Αποστολέας Θέμα: Panzer IV F1 1/35  (Αναγνώστηκε 2131 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
Panzer IV F1 1/35
« στις: Ιανουαρίου 30, 2013, 12:57:03 πμ »
Μετα απο πολυ καιρο αποφασισα να τελειωσω επιτελους και κατι γιατι ειδα οτι ολο θεωρια ειχα καταντησει και απο δουλεια τιποτα.
Το κιτ ειναι το γνωστο της Italeri με σχετικα καλη λεπτομερεια η οποια εχει μια πολυ τιμια σχεση με την τιμη του.
Ηθελα να κανω κατι απλο και ταυτοχρονα χωρις πολλες βελτιωσεις, ετσι για να ενεργοποιηθω λιγο.

Ξεκινησα λοιπον την κατασκευη με πολυ λιγες προσθηκες, και μια μικρη διορθωση στο σχημα του πισω μερους του πυργου.
Η σχαρα στο πισω μερος του πηγματος ηταν προσωπικος αυτοσχεδιασμος. :lol:
Προσπαθησα να απεικονισω τα γαζια των συγκολλησεων, με υγρη κολλα και χαραξη με μια καρφιτσα. Η εκδοση με το κοντο πυροβολο μου αρεσε ιδιαιτερα, οποτε πηγαμε στην εκδοση F1. 

Εν συνεχεια, περασα στην φαση της βαφης. Ειχα αποφασισει να κανω ενα κλασικο panzer grey χρωμα και να παιξω με το ξανοιγμα του βασικου. Ψεκασα πρωτα ολο το αρμα με μαυρο ακρυλικο χρωμα και κατοπιν με το gunze H401 german tank, προσεχοντας να μην χαθει το preshading βαφοντας περισσοτερο στο κεντρο των επιφανειων. Εδω βοηθησε και το αρκετα αραιωμενο χρωμα.

Και εκει που ειχα το βασικο χρωμα και ειπα να αρχιζω σηματα και φθορα, βλεπω κατι φωτο με χειμερινο βαψιμο, ειχε και το κιτ σηματα για ρωσικο μετωπο οποτε αλλαγη σχεδιων. :twisted:
Το αφησα για ενα 24ωρο να τραβηξει καλα το χρωμα, βλεπετε την μερα που εβαφα εξω εριχνε παπαδες και η υγρασια ηταν μεγαλη.
Την επομενη αφου κολλησα τα σηματα τα σφραγισα με ενα βερνικι και μετα απο λιγη ωρα τα καλυψα με patafix και αρχισα να ψεκαζω με λευκο ακρυλικο σπασμενο με μια δυο σταγονες μαυρο και αυτο αραιωμενο για να εχω καλυτερο ελεγχο.

Αφου στεγνωσε για αρκετες ωρες παω να βγαλω το patafix απο τα σηματα μου μενει επανω ενας σταυρος.  :oops:Ευτυχως μικρο το κακο το διορθωσα , ομως το λαθος μου ηταν οτι δεν αφαιρεσα την πολυ κολητικοτητα του υλικου πριν το βαλω πανω στα σηματα.
Ετσι λοιπον ειπα να ξεκινησω την διαδικασια του chipping για πρωτη φορα σε αρμα , συμβουλευομενος και καποιες φωτο απο αρματα του MIG. Τωρα εχω φτασει σε ενα σημειο που δεν με ικανοποιει πληρως, και θα συνεχισω την διαδικασια στην συνεχεια οπου θα επικεντρωθω στις περιοχες που φθειρονται περισσοτερο απο το πληρωμα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Panzer IV F1 1/35
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 30, 2013, 01:06:34 πμ »
Όμορφη και μερακλίδικη δουλειά μέχρι εδώ :!:
Αναμένουμε :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 08:32:35 μμ »
συνεχεια,

λοιπον μετα απο ενα αρχικο chipping που δεν με ικανοποιησε εκανα καποιες μικρες διορθωσεις, οχι τιποτα το ιδιαιτερο.
Θα επανελθω σε αυτες τις φθορες μετα το σταδιο της βαφης του λευκου με πινελο. Αντιγραφω την τεχνικη του MIG που υπαρχει στο παλαιο τευχος του model expert no69. Πηρα ακρυλικο λευκο και περασα σε διαφορετικες πυκνοτητες για να δημιουργησω την διαφορα φθορας στον τονο του χρωματος και σε συνδυασμο με το πρωτο περασμα του σπασμενου λευκου.
Συγχωρηστε με για την εφαρμογη αλλα ειναι οπως σας ανεφερα η πρωτη προσπαθεια. Το αποτελεσμα αρχικα τρομαζει αλλα με την εφαρμογη των παρακατω σταδιων (φιλτρων, wash κτλ) θα ομαλοποιηθει η κατασταση.

βαρατε αβερτα, οι δασκαλοι του ειδους :lol: :lol: :lol:

Υ.Γ. εχω ηδη εφαρμοσει τα σταδια των φιλτρων και το αποτελεσμα βελτιωνεται, αλλα μολις τελειωσε η μπαταρια της μηχανης και δεν προλαβα να ανεβασω φωτο. :oops:

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 08:35:58 μμ »
Πολύ ωραίο και το μοντέλο της Ιταλερί είναι ένα από τα καλύτερα που είχε βγάλει ποτέ κατά την προσωπική μου γνώμη.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 08:56:52 μμ »
Θα σε παιδέψει πολύ να το ομογενοποιήσεις έτσι όπως έγινε. Αν είχες δουλέψει με λάδια πάνω στο ήδη όμορφα βαμμένο άρμα μήπως θα πετύχαινες πιο εύκολα καλύτερο αποτέλεσμα;

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 10:00:31 μμ »
θα το παλεψω και με λαδια και πιστευω να ερθει στα ισα του. :lol:

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 10, 2013, 10:28:34 μμ »
Με την χρηση λαδιου(λευκο) οπως ειπε και ο Νικος προσπαθησα να παιξω λιγο με το κοντραστ και η κατασταση μαλλον βελτιωθηκε. Εχω ακομα δρομο και με την χρηση σκονων αλλα και pin wash σε επιλεγμενες περιοχες θα ερθει στα ισα του.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 10, 2013, 10:31:09 μμ »
Περίμενε και τους ειδικούς αλλά εγώ θα έλεγα να μην παιδευτείς με τα λάδια άλλο αλλά να το περάσεις δυο τρία φίλτρα με raw umder, raw siena και paynes grey για να δέσει και μετά να ξαναπεράσεις τα λάδια... έχουν κάνει πολύ μεγάλο κοντράστ πάνω στα χρώματά σου τα ακρυλικά που έβαλες... Κρίμα γιατί ήταν φοβερό το βάψιμο...

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 10, 2013, 10:40:17 μμ »
Το περασα με αυτα τα φιλτρα και σαφως βελτιωθηκε ,αλλα στην συνεχεια επαιξα λιγο με το λευκο λαδι και εφτασε μεχρι εδω. Σιγουρα θα ξαναφαει νεα φιλτρα. Το αρχικο βαψιμο ηταν καλο ομως ηθελα κατι πολυ ταλαιπωρημενο και ισως υπερεβαλα λιγο. Δεν πειραζει ομως μεσα απο την ολη φαση κατανοησα καλυτερα την χρηση των ακρυλικων,  των φιλτρων και των λαδιων πως επιδρουν μεταξυ τους.  ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 11:05:28 μμ »
Με μεγαλες προσπαθειες εχω το περασει με φιλτρα και καπως μαζευεται. Πιθανως σε συνδιασμο με τις σκονες να μην ειναι τοσο ασχημο το αποτελεσμα. Εκανα ενα ελαφρυ περασμα με σκονες για αρχη να δω πως δειχνει.
Περιμενω σχολια απο τους ειδικους, στο τελος θα το γεμισω με χιονι και θα το κρυψω να ησυχασουμε :lol:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 11:10:36 μμ »
Χωρίς να είμαι ειδικός, το αντίθετο μάλιστα θα απαντήσω μονολεκτικά:

FORNET!!!!

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 11:19:22 μμ »
το'χεις βαλει στο ματι απο την αρχη των φθορων. :lol:
ησουν φαν του αρχικου βαψιματος.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 04:54:41 πμ »
Πολύ αξιόλογη προσπάθεια (στο βάψιμο) ως εδώ,μην το γεμίσεις χιόνι γιατί στέκεται καλά κι έτσι  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 05:29:05 πμ »
Θα συμφωνήσω με τον Ερνέστο... μια χαρά γίνεται, μη το ξεβάψεις :!:
Μη του ρίξεις άλλα ζουμιά. Πέρνα τις ακμές πύργου και πήγματος με μολυβάκι και προχώρα στα χαμηλά :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 10:30:35 πμ »
ευχαριστω συναδελφοι,
και εγω ειμαι της αποψης να μην το πειραξω, καθως απο την αρχη ηθελα ενα πολυ ταλαιπωρημενο αρμα, ειναι και η πρωτη προσπαθεια με αυτες τις τεχνικες εξαλου και πειραματιζομαι.
Ισως να υπερεβαλα λιγο και εκει συμφωνω απολυτα με τον gtdeath13 σε σχεση με το αρχικο διακριτικο βαψιμο.
Συνεχιζω λοιπον και θα δειξει η νεκροψια στο τελος. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 08, 2013, 10:35:51 μμ »
Καταφερα και σημειωσα μια προοδο στην εργασια προσθετωντας λασπη στεγνη και νωπη.

οι ερπυστριες δεν εχουν περαστει ακομα με μεταλλικο χρωμα στα σημεια που φθειρεται, απομενουν καποια εργαλεια, μικρολεπτομεριες για βαφη και φορτωματα, συνεχιζεται........... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 09, 2013, 12:41:00 πμ »
είμαι σίγουρος απο την όλη διαδικασία οτι έβγαλες αρκετά συμπεράσματα περί τεχνικών.Το λάσπωμα/χωμάτιασμα στο κάτω μέρος του σκάφους είναι αρκετά πιστικό (στα φτερά και στο εμπρός κάτω μέρος ίσως ήθελε λίγη δουλειά ακόμη) και υποπτεύομαι ότι οι φωτό το αδικούν.

Αποσυνδεδεμένος govorof

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Nίκαια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 09, 2013, 09:30:06 πμ »
Συγχαρητήρια πολύ όμορφο αποτέλεσμα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 09, 2013, 02:21:50 μμ »
ευχαριστω για τα σχολια σας εχω ακομα καποια πραγματα στο μυαλο μου ,το παλευω :lol:

Αποσυνδεδεμένος Steliosleyland

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 03, 2013, 01:37:45 πμ »
Φίλε συγχαρητήρια!!!! Πολύ καλή δουλειά!!!

Αποσυνδεδεμένος Lucifer71

• Von Aikman
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κολαση
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 28, 2013, 08:48:26 μμ »
Πολυ καλο οντως!!!

Tags: