Μετα απο πολυ καιρο αποφασισα να τελειωσω επιτελους και κατι γιατι ειδα οτι ολο θεωρια ειχα καταντησει και απο δουλεια τιποτα.
Το κιτ ειναι το γνωστο της Italeri με σχετικα καλη λεπτομερεια η οποια εχει μια πολυ τιμια σχεση με την τιμη του.
Ηθελα να κανω κατι απλο και ταυτοχρονα χωρις πολλες βελτιωσεις, ετσι για να ενεργοποιηθω λιγο.

Ξεκινησα λοιπον την κατασκευη με πολυ λιγες προσθηκες, και μια μικρη διορθωση στο σχημα του πισω μερους του πυργου.
Η σχαρα στο πισω μερος του πηγματος ηταν προσωπικος αυτοσχεδιασμος.

Προσπαθησα να απεικονισω τα γαζια των συγκολλησεων, με υγρη κολλα και χαραξη με μια καρφιτσα. Η εκδοση με το κοντο πυροβολο μου αρεσε ιδιαιτερα, οποτε πηγαμε στην εκδοση F1.

Εν συνεχεια, περασα στην φαση της βαφης. Ειχα αποφασισει να κανω ενα κλασικο panzer grey χρωμα και να παιξω με το ξανοιγμα του βασικου. Ψεκασα πρωτα ολο το αρμα με μαυρο ακρυλικο χρωμα και κατοπιν με το gunze H401 german tank, προσεχοντας να μην χαθει το preshading βαφοντας περισσοτερο στο κεντρο των επιφανειων. Εδω βοηθησε και το αρκετα αραιωμενο χρωμα.

Και εκει που ειχα το βασικο χρωμα και ειπα να αρχιζω σηματα και φθορα, βλεπω κατι φωτο με χειμερινο βαψιμο, ειχε και το κιτ σηματα για ρωσικο μετωπο οποτε αλλαγη σχεδιων.

Το αφησα για ενα 24ωρο να τραβηξει καλα το χρωμα, βλεπετε την μερα που εβαφα εξω εριχνε παπαδες και η υγρασια ηταν μεγαλη.
Την επομενη αφου κολλησα τα σηματα τα σφραγισα με ενα βερνικι και μετα απο λιγη ωρα τα καλυψα με patafix και αρχισα να ψεκαζω με λευκο ακρυλικο σπασμενο με μια δυο σταγονες μαυρο και αυτο αραιωμενο για να εχω καλυτερο ελεγχο.

Αφου στεγνωσε για αρκετες ωρες παω να βγαλω το patafix απο τα σηματα μου μενει επανω ενας σταυρος. :oops:Ευτυχως μικρο το κακο το διορθωσα , ομως το λαθος μου ηταν οτι δεν αφαιρεσα την πολυ κολητικοτητα του υλικου πριν το βαλω πανω στα σηματα.
Ετσι λοιπον ειπα να ξεκινησω την διαδικασια του chipping για πρωτη φορα σε αρμα , συμβουλευομενος και καποιες φωτο απο αρματα του MIG. Τωρα εχω φτασει σε ενα σημειο που δεν με ικανοποιει πληρως, και θα συνεχισω την διαδικασια στην συνεχεια οπου θα επικεντρωθω στις περιοχες που φθειρονται περισσοτερο απο το πληρωμα.