Αποστολέας Θέμα: Panzer I Ausf B (Zvezda 1/35)  (Αναγνώστηκε 2388 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Panzer I Ausf B (Zvezda 1/35)
« στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 12:23:31 πμ »
Παιδια καλησπερα! Μετα απο καιρο αποχης απο την αρματικη θεματολογια ειπα να ξεκινησω ενα απλο και ευκολο κατα τα αλλα αρμα. Panzer I της Zvezda δινωντας καλη λεπτομερεια σε γενικες γραμμες κα ικαλη ποιοτητα πλαστικου σε συγκριση με παλαιοτερα κιτ τις εταιριας. Για την ωρα εχω τελιωσει με τα κομματια απο τα sprues εχουν κοπει και λυανθει και ασχοληθηκα οσο προλαβα χθες με την αναρτηση και τους τροχους και τεσταρα την εφαρμογη τους στο πιγμα. Αυτα για την ωρα, ελπιζω να τελιωσει συντομα κατασκευαστικα αν και δεν το βλεπω, Zvezda ειναι αυτο.....  Ειδωμεν! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Panzer I Ausf B (Zvezda 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 04:43:30 πμ »
Νάτα τα ευχάρισταααα...
Για να δούμε τι θα δούμε :?: :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 08:00:07 πμ »
Ωραιο το κιτακι Χρηστο,καλη συνεχεια!Italeri δεν ειναι;Αν δεν κανω λαθος! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 07:33:44 μμ »
Νάτα τα ευχάρισταααα...
Για να δούμε τι θα δούμε :?: :wink: :mrgreen:

ΜΦΧ
Για να δω τι θα δω κι εγω! :mrgreen:
Απ οτι φαινεται μεχρι τωρα που το προχωρησα παει μια χαρα, το περιμενα χειροτερο κατασκευαστικα  8)
Συντομα και update με τη προοδο του κιτ

Ωραιο το κιτακι Χρηστο,καλη συνεχεια!Italeri δεν ειναι;Αν δεν κανω λαθος! ::salut:: ::salut::
Γιωργο σ ευχαριστω, το κιτ φαινεται καλο μεχρι τωρα, οσο για το κιτ δεν εχω ιδεα μαλλον εχεις δικιο πρεπει να ειναι rebox της ιταλερι.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 04:56:06 μμ »
Παιδια καλησπερα, το αρμα προχωραει με γωργους ρυθμους, κατασκευαστικα ειναι ετοιμο.Τωρα περιμενει το ασταρι για να ξεκινησω το βαψιμο.
Εδω ομως χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Επειδη το συνηθες χρωμα των Γερμανικων τοτε early παντσερ ηταν το γκρι, εψαξα στο νετ για μια διαφορετικη παραλλαγη για να σπασει τη μονοτονια και επεσα πανω σε αυτη που μου αρεσε αρκετα Απ οτι διαβασα το συγκεκριμενο εδρασε στη Νορβηγια το 1940 αλλα δε γραφει αλλες πληροφοριες. Η ερωτηση μου λοιπον ειναι η εξης. Ποιας μεραρχιας ηταν και αν το καφε ειναι το γνωστο redbrown (?)  :roll:

Και καποιες φωτογραφιες του κιτ:

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 05:13:00 μμ »
Στο tanks-encyclopedia, αναφέρεται:

Panzerkampfwagen 1 Ausf B of the IIIth corps, IVth panzerdivision, Lillehammer, Norway, february 1940. Brown and feldgrau (usual
cyan-grey livery) was common in operation in early 1940.

Καλή συνέχεια!  ::salut::
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 05:15:42 μμ »
πρώτα απ'όλα για το θέμα της μονάδας διάβασε στο παρακάτω λίνκ:

http://www.nuav.net/panzer.html

http://www.feldgrau.com/PzAbtzbv40.html

http://sturmvogel.orbat.com/pzabt40.html

σχετικά με τα χρώματα διάβασε το παρακάτω κείμενο :

"As recently as ten years ago the overwhelming consensus regarding early war German AFV paint schemes was that they were all painted in uniform overall panzer grey (Dunkelgrau - RAL 7021 - formerly RAL 46). However, in 2002 Tom Jentz and Hilary Doyle published an article based on primary sources stating all German vehicles at the beginning of World War II were painted in a two tone camouflage scheme of panzer grey with one third of the vehicle painted in a disruptive pattern of dark brown (Dunkelbraun - RAL 7017 - formerly RAL 45).  The order to move to an overall panzer grey scheme was not signed until the end of July 1940."

το οποίο μπορείς να το βρείς εδώ:

http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=2118

και πολύ καλό reference σε RAL είναι τα παρακάτω:

http://www.alternatewars.com/BBOW/Colors/Heer_Vehicle_Colors_1922-1945.htm

http://www.miniatures.de/colour-ral-farben.html

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 05:31:10 μμ »
gpav και Hummel Moss σας ευχαριστω πολυ παιδια για τα λινκ θα κατσω να τα μελετησω εχουν πολυ πραμα, να ειστε καλα!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 09, 2012, 02:12:07 πμ »
Παιδια καλησπερα, ενα ακομα update με το μικρο παντσερ, η προοδος που εχει γινει αρκετη αφου βρηκα αρκετο χρονο αυτες τις μερες να το προχωρησω. Κατοπιν μελετης των χρωματων με τη βοηθεια του gpav και Hummel Moss με τα λινκ, για το καφε κατεληξα στο Nato Brown της ταμιυα, μου φανηκε καλο και ετσι ειπα να το δοκιμασω, πηρα κι ενα παντσερ Grey και προχωρησα στο ψητο... Για αρχη ψεκασα το παντσερ grey ολο το κιτ, στη συνεχεια προσπαθησα να κανω "freehand" το nato brown μιας και ειναι δυσκολο και πολυ χρονοβορο να μασκαρεις αρμα (για τα δικα μου δεδομενα) και τελειωνοντας τη παραλαγη, εκανα φωτισματα και των δυο χρωματων, το γκρι+aircraft gray και γκρι+κιτρινο σε δευτερη φαση και το καφε+ελαχιστο κιτρινο και στο τελος με καφε+sand. Περασμα ενα χερι βερνικι, χαλκομανιες (σταυρους και μεραρχιοσημο) απο ενα κιτ της ταμιυα που ειχα καπου ξεχασμενο, δευτερο χερι βερνικι τοπικα στις χαλκομανιες και τελος ειπα να δοκιμασω να περασω ενα φιλτρο αφηνωντας μικρες ποσοτητες απο Indigo Μπλε και Λευκο δινωντας μια ομοιομορφια στο δεσιμο των χρωματων, αλλα και μια λευκη αποχρωση στο τελος που δε μου αρεσει και πολυ αλλα..... Πειτε μου τη γνωμη σας, σχολια και παρατηρησεις φυσικα ελευθερα!
Ετσι λοιπον κατεληξα καπου εδω:

Πριν το φιλτρο:

Και μετα:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 09, 2012, 04:01:10 πμ »
Σαν απόχρωση δεν είναι άσχημο και πρέπει πάντα να υπολογίζεις πώς μετά το wash θα γίνει ένα τόνο πιο σκούρο.Πρόσεξε λίγο το καφέ γιατί δεν κοκκίνιζε καθόλου αλλά ήταν πιο σκούρο,σχεδόν chocolate.Δυστυχως σε κάποια σημεία σε "πρόδωσε" το σβήσιμο και κυρίως  το στρωσιμο του χρώματος ιδιαίτερα στις πλευρές του σκάφους...  :roll:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 09, 2012, 04:25:04 πμ »
Φιλε Ernst η τονικοτητα του καφε κι εγω ελπιζω οτι θα ερθει στα ισια του με το wash, τωρα για το επομενο βημα μπορω να κανω κατι να τονισω καποια σημεια των επιφανειων? Ας πουμε να κανω στεγνο πινελο με συνδιασμο καποιων λαδιων ωστε να δωθει καποιο ενδιαφερον και ζωντανια στις αποχρωσεις του? Και αν ναι, εσυ ποια λαδια θα προτεινες? Σ ευχαριστω εκ των πρωταιρων.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 10, 2012, 11:40:54 μμ »
Φιλε Ernst η τονικοτητα του καφε κι εγω ελπιζω οτι θα ερθει στα ισια του με το wash, τωρα για το επομενο βημα μπορω να κανω κατι να τονισω καποια σημεια των επιφανειων? Ας πουμε να κανω στεγνο πινελο με συνδιασμο καποιων λαδιων ωστε να δωθει καποιο ενδιαφερον και ζωντανια στις αποχρωσεις του? Και αν ναι, εσυ ποια λαδια θα προτεινες? Σ ευχαριστω εκ των πρωταιρων.

Δέ χρησιμοποιώ κάποια ιδιαίτερα περίτεχνη και πολύπλοκη τακτική στο στεγνό πινέλο.Παλιές κι αξιόπιστες επιλογές όπως titanium white για το panzer grey και yellow ochre (ή raw sienna) για το dark brown σε αναλογίες που χτυπάνε καλά στο δικό σου μάτι,θα σου δώσουν ένα όμορφο κι αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 01:00:11 πμ »
Δέ χρησιμοποιώ κάποια ιδιαίτερα περίτεχνη και πολύπλοκη τακτική στο στεγνό πινέλο.Παλιές κι αξιόπιστες επιλογές όπως titanium white για το panzer grey και yellow ochre (ή raw sienna) για το dark brown σε αναλογίες που χτυπάνε καλά στο δικό σου μάτι,θα σου δώσουν ένα όμορφο κι αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα  :wink:
Σ ευχαριστω για τις συμβουλες, οταν λεμε ομως στεγνα πινελα εννοεις τον τροπο που απλωνουμε σε τυχαια σημεια τελιτσες του επιλεγμενου χρωματος πανω στις επιφανειες αρματος και το δουλευουμε με στεγνο πινελακι, ετσι? Αυτο ειναι το dot filtering που λενε? Συγνωμη για τις ερωτησεις συνεχεια αλλα εχω μπερδευτει με τις τεχνικες των αρματαδων...  :roll: :oops:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 11:37:53 πμ »
Σ ευχαριστω για τις συμβουλες, οταν λεμε ομως στεγνα πινελα εννοεις τον τροπο που απλωνουμε σε τυχαια σημεια τελιτσες του επιλεγμενου χρωματος πανω στις επιφανειες αρματος και το δουλευουμε με στεγνο πινελακι, ετσι? Αυτο ειναι το dot filtering που λενε? Συγνωμη για τις ερωτησεις συνεχεια αλλα εχω μπερδευτει με τις τεχνικες των αρματαδων...  :roll: :oops:

Όχι αυτό που περιέγραφα ήταν το drybrushing,τεχνική του Verliden δηλαδή που χρησιμοποιόυμε για την ανάδειξη της ανάγλυφης λεπτομέρειας κτλ
Το dot fading όπως και τα rain marks γίνεται με το πινέλο να είναι ελαφρώς νοτισμένο με white spirit και με περισσότερες της μίας αποχρώσεις σε λάδια π.χ. στο panzer grey μπορεις να χρησιμοποιήσεις prussian blue,raw umber,paynes grey,titanium white,burnt umber,yellow ochre κτλ πάντα σε πολύ μικρές ποσότητες (όσο χρώμα αφήνει ένα απαλό άγγιγμα με τη μύτη ενός λεπτού και μικρού πινέλου).Στη συνέχεια με το μεγαλύτερο και νοτισμένο "σβήνουμε" τις τελίτσες αφήνοντας μία ανεπαίσθητη διαφορά απόχρωσης που αναπαριστά τη κατά τόπους φθορά του βασικού χρώματος.Το εφαρμόζουμε στις οριζόντιες επιφάνειες.Στις κάθετες rain marks. :wink:

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 11:55:19 πμ »
Ωραιο το αποτελεσμα μεχρι εδω φιλε tito.
Εγω θα προτεινα να αποφυγεις το στεγνο πινελο (η επι το Ελληνικοτερον Dry brushing) :wink:  και να επειμεινεις στο dot fading οπως ακριβως το περιεγραψε πιο πανω ο Ernst Barkman. Με αυτον τον τροπο μπορεις να δωσεις μεγαλυτερο βαθος στα χρωματα της παραλλαγης.

Καλη συνεχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 05:13:16 μμ »
Ωραιο το αποτελεσμα μεχρι εδω φιλε tito.
Εγω θα προτεινα να αποφυγεις το στεγνο πινελο (η επι το Ελληνικοτερον Dry brushing) :wink:  και να επειμεινεις στο dot fading οπως ακριβως το περιεγραψε πιο πανω ο Ernst Barkman. Με αυτον τον τροπο μπορεις να δωσεις μεγαλυτερο βαθος στα χρωματα της παραλλαγης.

Καλη συνεχεια  ::salut::
Γιωργο σ ευχαριστω πολυ, επειδη ομως προχωρησα το κιτ (εχω κανει wash και τσιπινγκ) και ειναι στη τελικη φαση να το τελειωσω, τωρα που γνωριζω καλυτερα τα σωστα βηματα για ενα αξιοπρεπες αποτελεσμα θα τα εφαρμοσω καλυτερα στο επομενο μοντελο που θα πιασω, ελπιζω συντομα. Και παλι ευχαριστω φιλε μου!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 10:45:04 πμ »
Παιδια καλημερα, το παντσερακι ειναι ετοιμο και σας το παρουσιαζω, ελπιζω να σας αρεσει, σχολια και παρατηρησεις φυσικα ελευθερα, περιμενω την αποψη σας  :mrgreen:
Ευχαριστω για το χρονο σας!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 03:13:29 μμ »
εμενα φιλε tito μου αρεσει πολυ ομορφο σαν μοντελο ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 01:53:48 μμ »
Σ ευχαριστω πολυ φιλε μου να σαι καλα! Απ οτι ειδα εχεις πιασει κι εσυ το θηριο το Jagdtiger αναμενουμε εξελιξεις απο το ενδιαφερον θεμα σου!
Το παρακωλουθω με ενδιαφερον.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 02:19:29 μμ »
Πολυ ωραια δουλεια στο αρματακι.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 02:25:50 μμ »
Σ ευχαριστω πολυ Κωστα! Πρεπει να ανεβαζεις κι εσυ ενα αρματικο θεμα να ξεφυγεις λιγο απο τα αεροπλανα για αποτοξινωση, ειμαι σιγουρος οτι θα κανεις ωραια δουλεια!
::salut::

Αποσυνδεδεμένος μιχαλης τζομπανακης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ,ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 02:39:56 μμ »
μπραβο σου χρηστο!πολυ ωραιοαρματακι με πανεμορφη παραλλαγη :wink:
su-27/30/33/34/35/37/47/50 rulezzzz

Αποσυνδεδεμένος tito