Καλησπέρα σε όλους.!
Μετά από αρκετό καιρό στατικού μοντελίσμου και διοραμάτων, αισθάνομαι πως σιγά-σιγά έρχεται ο καιρός που θα ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά είναι η λατρεία μου.Τα τρένα.
Ως νέος στο χώρο αυτό, είναι πολλές οι απορίες μου και για αρχή είναι οι γραμμές.(Αφού έχω καλύψει κάμποσες απορίες μέσω του forum).
Οι γραμμές Roco 2,5mm H0 τι διαφορές στο πλάτος έχουν με τις GeoLine?
Χωράει ένα Η0 τρένο και στις δύο γραμμές ή έχουνε μικρότερη απόσταση οι ράγες μεταξύ τους?
Βλέπω στο Wintrack οτι έχουν κάποια διαφορά στο πλάτος.Το θέμα είναι πως λόγο περιορισμένου χώρου
στη κλίμακα Η0 οι 2,5mm με βολεύουν στη διάσταση του πλάτους όπου το ανώτερο που μπορώ να έχω είναι 80cm.
Στην ουσία θέλω να κατασκευάσω ένα ''Π'' με διαστάσεις μήκους 90x360x160.
Το βασικό κομμάτι της μακέτας θα είναι η μεγαλύτερη διάσταση (360cm) με τις μικρότερες να είναι ως βοηθητικές μόνο και μόνο για να χωράει η "στροφή" (να κλείνει η λούπα) και να έχει και κάποιου είδους επεκτάσεις (χώρος στάθμευσης για τα τρένα και γενικά κτήρια που θα αλληλεπιδρούν με αυτά. Κάτι θα σκεφτώ.Φαντασία θέλει).
Λέω να ασχοληθώ με μοντέλα DC από Roco κατά κύριο λόγο.
Μια εικόνα στο περίπου της μακέτας που σκέπτομαι.Βέβαια μπορεί να πάρει πολλές παραλλαγές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κώστας.