Έχω ήδη βάλει τέσσερεις σανίδες προς τα κάτω. Τα σχέδια δείχνουν ότι τοποθετούνται έξι ολόκληρες σανίδες προς τα κάτω. Αυτό δεν είναι εφικτό στην δική μου κατασκευή και υπάρχει πρόβλημα με την τοποθέτηση άλλων σανίδων προς τα κάτω, αρχίζει η στρέβλωση των σανίδων και εάν συνεχίσω έτσι θα υπάρξει πρόβλημα.
Αποφάσισα λοιπόν να τοποθετήσω κάτω από τις 4 σανίδες τέσσερα σανιδάκια τα οποία πατάνε πάνω στους κεντρικούς νομείς 5 και 6.
Διαμόρφωσα και τοποθέτησα την επόμενη σανίδα όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία. Σημαντικό είναι στον τελευταίο νομέα της πρύμνης να τοποθετηθούν τρία ολόκληρα σανιδάκια και ένα σανιδάκι κομμένο στην μέση στα 3 χιλιοστά. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσω να κλείσω το κενό που έχει σχηματιστεί στην γάστρα χωρίς οι σανίδες να καταλήγουν με μύτες. Εάν έβαζα στον τελευταίο νομέα της πρύμνης 4 σανιδάκια τότε θα χρειαζόμουν μια σανίδα μεγαλύτερου φάρδους από τα 6 χιλιοστά που έχει το κιτ προκειμένου να διαμορφώσω τις υπόλοιπες σανίδες με τον τρόπο που θέλω.
Η διαμορφωμένη σανίδα θα πρέπει να τρέχει ομαλά πάνω στους νομείς γι' αυτό έχω βάλει τέσσερα σανιδάκια στους νομείς 5 και 6 και 3,5 σανιδάκια στον τελευταίο νομέα της πρύμνης.

Μαρία-Φρεντερίκα