Αποστολέας Θέμα: Ρέ καμία σάν τήν μάνα σου.....(Αρχειακό υλικό περιοδικών)  (Αναγνώστηκε 4385 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τρίπολη
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
Ξεκινώ με την ελπίδα ότι έχω ποστάρει στην σωστή ενότητα αυτή τη φορά . Τώρα που τα χρόνια πέρασαν και τα πιτσιρίκια έχουν μεγαλώσει κάπως , ξέθαψα νυστέρια αερογράφους κ.λπ , θέλοντας να ξαναβάλω μπρός το παλιό αγαπημένο μου χόμπι . Ρέ λές η μάνα μου να μήν έχει πετάξει τά περιοδικά μου ???? αναρωτήθηκα ..... Πρωινή επίσκεψη στο πατρικό μου στο ντουλάπι πάνω απο τα μπουφάν , καί ......... Ενας θυσαυρός , τεύχη απο το 1985 , μοντελιστικού περιεχομένου , αλλα και πάνω απο 50 τευχη - ΠΤΗΣΗ - , με φοβερο φωτογραφικό υλικό που εγώ προσωπικά δεν έχω δεί πουθενά στό νέτ ..... Μπορεί πολλοί απο εσάς να τα έχετε κρατήσει αν βέβαια είστε 40 + , αν όχι έχω όλη την καλή διάθεση να τα μοιράζομαι μαζί σας σε δώσεις , απλά δέν ξέρω πώς μπορεί να οργανωθεί κάτι τέτοιο .... κανά μπλόγκ ίσως ??? σκάνερ έχω επαγγελματικό , όρεξη να μοιραστώ έχω , χρόνο .... ούτε λεπτο . Anyway , ρίξτε καμιά ιδέα , να το δούμε το θέμα . Παραθέτω κάποιες φωτο του θυσαυρού μου βγαλμένες με κινητο sorry για τήν ποιότητα .... περιμένω τίς ιδέες σας ...

tazman

• Επισκέπτης
Απ: Ρέ καμία σάν τήν μάνα σου ......
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 06:00:16 μμ »
Πού ήσουν τόσο καιρό αδερφέ;;;;;;
Είσαι από τα καλύτερα παιδιά στον κόσμο! Σου το είπαμε; Δεν σου το είπαμε!!!  :lol: :lol: :lol:
Θα σε βομβαρδίσουμε με μερικά πμ ίσως...χε χε!! :mrgreen: :mrgreen:
Έχεις αρκετό υλικό πάντως. Αν καταφέρεις να δουλέψεις το σκάνερ και να ψηφιοποιήσεις μερικές σελίδες, θα είναι μεγάλο βοήθημα και για σένα. Δεν θα χρειάζεται να έχεις δίπλα σου συνέχεια το περιοδικό.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 06:05:54 μμ »
Scan->PDF->Share !!!! απλά!!! 
Πές μας και το μπόι σου για την λαμπάδα!! ::pop::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 06:08:50 μμ »
Scan->PDF->Share !!!! απλά!!! 
Πές μας και το μπόι σου για την λαμπάδα!! ::pop::

Χ10000 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 06:24:59 μμ »
Παιδιά, δεν ξέρω ποσο παλιά η καινούργια είναι αυτα τα περιοδικά , αλλα θα παρακαλέσω να μη δημοσιευτεί κανένα PDF η scan.

ευχαριστω πολυ .

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 07:01:47 μμ »
Φίλε αρκαδιε .. εχω γνώση του θέματος και δεν προκειται να εκθέσω ουτε το φόρουμ ούτε τον εαυτό μου ... απλα πρέπει να βρούμε έναν νόμιμο τρόπο να υπαρχουν κάποιες πραγματικά σπάνιες φωτό στα χέρια όλων τών φίλων μοντελιστων πού δεν είχαν τήν τύχη να τα αγοράσουν τότε ή δεν είχαν την τυχη να τα κρατήσει η μάνα τους για 20 χρόνια ..... Ας πουμε τωρα κρατώ στα χέρια μου φωτό walkaround των Ελληνικων buckeye με κατι απίστευτα πλανα του κόκπιτ ...... Βάλτε όλοι το μυαλό σας αδέρφια να βρούμε τρόπο νόμιμο να φτιάξω μια βιβλιοθήκη με δεκάδες σπάνιες φωτο , ανά τύπο αεροσκάφους , που έχει το γαλάζιο εθνόσημο επάνω του .....ευχαριστώ ......
 υ.γ .... Αρκάδιε το πιο παλιό είναι απο τον μάρτιο του 84 ....

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 07:45:47 μμ »
Τέτοια βλέπω και θα κατεβάσω καμιά μέρα όλη τη βιβλιοθήκη και άντε να την ξαναμαζέψω μετά! Αν θυμάμαι καλα η πιο παλιά πτήση που έχω ειναι του 82...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 08:34:00 μμ »
Φίλε αρκαδιε .. εχω γνώση του θέματος και δεν προκειται να εκθέσω ουτε το φόρουμ ούτε τον εαυτό μου ... απλα πρέπει να βρούμε έναν νόμιμο τρόπο να υπαρχουν κάποιες πραγματικά σπάνιες φωτό στα χέρια όλων τών φίλων μοντελιστων πού δεν είχαν τήν τύχη να τα αγοράσουν τότε ή δεν είχαν την τυχη να τα κρατήσει η μάνα τους για 20 χρόνια ..... Ας πουμε τωρα κρατώ στα χέρια μου φωτό walkaround των Ελληνικων buckeye με κατι απίστευτα πλανα του κόκπιτ ...... Βάλτε όλοι το μυαλό σας αδέρφια να βρούμε τρόπο νόμιμο να φτιάξω μια βιβλιοθήκη με δεκάδες σπάνιες φωτο , ανά τύπο αεροσκάφους , που έχει το γαλάζιο εθνόσημο επάνω του .....ευχαριστώ ......
 υ.γ .... Αρκάδιε το πιο παλιό είναι απο τον μάρτιο του 84 ....
Νόμιμος τρόπος ?? Φυσικά και υπάρχει. Θα πληρώσεις κανονικότατα και τον εκδότη και τον φωτογράφο για την χρήση της κάθε φωτογραφίας.
Νόμος 2121/1993 άρθρο 38

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 09:04:06 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 09:41:34 μμ »
Φίλε tazman, στο παρακάτω screenshot δες το κομμάτι που έχω σημειώσει με κόκκινο...

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 11:38:37 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 11:48:01 μμ »
Η δική μου μάνα πάντως δεν άφησε ούτε εξώφυλλο. Οταν επέστρεψα μετά από αρκετά χρόνια στη Θεσ/νίκη, όλα τα τεύχη Πτήσης (από το 15 μέχρι κι εγώ δεν θυμάμαι) & Μοντέλου, είχαν γίνει καπνός.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 12:06:39 πμ »
Νόμιμος τρόπος ?? Φυσικά και υπάρχει. Θα πληρώσεις κανονικότατα και τον εκδότη και τον φωτογράφο για την χρήση της κάθε φωτογραφίας.
Νόμος 2121/1993 άρθρο 38

Αυτό νομίζω πως επιβάλλεται μόνο όταν υπάρχει αντιγραφή με
σκοπό το κέρδος πχ επαναδημοσίευση σε εφημερίδα η άλλο έντυπο.
Έτσι δεν είναι?

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 10:37:56 πμ »
Αυτό νομίζω πως επιβάλλεται μόνο όταν υπάρχει αντιγραφή με
σκοπό το κέρδος πχ επαναδημοσίευση σε εφημερίδα η άλλο έντυπο.
Έτσι δεν είναι?
Οποιαδήποτε αντιγραφή για οποιονδήποτε σκοπό απαιτεί άδεια.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 10:48:02 πμ »
Οποιαδήποτε αντιγραφή για οποιονδήποτε σκοπό απαιτεί άδεια.
Και ειδικά για  αναπαραγωγή απο το διαδίκτυο!!!!

Αποσυνδεδεμένος tasosHNDGS

• Scale 1/144
  • *
  • ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 12:03:31 μμ »
Πάντως όλοι φαντάζομαι ότι γνωρίζετε, ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετά sites ή ακόμα και μηχανές αναζήτησης,  που παραπέμπουν σε links από εταιρείες που ενώ κάνουν θεωρητικά ενοικίαση δικτυακού χώρου για αποθήκευση προσωπικών δεδομένων (Rapidshare, Depositfiles κτλ)  κατ' ουσία επιτρέπουν το κατέβασμα τέτοιου είδους υλικού σε ηλεκτρονική μορφή (Aρχεία τύπου pdf, djvu κ.α.). Τώρα το κατά πόσο αυτά τα sites λειτουργούν νόμιμα ή όχι αυτό είναι μια άλλη συζήτηση... 
Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 12:10:53 μμ »
Πάντως όλοι φαντάζομαι ότι γνωρίζετε, ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετά sites ή ακόμα και μηχανές αναζήτησης,  που παραπέμπουν σε links από εταιρείες που ενώ κάνουν θεωρητικά ενοικίαση δικτυακού χώρου για αποθήκευση προσωπικών δεδομένων (Rapidshare, Depositfiles κτλ)  κατ' ουσία επιτρέπουν το κατέβασμα τέτοιου είδους υλικού σε ηλεκτρονική μορφή (Aρχεία τύπου pdf, djvu κ.α.). Τώρα το κατά πόσο αυτά τα sites λειτουργούν νόμιμα ή όχι αυτό είναι μια άλλη συζήτηση... 
Λοιπόν κοίτα πως έχουν τα πράγματα. Διαθέτω και νοικιάζω αποθήκες και σου νοικιάζω μία από αυτές. Σου δίνω το κλειδί, υπογράφουμε ένα συμβόλαιο και όλα καλά. Υστερα από λίγο έρχεται η αστυνομία, την ανοίγει με εισαγγελική εντολή και βρίσκει μέσα χόρτο να στρώσει κεφάλι όλος ο νομός Αττικής. Εγώ ως ιδιοκτήτης δε φέρω καμμία ευθύνη, εσύ που τη ντάνιασες φούντα μέχρι το ταβάνι τραβιέσαι.

Κάπως έτσι είναι και με το rapidshare κλπ.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 12:12:52 μμ »

Φιλε μου, επειδή το εχουμε ξαναθεσει το θεμα με το τι υπάρχει εκει έξω.

άνοιξε ενα site, βαλε το όνομα σου απο κάτω φαρδιά πλατιά και ανέβασε οτι pdf και scan εχεις μαζέψει. 

Οχι εδώ όμως.  Θα παρακαλεσω η κουβέντα για τα pdf και τα scan να σταματήσει εδώ.

• Scale 1/144
  • *
  • ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 01:14:04 μμ »
Δεν υπήρξε καμμία υπόνοια στα λεγόμενά μου, ούτε αναφορικά με το forum, ούτε ότι έχω προσωπικά   ανεβάσει ή προτίθεμαι να ανεβάσω τέτοιου είδους υλικό οπουδήποτε.Το μόνο που ανέφερα ήταν η πραγματική εικόνα του διαδικτύου, τίποτε περισσότερο ή λιγότερο κατά την άποψή μου. Το αν αυτό κρίνεται επιλήψιμο, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών του forum.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 01:24:01 μμ »
Δεν υπήρξε καμμία υπόνοια στα λεγόμενά μου, ούτε αναφορικά με το forum, ούτε ότι έχω προσωπικά   ανεβάσει ή προτίθεμαι να ανεβάσω τέτοιου είδους υλικό οπουδήποτε.Το μόνο που ανέφερα ήταν η πραγματική εικόνα του διαδικτύου, τίποτε περισσότερο ή λιγότερο κατά την άποψή μου. Το αν αυτό κρίνεται επιλήψιμο, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών του forum.

Το θέμα είναι πολύ λεπτό και επικίνδυνο και κατεβάζουν site για πλάκα. Εξου και η  επιμονή μας  στο να αποφεύγονται αναφορές με απευθείας λινκ ή οχι σε σελίδες η οποίες είναι στο επίκεντρο και στοχοποιούνται για διακίνηση παρανόμου υλικού.

Έχουμε κάνει πολύ δουλειά και προσπάθεια 7,5 χρόνια τώρα για να το διακινδυνεύσουμε για ενα pdf η ενα scan.

• Scale 1/144
  • *
  • ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 01:41:03 μμ »
Θα συμφωνήσω απόλυτα για την επικινδυνότητα του όλου θέματος και ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή  στο χειρισμό του.Νομίζω όμως ότι το αρχικό μου σχόλιο στο όλο θέμα, κάθε άλλο παρά είχε πρόθεση να δημιουργήσει πρόβλημα στο forum.

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 05:35:58 μμ »
Αισθάνομαι λιγο αμήχανα γιατι ειμαι νέος στο φόρουμ καί δεν θέλω με τίποτα να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στην μοναδική για εμένα πηγη πληροφόρησης γύρω απο το χώρο του μοντελισμού .... Οπότε κάνω σαφές στούς διαχειριστες , αλλά καί στους φίλους του φόρουμ ότι . Δέν πρόκειται να ανεβάσω καμία φωτογραφία σε καμία μορφή , αλλά και να μην στείλω μέσω προσωπικού μηνύματος καμία φωτο σε φίλο μέλος του φόρουμ . ( η ανωνυμια στο νετ ειναι τεράστιο θέμα ) . Το μονο που μπορώ να κάνω είναι να φτιάξω όσο καλύτερα μπορώ το πρότζεκτ μού - όλα τα αεροσκάφη της Π>Α στην 1/48 - και σιγά σιγά μέσα απο το σκέλος υπό κατασκευή καί show room να βγούν κάποιες αλήθειες . Οπότε μακάρι να βρεθούμε διά ζώσης κάποια στιγμή και να ανταλλάξουμε πολύτιμες για όλους μας πληροφορίες . Αρκάδιε συγγνώμη για τόν ενθουσιασμό μου αλλά δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς απο εμένα , σε καταλαβαίνω απόλυτα . καλό μοντελάρισμα σε όλους σας , να ξέρετε ότι μπορεί να έχω μπροστά μου σχεδόν όλες τις θυρίδες του τ33 ανοικτες , αλλά εσείς όλοι είστε οι δάσκαλοι για εμένα , και ότι διαβάζω όλα τα αρθα σας με μεγάλη προσοχη . Σάς ευχαριστω γι αυτό .

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 08:37:03 μμ »
Καλησπέρα κι από μένα.

Συμφωνώ απόλυτα με το θέμα 'πνευματικών δικαιωμάτων'. Ούτως ή άλλως σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοι τρόποι για να βρεί κανείς το απαραιτητο υλικό για την/τις κατασκευές του. Ας είναι καλά η μοντελιστική άμιλλα.

Εκτός όμως από αυτό το θέμα εχω μία απορία. Είδα σε μία απο τις φωτογραφίες ένα περιοδικο του οποίου αγνοούσα την ύπαρξη. Μπορεί ο αγαπητός συνάδελφος να μας δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά; Το περιοδικό του οποίου δεν γνώριζα την ύπαρξη είναι το "Super Μοντελιστής". Μπορείς να μας πείς για παράδειγμα, ποιάς χρονιάς έκδοσης είναι, πόσα τευχη σαν έκδοση καταφερε να βγάλει, καί που είχε έδρα;

Αυτά παθαίνει κανείς άμα "χάνει επεισόδια" από το τί συμβαίνει στον χώρο του.

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 10:23:52 μμ »
ολιγον off topic, αλλα το τευχος του modelling με το
T-2 πρεπει να ηταν απο τα πρωτα που ειχα αγορασει!!!!!! ::cry2::
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος Purple Warrior

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αραπιά!
  • Purple Warrior Creations
    • FACEBOOK - My models album
Απ: Ρέ καμία σάν τήν μάνα σου.....(Αρχειακό υλικό περιοδικών)
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 01:31:11 μμ »
Διαβάζοντας τα παραπάνω θεωρώ πως θα πρέπει να καταθέσω και εγώ τη γνώμη μου. Έχω περιοδικά ειδικού τύπου από το 1981 - η πρώτη Πτήση που αγόρασα με το χαρτζιλίκι μου ήταν αυτή με τον αμερικάνο αστροναύτη στη πρώτη EVA απο το space shuttle το 1982 (κατάφερα και βρήκα και μερικά παλαιότερα τεύχη αργότερα από τις Τεχνικές Εκδόσεις  :lol:). Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και με το internet να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας ανακάλυψα ένα καινούργιο τρόπο να βρίσκω υλικό για τα project μου: κλειστά φόρουμ, blogs, ελεύθερο και πολιορκημένο υλικό - όλα ήταν εκεί! Βέβαια για όλους εμάς τους ρομαντικούς τίποτα δεν είναι σαν το πραγματικό βιβλίο ή περιοδικό - έχω και φίλο μοντελιστή που τη βρίσκει με τη μυρωδιά τους! Επειδή όμως σχεδόν όλοι μας δεν είμαστε εκατομυριούχοι πιστεύω πως βρήκαμε μια πολύ πρακτική λύση στο πρόβλημα της βιβλιογραφίας. Και ενώ μπορεί να έχουν σφίξει τα λουριά με τα δικαιώματα, ευτυχώς υπάρχουν φόρουμ σαν αυτό στο οποίο τα παιδιά έχουν κάνει μια αξιέπαινη δουλειά, και αν μη τι άλλο ο ένας βοηθάει τον άλλο ανιδιοτελώς αρκετές φορές χωρίς να γνωριζόμαστε από κοντά. Καλά θα ήταν να μπορούσαμε να δούμε υλικό από κάποια σπάνια περιοδικά - βιβλία, πιστεύω όμως πως με τόσο υλικό που υπάρχει πλέον "εκεί έξω", έχουν μόνο μουσειακή αξία. Κάποια στιγμή οι μεγαλοεκδότες του χώρου θα καταλάβουν πως παίρνουν και αυτοί το δρόμο που πήραν τα βυνίλια και τα CD, τα οποία μας μοσχοπουλούσαν για δεκαετίες ολόκληρες και εμείς τα χαιβάνια τους ταίζαμε  :evil:.

Και υπάρχουν οι συναντήσεις του MC για αυτούς που μπορούν να παρίστανται... έτσι το υλικό αλλάζει χέρι με χέρι όπως κάναμε παλιά με τα αυτοκόλλητα της Panini!

Συμπέρασμα:
God bless the Internet and the modellers of the world! Keep on modelling,
Babis :wink:

Charalampos Giousmpasoglou

Tags: