Αποστολέας Θέμα: O Willys Jeep o τραυματιοφορέας  (Αναγνώστηκε 5089 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: O Willys Jeep o τραυματιοφορέας
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 09:30:45 μμ »
Φιλιππε  επειδη το συγκεκριμενο willys υπηρχε στο θεατρο του ειρηνικου ,νομιζω οτι υπαρχει θεμα με τις  φιγουρες του οδηγου-νοσοκομου νομιζω οτι  ενδυματολογικα ειναι  για δυτικο μετωπο ,ο νοσοκομος ειναι κουμπωμενος μεχρι τον λαιμο
 ::salut::

Μάλλον είχε πολλά κουνούπια εκείνη τη μέρα ::salut:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 10:20:03 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά!ʼντε να το δούμε κ τελειωμένο με τον τραυματία του... ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 10:50:00 μμ »
... Έτσι μούρχεται να δώσω εντολή να τον παρατήσουν ν΄ αποθάνει αβοήθητος.  :mrgreen:
και γιατί δεν φτιάχνεις άλλο φορείο χωρίς βαθούλωμα;  ::glossa:: Πιο εύκολο είναι  :mrgreen:

Για το τζιπ και τις ΛΑΘΟΣ ρόδες δεν σου λέω τίποτα μωρή παλιοξεπέτα  ::violent1::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 11:23:23 μμ »
Αμα θες σου φερνω εγω φορειο
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 10:47:44 πμ »
Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας και απαντώ σε παρατηρήσεις:
Φιλιππε  επειδη το συγκεκριμενο willys υπηρχε στο θεατρο του ειρηνικου ,νομιζω οτι υπαρχει θεμα με τις  φιγουρες του οδηγου-νοσοκομου νομιζω οτι  ενδυματολογικα ειναι  για δυτικο μετωπο ,ο νοσοκομος ειναι κουμπωμενος μεχρι τον λαιμο

Γιάννη γνωστό σε μένα ήδη και κατανοητό το σχόλιο σου για τις στολές, δεν έχω όμως άλλες φιγούρες ούτε επιθυμώ να επενδύσω χρήμα για άλλες. Καθώς δεν είναι συγκεκριμένος τύπος παραγωγής το τζιπ και δεν αναφέρω κάτι περί Ειρηνικού στον τίτλο, ας κάνουμε ότι δεν το προσέξαμε  ::glossa::  :lol: , άλλωστε στις κατασκευές μου συνήθως κινούμαι στη σφαίρα της φαντασίας μου και επίσης τα μοντελιστικά μου ενδιαφέροντα περιορίζονται κυρίως σε μία απεικόνιση που "σκηνοθετικά" αρέσει σε μένα. Τώρα θα μου πεις γιατί τις δημοσιεύω με τόσα λάθη εδώ στο MC... ε! συγχωρέστε με.  :oops: :oops:
Ελπίζω να μη παρεξήγησες το σχόλιό μου  ::salut::

και γιατί δεν φτιάχνεις άλλο φορείο χωρίς βαθούλωμα;  ::glossa:: Πιο εύκολο είναι  :mrgreen:

Γιατί ως γνωστόν είμαι και λίγο τεμπελάκος και ξεπέτας   :twisted:

Για το τζιπ και τις ΛΑΘΟΣ ρόδες δεν σου λέω τίποτα μωρή παλιοξεπέτα  ::violent1::

...και καλά κάνεις παλιογκρινιάρη!  :evil: άμα θες φτιάξε μου ΕΣΥ το εσωτερικό της ζάντας και τις βάζω στο άψε-σβήσε.

Αμα θες σου φερνω εγω φορειο

Και το ρωτάς ρε χαμένε; ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ!
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 11:10:39 πμ »
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά εδώ έχουμε ακόμα έναν μοντελιστικό μύθο και μάλιστα έναν από τους καλύτερα εδραιωμένους. Παραθέτω δύο φωτογραφίες από την επιχείρηση ανακατάληψης του νησιού Attu στον Β. Ειρηνικό (11/05/1943 - 30/05/1943) όπου σημαντικός αριθμός απωλειών των αμερικανών οφειλόταν σε κρυοπαγήματα.

Ετσι λοιπόν ο νοσοκόμος ίσως είναι βαριά ντυμένος για Guadalcanal και Ν. Ειρηνικό αλλά είναι μια χαρά για Attu ή Kiska και γενικότερα για τα Aleutian Islands, κομμάτι και αυτά του PTO αν και ξεχασμένα σήμερα σχεδόν από όλους παρά τις χιλιάδες νεκρών που έπεσαν εκεί και από τις δύο πλευρές. Επίσης το διπλόροδο jeep δικαιολογείται απόλυτα στη συγκεκριμένη περιοχή όπου μόλις ερχόταν το σύντομο καλοκαίρι (δηλαδή η θερμοκρασία ανέβαινε άντε μέχρι τους 10οC αντί για τους -30οC του χειμώνα) η λάσπη ήταν πανταχού παρούσα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 11:39:48 πμ »
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά εδώ έχουμε ακόμα έναν μοντελιστικό μύθο και μάλιστα έναν από τους καλύτερα εδραιωμένους. Παραθέτω δύο φωτογραφίες από την επιχείρηση ανακατάληψης του νησιού Attu στον Β. Ειρηνικό (11/05/1943 - 30/05/1943) όπου σημαντικός αριθμός απωλειών των αμερικανών οφειλόταν σε κρυοπαγήματα.
....

Ετσι λοιπόν ο νοσοκόμος ίσως είναι βαριά ντυμένος για Guadalcanal και Ν. Ειρηνικό αλλά είναι μια χαρά για Attu ή Kiska και γενικότερα για τα Aleutian Islands, κομμάτι και αυτά του PTO αν και ξεχασμένα σήμερα σχεδόν από όλους παρά τις χιλιάδες νεκρών που έπεσαν εκεί και από τις δύο πλευρές. Επίσης το διπλόροδο jeep δικαιολογείται απόλυτα στη συγκεκριμένη περιοχή όπου μόλις ερχόταν το σύντομο καλοκαίρι (δηλαδή η θερμοκρασία ανέβαινε άντε μέχρι τους 10οC αντί για τους -30οC του χειμώνα) η λάσπη ήταν πανταχού παρούσα.

Να τα μας!!!
Αναρωτιέμαι εγώ γιατί δεν τα ψάχνω;  :oops: ντροπή μου!

Βέβαια:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Βασιλακης Ιωαννης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 04:53:04 μμ »
Γιάννη γνωστό σε μένα ήδη και κατανοητό το σχόλιο σου για τις στολές, δεν έχω όμως άλλες φιγούρες ούτε επιθυμώ να επενδύσω χρήμα για άλλες. Καθώς δεν είναι συγκεκριμένος τύπος παραγωγής το τζιπ και δεν αναφέρω κάτι περί Ειρηνικού στον τίτλο, ας κάνουμε ότι δεν το προσέξαμε  ::glossa::  :lol: , άλλωστε στις κατασκευές μου συνήθως κινούμαι στη σφαίρα της φαντασίας μου και επίσης τα μοντελιστικά μου ενδιαφέροντα περιορίζονται κυρίως σε μία απεικόνιση που "σκηνοθετικά" αρέσει σε μένα. Τώρα θα μου πεις γιατί τις δημοσιεύω με τόσα λάθη εδώ στο MC... ε! συγχωρέστε με.  :oops: :oops:
Ελπίζω να μη παρεξήγησες το σχόλιό μου  ::salut::

Φιλιππε δεν παρεξηγω το σχολιο σου ,και με καλυψες με οσα ειπες, αυτον τον τροπο εχεις επιλεξει, και μπραβο σου
 ::keep_mod::

Σαν ειδικος στις σκιες δεν με επεισες  ,στο παρων θεμα ομως πειστηκα

Να τα μας!!!
Αναρωτιέμαι εγώ γιατί δεν τα ψάχνω;  :oops: ντροπή μου!

Βέβαια:

Spoiler (hover to show)

Φιλιππε θα ηθελα να δω το διοραματακι σου χιονισμενο στον Ειρηνικο :lol:
ριξε και καμια κουβερτα στον τραυματια

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 05:29:48 μμ »
Και μιας και το θυμήθηκα, μπουφανάκι και βαρύ ρουχισμό είναι πολύ πιθανόν να χρειαζόντουσαν και στον Ν. Ειρηνικό και συγκεκριμένα στα ψηλότερα μέρη του Kokoda trail, New Guinea. Από όσα έχω διαβάσει, αν θυμάμαι καλά στο Fire in the Sky του Bergerud, στα 2000m, μπορεί τη μέρα να σε έψηνε, το βράδυ όμως δάγκωνε άσχημα. Φυσικά δεν ξέρω αν έφτασαν jeep στα 2000m αλλά στο Wau, σε υψόμετρο 1000m έφθασαν σίγουρα:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 07:39:50 μμ »
ʼντε να δούμε τι ιδέα για διόραμα έχεις σκαρφιστεί πάλι...
Τώρα για το τραυματία δε λέω τίποτα γιατί θ'ακούσεις 100 διαφορετικές γνώμες.Γενικά οι τραυματίες-συγχωρεμένοι-κοιμώμενοι είναι μιά πονεμένη μοντελιστική ιστορία και οι ανα το κόσμο masters ερίζουν για τη σωστή τους αναπαράσταση  :roll: Οπότε φτιάξτον όπως σου αρέσει εσένα καλύτερα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 07:56:19 μμ »
Εξαιρετικο θεματακι , ειμαι περιεργος να δω και αλλους τυπους willys ισως και με ερπυστριες ;
Κανε κατι για τους λευκους κυκλους , μου δειχνουν πολυ καθαροι σε σχεση με το jeep, ιδιαίτερα αυτος στην θεση του συνοδηγου.
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 08:23:27 μμ »
ʼντε να δούμε τι ιδέα για διόραμα έχεις σκαρφιστεί πάλι...

Νάσαι καλά! Πάντως ακόμα δεν το έχω σκαρφιστεί πλήρως  :roll:

Εξαιρετικο θεματακι , ειμαι περιεργος να δω και αλλους τυπους willys ισως και με ερπυστριες ;
Κανε κατι για τους λευκους κυκλους , μου δειχνουν πολυ καθαροι σε σχεση με το jeep, ιδιαίτερα αυτος στην θεση του συνοδηγου.
Ευχαριστώ Δημήτρη.
Πάντως δεν διαβάζεις προσεκτικά  ::glossa:: θα σε μαλώσω   :mrgreen:
Έχω γράψει ότι το σκόνισμα δεν έχει γίνει ακόμα.
Όσο για άλλους τύπους jeep...τίποτα δεν αποκλείεται...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 09:22:53 μμ »
Φίλιππε ο δόκτορας έχει δίκιο... Η κουβερτούλα είναι καλή λύση. Και κρύο έκανε, και τραυματίας είναι ο άνθρωπας... Και θα τον κάνεις όπως θες σε ό,τι στάση θέλεις. Για σκέψου το...

Jeep με ερπύστριες είπατε;

κι ένα βιβλίο για έμπνευση:

Mark Askew «Rare WW2 Jeep Photo Archive, 1940-1945» από Jeep Productions (July 2001) ISBN-10: 0953447014 ISBN-13: 978-0953447015

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 12, 2013, 11:50:14 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 12, 2013, 02:09:19 μμ »
Spoiler (hover to show)

Γεια σου Φίλιππα, αν και η δική μου γνώμη είναι ότι οι ζάντες στις διπλές ρόδες έπρεπε να μπουν ανάποδα, οχήματα με διπλές ρόδες μπροστά και ήταν αρκετά έτσι τις είχαν, εντούτοις από την φωτογραφία του Νίκου και από την παρακάτω (και τα δυο φαίνεται να έχουν διπλές τις ρόδες), τίποτα δεν αποκλειόταν, καλά τελειώματα. ::salut::

Click to see the original size.

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 08:31:09 μμ »
...αφού λοιπόν είπαμε διάφορες ιδέες, ξανά καταπιάστηκα με το φορείο και τον τραυματία.
Καθαρίστηκε το φορείο από τον εποξικό στόκο που είχα βάλει, πετσόκοψα την φιγούρα οριζοντίως και καθέτως και αφαιρέθηκε "ψωμί" γύρισα τα πόδια-άρβυλα στα πλάγια, το κεφάλι  επίσης λίγο στα πλάγια και πήρε τη θέση του ο κακομοίρης στο φορείο.
Έτσι πετσοκομμένος... κρύωνε! οπότε του έριξα και μιά κουβερτούλα. Ιδού, νομίζω πολύ καλύτερα  :roll:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στη συνέχεια βάφτηκε και πήρε τη θέση του στο jeep.

Έγιναν κάποιες επιπλέον φθορές και σκόνισμα-λάσπωμα στο jeep και περιμένει την βάση του και αυτό.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνεχίζεται...  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 08:43:11 μμ »
Τι να πεί κανείς για το ταλέντο του Φίλλιπου!!!! Τι να πέι κανείς!!!

Φίλλιπε τα λόγια είναι περιττά και πραγματικά απογείωνεις το Φόρούμ μας!!!
Ο τυπάκος ολίγον dead απο την κούραση φαίνεται!!!!Αλλά η κουβέρτα όλα τα λεφτά!

Ευχαριστούμε για το οφθαλμόλουτρο!!!!!! :wink:
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 01:08:02 πμ »
Ο καημένος ο "Κότζακ" ...λαβώθηκε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ευτυχώς που δεν κουβάλαγε κανα ..σακίδιο κατα την μάχη, να του το πεταξουν κι αυτό
πάνω του, σαν το ...κράνος  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Δείχνει πολύ ομορφο ,Φιλλίπ .Καλή συνέχεια  ::salut::
 :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 09:07:58 πμ »
Φίλιππε άψογος! Οσο για το κράνος δεν ήταν άσχημη ιδέα, με τη ρευστότητα του "μετώπου" σχεδόν σε όλες τις μάχες στο PTO ποτέ δεν ήξερες τι θα σου τύχει ακόμα και στο δρόμο για το σταθμό επιδέσεως οπότε δεν ήταν κακό να το έχεις μαζύ. Για την κακιά την ώρα...

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 09:16:58 πμ »
Χωρις να εχω καμια γνωση σε τετοια θεματα, στα ματια μου φαινεται εκπληκτικο. Παντα τα θεματα που φτιαχνεις Φιλιππε ειναι διαφορετικα και ειναι απολαυστικα να τα κοιτας και να μαθαινεις. Πολλα μπραβο!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 09:43:49 πμ »
Πολύ ωραίο Φίλιππε! "Ερωτεύσιμο"!! :D Για την πραγματική μετατροπή βέβαια απορώ για την άνεση του τραυματία αλλά μάλλον το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πάει στο νοσοκομείο.... ::glossa::
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 12:02:08 μμ »
Πολυ καλο το σκονισμα και οι φθορες , ενσταση ομως για την κουβερτα.
Δεν γνωριζω το πραγματικο μεγεθος μιας τετοιας κουβερτας , αλλα αυτη ειναι σαν πετσετα μπανιου.
Λιγο πιο μεγαλη και διπλωμένη απο την μερια του κεφαλιου ;
Ισως να μπει λιγο λοξα σε σχεση με το σωμα ;
Το οτι φαινονται οι αρβύλες παντος μου αρεσει.
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 01:11:10 μμ »
Πολυ ωραιος βγηκε ο τυπεας Φιλ.Θελω να σταθω ομως και στο γεγονος οτι αυτο αν δεν κανω λαθος ειναι το πιο σωβρακο τζιπ που εχεις φτιαξει.Και το εχεις πετυχει πολυ καλα φιλε στο weathering.Ευγε Highlander μου ::glossa:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος petrosmpoutos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • παπάγου και ξερό ψωμί
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 03:11:54 μμ »
πολύ ωραία και καθαρή δουλειά.συγχαρητήρια.
peter

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 09:49:46 μμ »
Πολυ καλο το σκονισμα και οι φθορες , ενσταση ομως για την κουβερτα.
Δεν γνωριζω το πραγματικο μεγεθος μιας τετοιας κουβερτας , αλλα αυτη ειναι σαν πετσετα μπανιου.
Λιγο πιο μεγαλη και διπλωμένη απο την μερια του κεφαλιου ;
Ισως να μπει λιγο λοξα σε σχεση με το σωμα ;
Είναι ριγμένη κατά πλάτος Δημήτρη.  :lol: Και είναι ποτέ δυνατόν ο σπασίκλας ο απουσιολόγος τραυματιοφορέας να μην την έχει κεντράρει τέλεια βρε συ;  :mrgreen:

... και περιμένει την βάση του και αυτό.
και οι ρόδες; ???????????   :twisted: ::glossa::

Tags: