Αποστολέας Θέμα: German U-Boot VIIC U-251 (Revell 1/144)  (Αναγνώστηκε 2901 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
German U-Boot VIIC U-251 (Revell 1/144)
« στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 04:39:34 μμ »
Εντάξει λοιπόν...
Αναμονή στο ένα, αναμονή στο άλλο... Ε, δεν μπόρεσα να κάτσω φρόνιμα.
Αρχίζω λοιπόν ένα ακόμα μοντέλο, διαφορετικό από τα υπόλοιπα που έχω σε εξέλιξη και ελπίζω να πάει στρωτά αυτό.
Πρόκειται για το U-Boat VIIC της Revell στην 1/144 το οποίο θα βαφτεί με τα χρώματα που επιχειρούσε το U-251 στον βόρειο ατλαντικό.  Και αυτό για να ξεφύγω από τη μονοτονία του σκούρου γκρι και πράσινου-γκρι που είχαν τα περισσότερα.
Περισσότερα για την ιστορία του U-251 μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Το κιτ είναι αυτό :
Click to see the original size.
το οποίο σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στο Internet πρέπει να είναι σμίκρυνση του ίδιου, πολύ καλού, μοντέλου από την 1/72.
Η χύτευση είναι καλή χωρίς πολύ flush και η λεπτομέρεια ανάγλυφη κυρίως.
Το μοντέλο θα γίνει ΟΟΒ και η μόνη αλλαγή που ίσως κάνω είναι η αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων από μονόκλωνο καλώδιο ανάλογου πάχους.
Δεν θα προσπαθήσω καν να ανοίξω τις τρύπες για την υπερχείλιση (έτσι δεν τις λένε;) γιατί είμαι σίγουρος ότι κάτι δεν θα πάει καλά και γιατί θέλω να φτιάξω κάτι γρήγορα...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: German U-Boot VIIC U-251 (Revell 1/144)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 10:40:12 μμ »
πλουραλισμός βλεπω ..

Νόμιζα οτι υποβρύχιο  δεν θα εφτιαχνα ποτέ,  ίσως μονο στη σύνταξη... (αν έρθει ποτέ..)

οταν ειδα όμως τα sprues, κάτι μου έκανε, κάπως μου ήρθε.

Ενδιαφέρον φαίνεται .

Καλή αρχή !

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 11:11:04 μμ »
πλουραλισμός βλεπω ..
Νόμιζα οτι υποβρύχιο  δεν θα εφτιαχνα ποτέ,  ίσως μονο στη σύνταξη... (αν έρθει ποτέ..)
οταν ειδα όμως τα sprues, κάτι μου έκανε, κάπως μου ήρθε.
Ενδιαφέρον φαίνεται .
Καλή αρχή !
Είναι και αυτό ένα από τα κιτ που είχε αγοράσει ο γιος μου κατά την κρίση που είχα πάθει και είχε κολλήσει για μερικές μέρες...
Μετά του πέρασε, αλλά η δική μου κατάσταση ήταν άνευ επιστροφής.  Οπότε και μου είχε μείνει το μοντέλο.  (Και ένα BF109G6, και μπόλικοι στρατιώτες 1/72, αλλά αυτό είναι άσχετο...)

Δεν είναι άσχημο.  Η εφαρμογή μέχρι στιγμής πολύ καλή.  Μέχρι τώρα έχω ήδη κολλήσεις την... πως τη λένε τώρα... άτρακτο (ε, αφού πετάει εντός της θάλασσας άρα έχει άτρακτο) και το κατάστρωμα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 11:31:54 μμ »
 :lol: :lol: Το σκάφος εννοείς ή το κήτος  :lol: :lol: :lol:
Πολύ ενδιαφέρον, ψηνόμουνα να το φτιάξω επίσης.
Η 1/144 είναι πολύ βολική κλίμακα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 11:52:06 μμ »
Αυτό γεια σου...
Το κήτος... μου πέφτει λίγο βαρύ... Ενώ άτρακτος είναι πιο σικάτο... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 15, 2012, 03:05:19 πμ »
Καλή αρχή Γιώργο :!:
Όντως, πολύ "τραβηχτικό" θέμα τα υποβρύχια :wink:

Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 15, 2012, 10:51:05 μμ »
Καλή αρχή Γιώργο :!:
Όντως, πολύ "τραβηχτικό" θέμα τα υποβρύχια :wink:
Κύτος κύριοι, κύτος... όχι κήτος
::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ
Χμμμ.. κάπως έτσι θα πρέπει να φαίνομαι με φράκο... Ευτυχώς δεν το έχω δοκιμάσει...  :mrgreen: ::glossa::
Εγώ πάντως εξακολουθώ να προτιμώ το 'άτρακτος'...  :roll:

Στην κατασκευή τώρα, έγινε αρκετή δουλειά σήμερα.  Βασικά η άτρακτος/κύτος έχει τελειώσει και απλά δεν έχω κολλήσει κάτι πηδάλια για να μην σπάσουν κατά το βάψιμο αλλά και για να μπορέσω να βάλω τις προπέλες αφού τις βάψω χωριστά και μετά το βάψιμο του κύτους.  Το κιτ έχει πολύ καλή εφαρμογή που με εκπλήσσει για Revell.
Πάμε τώρα σε περιγραφή με εικόνες:

Πάνω που είχα κλείσει τα δύο μισά της ατράκτου ανακαλύπτω ότι έχω ξεχάσει να κολλήσω ένα κομμάτι στην πρύμνη, μάλλον το κάλυμμα του ανοίγματος του πρυμναίου τορπιλοσωλήνα.
Μικρό το κακό τελικά καθώς δεν είχα κλείσει το κατάστρωμα από πάνω και το κόλλησα από μέσα.  Οι οδηγίες της Revell στο σημείο αυτό (όπως και σε 1-2 ακόμα) πάσχουν...

Κατόπιν με παίδεψε λίγο το κατάστρωμα καθώς (νομίζοντας ότι) φέρνοντας τα όλα ίσια έβλεπα να υπάρχει ένα τεράστιο κενό:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τελικά όμως με λίγες αλχημείες και ακολουθώντας διαφορετική σειρά από αυτό που έλεγαν οι οδηγίες ήρθαν όλα και έστρωσαν σωστά.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Κατόπιν βάφτηκαν με ασημί τα περισκόπια και κολλήθηκαν οι σωλήνες τους:

Ακολούθησε το αντιαεροπορικό πολυβόλο το οποίο και αποτελείται από 4 κομμάτια:

Ενώ το πυροβόλο μπροστά από τον πύργο αποτελείται από 7 κομμάτια και έχει αρκετή λεπτομέρεια.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και ήδη έχω αρχίσει τη συναρμολόγηση του πύργου. Εδώ είναι άλλο ένα σημείο που οι οδηγίες δεν είναι ξεκάθαρες.

Συνεχίζεται...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 15, 2012, 11:03:34 μμ »
Κύτος κύριοι, κύτος... όχι κήτος

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Να σου πω, κάτι δεν μου πήγαινε, κάτι δεν μου πήγαινε.....
Παιδιά ελεύθερα, να διορθώνουμε ότι έχουμε ξεχάσει. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 15, 2012, 11:10:24 μμ »
Ρε παιδί μου, σε κυνηγάει κάτι; Πότε το πήρες, πότε έκλεισες το σκάφος, εσύ όπως το πας αύριο θα βάφεις! Μπράβο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 15, 2012, 11:17:30 μμ »
Το πήρα πριν 3 χρόνια... Οπότε λογικό είναι να μπει σιγά σιγά στη σειρά.  Είπαμε... Αποτοξίνωση από τα πολιτικά για λίγο.
Αύριο ίσως έβαφα, αλλά έχω υποχρεώσεις και δεν θα έχω πολύ χρόνο για κολλήματα.  Από βδομάδα όμως...

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 15, 2012, 11:22:15 μμ »
Ενδιαφέρον Γιωργο,καλή ''αποτοξίνωση'' διάλεξες (κάτι αρκετά διαφορετικό απο αυτά που μας εχεις συνηθίσει)...αν κ απ'οτι βλέπω έχεις βάλει ''πρόσω ολοταχώς'' :mrgreen: :mrgreen: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 16, 2012, 03:52:41 μμ »
Μια μικρή αναποδιά στον πύργο και ένα λιγουλάκι λάθος κομμάτι του κιτ κατέληξαν στο κόψιμο του πύργου στα 2...
Click to see the original size..
Δεν με πτόησε όμως και η κατασκευή συνεχίστηκε πρόσω ολοταχώς μέχρι που φρέναρε εδώ:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το υποβρύχιο είναι έτοιμο για αστάρωμα, αφού πρώτα αποφασίσω αν θα κάνω τον κόπο να φτιάξω τα κιγκλιδώματα από καλώδιο ή όχι, μιας και τα πλαστικά δεν μου έσπασαν στο κόψιμο!  (τι θα γίνει στο καθάρισμα δεν ξέρω...)
Κανόνι και πολυβόλο δεν είναι ακόμα κολλημένα και έχουν μπει για το πουλάκι τσίου, ενώ λείπουν ακόμα τα πηδάλια ανόδου-καθόδου και τα rudder.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 16, 2012, 07:21:34 μμ »
Παρόλο που άρχισα να κολλάω καλώδια...
Τελικά έβαλα τα κιγκλιδώματα του κιτ μιας και καθαρίστηκαν καλά και δεν έσπασαν.  Κυρίως για ευκολία μου.
Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι αυτό:
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αύριο μπαίνει βαφείο...

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 16, 2012, 07:24:21 μμ »
Mια χαρά τα κιγκλιδώματα Γιώργο,που είχες αγχωθεί...
Στον πύργο τα βλέπω λίγο μεγάλα για την κλίμακα ή μου φαίνεται?Αλλά ας μιλήσουν οι ειδικοί καλύτερα. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 16, 2012, 07:52:23 μμ »
Και εμένα μια χαρά μου φαίνονται. Καλά βαψίματα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 16, 2012, 10:25:51 μμ »
Mια χαρά τα κιγκλιδώματα Γιώργο,που είχες αγχωθεί...
Στον πύργο τα βλέπω λίγο μεγάλα για την κλίμακα ή μου φαίνεται?Αλλά ας μιλήσουν οι ειδικοί καλύτερα. ::salut::
Σίγουρα είναι λίγο χοντρά για την κλίμακα, αλλά δε θα σκάσω.  Όπως τα δίνει η μαμά... Αγχολυτικό πρέπει να είναι το χόμπι ότι να έχω και εδώ άγχος για το πόσο ακριβές σε nm είναι το κάθε τι.  If it looks right, it's ok...
Αν ήταν 1/72 σίγουρα θα τα έφτιαχνα από σύρμα. Στην 1/144 όμως γιατί να βάζω τον εαυτό μου σε τέτοια περιπέτεια;
Θα χρειαστώ τη βοήθεια και τις συμβουλές σας για τις φθορές καθώς από υποβρύχια δεν σκαμπάζω...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Το German U-Boot U-251 μπήκε στο βαφείο...
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 11:00:42 πμ »
Το βαφείο άνοιξε και έπιασε ήδη δουλειά.  Το πρώτο χέρι περάστηκε και σε μερικές ώρες ευελπιστώ το 2ο.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ερώτησης:
Το U-251 επιχειρούσε στον Βόρειο Ατλαντικό γι' αυτό και το λευκό καμουφλάζ στις επάνω επιφάνειες.
Αν θελήσω να δώσω μια αίσθηση πάγου στον πύργο και στα παρελκόμενα του (περισκόπια κλπ), πως μπορώ να το κάνω;
Μήπως απλά να μην τα βάψω μαύρα από πάνω όπως λένε οι οδηγίες;  Κάτι άλλο;

Μετά, το κατάστρωμα ακολουθεί το χρώμα της παραλλαγής (δλδ άσπρο επί της προκειμένης;) ή κάποιο χρώμα ξύλου;
Οι οδηγίες δεν αναφέρουν κάτι.

Ευχαριστώωωωω....

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 07:58:36 μμ »
Έτοιμο λοιπόν το ασπριδερό χρώμα της παραλλαγής.
Χρησιμοποιήθηκε σμάλτο Revell Silk Mat (σατινέ) άσπρο (SM 301) στο οποίο προστέθηκε μία σταγόνα Humbrol 184 Freigh Stock Grey καθώς δεν είχα το 77 της Revell και μια σταγόνα που θέλει δεν άξιζε καν να το αγοράσω...
Μια-δυο μέρες να στεγνώσει καλά και θα ξαναμπεί βαφείο για το Granite Grey του κυρίως κύτους.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 09:31:33 μμ »
Δείχνει καλή κατασκευή, χωρίς εμφανή σημάδια από κολλήσεις και κενά. Μια χαρά.
Αφού έχεις χώρο να φτιάχνεις τέτοια μεγαθήρια, όρμα τους...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 09:56:28 μμ »
Γιώργο πιστεύω ότι με αυτή την κατασκευή κατάλαβες καλύτερα αυτό που σου έγραψα στο Mauritania:

Γιώργο το κακό με τα πλοία είναι ότι πρέπει να διαβάσεις πολύ καλά τις οδηγίες, να δεις τι θα σε δυσκολέψει και τι πρέπει να συναρμολογήσεις πρώτα και μετά να βάψεις ή το αντίθετο...

μπούσουλας δεν υπάρχει... Ανάλογα με το κιτ και την κατασκευή αλλάζουν όλα..

Προετοίμασε τα κομμάτια, σκέψου πολύ και όσο πιο προνοητικός είσαι τόσο λιγότερο θα παιδευτείς...  ::salut:: ::salut::

Για να ευλογήσω και λίγο τα γένια μου...  :mrgreen: :mrgreen:

Δείχνει πολύ καλό, το βάψιμο το έχεις, τις φθορές και την παλαίωση να προσέξεις, μην ενθουσιαστείς και θα σου πρότεινα να το κάνεις του κουτιού να δείξει καλύτερα...

Καλή συνέχεια...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 11:22:37 μμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις!

Γιώργο πιστεύω ότι με αυτή την κατασκευή κατάλαβες καλύτερα αυτό που σου έγραψα στο Mauritania:
Ε... Αν σου πω πως όχι...  :oops:  Καλές οι οδηγίες της Revell, αλλά σε μερικά σημεία μπερδεμένες λιγουλάκι. :?
Εδώ όμως δεν είχα πολλαπλά καταστρώματα. Παρά μόνο ένα και την υπερκατασκευή. :roll:
Ήταν μια γρήγορη, ενδιαφέρουσα και χαλαρωτική κατασκευή.

Για να ευλογήσω και λίγο τα γένια μου...  :mrgreen: :mrgreen:
Έχεις και γένια; Δεν θυμάμαι...  :oops:

Δείχνει πολύ καλό, το βάψιμο το έχεις, τις φθορές και την παλαίωση να προσέξεις, μην ενθουσιαστείς και θα σου πρότεινα να το κάνεις του κουτιού να δείξει καλύτερα...
Καλή συνέχεια...  ::salut::
Ε, λίγη σκουριά θα βάλω, δε μπορώ.  Εκεί στις βαλβίδες υπερχείλισης και λιιιγο ίσως στον πύργο. Δε νομίζω πάντως να το τσακίσω και στις φθορές.

Ερώτηση: Το κατάστρωμα ΤΙ χρώμα το κάνουμε;  Στο βασικό λέει Granite Grey αλλά για το συγκεκριμένο με άσπρη παραλλαγή μου φαίνεται περίεργο.  Η Revell δεν λέει στις οδηγίες για το συγκεκριμένο και δεν έχω βρει τίποτα φωτογραφίες του U251 στον γούγλη...

Ερώτηση 2η: Έστω ότι θέλω να δείξω λίγο τον πάγο πάνω στον πύργο.  Να τον αφήσω έτσι άσπρο αντί να βάψω τα περισκόπια και κεραίες ή να τα βάψω και να κάνω κάτι άλλο από πάνω; Αν ναι, τι;

BTW, στο κουτί είχε και ένα πλαίσιο C το οποίο έχει τα κομμάτια από τα Early version (άλλο πύργο, κόφτες καλωδίων στην πλώρη κλπ) και μάλιστα εις διπλούν! (πιθανότατα από λάθος boxing μιας και ήταν σφραγισμένο το κουτί... Από κάποιον άλλο θα λείπει...)
Όποιος τα χρειάζεται ας σφυρίξει καθώς εμένα μου είναι άχρηστα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 20, 2012, 08:17:58 πμ »
Μετά την έξοδο από το βαφείο ο γερόλυκος δείχνει κάπως έτσι:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Λόγω των πολλών rivets σε μερικά σημεία δεν έπιασε εντελώς καλά η ταινία μασκαρίσματος με αποτέλεσμα να υπάρχει λίγο over-under-the-hood-spray ανθρακί πάνω στο άσπρο.  Δεν θα προσπαθήσω να το διορθώσω καθώς δεν πρόκειται να πετύχω το ίδιο χρώμα.  Απλά θα πέσει σκουριά σε εκείνα τα σημεία.
Συνέχεια αυτού του Project μετά τις γιορτές πλέον... (Για να έχουμε και μια εναλλαγή, τα τραβήξουν εντελώς τα χρώματα κλπ)

Tags: