Αποστολέας Θέμα: Airfix 1/72 P-51D FAS, 1969 Soccer war  (Αναγνώστηκε 8205 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Airfix 1/72 P-51D FAS, 1969 Soccer war
« στις: Δεκεμβρίου 24, 2012, 03:42:52 μμ »
Χρόνια πολλά σε όλους!

Το μοντελάκι αυτό αγοράστηκε πιο πολύ για να δω αν η Airfix συνεχίζει να βελτιώνεται. Προς μεγάλη μου ευχαρίστηση συνεχίζει και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Μάλιστα οι θετικές εντυπώσεις ήταν τόσο έντονες που το κιτ μπήκε στον πάγκο και ξεκίνησε παρακάμπτοντας μία λίστα αναμονής από εδώ μέχρι το φεγγάρι... και ευτυχώς οι θετικές εντυπώσεις συνεχίστηκαν και μάλιστα ενισχύθηκαν. Μία σύντομη παρουσίαση του κιτ για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει εδώ.

Εχοντας λοιπόν ένα P-51 στον πάγκο ήταν καιρός να φιάξω κάτι που σχεδίαζα τουλάχιστον 10 χρόνια, ένα Cavalier P-51D που πολέμησε με την αεροπορία του El Salvador (FAS) στον Πόλεμο του ποδοσφαίρου το 1969. Κάτι έπρεπε να κάνει παρέα στο παρακάτω F4U της FAS...

Click to see the original size.

Μιας και η Airfix μας δίνει ένα P-51D, πολύ σωστά δίνει και την εσωτερική δεξαμενή καυσίμου μόνο που τα αεροσκάφη της FAS όταν αποκτήθηκαν (κάτω από τεράστια πίεση χρόνου) δεν είχαν τη δεξαμενή αυτή ούτε και το θωρακισμένο κάθισμα που πάλι σωστά δίνει η Airfix. Λίγο χειρουργείο αργότερα, με το σχετικά μαλακό πλαστικό να βοηθάει στην όλη διαδικασία, ένα κομμάτι πλαστικού και στοκάρισμα-τρίψιμο το θέμα είχε ξεπεραστεί. Κρατήθηκαν οι δύο ασύρματοι για να τοποθετηθούν στο δάπεδο μιας και από όσα μπόρεσα να βρω τα αεροσκάφη της FAS έφεραν ασυρμάτους.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στη παρακάτω φωτογραφία η προσέγγιση της Airfix για την επιφάνεια εξόδους του συτήματος ψύξης. Κατά τη γνώμη πολύ έξυπνη λύση που γλυτώνει τον μοντελιστή από τριψίματα σε ζόρικα και δυσπρόσιτα σημεία.

Από το κάθισμα αφαιρέθηκε ο θώρακας και με ΖΤΠ φιάχτηκε ένας υποτυπώδης σκελετός για να το στηρίξει. Βάψιμο το cockpit με interior green (Gunze H58), wash, στεγνά πινέλα, ζώνες από Tamiya masking tape και έτοιμη η άτρακτος για κλείσιμο.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και εδώ το κομμάτι που δίνει η Airfix για να αναπαραστήσει την έξοδο του συατήματος ψύξης, ακόμα μία έξυπνη προσέγγιση.

Κολλήθηκαν τα δύο μισά της ατράκτου χωρίς προβλήματα...

Click to see the original size. Click to see the original size.

...και στη συνέχεια οι πτέρυγες, η εφαρμογή των οποίων με την άτρακτο ήταν υποδειγματική!

Το ίδιο καλή εφαρμογή έχει και η καλύπτρα.

Λίγα στοκοτριψίματα και πλησιάζει η στιγμή του βαψίματος. Τα κατεβασμένα flaps δίνουν χαρακτήρα και η τοποθέτησή τους χάρη στους σχετικούς οδηγούς ήταν πανεύκολη.

Αν δε στραβώσει κάτι μέσα στις γιορτές θα έχει τελειώσει. Το συνιστώ σε όλους, είναι εξαιρετικό κιτ και με τιμή λίγο πιο κάτω από 7EUR είναι πραγματικά μανάρι!

ΥΓ
Εφιαξα και τις φωτογραφίες να ανοίγουν μέσα στο post μη με κράξει πάλι ο giorgosd, είναι και άγριος ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Airfix 1/72 P-51D FAS, 1969 Soccer war
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 24, 2012, 03:52:11 μμ »
Εφιαξα και τις φωτογραφίες να ανοίγουν μέσα στο post μη με κράξει πάλι ο giorgosd, είναι και άγριος ::glossa::
Έτσι μπράβο...  ::violent1::
Δούλευε τώρα...   ::haushalt_001:: ::mastigoma::
Και δείχνει και πολύ μαναράκι... Έτσι η Airfix ε...;!
Το πρασινό-μπεζάκι στο Corsair μου ξενίζει κάπως συνηθισμένος από τα σκούρα μπλε, αλλά είναι όμορφο!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος trelomontelakias

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 25, 2012, 09:10:48 μμ »
Πολυ ωραιο και πολυ γρηγορο μηπως θα μπορουσατε να αναφερετε το κωδικο του κιτ?Eιναι το ιδιο με το παλιοτερο της Airfix με το μπλε ρυγχος?
Κατά φαντασίαν επιδέξιος!!!

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 25, 2012, 09:17:57 μμ »
Πολυ ωραιο και πολυ γρηγορο μηπως θα μπορουσατε να αναφερετε το κωδικο του κιτ?Eιναι το ιδιο με το παλιοτερο της Airfix με το μπλε ρυγχος?

...ευτυχως, οχι!!!  :lol:   :arrow:   http://modelingmadness.com/scott/allies/previews/airfix/a01004.htm
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 25, 2012, 09:28:37 μμ »
Ο κωδικός του κιτ είναι Α01004 και όπως προαναφέρθηκε δεν έχει καμμία σχέση με το παλιό κιτ, είναι νέο καλούπι.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 25, 2012, 11:15:00 μμ »
Γιώργο αυτά είναι απολαυστικά όμορφα κ γρήγορα projects. Όταν το κιτ είναι καλό κ σαι προδιαθέτει η κατασκευή προχωράει χωρίς προβλήματα κ όμορφα. Καλή συνέχεια κ χρόνια πολλά
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 09:42:40 πμ »
Αρχικά είχα αποφασίσει να το πάρω μαζύ μου στο street modelling. Μετά σκέφτηκα πως το αεροπλανάκι ήθελε σχετικά πολύπλοκο μασκάρισμα και πως οι συνθήκες στο δρόμο δεν θα ήταν και οι ιδανικότερες οπότε έμεινε στο σπίτι. Τώρα πως βρέθηκα στο street modelling να μασκάρω καλύπτρες σε μοντέλα που με το ζόρι μπορούσα να δω και πολύ δύσκολα να πιάσω, ειλικρινά δεν το ξέρω...

P-51 συνέχεια λοιπόν και αλλαγή στα 50άρια με κομμάτια από σύριγγα. Αρκετή δουλειά με το dremel, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΑΝΤΑ με προστατευτικά γυαλιά!!! αλλά το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο από τα αρχικά πλαστικά της Airfix. Αρχικά κόπηκαν τα ήδη υπάρχοντα, σημαδεύτηκαν τα σημεία που θα γινόντουσαν τρύπες, τρυπήθηκαν και μπήκαν τα κομμάτια της σύρριγας.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Κολπάκι κλεμένο από τους Σαολίν όπου είχα πάει για να προετοιμαστώ για τα Zvezda. Για να μην "γυαλίζει" το "πάτημα" της καλύπτρας στην άτρακτο το περνάω με το χρώμα του cockpit, εν προκειμένω Gunze H58 interior green.

Η γνωστή συνέχεια, preshading από κάτω με μαύρο Gunze και πέρασμα το κέντρο των panels με Humbrol 28 (FS36622). Μετά με αραιωμένο πολύ το βασικό, πολλά χέρια μέχρι να καλυφθεί το preshading τόσο που να μου αρέσει.

Τέλος, μασκάρισμα τα πάντα (αν αποφασίσετε να το φιάξετε, ΜΗΝ κολλήσετε ακόμα τα κατεβασμένα flaps, περιπλέκουν σημαντικά το μασκάρισμα) και πέρασμα το πρώτο πράσινο (Humbrol 117). Ως συνήθως ξάνοιγμα με άσπρο, πολύ αραίωμα και φωτίσματα με τον πιστό Graphotec να δίνει ρέστα παρά τα 12 χρόνια ξεσκίσματος που έχει στην πλάτη του.

Αναμονή τώρα να στεγνώσουν τα πάντα και να αρχίσει το μασκάρισμα της παραλλαγής.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 09:46:01 πμ »
Ωραιο κιτακι,φοβερο θεμα και περιμενω να το κανεις σουπερ! Για την καλυπτρα παντως υπαρχει και αλλο κολπακι. Ανακατευεις ατλακολ με ακρυλικο της αποχρωσης του εσωτερικου και την κολας.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 09:58:59 πμ »
Για την καλυπτρα παντως υπαρχει και αλλο κολπακι. Ανακατευεις ατλακολ με ακρυλικο της αποχρωσης του εσωτερικου και την κολας.
Οντως! Ευχαριστώ! Φυσικά παίζει μόνο αν είναι κλειστή αλλά και πάλι από το να βάφω σε αυτές τις μικρές επιφάνειες με φόβο πάντα να τα κάνω όλα μαντάρα δείχνει απείρως πιο εύκολο. Επίσης ότι υπερχειλίσει από μέσα θα έχει το χρώμα του cockpit και οχι τη φυαλάδα που αφήνει το Krystal clear.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 10:04:36 πμ »
Πανέμορφο Γιώργη!
Θα έπρεπε να ήταν σε αυτό το στάδιο,και να το έφερνες για την παραλλαγή!
Αλήθεια,γιατί δεν χρησιμοποιείς και κατά περίπτωση ακρυλικά?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 11:05:44 πμ »
Αλήθεια,γιατί δεν χρησιμοποιείς και κατά περίπτωση ακρυλικά?
Στην οικονομική φάση που είμαι τώρα, βάφω με ότι είναι διαθέσιμο. Το μόνο που αποκλείω 100% είναι τα πλαστικά τοίχου...

Αυτά είχα, αυτά πέρασα δυστυχώς. Ακρυλικά έχω μπόλικα γκρίζα τα οποία δεν κάνουν για τη σγκεκριμένη παραλλαγή.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 02:56:08 μμ »
Περάστηκε το δεύτερο πράσινο (Humbrol 116), έγιναν με την ίδια διαδικασία τα σχετικά φωτίσματα και βγήκαν τα πολλά μασκαρίσματα. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένο...

Για τη συνέχεια παρκετίνη και πράσινα/γαιώδη φίλτρα να δέσουν όλα και βλέπουμε.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 03:09:02 μμ »
Και φυσικά συνέβει η καταστροφή. Μόλις αφαίρεσα το κάτω μασκάρισμα ανακάλυψα πως σε δύο σημείο το πλαστικό είχε ΛΙΩΣΕΙ!!!

Μιας και είναι τα σημεία που το μοντέλο ακουπά, μάλλον το άφησα πάνω από χαρτί/εφημερίδα/οτιδήποτε νοτισμένο με διαλυτικό pολυουρεθάνης το οποίο λόγω τριχοειδούς φαινομένου πέρασε το mασκάρισμα και επειδή δεν μπορούσε να εξατμιστεί, έκανε το πλαστικό νιανιά. Αυτά για να είμαι τσαπατσούλης :evil: ::eusa_wall::

Ηδη εγκρίθηκε δαπάνη για αγορά νέου, αύριο κι' όλας, οπότε αναμείνατε εξελίξεις... the project must go on που θα έλεγε και ο μεγάλος Freddie...

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 03:12:13 μμ »
Πολυ ομορφη δουλεια!!! Τα φιλτρα που χρησιμοποιεις μετα τα φτιαχνεις απο χρωματα enamel?...

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 03:14:33 μμ »
Την ωρα που ποσταρα το μηνυμα μου ειδα οτι επαθες ζημια... πω φιλε.... κριμα για τη δουλεια που εκανες...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 03:35:15 μμ »
Την ωρα που ποσταρα το μηνυμα μου ειδα οτι επαθες ζημια... πω φιλε.... κριμα για τη δουλεια που εκανες...
Μπα, δεν πειράζει, απόγευμα θα αγοραστεί το καινούργιο, ήθελα και κάποια σημεία να βελτιώσω... και φυσικά δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, ότι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί αφαιρείται!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 03:43:03 μμ »
σωστοοος οτι σωζεται επαναχρησιμοποιειται..... Αντε και καλη αρχη με το καινουργιο!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 04:44:54 μμ »
Καλή αρχή και από μένα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 05:56:01 μμ »
Κρίμα ρε Γιώργο. Και τόσες μέρες δεν είχα μπεί να το δώ, ξεκίνησα πριν λίγο να διαβάζω και να βλέπω, πορωνόμουνα, πορωνόμουνα και ξαφνικά ξενέρωσα :shock: :(
Δεν πειράζει, όπως λένε οι αγγλοσάξωνες... shit happens, ή εμείς... κάθε εμπόδιο για καλό :wink: :mrgreen:

Καλή επανέναρξη :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 06:14:40 μμ »
Σας ευχριστώ όλους! Μόλις επέστρεψα αγαπητοί φίλοι από Αθήνα όπου, σε μία κλασσική επίδειξη hit and run, αγοράστηκε νέο κιτ το οποίο και ξεκινά αμέσως. Και μιας και θα βγούν έξω τα χρώματα θα ξεκινήσω και ένα Hobby Boss P-51C, έτσι για backup...

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 07:52:58 μμ »
Γιωργο σκ@τ@ συμβαινουν...δε πειραζει, τωρα πας για το επομενο....μπομπα θα γινει αν κρινω απο αυτο.. ::salut:: :wink:

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 08:01:00 μμ »
Εδώ και μια εβδομάδα περίπου, ήμουν Αθήνα, χωρίς υπολογιστή. Έβλεπα μέσω του κινητού διάφορα τόπικ που ήθελα να γράψω, ένα απο αυτά και αυτό εδώ. Και περίμενα να γυρίσω Χανιά για να γράψω κι εγώ το σχόλιό μου. Και τώρα που μπήκα, βλέπω καταστροφή. Κουράγιο Γιώργο. Τα διαλυτικά μου μέσα...  :evil:
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 10:44:07 μμ »
Εσύ δε μασάς από αυτά!! (μασάς όλα τα υπόλοιπα...  :mrgreen: )

Καλή συνέχεια φιλαράκι στην θεματάρα που έχεις επιλέξει!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 10:50:55 μμ »
Γιώργο το airfix πόσο το έχουν?
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 31, 2012, 08:27:09 πμ »
The Model Grudge ( η μοντελιστική κατάρα) hit you too!

Συμπάσχω Γιώργη, πάντως ότι έκανες μέχρι την ζημιά ήταν σεμινάριο για 72αρια!

Ωραίο θέμα και ζηλευτό κιτ. Στα υπόψιν για αγορά!

::salut::
type less model more

Tags: P-51D