Αποστολέας Θέμα: Της Σφήκας το ανάγνωσμα... Ή F-18 Reference...  (Αναγνώστηκε 38200 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Της Σφήκας το ανάγνωσμα... Ή F-18 Reference...
« στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 02:32:19 μμ »
Ξεκινάω το θέμα με σκοπό να καταγράψω τις διαφορές και τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα του κάθε κιτ που κυκλοφορεί για F-18 Hornet / Super Hornet αλλά και για να συζητάμε για το αεροσκάφος... Οποιαδήποτε πληροφορία αναγράφεται θα προσπαθώ να την επιβεβαιώνω μέχρι κεραίας...

Για να μην ξεκινάω και γράφω κατεβατά θα γράψω μόνο ποια κιτ κυκλοφορούν στην 1/48 και ερωτήσεις και σχόλια μετά:

1/48
Italeri F-18 A/B
Hobbyboss A/C/D
Hasegawa A/C/D
Revell F-18E
Italeri F-18E
Revell F-18F
Italeri F-18F
Hasegawa F-18F
Italeri E/A/F-18G
Hasegawa E/A/F-18G

Σιγά σιγά θα παρουσιαστούν όλα τα κιτ... επίσης θα συμπληρωθούν και οι άλλες κλίμακες...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Της Σφήκας το ανάγνωσμα... Ή F-18 Reference...
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 04:56:49 μμ »
Πρόσχωμεν  ::pop::  :lol: :lol:

Πάντως επειδή εγώ συχνά ψάχνω για reviews στο internet για διάφορα κιτ πριν ψωνίσω (για να αποφύγω τις... κακοτοπιές), ένα τέτοιο θέμα θα είναι πολύ ενδιαφέρον, μιας και ουσιαστικά θα είναι σύγκριση των μοντέλων από τον ίδιο μοντελιστή κάτι που προσφέρεται για άμεσες συγκρίσεις. Εύχομαι κάτι παρόμοιο να γίνει και για άλλα μοντέλα, και θα ήταν ευκταίο να βρεθεί ένας τρόπος συγκέντρωσης των reviews για εύκολη πρόσβαση.

Αν μπορείς, κάνε αναφορά και στο πόσο περίπου κοστίζει το κάθε kit (ή αλλιώς στο value for money του), και τις επιλογές των καμουφλάζ/χαλκομανιών που περιέχονται στο καθένα.

Καλό κουράγιο  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 09:10:06 μμ »
Ξεκινάω με την καλύτερη κυκλοφορία αυτή τη στιγμή στην αγορά σε θέμα λεπτομέρεια / τιμή. Μιλάμε για το F-18F της Ρέβελ.

Πρόκειται για ένα διθέσιο super hornet, με λεπτομέρεια αντίστοιχη των πιο ακριβών κιτ της Hasegawa και τιμή περί τα 28 ευρώ... Αν σκεφτεί κάποιος ότι ένα κιτ Hasegawa ξεκινάει στα 45 ευρώ (μιλάμε πάντα για τιμές σε διάφορες χώρες κι όχι αποκλειστικά στην Ελλάδα) τότε το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι αν κάποιος θέλει να φτιάξει ένα διθέσιο super hornet τότε το κιτ της Ρέβελ είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Το κόκπιτ είναι σωστό και με πλήρη λεπτομέρεια. Με ένα προσεκτικό βάψιμο θα γίνει πολύ ρεαλιστικό. Τα καθίσματα έχουν τις ζώνες επάνω, κάτι που σε αρκετούς δεν αρέσει αλλά εγώ τις βρίσκω καλές για την κλίμακα και ευκολία.

Η ανάγλυφη λεπτομέρεια είναι πολύ καλή και οι γραμμές και τα πριτσίνια ικανοποιητικά, με εξαίρεση μερικά σημεία που λόγω πολυπλοκότητας σχήματος δεν έχουν αρκετό βάθος.

Το θέμα με όλα τα super hornet είναι οι εισαγωγές. Το κιτ της Ρέβελ δεν αποτελεί εξαίρεση. η πολύπλοκη γεωμετρία τις κάνει δύσκολες στα καλούπια και πρέπει να αναλυθούν σε πολλά κομμάτια. Με πολύ προσεκτική συναρμολόγηση θα αποφύγει κάποιος τα πολλά στοκαρίσματα αλλά ο στόκος είναι απαραίτητος. Το βάθος των εισαγωγών είναι ρηχό, άρα και λάθος , ενώ της hasegawa σωστές.

Ο οπλισμός που δίνει το κιτ είναι αρκετός και ικανοποιητικός αλλά δεν δίνει και πολλές επιλογές για φορτώματα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κιτ είναι τα καταπληκτικά σήματα και η πολύ λεπτομερής απόδοση των stencil data του αεροσκάφους.

Ένα κατασκευαστικό θα βρείτε εδώ: http://forums.airshows.co.uk/viewtopic.php?f=31&t=224&sid=fd35469e43f5d3c78d3eb19f93b41beb

Ως επίλογο, θα έλεγα πως την εποχή της κρίσης το κιτ της Ρέβελ είναι η καλύτερη επιλογή για μια κατασκευή διθέσιου super hornet σε πολύ προσιτή τιμή.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 10:27:16 πμ »
 Μπραβο Νικολα. Πολυ εξυπνο αυτο που εκανες. Θα βοηβηση, για μια ποιο σωστη αγορα μοντελου. (Εσυ ομως με το f18 τι σχεση εχεις????) :lol: :lol: :lol:Μακαρι να συνεχιστει και απο αλλους. ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 07:31:07 μμ »
Σε αυτό το κομμάτι θα αναφερθώ στα τρία κιτ του F-18E που κυκλοφορούν.

Τα πρώτα δύο είναι ολόιδια, και κυκλοφορούν από την Ιταλέρι και τη Ρέβελ, της Ιταλέρι είναι το κιτ Νο 2611 και το Ρέβελ είναι το Νο 4515. http://www.aircraftresourcecenter.com/Rev1/301-400/Rev365_Revell_F-18E_Silver/rev365.htm

Πρόκειται για απλά μοντέλα με αρκετές ανακρίβειες, κυρίως λόγω του ότι είναι αντίγραφα των πρωτοτύπων του τύπου κι όχι αεροσκάφη παραγωγής. Το πιλοτήριο είναι με αυτοκόλλητα κι όχι ανάγλυφο. Χρειάζονται αρκετές βελτιώσεις και δεν θα τα συνιστούσα σε κάποιον που θέλει να φτιάξει ένα πολύ καλό μοντέλο...

Δύο κατασκευαστικά με αρκετές λεπτομέρειες για τα κιτ και τις διορθώσεις θα δείτε εδώ:

http://www.aircraftresourcecenter.com/Fea1/701-800/Fea727_F-18_Juarez/00.shtm
http://www.aircraftresourcecenter.com/Fea1/901-1000/Fea937_F-18E_Fernandez/00.shtm

Το τρίτο μοντέλο είναι και αυτό της Ρέβελ, το Νο 4585. Πρόκειται για το μονοθέσιο αντίστοιχο του πολύ καλού διθέσιου κιτ της εταιρείας και με τιμή περί τα 30 ευρώ θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα.
http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/rm/kit_rm_5519.shtml
http://www.carrierbuilders.net/reviews/20060322_Revell_FA-18E_SuperHornet/20060322_Revell_FA-18E_SuperHornet.htm
http://kits.kitreview.com/fa18ereviewjc_1.htm
http://modelingmadness.com/scotts/mod/revell/5519preview.htm

Οι οδηγίες του κιτ είναι εδώ: http://manuals.hobbico.com/rmx/85-5850.pdf αλλά στην Ελλάδα κυκλοφορεί με άλλα σήματα.

Κι ένα πολύ αναλυτικό κατασκευαστικό εδώ:
http://www.hyperscale.com/2009/features/fa18e48ba_1.htm

Ως συμπέρασμα, αν κάποιος θέλει να αποφύγει τα κιτ της Hasegawa λόγω τιμής, το καλύτερο κιτ που θα βρει για ένα μονοθέσιο είναι το κιτ Νο 4585 της Ρέβελ

Και μια σύγκριση ενός κιτ Hasegawa με αυτό της Ρέβελ:
http://www.internetmodeler.com/2005/september/first-looks/hornetduo.php

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 09:27:49 μμ »
Ξεκινάω με την καλύτερη κυκλοφορία αυτή τη στιγμή στην αγορά σε θέμα λεπτομέρεια / τιμή. Μιλάμε για το F-18F της Ρέβελ.

Πρόκειται για ένα διθέσιο super hornet, με λεπτομέρεια αντίστοιχη των πιο ακριβών κιτ της Hasegawa και τιμή περί τα 28 ευρώ... Αν σκεφτεί κάποιος ότι ένα κιτ Hasegawa ξεκινάει στα 45 ευρώ (μιλάμε πάντα για τιμές σε διάφορες χώρες κι όχι αποκλειστικά στην Ελλάδα) τότε το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι αν κάποιος θέλει να φτιάξει ένα διθέσιο super hornet τότε το κιτ της Ρέβελ είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Το κόκπιτ είναι σωστό και με πλήρη λεπτομέρεια. Με ένα προσεκτικό βάψιμο θα γίνει πολύ ρεαλιστικό. Τα καθίσματα έχουν τις ζώνες επάνω, κάτι που σε αρκετούς δεν αρέσει αλλά εγώ τις βρίσκω καλές για την κλίμακα και ευκολία.

Η ανάγλυφη λεπτομέρεια είναι πολύ καλή και οι γραμμές και τα πριτσίνια ικανοποιητικά, με εξαίρεση μερικά σημεία που λόγω πολυπλοκότητας σχήματος δεν έχουν αρκετό βάθος.

Το θέμα με όλα τα super hornet είναι οι εισαγωγές. Το κιτ της Ρέβελ δεν αποτελεί εξαίρεση. η πολύπλοκη γεωμετρία τις κάνει δύσκολες στα καλούπια και πρέπει να αναλυθούν σε πολλά κομμάτια. Με πολύ προσεκτική συναρμολόγηση θα αποφύγει κάποιος τα πολλά στοκαρίσματα αλλά ο στόκος είναι απαραίτητος. Το βάθος των εισαγωγών είναι ρηχό, άρα και λάθος , ενώ της hasegawa σωστές.

Ο οπλισμός που δίνει το κιτ είναι αρκετός και ικανοποιητικός αλλά δεν δίνει και πολλές επιλογές για φορτώματα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κιτ είναι τα καταπληκτικά σήματα και η πολύ λεπτομερής απόδοση των stencil data του αεροσκάφους.

Τις οδηγίες του κιτ θα τις βρείτε εδώ:
http://www.revell.de/manual/04509.PDF

Ένα κατασκευαστικό θα βρείτε εδώ: http://forums.airshows.co.uk/viewtopic.php?f=31&t=224&sid=fd35469e43f5d3c78d3eb19f93b41beb

Ως επίλογο, θα έλεγα πως την εποχή της κρίσης το κιτ της Ρέβελ είναι η καλύτερη επιλογή για μια κατασκευή διθέσιου super hornet σε πολύ προσιτή τιμή.

Να πω και εγώ κάι κγια το κιτ. Ένα από τα αρνητικά του είναι οι φωλέες όπο είναι σχετικά ρηχές και οι λεπτομέρειες που έχει ανάγλυφες δεν αντιστοιχούν στο πραγματικό. Φυσικά αυτό είναι το λιγότερο και θα συμφωνήσω με την κριτική του Νίκου ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 08:39:17 μμ »
Όντως οι φωλιές είναι σχετικά πιο ρηχές από το κανονικό. Η λεπτομέρεια που έχει αποδώσει η Ρέβελ είναι πολύ overscale αλλά υπάρχει.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 04:23:17 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 08:50:56 μμ »
Μπράβο Νικόλα, γειας τα χέρια σου ρε φίλε που άνοιξες το θέμα :!:
Δώσε στοιχεία, αγαπημένο θέμα το Hornet :twisted:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 08:54:45 μμ »
Κι από μένα ένα μεγάλο μπράβο Νικόλα για το θέμα που ''άνοιξες''  :wink: Χρησιμότατο  ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 09:56:26 μμ »
Είσαι πολύ μπροστά φίλε!!!Μille Bravo!! ::salut:: ::salut::
Έτη φωτός μπροστά!!!

Spoiler (hover to show)
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 08:26:21 μμ »
Εμένα δεν με ενθουσίασε το κιτ της Revell. Περίμενα να κυμαίνεται στα επίπεδα του Rafale της ίδιας εταιρίας αλλά δεν είναι έτσι. Το Hasegawa με λίγη προσοχή γίνεται ένα άριστο Super Hornet με ελάχιστα θέματα εφαρμογής λόγω του πολύ έξυπνου τρόπου σχεδίασης των sprues. Όσο για την τιμή το έχω πει και παλαιότερα μπορεί το Hasegawa να κοστίζει 45 ευρώ αλλά πόσα θα φτιάξουμε? Πάρε ένα φτιάξτο, που θα σου πάρει το λιγότερο ένα 6άμηνο, και μην μου πείτε πως υπάρχουν πολλοί που θα τελειώσουν και δεύτερο μέσα σε αυτό το διάστημα, και ύστερα πάε και δεύτερο αν θέλεις πίνοντας μερικούς καφέδες λιγότερους.   

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 08:33:37 μμ »
Κοι μιας αναφέρθηκε παραπάνω λίγα πράγματα για διθέσιο Super Hornet. Η Hasegawa, και Revell από όσο θυμάμαι, δίνει την αρχική έκδοση του μαχαητικού. Αυτό σημαίνει  πως δεν υπάρχουν οι μεγάλες (σαν φλογέρες) εξαγωγές του ECS για το νέο ραντάρ APG-78 και στην πίσω θέση η μεγάλη κεντρική οθόνη του αναβαθμισμένου κόκπιτ Advanced Crew Station. Οπότε αν θελήσετε να κάνετε ένα αετοσκάφος που επιχειρεί στις μέρες μας, π.χ. VF-103 Jolly Rogers, θα πρέπει να προβείται σε αυτές τις μετατροπές. Αν θέλει κάποιος να αποφύγει τις επεμβάσεις μια καλή ιδέα είναι να κατασκευάσει ένα α/φος της VF-41 την εποχή της εμπλοκής στο Ιράκ.   

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 08:36:05 μμ »
... και μην μου πείτε πως υπάρχουν πολλοί που θα τελειώσουν και δεύτερο μέσα σε αυτό το διάστημα....
Υπάρχουνε πολλοί (εγώ είμαι ένας απ'αυτούς) που λόγω έλλειψης χρόνου και φύσης εργασίας,κάνουν μαζικές παραγωγές  :arrow: κάποιοι τις ονομάζουν και ''ξεπέτες''  ::glossa::
Οπότε μην είσαι και πολύ σίγουρος  :wink:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 08:37:59 μμ »
Αν τελειώνεις τόσα μοντέλα πόσταρε και τίποτα! ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 08:39:49 μμ »
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 08:40:38 μμ »
Πάντως Νίκο άνοιξες ένα υπέροχο θέμα και θα έλεγα να το συνεχίσουμε παραθέτοντας και τα βελτιωτικά που κυκλοφορούν. Έχοντας αγοράσει αρκετά από αυτά και σε Aires και σε Eduard θα προσπαθήσω να πω μερικά λόγια αργότερα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 08:56:53 μμ »
Πάντως Νίκο άνοιξες ένα υπέροχο θέμα και θα έλεγα να το συνεχίσουμε παραθέτοντας και τα βελτιωτικά που κυκλοφορούν. Έχοντας αγοράσει αρκετά από αυτά και σε Aires και σε Eduard θα προσπαθήσω να πω μερικά λόγια αργότερα.

Ανυπομονώ ακριβώς για τα βελτιωτικά καθώς ετοιμάζομαι να παραγγείλω το κόκπιτ της AIRES για το F/A-18F της HASEGAWA.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 09:09:29 μμ »
Νίκο μπροστά μου το έχω και μάλιστα διπλό. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κομμάτια της Aires. Η λεπτομέρεια είναι πραγματικά σε πολύ υψηλά επίπεδα με κορυφαίο σημείο τα καθίσματα. Τα καλύτερα NACES που έχω δει ανεξαρτήτως κλίμακας. Από εφαρμογή δεν θα σε προβληματίσει, το έχω ήδη δομικάσει στο δεύτερο Super Hornet που έχω.  Θυμίσου όμως αυτά που γράφω παραπάνω για το cockpit.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 09:11:46 μμ »
Ένα από τα σημεία που μου αρέσει πολύ σε αυτό το κομμάτι είναι πως δίνει τον διάτρητο σκελετό της καλύπτρας σε ρητίνη. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσθέσεις είναι ο αισθητήρας του JHMCS στην αριστερή πλευρά του σκελετού.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 09:32:16 μμ »
Το σετ για το μονοθέσιο είναι εξίσου καλό και μάλιστα δίνει και τα avionics που βρίσκονται πίσω από το κάθισμα στο χώρο κάτω από την σίτα. 

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 09:51:16 μμ »
Νίκο μπροστά μου το έχω και μάλιστα διπλό. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κομμάτια της Aires. Η λεπτομέρεια είναι πραγματικά σε πολύ υψηλά επίπεδα με κορυφαίο σημείο τα καθίσματα. Τα καλύτερα NACES που έχω δει ανεξαρτήτως κλίμακας. Από εφαρμογή δεν θα σε προβληματίσει, το έχω ήδη δομικάσει στο δεύτερο Super Hornet που έχω.  Θυμίσου όμως αυτά που γράφω παραπάνω για το cockpit.

Δηλαδή ούτε το βελτιωτικό της AIRES δίνει σωστό κόκπιτ? Δηλαδή πρέπει να πας σε WOLFPACK? Γιατί ετοιμάζομαι ακριβώς για το F/A-18F της VFA-103 :(

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 09:57:27 μμ »
Δεν είπα οτι δεν είναι σωστό. Είπα πως δεν κάνει για την σημερινή κατάσταση των Super Hornet. Με μια επέμβαση θα μπορέσεις να το φέρεις εκεί που χρειάζεται. Για εμένα μην πας στην Wolfpack. Η χάραξη τους είναι πολύ πολύ μέτρια, και κάποια κομμάτια τους κάτω του μετρίου. Δεν συγκρίνεται ούτε κατά φαντασία με τα Aires. Και φυσικά υπάρχει περίπτωση να σου δίνει ακριβώς το κοκπιτ που δίνει η Aires.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 10:39:03 μμ »
Για την χάραξη δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω δουλεψει με WOLFPACK αλλά το σίγουρο είναι ότι έχει το νέο κόκπιτ.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 10:42:46 μμ »
Έχεις κάποια φωτό?

Tags: hornet growler f18 f-18 f/a-18