umber ή με μαύρο?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 22, 2013, 10:58:12 πμ »
Για αναπαράσταση σκουριας υπάρχουν πολλοί τρόποι
Αυτός που χρησιμοποιώ έχει πολλές και φυσικά διαφορετικές στρωσεις χρωμάτων ,ακρυλικων σωμάτων και σκηνές.
Αρχίζω συνήθως με έναν σκούρο τόνο πχ burnt iron ακρυλικου η leather σμαλτο και μετά σε πιο ανοιχτούς τόνους σκουριας με την τεχνική του στενού πινελλου, συνήθως σε κοκινιζοντα η πορτοκαλιζοντα
 χρώματα
Μετά μπορεί να προσθέσω μερικούς τόνους από πιο σκούρα χρώματα όπως burnt über με προσθήκη λίγου κόκκινου η και πορτοκαλί και μετά λίγες σκονες σε ανάλογες αποχρώσεις
Οι συνδυασμοί είναι ατελειωτοι στους χρωματικους συνδυασμούς ,και η τεχνική του στενού πινελλου ανεκτίμητη
Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 22, 2013, 11:02:20 πμ »
Διόρθωση ¨ακρυλικων χρωμάτων και σκονες¨
Ζητώ συγνώμη αλλά γράφω και μου τα διορθώνει αυτόματα η ορθογραφία ,χωρίς να το πάρω είδηση

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:29:44 μμ »
Οι αλλαγές έγιναν, νομίζω πως σηκώνει ένα wash με raw siena για να δέσει το πάνω μέρος του άρματος με το σκόνισμα που έχουν οι τροχοί.
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Click to see the original size.Click to see the original size.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:39:00 μμ »
Επ!  Που πήγε η κιτρινίλα;  Την πήρε το Εύρηκα;!
ʼλλο άρμα... Κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερο έτσι...

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 22, 2013, 10:33:22 μμ »
την κιτρινίλα την έξυσα και μαζί έφυγε και αρκετό χρώμα, οπότε ξαναέβαψα (με πινελάκι) και μετά πέρασα τα άλλα σήματα.
Και εμένα μου αρέσει πιο πολύ έτσι, μου φαίνεται πιο φυσιολογικό!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 22, 2013, 10:46:09 μμ »
Πολύ καλή προσπάθεια και τελικά το κιτάκι είναι μια χαρά παρά τα χρονάκια του..Ήταν μπροστά για την εποχή του..Γνώμη μου, θα ήταν καλύτερα να εξαφανίσεις τους λεκέδες χαλάνε την ωραία εικόνα του μοντέλου σου..Εξάλλου την ίδια γνώμη έχεις και εσύ όπως είπες..Αν φύγουν θα γίνει σούπερ.. :wink:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 22, 2013, 10:59:05 μμ »
Ένας από τους λόγους που θέλω να κάνω το wash, μπας και καλυφθούν αυτοί οι λεκέδες
Καλό κιτ είναι, έχει βέβαια κάποια θέματα, όπως το πλαστικό των ερπυστριών είναι πολύ μαλακά και κάνει την συναρμολόγηση πολύ δύσκολη.
Ένα άλλο θέμα είναι ότι γάντζοι στο πήγμα δεν είναι σωστοί και εμποδίζουν τον πύργο να γυρίσει 360 μοίρες.
Κατά τα άλλα, μπορώ να πώ ότι ήταν ένα ωραίο κιτ

Χρήστος

Tags: