Γεια σας και παλι απο τον σπασικλα νεο της παρεας

Μετα απο 2 μερες ψαξιματος και διαβασματος του forum (σειρα εχει το youtube..) ευελπιστω πως εβγαλα μια ακρη με την σωστη σειρα τεχνικων για την σωστη ολοκληρωση του εκαστοτε μοντελου (υπενθυμιζω πως χρησιμοποιω μονο πινελα και πως εχω μηδενικη εμπειρια στα σταδια μετα απο την απλη ολοκληρωση βαψιματος)
Εχουμε και λεμε :
1) βαψιμο
2) περασμα με γυαλιστερο (gloss) βερνικι ή με παρκετινη (longshine)
3) σηματα
4) ασφαλιση σηματων με βερνικι
5) wash, συνηθως με μαυρο χρωμα πολυ διαλυμενο (ή καφε αναλογα με το εφε που θελουμε) με λαδια ζωγραφικης ή ακρυλικά ή ετοιμα wash
6) ελαφρυ στεγνο πινελο στα ηδη υπαρχοντα χρωματα
7) φιλτρα, δλδ πιο πυκνα wash στα ηδη υπαρχοντα χρωματα
8 ) φθορες και αλλα εφε οπως γρατσουνιες με χρωμα τοπικα, σκονες (pigments) για παλαιωση, δημιουργια λασπης κλπ
εχω ξεχασει/παραβλεψει αλλα σταδια ?? η σειρα ειναι αυτη ή λειπει κατι αναμεσα ?
σιγα σιγα διαβαζω και μαθαινω για την καθε μια τεχνικη, εντος των ημερων ελπιζω να εχω και εικονες απο την εφαρμογη τους
αποριες:
** απ οτι εχω καταλαβει υπαρχουν διαφορετικοι τροποι σκεψεις οσο αφορα την χρηση βερνικιου ή παρκετινης και οσο αφορα με τι κανουμε τα wash.
Οσο αφορα την παρκετινη, χρησιμοποιειται και για την ασφαλιση των σηματων ή εκει θελει αποκλειστικα το βερνικι ?
Οσο αφορα τα wash, για αυτες τις πρωτες προσπαθειες ειναι καλυτερο να βρω τα ετοιμα υγρα ή να πειραματιστω κατευθειαν με αλλα ?
Ευχαριστω ολους για την βοηθεια, ειλικρινα με το που μπηκα στο forum μου ηρθε ξανα η διαθεση να κανω και να μαθω πραγματα