Αποστολέας Θέμα: Περί Ελληνικού F-5A  (Αναγνώστηκε 2907 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σκύρος
Περί Ελληνικού F-5A
« στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 01:19:20 μμ »
Μόλις αγόρασα από τον Καλφάκη το μοντέλο F-5A της Kinetic στην 1/48 και επειδή στο ίντερνετ γίνεται μπάχαλο θα ήθελα όποιος ξέρει να μου πει το εξής.
Το F-5A (μιλάμε γιά το ελληνικό πάντα)τι είδους οπλισμό χρησιμοποιούσε?Δεν γνωρίζω τι ακριβώς πυράυλους έφερε από ΑΙΜ,και τι ακριβώς από free fall βόμβες,και γενικότερα ότι άλλο σημείο κλειδι θα ήταν ευπρόσδεκτο
Ευχαριστώ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
Απ: Περί Ελληνικόυ F-5A
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 02:17:57 μμ »
Ενα γενικό ''reference'' (με εμφαση βεβαια στις εξωτερικές λεπτομερειες) για τα ελληνικά F-5 βρισκεται εδω -

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,2986.0.html 

Για τον οπλισμό με ακριβεια μπορει να σου πει ο Τρελας που ηταν οπλουργός εκεί αλλα σε γενικές γραμμες απο ελευθερα επαιρναν οτι υπηρχε στο ελληνικό οπλοστάσιο,καλαθους ρουκετων(και τον εκπαιδευτικό κοιλιακό) και σιγουρα AIM-9P...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 02:34:56 μμ »
Βεβαίως παιδιά κανένα πρόβλημα να λεχθεί ότι θέλετε.Όλο και κάτι θα δούμε που δεν γνωρίζουμε.Γεγονός είναι όπως το είπε κι ο tazman ότι γίνεται μπάχαλο γενικότερα.Εγώ έχω σχεδόν όλο τον οπλισμό σε 1/48 γιά αμερικανικά αεροσκάφη αλλά δεν ξέρω η ελληνική έκδοση τι φόραγε και επειδή θέλω να φτιάξω κάτι σοβαρό πρέπει να ξέρω και λεπτομέρειες γιατί κρίμα θα ναι να παίξουμε what if..

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 02:45:20 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
Απ: Περί Ελληνικού F-5A
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 02:47:25 μμ »
Spoiler (hover to show)
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 02:53:18 μμ »
Η πρώτη μεγάλη απόφαση που πρέπει να παρεις είναι αν θα έχει sidewinders ή κοκακόλες στα ακροπτέρυγα. Και μετά συνεχίζουμε...!

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 03:02:48 μμ »
Αν θα χει εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου θα μπουν sidewinder έξω οπωσδήποτε.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 03:19:37 μμ »
Αν θα χει εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου θα μπουν sidewinder έξω οπωσδήποτε.

Με μπέρδεψες ομολογώ...

Τέλος πάντων, αν έχει sidewinders τότε οι περιπτώσεις είναι:
α) centerline
β) centerline και δύο υποπτερυγικές. Υπάρχει σχετική φωτό σε παλαιά α/φη (αλουμινί χρώματος
γ) centerline και δύο υποπτερυγικές και Mk-τάδε βόμβες. Υπάρχει σχετική φωτό σε aegean blue αεροσκάφος. Πρόσφατα έφτιαξε τέτοια διαμόρφωση ο labros87.

Το (α) είναι βέβαια το standard!

Αν πάλι βάλεις κοκακόλες τότε πάμε σε άλλα σενάρια. (και αλλάζει και η όψη του αφους δραματικά κατ' εμέ).

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 03:50:38 μμ »
Θα το δούμε μόλις το παραλάβω.Εσύ τι γνώμη έχεις?Πόσες δεξαμενές και τι οπλισμό?Κοκακόλες η όχι?

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 04:00:28 μμ »
Θέμα γούστου! Εξαρτάται και από το βάψιμο. Κοκακόλες μου κάθονται καλύτερα σε SEA βάψιμο, τα μπλε τα θέλω για αναχαιτήσεις!

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 09:03:31 μμ »
Μόλις παρέλαβα το μοντέλο της Kinetic.Όσον αφορά τα πλαστικά δεν μπορώ να πω ότι είναι άριστο(έχω δεί και καλύτερα)όμως έχει λεπτομέρειες,με καλές και όμορφες γραμμώσεις σχεδόν σε κάθε λεπτομέρεια βάση του αληθινού.Επίσης μερικές άκρες είναι πολύ λεπτές όπως στο εμπρός κατέβασμα του κάθετου σταθερού όπου είναι πολύ ψιλές και θέλει πολύ προσοχή στο κοπίδι.Δυστηχώς έφαγα τη φρίκη της ζωής μου μιας και τα 2 πλαστικά της καλύπτρας αν και κλεισμένα σε πλαστικό έχουν από 2 γραμμές το καθένα λες και στο κάνουν γιά καψόνι...άκρως απαράδεκτο,και το τρίψιμο δεν γλιτώνεται.Στα οπλικά 2 ζέυγη MK82 και 2 AIM-9J.Kαι τα δυο καθόλου καλά.Αντικαταστάθηκαν με aftermarket.Τροχοί και σκέλη θα μπορούσαν καλύτερα γιά 1/48.Εξωτερικές δεξαμενές καλές.Kόκπιτ αρκετά καλό,καλοφτιαγμένο panel οργάνων.Στον φορέα-μηχανισμό ανασύκωσης της καλύπτρας αν αποφασίσεις να την έχεις ανοιχτή θα δείς ότι λείπουν οι 2 πλαϊνες τρύπες που έχει κανονικά στο εσωτερικό της.Ομοίως θα έπρεπε να προσέξουν το κάθισμα του πιλότου λίγο με λίγες ζώνες και μερικές λεπτομέρειες παραπάνω.Στα ακροφύσια των κινητήρων έχουν μείνει υπολείμματα απ το καλούπι με αποτέλεσμα να σε ζορίσει λίγο στο καθάρισμα.Σε τελική ανάλυση είναι καλό μοντέλο αλλά θα μπορούσαν καλύτερα βάση του μάρκετινγκ που έφαγε πριν ανέβει στα ράφια.Όσοι είναι έμπειροι με το που θα ανοίξουν το κουτί θα καταλάβουν.

Tags: f-5 f-5a