Καλησπέρα και πάλι παίδες...Για το gloss της ώς άνω εταιρείας δεν άκουσα γνώμες...Κάνει δουλειά ή μπροστά στο future μοιάζει ξόπλυμα?
Όχι τίποτα άλλο αλλά μου τελείωσε και το future και πέφτω στην ανάγκη του 
Βάφω αναγκαστικά με Gunze λόγω μυρωδιάς. Προσωπικά προτιμούσα enamel, αλλά δε σηκώνει ο χώρος νέφτια κτλ.
Τώρα στα βερνίκια...
Το ματ το παράτησα για τους ίδιους λόγους που έγραψαν και οι υπόλοιποι. Σατινάρει, δεν γίνεται ματ με τίποτα. Δες εδώ:

Προσωπικά το άλλαξα με αυτό της Pactra του οποίο μου δίνει φοβερό αποτέλεσμα.
Μπορείς βέβαια να κάνεις το κόλπο που γράφτηκε παραπάνω με το flat base, το οποίο αν το βάλεις σε gloss κάνει θαύματα αρκεί να προσέξεις την ποσότητα.
Για το Gloss...

Προς Θεού μην το χρησιμοποιήσεις αν θέλεις να είναι αυτό το τελικό σου φινίρισμα. Θα πρέπει να μετακινείς το μοντέλο σου μόνο με τη χρήση της δύναμης των Τζεντάι... Κάνε να το αγγίξεις... Αποτύπωμα για σεμινάριο CSI, όσες μέρες και να το αφήσεις.
Είναι καλό μόνο για τις διαδικασίες των χαλκομανιών, δηλαδή πριν την τοποθέτησή τους και μετά για σφράγισμα.
Στα υπέρ του είναι πως δεν αντέχει σε wash με enamel.
Όσο το μοντέλο είναι περασμένο με αυτό, προσπάθησε να το μετακινείς χωρίς να το πιάνεις. Βάλτο σε μια βάση και κούνα τη βάση.
Εγώ για παράδειγμα στο mirage δεν είχα βάλει την εξαγωγή και έτσι έβαζα "δακτυλο" στα οπίσθια του μοντέλου και το σήκωνα.
Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, τότε γάντι φίλε.
Θα αφήσει σημάδι, αλλά θα εξαφανιστεί αργότερα όταν περάσεις το ματ.
Αν το θέλεις λοιπόν για αυτή τη δουλειά είσαι εντάξει. Όχι για τελικό φινίρισμα όπως για παράδειγμα σε αεροσκάφος ακροβατικού σμήνους.
Επίσης SOS για όσους χρησιμοποιούν Gunze: Μην χρησιμοποιήσετε το Mark Setter - αυτό με το μπλε καπάκι.

Αλλοιώνει το χρώμα όπου μείνει σταγονίδιό του και όταν βάλεις τη χαλκομανία πάνω του, αυτή μένει ακίνητη στο σημείο που έπιασε, δίχως να μπορείς να τη μετακινήσεις.
Πρέπει να λούσεις την περιοχή με νερό μπας και προλάβεις τα χειρότερα.
Αν από την άλλη την αφήσεις στην περιοχή που έπιασε για λίγο χρόνο και μετά αποφασίσεις - και καταφέρεις - να τη μετακινήσεις, τότε θα σου αφήσει ένα ωραίο αποτύπωμά της από αλλοιωμένο χρώμα...
Για τελικό Gloss φινίρισμα ο Dimmu Borgir μου έδωσε το Mr Hobby Top Coat.
Όπως είπε και ο ίδιος: Το κάνει καραμέλα.
Το έχω δοκιμάσει πάνω από Gunze και δεν υπάρχει πρόβλημα τύπου ρωγμών ή άλλης αντίδρασης.
Οι όποιες δαχτυλιές του κάνεις αφού στεγνώσει φεύγουν με πανάκι.
Αυτά από εμένα φίλε