Αποστολέας Θέμα: Vintage Weeks 2013 - Airfix [01/01 - 03/02]  (Αναγνώστηκε 47914 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Barbara Carrera

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Parts Unknown
  • Μην ψάχνεις την Αγάπη, η Αγάπη σε βρίσκει...
Απ: Vintage Weeks 2013 - Airfix [01/01 - 31/01]
« Απάντηση #225 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 03:03:09 μμ »
Ευχαριστώ! Κινεζόσημα βρήκα, και εγώ από P-40 (τι άλλο...), μένει να δοκιμάσω αν μπορώ να πετύχω την παραλλαγή...

Εντάξει. Πάντως αν δεις ότι δεν κάνουν, σου δίνω από το Ι-153 που είναι πιο κοντινό σαν σιλουέτα.
Είναι και διπλάνο!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #226 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 03:11:14 μμ »
Ευχαριστώ! Κινεζόσημα βρήκα, και εγώ από P-40 (τι άλλο...), μένει να δοκιμάσω αν μπορώ να πετύχω την παραλλαγή...
Έλα βρε... εύκολο είναι... Έτσι δε μου λέτε και εμένα;   ::glossa::
Με 1-2 κανάτες καφέ εσπρέσο θα έχεις θέσει τις προϋποθέσεις για το καμουφλάζ!  :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #227 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 03:14:10 μμ »
Spoiler (hover to show)
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #228 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 03:35:18 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια.  ::salut::

Δυο καλυτερες σημερινες φωτογραφιες, μετα και απο το gloss βερνικι. Περιμενω να στεγνωσει να αρχισω με τις χαλκομανιες.

::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #229 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 10:03:23 μμ »
 Καλησπέρα σε όλους,λίγη πρόοδος και με τη δική μου συμμετοχή.Το Tigermoth τελικά θα γίνει ελληνικό.Με φύλλο πλαστικού,ζτπ και αλουμινόφυλλο φτιάχτηκε το εσωτερικό.Η μαμά Airfix δεν έδινε τίποτα εκτός από δύο πιλότους,βάφτηκε και κλείστηκαν τα δύο μισά της ατράκτου.Ακολουθούν από αύριο στοκοτριψίματα.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #230 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 09:01:29 πμ »
Αν και πολυυυυυυυ καθυστερημένα και με μια εβδομάδα καιρό, μέσα και ο kido στο πρώτο του GB με το......

Αϊντε να δούμε τι θα κάνουμε  ::glossa::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Barbara Carrera

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Parts Unknown
  • Μην ψάχνεις την Αγάπη, η Αγάπη σε βρίσκει...
« Απάντηση #231 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 02:05:12 μμ »
Μεγάλες προσδοκίες;

Τελικά ίσως να μην ήταν καλή η ιδέα να αναπαραστήσω τις λεπτομέρειες του εσωτερικού από φύλλο πλαστικού, έτσι όπως τις έχει το κατασκευαστικό review του περιοδικού, που χρησιμοποιεί φωτοχαραγμένα και μάλιστα κατά προσέγγιση, χωρίς να τα έχω, βλέποντας μόνο τις φωτογραφίες του περιοδικού...

Ή ίσως είναι πολύ να προσπαθήσω να τελειώσω ένα μοντέλο σε έναν μήνα όταν δεν έχω καταφέρει να τελειώσω ένα σε έναν χρόνο;
Αλλά όχι, παρ'όλο που είχα όλο ατυχίες για δύο εβδομάδες και δεν μου καθόταν τίποτα, το ψαράκι μου θα τελειώσει είτε μέσα στην προθεσμία του group build είτε όχι. Από πέρσι τον Δεκέμβρη που ξανάρχισα να μοντελάρω έβαλα σκοπό να νικήσω και τις όποιες ατυχίες μου. (500 μοντέλα του Κόκκινου στρατού περιμένουν!!!)

Click to see the original size.

Αυτός είναι ο πλωτήρας με τις λεπτομέρειές του, εντελώς κατά προσέγγιση και από φωτογραφίες του πραγματικού, μιας που δεν δείχνει τίποτα, ούτε λέει κάτι στην κατασκευή του.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτά είναι που κατάφερα να τελειώσω με πολλή προσπάθεια και πολλές ατυχίες. Συνεχίζω για το καλύτερο... Ευχαριστώ για την όποια στήριξη!  ::handshake::

The goddess
Barbara Carrera
''The awesome Queen of hreps''

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
« Απάντηση #232 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 07:06:43 μμ »
Και εκεί που έλεγα πως αυτό το Σ/Κ θα τελειώσω με το Strikemaster.....reset.. :evil:

Click to see the original size.

Ενώ το αστάρωσα προχθές, μαζί με άλλα 2 μοντελάκια (έχουν σχέση αυτα τα άλλα 2), το έπιασα σήμερα να του βγάλω την παραπάνω φωτό, και το ένιωσα να "κολλάει" σαν να μήν στέγνωσε το αστάρι!
Πιάνω τα άλλα 2, μιά χαρά. Τρίβω λίγο με ντουκόχαρτο, το Strikemaster μου έβγαζε το χρώμα σε "σκουληκάκια" παρά σε σκόνη.
Δεν ξέρω τι παίχτηκε, αλλά μπήκε σε σακούλα παρέα με Fornet...
Ζόρικα θα προλάβω το GB μάλλον.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #233 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 07:24:36 μμ »
Νάμαι κι εγώ με πρόοδο:

Αφού βελτίωσα κάπως το σύστημα προσγείωσης (μπροστά και πίσω), άλλαξα τη θέση του άγκριστρου και έφτιαξα (από ΦΠ) cowling flaps, έβαψα την τρίχρωμη παραλλαγή του Κουρσάρου με τα αντίστοιχα χρώματα της Gunze (free hand). Η ταινία στο πάνω μέρος της ατράκτου, είναι βαμμένη. Ένας φίλος, μου έδωσε τις χαλκομανίες από το αντίστοιχο μοντέλο της Hasegawa, αλλά αυτές διαλύθηκαν σε 2.10 16 κομμάτια, μόλις τις ακούμπησα με τη μπατονέττα  :evil: :evil: :evil:. Συνεπώς, εξακολουθώ να μην έχω σήματα  :evil: :evil: :evil:. Ένα σημείο που δεν ακούμπησα καν  :oops: ήταν οι φορείς των βομβών (αυτοί του κιτ δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα - όπως και τα περισσότερα σημεία του άλλωστε), αλλά δεν άντεχα περισσότερο αυτομαστίγωμα. Φυσικά, ακόμα απομένουν να γίνουν wash και καπνιές.

Προσωπικά, και με δεδομένη την ποιότητα (ποιά???) του κιτ και την ασχετοσύνη μου στα αεροπλάνα, μάλλον είμαι ευχαριστημένος μέχρι εδώ

Βαράτε ελεύθερα (αλλά με ρέγουλα - είμαι ευαίσθητος)!!!

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Volos
  • modelclub.gr
« Απάντηση #234 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 10:36:18 μμ »
Καλησπέρα σε όλους..

εώς τώρα είμαστε κάπου εδώ

Μένουν κάποιες διορθώσεις σε cockpit, λεπτομέρειες σε παρελκόμενα, φώτα ναυτιλίας και στεγνό πινέλο για να αναδειχτεί κάπως η ρημάδα ανάγλυφη γράμμωση και ίσως ελάχιστο chipping

Καλή συνέχεια στην τελευταία εβδομάδα του GB  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #235 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 10:32:26 πμ »
Καλημέρα σε όλους, προχώρησα στο βασικό βάψιμο, τα Defiants μέχρι τον Αύγουστο του 1940 είχαν παραλλαγή και μετά, επειδή τα χρησιμοποίησαν σαν νυχτερινά καταδιωκτικά, τα περισσότερα από αυτά βάφτηκαν μαύρα, έτσι έκανα παραλλαγή γύρω από το κόκπιτ, μασκάροντας ορισμένα σημεία στην άτρακτο και τα φτερά το πέρασα ολόκληρο με μαύρο της Model Color και μετά με σφουγγαράκι και πινέλο πρόσθεσα μαύρο στην παραλλαγή, ώστε να αναδειχθούν οι φθορές στα σημεία που ταλαιπωρούνται περισσότερο λόγω συντήρησης, επιβίβασης-αποβίβασης του πληρώματος κλπ και duck egg blue στο κάτω μέρος , κυρίως στο χώρο γύρω από τις ρόδες, θα μπουν τα σήματα (πιστεύω να μην με προδώσουν :D), ήδη έχει περαστεί με γκλος βερνίκι, θα γίνουν στο μαύρο ξανοίγνατα με λάδια, θα βαφτούν οι εξατμίσεις και στο τέλος θα προσθέσω και λίγο αλουμίνιο, σας το παρουσιάζω αν και νομίζω ότι το βάψιμο αυτό θα ταίριαζε περισσότερο για κλίμακες 1/48 και πάνω.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

::salut:: ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος heinkel

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #236 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 03:02:56 μμ »
Καλημέρα σε όλους, προχώρησα στο βασικό βάψιμο, τα Defiants μέχρι τον Αύγουστο του 1940 είχαν παραλλαγή και μετά, επειδή τα χρησιμοποίησαν σαν νυχτερινά καταδιωκτικά, τα περισσότερα από αυτά βάφτηκαν μαύρα, έτσι έκανα παραλλαγή γύρω από το κόκπιτ, μασκάροντας ορισμένα σημεία στην άτρακτο και τα φτερά το πέρασα ολόκληρο με μαύρο της Model Color και μετά με σφουγγαράκι και πινέλο πρόσθεσα μαύρο στην παραλλαγή, ώστε να αναδειχθούν οι φθορές στα σημεία που ταλαιπωρούνται περισσότερο λόγω συντήρησης, επιβίβασης-αποβίβασης του πληρώματος κλπ και duck egg blue στο κάτω μέρος , κυρίως στο χώρο γύρω από τις ρόδες, θα μπουν τα σήματα (πιστεύω να μην με προδώσουν :D), ήδη έχει περαστεί με γκλος βερνίκι, θα γίνουν στο μαύρο ξανοίγνατα με λάδια, θα βαφτούν οι εξατμίσεις και στο τέλος θα προσθέσω και λίγο αλουμίνιο, σας το παρουσιάζω αν και νομίζω ότι το βάψιμο αυτό θα ταίριαζε περισσότερο για κλίμακες 1/48 και πάνω.

Πολυ καλο το βαψιμο σου φιλε μου,καλη συνεχεια ......... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος heinkel

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #237 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 03:04:51 μμ »
Καλησπέρα σε όλους..

εώς τώρα είμαστε κάπου εδώ

Μένουν κάποιες διορθώσεις σε cockpit, λεπτομέρειες σε παρελκόμενα, φώτα ναυτιλίας και στεγνό πινέλο για να αναδειχτεί κάπως η ρημάδα ανάγλυφη γράμμωση και ίσως ελάχιστο chipping

Καλή συνέχεια στην τελευταία εβδομάδα του GB  ::salut:: ::salut::
Μπραβο σου φιλε μου,προσεγμενη η δουλεια σου σε υψηλα επιπεδα............ :wink: 

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #238 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 03:10:06 μμ »
Ρε! Κάνετε σωστές παραθέσεις ΧΩΡΙΣ τις φωτογραφίες παρακαλώ!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #239 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 06:21:10 μμ »
Πολυ καλο το βαψιμο σου φιλε μου,καλη συνεχεια ......... ::salut::

Σ' ευχαριστώ πολύ. ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Volos
  • modelclub.gr
« Απάντηση #240 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 06:38:41 μμ »
Μπραβο σου φιλε μου,προσεγμενη η δουλεια σου σε υψηλα επιπεδα............ :wink: 

Φίλε μου heinkel σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..

Καλή συνέχεια..

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #241 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 07:17:08 μμ »
Συνεχεια της κατασκευης με χαλκομανιες. Πλεον απομενει μια τελικη συναρμολογηση, μερικες καπνιες στις εξαγωγες του κινητηρα και σκεφτομαι να περασω με μολυβι την αναγλυφη γραμμωση και πριτσινια πριν το ματ βερνικι.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Νώντας

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #242 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 07:54:54 μμ »
Et enfin fini...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #243 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 08:01:07 μμ »
ΩΩΩΩΩ!
Κούκλα είναι και έχει και ωραία πόζα.
 :lol:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #244 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 10:30:47 μμ »
Φυσάει Νώντα! Προσοχή με τα μολύβια, με μέτρο ό,τι κάνεις!

Αποσυνδεδεμένος Βασιλακης Ιωαννης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #245 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 10:31:45 μμ »

Γιωργο καλη συνεχεια πολυ ωραιο  θεμα και πολυ κατατοπιστικα τα οσα ανεφερες για αυτο ,μακαρι να μην εχεις προβλημα με τα σηματα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #246 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 11:11:05 μμ »
Γιωργο καλη συνεχεια πολυ ωραιο  θεμα και πολυ κατατοπιστικα τα οσα ανεφερες για αυτο ,μακαρι να μην εχεις προβλημα με τα σηματα

Γιάννη σ' ευχαριστώ πολύ, πάντως σήμερα δεν τόλμησα να τα βάλω :D. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #247 στις: Ιανουαρίου 26, 2013, 12:02:56 πμ »
Τελευταίο update πριν το weathering και το τέλος, που φαίνεται οτι θα το προλάβω διότι με τις χαλκομανίες λαχτάρησα... ευχάριστα.

Εχω εντυπωσιαστεί με τις χαλκομανίες της icarus αλλά και με την υπομονή και επιμονή μου να βάλω ΟΛΑ τα στένσιλ, που πρέπει να ήταν πάνω απο 200 και απίστευτα μικροσκοπικά (για την πρεσβυωπία μου τουλάχιστον). Το εντυπωσιακό είναι δε οτι ολα τα στένσιλ είναι σωστά στην κλίμακα, πεντακάθαρα και διαβάζονται με ένα ισχυρό μεγενθυντικό φακό  :mrgreen:
Το φιλμ αόρατο, το κόλλημα τέλειο με λίγο βελτιωτικό της gunze. H γυαλάδα των χαλκομανιών ταίριαξε με το polished alu και δεν θα βάλω βερνίκια.
Εκεί που οι χαλκομανίες αυτές θα αποδώσουν τα μέγιστα θα είναι στο F-86D της χασεγκάβα και επειδή το έχω το κιτ σκέφτομαι να πάρω ένα ακόμα σετ για να το φτιάξω με την πράσινη ουρά.
Το αποτέλεσμα και τα 4 βράδυα που μου έφαγε η όλη εργασία νομίζω οτι άξιζαν τον κόπο.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #248 στις: Ιανουαρίου 26, 2013, 12:06:00 πμ »
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο  :!:
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #249 στις: Ιανουαρίου 26, 2013, 12:39:54 πμ »
Θειε Νωντα η το F-86 ειναι πανεμορφο. Και οι χαλκομανιες εξαιρετικες.  ::salut::

Στα δικα μου τωρα...εαν μεχρι το πρωι οι πτερυγες παραμενουν στη θεση τους και δεν εχουν φυγει οι οδοντογλυφιδες που τις συγκρατουν, τοτε το group build για μενα θα εχει λαβει τελος, οποτε θα φωτογραφηθει και αναλογα με φυσικο φως Θεου θελοντος. 

Νώντας

Tags: