Διαβάζοντας τα παραπάνω θεωρώ πως θα πρέπει να καταθέσω και εγώ τη γνώμη μου. Έχω περιοδικά ειδικού τύπου από το 1981 - η πρώτη Πτήση που αγόρασα με το χαρτζιλίκι μου ήταν αυτή με τον αμερικάνο αστροναύτη στη πρώτη EVA απο το space shuttle το 1982 (κατάφερα και βρήκα και μερικά παλαιότερα τεύχη αργότερα από τις Τεχνικές Εκδόσεις

). Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και με το internet να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας ανακάλυψα ένα καινούργιο τρόπο να βρίσκω υλικό για τα project μου: κλειστά φόρουμ, blogs, ελεύθερο και πολιορκημένο υλικό - όλα ήταν εκεί! Βέβαια για όλους εμάς τους ρομαντικούς τίποτα δεν είναι σαν το πραγματικό βιβλίο ή περιοδικό - έχω και φίλο μοντελιστή που τη βρίσκει με τη μυρωδιά τους! Επειδή όμως σχεδόν όλοι μας δεν είμαστε εκατομυριούχοι πιστεύω πως βρήκαμε μια πολύ πρακτική λύση στο πρόβλημα της βιβλιογραφίας. Και ενώ μπορεί να έχουν σφίξει τα λουριά με τα δικαιώματα, ευτυχώς υπάρχουν φόρουμ σαν αυτό στο οποίο τα παιδιά έχουν κάνει μια αξιέπαινη δουλειά, και αν μη τι άλλο ο ένας βοηθάει τον άλλο ανιδιοτελώς αρκετές φορές χωρίς να γνωριζόμαστε από κοντά. Καλά θα ήταν να μπορούσαμε να δούμε υλικό από κάποια σπάνια περιοδικά - βιβλία, πιστεύω όμως πως με τόσο υλικό που υπάρχει πλέον "εκεί έξω", έχουν μόνο μουσειακή αξία. Κάποια στιγμή οι μεγαλοεκδότες του χώρου θα καταλάβουν πως παίρνουν και αυτοί το δρόμο που πήραν τα βυνίλια και τα CD, τα οποία μας μοσχοπουλούσαν για δεκαετίες ολόκληρες και εμείς τα χαιβάνια τους ταίζαμε

.
Και υπάρχουν οι συναντήσεις του MC για αυτούς που μπορούν να παρίστανται... έτσι το υλικό αλλάζει χέρι με χέρι όπως κάναμε παλιά με τα αυτοκόλλητα της Panini!
Συμπέρασμα:
God bless the Internet and the modellers of the world! Keep on modelling,
Babis