Αποστολέας Θέμα: Hawker Typhoon Monogram 1/48(Tελος!! 100%)  (Αναγνώστηκε 3469 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
Hawker Typhoon Monogram 1/48(Tελος!! 100%)
« στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 03:02:25 μμ »
Ετοιμαζομαι για την δευτερη μου αποπειρα σε 48αρα προπελα για να ξεμουδιασω λιγακι απο τα τζετ αλλα και να μαθω να φτιαχνω τις προπελες σωστες μιας που στο ντουλαπι εχουν μαζευτει αρκετες.
Θα γινει απλη κατασκευη (ΟΟΒ) αλλα οχι προχειρη και αυτο σημαινει τουλαχιστον κατασκευαστικα και χρωματικα να ειμαστε μεσα..χωρις σκρατσιες κλπ ομως(νομιζω δηλαδη)
Και επειδη ειμαι  ολιγον τι ασχετος θα επιθημουσα καθε βοηθεια απο τους γνωστες.
Το κιτ ειναι το παρακατω που βλεπετε στην φωτο κα εχουν γινει ηδη καποια μικροβαψιματα.
Εχουν βαφτει. κοκπιτ-καθισμα-φωλεες-και εσωτερικα τα καπακια των φωλεων-τροχων με interior green  και ο πινακας μαυρος.Και θα γινει και επαναχαραξη ωπου με παιρνει.
Ειμαστε καλα μεχρι εδω χρωματικα; η η MONOGRAM  λεει στις οδηγιες οτι κατεβασει η γκλαβα της;
Με λιγο ψαξιμο που εκανα στο ιντερνετ ειδα τα χρωματα συμφωνουν πανω κατω στα παραπανω κομματια, με επιφυλαξη στο καθισμα και το εσωτερικο τως καπακιων των τροχων.
Εως αυριο θα ανεβασω και φωτο με τα βαμμενα κομματια.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
Απ: Hawker Typhoon Monogram 1/48
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 04:04:55 μμ »
 Επειδή είμαι στα τελειώματα ενός Typhoon στην 1/72, τα χρώματα εξαρτώνται από την περίοδο δράσης του αεροσκάφους που θέλεις να αναπαραστήσεις.

Για παράδειγμα, αρχικά το πιλοτήριο ήταν βαμμένο όλο με το βρεττανικό interior green (το οποίο ήταν πιο ανοικτό από το αντίστοιχο αμερικανικό, σχεδόν λαχανί), στα μέσα της θητείας τους πράσινο μέχρι το ύψος του μεταλλικού πλαισίου του πιλοτηρίου και μαύρο από πάνω, ενώ στα τέλη του πολέμου ήταν όλο μαύρο μέσα. Το κάθισμα ήταν βαμμένο όπως και το πιλοτήριο, πράσινο ή μαύρο, με καφετί επένδυση στην πλάτη.

Για το εσωτερικό των φωλέων του Σ/Π πάλι παίζεται το θέμα, αλλά νομίζω εδώ ήταν πιο συγκεχυμένη η κατάσταση. Μπορείς να βρείς φωλιές ολομεταλλικές, πράσινες, και με το χρώμα των κάτω επιφανειών. Στο εσωτερικό των καλυμμάτων των τροχών, άσχετα με το χρώμα του υπόλοιπου εσωτερικού, υπήρχαν κάποια μεταλλικά πάνελ.

Τα χρώματα για την παραλλαγή τα έχεις βρει?

"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 06:56:15 μμ »
Φιλε  Palanadine σε ευχαριστω για την βοηθεια,
Οποτε να υποθεσω πως σωστα τα εχω ολα πρασινα και τα αφηνω οπως ειναι.
Θα γινει οπως στο  box art  και με τις χαλκομανιες που δινει το κιτ που ειναι μονο για ενα αεροσκαφος. οποτε  περιοδοδς δρασης δεν εχω ιδεα ποτε ηταν
Τα χρωματα που διινει ειναι για το πανω μερος της παραλλαγης Olive green  και Gray  και για την κατω επιφανεια Light Gray. ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 07:12:16 μμ »
 To αεροσκάφος στο box art είναι με τετράφυλλη έλικα και bubble canopy, που σημαίνει είναι από τις τελευταίες μετατροπές των typhoon. Θα ελέγξω αργότερα αν μπορέσω να βρω το προφίλ του και το πότε έδρασε, για να δούμε και για τα χρώματα του εσωτερικού.

Πάντως και να βρούμε οτι τελικά ήταν μαύρο-πράσινο, ή όλο μαύρο εσωτερικά, έ, δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν το αφήσεις πράσινο μέσα!

Για την παραλλαγή, στο δικό μου χρησιμοποίησα για επάνω τα Gunze H330 Dark Geen και H331 Ocean Gray, ενώ για τις κάτω επιφάνειες το H306 Medium Sea Gray.

Καλή συνέχεια!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος 336sqn_Hawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο-Κρήτη
    • 336 (Hellenic) virtual sqn
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 08:48:17 μμ »
bill  σου εύχομαι καλή αρχή με ένα αγαπημένο θέμα από μία αγαπημένη εταιρεία.
Θα γίνει κουκλί !!
Κώστας

Αποσυνδεδεμένος heinkel

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 08:51:52 μμ »
bill  σου εύχομαι καλή αρχή με ένα αγαπημένο θέμα από μία αγαπημένη εταιρεία.
Θα γίνει κουκλί !!
Κώστας
Καλο ξεκινημα φιλε μου,το εχω φτιαξει πριν καμμια 10αρια χρονια ,και μου αρεσε η εφαρμογη και η απλοτητα του..... ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 10:50:05 μμ »
Ευχαριστω πολυ παιδια.
Απο τις πιο αγαπημενες εταιριες και για μενα.
Οντως ειναι απλο κιτ αλλα με ενα προχειρο  dry fit  φαινεται να εφαρμοζει μια χαρα.
Φιλε μου Palanadine  δικιο εχεις σιγα το πραμα αν αφησω το κοκπιτ πρασινο,ετσι κι αλλιως ελαχιστα φαινεται οταν κλεισει η ατρακτος.
Ευχαριστω και για τις αποχρωσεις.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 12:42:49 μμ »
Βασιλη καλη αρχη και απο μενα, το αεροπλανο ειναι ομορφο και εντυπωσιακοτατο, ειδικα στην 1/48 θα βγει γομαρι.  :wink:
::salut::

Χρηστος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 12:57:48 μμ »
Για τα χρώματα βλέπω σε κάλυψαν οι παραπάνω οπότε... καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 02:35:18 μμ »
Καλη συνεχεια σ'ενα πολυ ενδιαφερον θεμα!Απο λεπτομερεια τι λεει; ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 02:40:41 μμ »
Βασίλη είπες να πιάσεις κ εσύ προπέλα βλέπω...καλή αρχή! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 03:16:35 μμ »
Παιδες σας ευχαριστω.
Χρηστο οντως απο ενα προχειρο dry fit  που εκανα ειναι μεγαλο το ατιμο πραγμα που μου αρεσει πολυ και το σχημα του ειναι υπεροχο.
Γιωργο ηξερα πως θα εβρισκα βοηθεια ειδικα στα χρωματα γιατι ειμαι ασχετος με τις προπελες  :mrgreen: :oops:
Γιωργο G απο λεπτομερεια δεν λεει και πολλα αλλα ουτε και λιγα... εχει υπερυψωμενη γραμμωση υπερυψωμενα πριτσινια(καλο ειναι αυτο ) κοκπιτ με τα βασικα, με το πλεγμα να ειναι ενσωματωμενο στα πλαινα αναγλυφο και κανα δυο οργανα και λεβιεδες δεξια αριστερα.Αυτο που ειναι σουπερ ειναι ο πινακας οργανων..λεπτομερεστατος και με ομορφα αναγλυφα οργανα.Το καθισμα ειναι απλα μια  πολυθρονα  :lol:θα προσπαθησω να του βαλω καμια ζωνουλα και το μαξιλαρι της πλατης μπας και το συμμαζεψω λιγο.
Παντως γενικα παρα το χρονακια του ειναι αξιοπρεπες κιτ.
Αλεξ ειπα να ξαναδοκιμασω την τυχη μου στις προπελες ..εχουν και αυτες την γλυκα τους,. ::salut::

• Scale 1/35
  • *
Απ: Hawker Typhoon Monogram 1/48(Update μικρο)
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 04:08:44 μμ »
Για να μην μενουμε μονο στα λογια λοιπον οριστε και καποιες φωτος οπως ειχα πει  απο τις μεχρι τωρα (λιγες ) εργασιες.
Πλαινα κοκπιτ βαμενα και ελαφρως washarismena 8)  ,πινακας βαμενος αλλα μενει να το περιποιηθω με στεγνο πινελο και ψιλοβαψιματακια για να αναδειχθει.
Αντε να προχωραει σιγα σιγα και αυτο ::salut::

• Scale 1/35
  • *
Απ: Hawker Typhoon Monogram 1/48(Update μικρο)
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 10:55:59 μμ »
Μικρη προοδος σημερα με την προσθηκη ζωνων στο καθισμα και υποτυπωδους μαξιλαριου μπας και αυτο το πραμα που δινει το κιτ ως καθισμα αρχισει και δειχνει λιγακι ως ....καθισμα :mrgreen:
Τελιωσε και ο πινακας και ειναι ολα ετοιμα να μπουν στο κοκπιτ και να κολληθουν τα δυο μισα της ατρακτου.
Αυτα προς το παρον καπανατε ελευθερα.

• Scale 1/48
  • *
Απ: Hawker Typhoon Monogram 1/48(Update Νεο)
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 10:58:59 μμ »
 Σιγά μην κοπανήσω κιόλας!  :mrgreen:

Πολύ καλό, το μόνο που ίσως να έκανα, στον πίνακα οργάνων ένα πολύ ελαφρύ στεγνό πινέλο με ασημί χρώμα να αναδειχθεί η λεπτομέρειά του.

Καλή συνέχεια!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 11:56:38 μμ »
Βασιλη εχεις κανει ωραια δουλιτσα, οσο για τον πινακα θα συμφωνησω με τον Παναγιωτη κανε του ενα στεγνο πινελακι με silver και μετα ριξε στα οργανα ενδειξεων λιγο βερνικι gloss με πινελακι να ζωντανεψει λιγο. Καλη συνεχεια φιλε
 ::salut::

Χρηστος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 11:59:53 μμ »
Παιδια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες
Εχω κανει ηδη στεγνο πινελο στον πινακα που βλεπετε στις φωτος με γκρι ανοιχτο ομως,,,αλλα μαλλον χρειαζεται λιγο ακομη να δειξουν πιο πολυ οι λεπτομερειες,
Οποτε θα ξαναπερασω ενα χερι με silver  και θα ριξω και το βερνικι στα οργανα..
Ευχαριστω παιδες  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 04:14:05 μμ »
Βασιλη πολυ ωραια και το καθισμα και ο πινακας.Για τον δευτερο οτι σου ειπαν και τα παιδια με τη διαφορα οτι το silver θα μπει πολυ επιλεκτικα σε καποια σημεια.Επισης τις ζωνες καλα θα ηταν να τις τρυπισεις πρωτου τις βαλεις,αλλα αφου τις τοποθετησες,κανε πιο σωστα τους κυκλους που δινουν την αισθηση οτι ειναι διατρητες. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 07:10:16 μμ »
Βασίλη πολύ καλά το πας...θα συφωνήσω με τους προλαλήσαντες..κ εγώ το ίδιο θα έκανα στο καθισμα κ ενα στεγνό πινελακι στο πάνελ! :wink: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 07:44:17 μμ »
Ενταξει παιδες οι γνωμες - παρατηρησεις σας εισακουστηκαν ..γινονται οι διορθωσεις και βουρ για κλεισιμο της ατρακτου.
Ευχαριστω για την βοηθεια  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
Απ: Hawker Typhoon Monogram 1/48(Tελος!! 100%)
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 08, 2013, 12:09:30 πμ »
Το δευτερο προπελατο 48αρι μου ειναι γεγονος.
Μια πολυ ομορφη κατασκευη χωρις πολλα προβληματα και φτιαγμενο απο το κουτι του.
Αποφασισα να το κανω να δειχνει μαχιμο και αρχισα τις φθορες ,βρωμιες,καπνιες κλπ για να αναδειξω την ταλαιπωρια(δεν ξερω αν εκανα καλα βεβαια :lol:) αλλα νομιζω πως μπορει και να εχασα λιγο το μετρο και να το παρακανα :roll:.
Ελπιζω να ειναι αξιοπρεπες  και να δειχνει ωραιο στους γνωστες των προπελων και μη.
Για μενα παντως που απο προπελες δεν...το εχω και πολυ... μου φαινεται ο.κ. (αν και ισως λιγο υπερβολικο στις φθορες)
Παντως πολυ γομαρι το Typhoon  :lol:
Οπως και να εχει ελπιζω αυτη η δευτερη προσπαθεια να ειναι καλυτερη απο την πρωτη και φυσικα σταυρωνω τα δαχτυλα μου για τα σχολια και τις παρατηρησεις σας
Βαρατε χαλαρα και χωρις τυψεις :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 08, 2013, 09:26:17 πμ »
Πανέμορφο!!!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 08, 2013, 09:41:07 πμ »
Αποφασισα να το κανω να δειχνει μαχιμο και αρχισα τις φθορες ,βρωμιες,καπνιες κλπ για να αναδειξω την ταλαιπωρια(δεν ξερω αν εκανα καλα βεβαια :lol:) αλλα νομιζω πως μπορει και να εχασα λιγο το μετρο και να το παρακανα :roll:.
Μπα, μη φοβάσαι, όλη τη βρωμοδουλειά του κόσμου και οτιδήποτε έπρεπε να γίνει κάτω από τα 100m ύψος το έκαναν ή τα Typhoon ή τα P-47, οπότε μπίχλα και βρώμα δικαιολογείται. Επίσης τα αεροσκάφη αυτά, ακριβώς λόγω αποστολής, ακολουθούσαν τις μάχες σε αεροδρόμια συνήθως πολύ κοντά στην πρώτη γραμμή και όταν μιλάμε για αεροδρόμια μη φανταστείς τίποτα πολυτέλειες, οποιοδήποτε ίσιο κομμάτι γης με τις απαιτούμενες διαστάσεςι βαφτιζόταν αεροδρόμιο. Στα υπερπολυτελή υπήρχε και μία στρώση PSP... είναι ίσως η μόνη περίπτωση που αν λασπώσεις σχεδόν σαν άρμα το κάτω μέρος ενός αεροσκάφους ΒΠΠ θα είσαι 100% σωστός.

Το μοντέλο είναι πολύ όμορφο. Τα χρώματα μου φαίνονται κάπως ανοικτά αλλά με τη φωτογράφιση και τον κατά περίπτωση φωτισμό μπορεί να κάνω λάθος (που είναι και το πιθανότερο). Εν ολίγοις πολύ καλό αποτέλεσμα!

Το επόμενο; Να προτείνω ένα Ρ-47; Από αυτά που έφεραν πλήγματα μάχης από τα τούβλα που έφευγαν από τα κτίρια και τις καμινάδες που κατέρρεαν κατά τις επιθέσεις τους; Ναι, πετούσαν πιο κάτω από τις στέγες, τέρμα γκάζι, για να δυσκολεύσουν τη σκόπευση των ΑΑ όπλων του εχθρού...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 08, 2013, 10:06:24 πμ »
Πολύ όμορφο Bill, μπράβο! Λες να φτιάξω κι εγώ καμιά προπέλα για αλλαγή; :twisted:

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 08, 2013, 10:07:33 πμ »
Bασίλη πολύ ωραίο κ αρκετά μάχιμο βγήκε!Μπράβο! ::salut::

Spoiler (hover to show)
Aλέξανδρος Μαρίνος

Tags: