Αποστολέας Θέμα: Boeing B787-8 Ethiopian Airlines (ET/ETH) (Zvezda 1/144)  (Αναγνώστηκε 7552 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Boeing B787-8 Ethiopian Airlines (ET/ETH) (Zvezda 1/144)
« στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 12:31:58 μμ »
Τελικά μάλλον δεν μου πάει καλά σε κανένα project αν δεν έχω και ένα πολιτικό στον πάγκο.
Έτσι, σειρά πήρε το 787 Dreamliner της Zvezda.  Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για κιτ εδώ, μπορείτε να διαβάσετε το review που έχω γράψει εδώ : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,25532.0.html

Η συναρμολόγηση προχωράει με γοργούς ρυθμούς, άλλωστε το καλό (ή κακό) στα πολιτικά είναι ότι δεν έχεις να ασχοληθείς με εσωτερικό οπότε και προχωράς γρήγορα.
Ήδη έχουν κολληθεί τα μισά της ατράκτου, τα φτερά και τα οριζόντια σταθερά.
Click to see the original size.
Η εφαρμογή είναι πολύ καλή όπως φαίνεται και σε ένα dry fit εδώ:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Οι κινητήρες έχουν επίσης καλή εφαρμογή αλλά για να γίνει εντελώς λεία ολόκληρη η εισαγωγή θα πρέπει να κολληθούν διαφορετικά από τις οδηγίες για να μπορέσουν να στοκαριστούν , τριφτούν και βαφτούν σε στάδια.
Έτσι λοιπόν, κολλήθηκαν τα 2 μισά μαζί με το 1ο στάδιο του συμπιεστή ώστε να στοκαριστεί και τριφτεί η ένωση εσωτερικά.
Click to see the original size. Click to see the original size.

Οι ανεμιστήρες θα μπουν τελευταίοι καθώς είναι ΠΟΛΥ ευαίσθητα κομμάτια και σπάνε με το παραμικρό.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι livery θα το βάψω...
Όλα τα μοντέλα που έχω δει στο Internet είναι βαμμένα ANA (All Nippon Airlines).
Τα χρώματα της Boeing αν και σχετικά όμορφα έχουν επίσης αποδοθεί πολλές φορές.
Ήθελα κάτι διαφορετικό... Κάτι που δεν βλέπουμε συχνά.  Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία έχει διακόψει πλέον τις πτήσεις της προς την Αθήνα μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου του Ελληνικού (όπως και πολλές ακόμα!)
Το 787 λοιπόν θα βαφτεί στα χρώματα της Ethiopian Airlines
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
Απ: Boeing B787-8 Livery TBA (Zvezda 1/144)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 01:15:25 μμ »
Τελικά μάλλον δεν μου πάει καλά σε κανένα project αν δεν έχω και ένα πολιτικό στον πάγκο.
Έτσι......  :wink:
Καλή αρχή Γιώργο....
Για τα "χρώματά" του έχεις κάποια στο μυαλό σου;;;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Boeing B787-8 Ethiopian Airlines (ET/ETH) (Zvezda 1/144)
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 01:32:31 μμ »
Έτσι......  :wink:
Καλή αρχή Γιώργο....
Για τα "χρώματά" του έχεις κάποια στο μυαλό σου;;;
Ευχαριστώ.

Έχω ήδη την καρτέλα της Skyline/Daco με τα εργοστασιακά χρώματα (πολλαπλές μπλε ρίγες) αλλά δεν ξέρω αν θα το βάψω έτσι.  Θα προτιμούσα να το κάνω κάποιας αεροπορικής εταιρίας αλλά δεν θέλω να δώσω κι'άλλα χρήματα για καινούργιες χαλκομανίες. Οπότε μόνο αν βρω κάποιο livery που μπορώ να τυπώσω μόνος μου.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 02:36:12 μμ »
Ανέφερα ότι οι λεπίδες των ανεμιστήρων σπάνε με το παραμικρό;;;!!!  :evil: ::eusa_wall:: ::violent1::
Εκτός από αυτή που έσπασε κατά την αφαίρεση από το πλαίσιο (παρόλο που έγινε πολύ προσεκτικά), έσπασε και η διπλανή στα καλά καθούμενα!!!  Πιθανότατα επηρεάστηκε από την κόλλα στην προσπάθεια κόλλησης της πρώτης! ::violent1::
Να δω πως θα τα κολλήσω και βάψω χωρίς να ξανασπάσουν!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 02:45:26 μμ »
Δε μου κάνει εντύπωση το οτι σπάνε, πρέπει να είναι απίστευτα μικρές και ντελικάτες. Εντύπωση μου κάνει το οτι η Zvezda έφιαξε ένα τόσο μικρό κομματάκι το οποίο μάλιστα δείχνει καλουπωμένο σωστά!

Οσο για το μοντέλο, καλά κουράγια...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 06:16:56 μμ »
Δε μου κάνει εντύπωση το οτι σπάνε, πρέπει να είναι απίστευτα μικρές και ντελικάτες. Εντύπωση μου κάνει το οτι η Zvezda έφιαξε ένα τόσο μικρό κομματάκι το οποίο μάλιστα δείχνει καλουπωμένο σωστά!
Για να το λες εσύ, κάτι θα ξέρεις...
Φαντάσου λοιπόν ότι τα δύο μέρη του ανεμιστήρα Click to see the original size. ενώνονται και γίνονται ένα Click to see the original size.

Και φυσικά μόλις ανακάλυψα ότι για nm δεν χωράει να μπει αυτό το σύνολο από μπροστά στον κινητήρα...::violent1::
Ή η μέσα διάμετρος είναι μεγαλύτερη, πράγμα που δεν φαινότανε, ή τα πτερύγια είναι πολύ μεγάλα και θέλουν, Oh my God  :!: , φάγωμα!!!!  ::cry2::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 08:27:06 μμ »
Το μάτιασα...
Εκεί που σχεδόν όλο το κιτ είναι (σχεδόν) άψογο από εφαρμογή... Στο πιο δύσκολο σημείο, και εκεί που θα πάει το μάτι λόγω λεπτομέρειας αυτού του τύπου... Ε... εκεί αποφάσισε να τα κάνει σκ....α!
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Dry-fit είναι, μην πανικοβάλλεστε...  Αλλά η όλη ευκολία να βάψεις χωριστά το χείλος της εισαγωγής πάει περίπατο...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 10:51:59 μμ »
1η απόπειρα αναπαράστασης μετάλλου στις εξαγωγές.

Κι'επειδή σε όλες σχεδόν τις φωτογραφίες ο κώνος φαίνεται να "μπλεδίζει" λίγο... τον πέρασα με σχεδόν στεγνό πινέλο μεταλλικό μπλε το οποίο ενώθηκε με το metalcote από κάτω και το αποτέλεσμα είναι αυτό:

Πως σας φαίνεται;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 10:57:50 μμ »
Συγγνώμη, αυτό έγινε με πινέλο; ::eusa_wall::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 11:12:45 μμ »
Γιεπ!...
Με Humbrol MetalCote Polished Steel, Gun Metal και Polished Aluminium, εντελώς στεγνά σε μαλακό και σκληρό πινέλο.
Την τεχνική θα την βρεις σε κάποιες παλαιότερες αναρτήσεις αλλά για να μην ψάχνεις : http://www.essmc.org.au/Natural_Metal_Finish.html
Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι όσο πιο στεγνό το χρώμα στο πινέλο τόσο πιο γυαλιστερό το αποτέλεσμα.
Το μεγάλο κομμάτι έγινε με πινέλο που το Metalcote είχε μείνει στο πινέλο πάνω από μήνα. Ο κώνος με χρώμα μερικών λεπτών...
Η διαφορά είναι εμφανής!!!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 11:39:35 μμ »
Γιώργο καλή αρχή, τι μέταλλα είναι αυτά στους κινητήρες κ με πινέλο μάλιστα???? ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 24, 2013, 12:23:44 μμ »
Περιμένοντας να στεγνώσουν πλήρως τα μεταλλικά χρώματα για να μην τα σηκώσει η ταινία μασκαρίσματος και το bluetac παρατήρησα ότι το εσωτερικό του κινητήρα όταν κάποιος τον παρατηρεί από την εξαγωγή δείχνει πολύ άδειο...

Έτσι αποφάσισα να βάλω κάτι εκεί μέσα για να δώσει την ψευδαίσθηση τουλάχιστον ότι κάτι υπάρχει.
Θα χρησιμοποιήσω δύο μικρούς σωλήνες πλαστικού evergreen τους οποίους θα κολλήσω στην εξαγωγή και αφού βαφτεί το σύνολο (ουσιαστικά περαστεί με στεγνό Metalcote) θα κολληθεί στον κινητήρα.
Εδώ βλέπουμε τα υλικά και τα κομμάτια που θα αποτελέσουν τον κινητήρα. 

Δεν πρόκειται να κάτσε να φτιάξω λεπτομέρειες εσωτερικά ούτε καν θα εξομαλύνω τους σωλήνες αφού μετά το βάψιμο και το κλείσιμο δεν θα φαίνονται και πολλά από τα πτερύγια.  Απλά ότι υπάρχει κάτι και όχι το κενό.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 24, 2013, 12:39:19 μμ »
Σε κολλήσανε και εσένα με τις σκρατσιές.... :mrgreen:
Μόνο που δεν έβαλες καμιά φωτογραφία/σχέδιο πως θα είναι με τα "χρώματα" τις ΤΒΑ.....

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 24, 2013, 12:42:30 μμ »
Όταν το μοντέλο είναι (σχετικά) καλό και επιδέχεται αυτά που θέλω (και μπορώ εγώ) να κάνω, ναι προσπαθώ.
Εδώ στο 738 της Air Europe σχεδόν τους έφτιαξα από την αρχή τους κινητήρες... Σε 2 σωληνάκια θα κολλήσουμε;!
TBA = To Be Advised...
Με λίγα λόγια δεν έχω αποφασίσει ακόμα πως θα το βάψω.  Πιθανότατα ΑΝΑ αν μου κάτσει καλά όμως η σχεδίαση των χαλκομανιών και βρω τη γραμματοσειρά που χρειάζομαι (νομίζω ότι την έχω κάπου).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 24, 2013, 12:47:14 μμ »
Λοιπόν, είδα εχθές από κοντά τα "μεταλλικά" των κινητήρων. Απλά να πω πως είναι σχεδόν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το οτι έχουν βαφτεί με πινέλο και πως δείχνουν ρεαλιστικότατες! Η τεχνική μπαίνει στις σοβαρά υπ' όψην για εφαρμογή με την πρώτη ευκαιρία.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 24, 2013, 12:53:03 μμ »
Λοιπόν, είδα εχθές από κοντά τα "μεταλλικά" των κινητήρων. Απλά να πω πως είναι σχεδόν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το οτι έχουν βαφτεί με πινέλο και πως δείχνουν ρεαλιστικότατες! Η τεχνική μπαίνει στις σοβαρά υπ' όψην για εφαρμογή με την πρώτη ευκαιρία.
Συμφωνώ.... Γενικότερα νομίζω πως τα metalcote της Humbrol είναι αρκετά παρεξηγημένα...

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 24, 2013, 10:31:19 μμ »
Για να δούμε λοιπόν πως βάφουμε κινητήρες Turbofan...  :mrgreen: (Η τακτική φυσικά δεν είναι δική μου...)
Αφού μασκάρουμε σχεδόν ολόκληρο τον κινητήρα, ειδικότερα αν είναι ήδη βαμμένος ο υπόλοιπος αλλά και τώρα που δεν είναι για να μην πάει χρώμα κατά λάθος στο κομμάτι των εξαγωγών που έχω περάσει με μεταλλικό, αφήνουμε ολόκληρη την εισαγωγή ανοιχτή.
Βάφουμε με το χρώμα που έχουν τα πλαϊνά της εισαγωγής.  Στην περίπτωσή μας με Aluminium.  Εδώ χρησιμοποίησα το δύστροπο Alumunium Model Master Acrylic αραιωμένο με οινοπνευματώδη λοσιόν.

Ενώ στέγνωνε πέρασα και μερικά χεράκια τον κορμό του κινητήρα που εν τω μεταξύ είχε κολληθεί στην εξαγωγή ::glossa::

Αφού στέγνωσει καλά το Aluminium (στην περίπτωση αυτή μετά από περίπου 4-5 ώρες), μασκάρουμε και τον υπόλοιπο κινητήρα με μήκη ταινίας αφήνοντας μόνο το fan και την περιοχή που ακουμπάει αμασκάριστη και ψεκάζουμε (το συγκεκριμένο fan δεν επιδέχεται πινέλο με τίποτα! Θα σπάσει!!!) το χρώμα του fan. Σε αυτή την περίπτωση Gun Metal αλλά όχι το MetalCote καθώς ο fan ΔΕΝ είναι γυαλιστερός αλλά ματ λόγω της συνεχής τριβής με τον αέρα και τη σκόνη.  Εδώ χρησιμοποιήθηκε ένα δείγμα από ακρυλικό Gun Metal Ηu 53 αραιωμένο με συνδυασμό οινοπνευματώδους λοσιόν, νερού και ισσοπροπυλικής αλκοόλης.

Αφού στεγνώσει και αυτό βγαίνουν οι μάσκες και το αποτέλεσμα είναι αυτό:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σε επόμενο επεισόδιο θα δούμε πως βάφουμε τον υπόλοιπο κινητήρα αν δεν τον έχουμε ήδη βάψει...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 25, 2013, 11:05:53 μμ »
Καλησπέρα σας...
Βελτιώσεων συνέχεια.  Η Zvezda επιμένει να δίνει τα φώτα προσγείωσης σε χαλκομανία κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου.  Στο 767 το ξέχασα, σε αυτό όχι... :roll:
Έτσι λοιπόν εκεί που πρακτικά είναι τα φώτα Click to see the original size. Click to see the original size.
Τρίφτηκαν για να δημιουργηθεί βαθούλωμα ώστε να βαφτεί εσωτερικά ασημί και να περαστεί Crystal clear από πάνω. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ανοίχτηκαν οι τρύπες που θα υποδεχτούν τα pitot και AOA sensors

Και ολοκληρώθηκε η συναρμολόγηση των κινητήρων.

Το εφέ που ήθελα να καταφέρω κοιτάζοντας μέσα από την εξαγωγή να φαίνεται κάπως ο συμπιεστής βγήκε μια χαρά για την κλίμακα και την ορατότητα που έχει κανείς εκεί πίσω.
Ο σχολιασμός είναι δωρεάν...  :mrgreen:
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 02, 2013, 12:42:24 μμ »
Τελικά χρειάστηκε να επιστρατευτεί υγρό πλαστικό σε 2-3 σημεία.
Όπως εδώ που έκανα τη βλακεία να κόψω το εσωτερικό aileron για να το κολλήσω σε κατεβασμένη θέση αλλά υπολόγισα χωρίς τη Boeing και τη Zvezda ότι μέρος του ήταν κρυφό κάτω από τα spoilers και ήταν περισσότερο κάτι σαν flap.  Ενώ το 2ο σημείο ήταν στην ένωση του κάτω μέρους της ατράκτου.

Το κατασκευαστικό μέρος έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του, οι κινητήρες μασκαρίστηκαν εκεί που είναι ήδη βαμμένοι και σύντομα θα πάει στο βαφείο.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Φυσικά η Zvezda δεν δίνει ούτε μία κεραία, ούτε καν τα τεράστια πτερύγια που έχουν οι κινητήρες στο πλάι...
Ευτυχώς όλα αυτά μαζί με pitot και υαλοκαθαριστήρες τα δίνει σε ΦΧ η DACO σετ με τα σωστά σήματα για να βαφτεί το αεροπλάνο με τα χρώματα της Boeing.  Αυτά τα ΦΧ δεν σε παιδεύουν.  Ο Danny έχει προβλέψει να έχουν σημεία στήριξης σε τρύπες στο μοντέλο!

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 02, 2013, 02:21:26 μμ »
Ωραίο Γιώργο! Πόσο...βγαίνει; (με το συμπάθειο!) :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 02, 2013, 02:31:31 μμ »
Ωραίο Γιώργο! Πόσο...βγαίνει; (με το συμπάθειο!) :mrgreen:
Όπως αναφέρω και στο review  8)
Μεγάλο!!!! :mrgreen:
Μήκος 38.1cm, ʼνοιγμα πτερύγων 41.8cm...

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 02, 2013, 02:56:01 μμ »
Ωραία δουλειά!Οι κινητήρες πολύ καλοί. ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 11, 2013, 11:09:58 μμ »
Ο κύβος ερρίφθη...
Εδώ και μέρες προσπαθώ να αποφασίσω ποιας εταιρείας να βάψω το 787.  Δεν είναι και πολλές που το χρησιμοποιούν και τα περισσότερα liveries τους είναι... ε... λίγο βαρετά για τα γούστα μου.  Τα όμορφα liveries είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να τα πετύχεις χωρίς σωστές χαλκομανίες μεταξοτυπίας.   Μία σκέψη ήταν να το βάψω στα χρώματα της ANA (All Nippon Airlines) που ήταν και ο πρώτος πελάτης του 787.  Όμως όλα σχεδόν τα μοντέλα που έχω δει στο Internet είναι βαμμένα σε αυτά τα χρώματα... Καμία πρωτοτυπία λοιπόν...
Μια άλλη σκέψη ήταν τα χρώματα της Boeing και μάλιστα έχω προμηθευτεί ήδη χαλκομανίες από τον Daco (όταν είχαμε ακόμα λεφτά..).
Αλλά... αν και σχετικά όμορφα έχουν επίσης αποδοθεί πολλές φορές.
Ήθελα κάτι διαφορετικό... Κάτι που δεν βλέπουμε συχνά.  Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία έχει διακόψει πλέον τις πτήσεις της προς την Αθήνα μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου του Ελληνικού (όπως και πολλές ακόμα!)
Το 787 λοιπόν θα βαφτεί στα χρώματα της Ethiopian Airlines
Τι γνώμη έχετε;

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 11, 2013, 11:29:53 μμ »
Γιώργο το πρωτότυπο που δίνει το κιτ δεν το ''ψήνεις'' καθόλου;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 12, 2013, 08:27:23 πμ »
Μια χαρά δείχνει, έχει και το λιονταράκι μπροστά, μια χαρά. Τα λογότυπα της GE (αυτά δεν είναι; ) στους κινητήρες τα έχεις;

Tags: