Αποστολέας Θέμα: H.M.S. Victory 1:72 Caldercraft  (Αναγνώστηκε 40888 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Απ: H.M.S. Victory 1:72 Caldercraft
« Απάντηση #125 στις: Νοεμβρίου 02, 2013, 10:54:17 μμ »
  Ok , κατάλαβα τι λες .  ::salut::
  Αντώνης .

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #126 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 10:31:07 μμ »
ΒΗΜΑ 16 Πέτσωμα Μεσαίου Καταστρώματος

Στις φωτογραφίες φαίνονται και το βερνίκι αλλά και ο μαρκαδόρος που χρησιμοποίησα.
Σειρά στην κατασκευή έχει τώρα το δεύτερο πέτσωμα του πλοίου.

Βασίλης
Καλησπερα. τι βερνικι ειναι αυτο;; εχει κατι το διαφορετικο απο αυτα που πουλανε στα χρωματοπωλεια για ξυλα;;
αυτο που το πουλανε; στα ειδη σχεδιου και ζωγραφικης;; :D
ευχαριστω εκ των προτερων!

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #127 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 10:49:50 μμ »
Καλησπερα. τι βερνικι ειναι αυτο;; εχει κατι το διαφορετικο απο αυτα που πουλανε στα χρωματοπωλεια για ξυλα;;
αυτο που το πουλανε; στα ειδη σχεδιου και ζωγραφικης;; :D
ευχαριστω εκ των προτερων!

Καλησπέρα,

Είναι βερνίκι ζωγραφικής ακρυλικό, απλά το έβαλα για μερική προστασία στο μεσαίο κατάστρωμα το οποίο είναι εμφανές πολύ λίγο και θα πρέπει να πέσει το μάτι σου μέσα για να δεις.
Νομίζω ότι πρέπει να έχει το πλαίσο χωρίς να είμαι σίγουρος, γιατί το έχω φέρει από το εξωτερικό.
Στα εμφανή καταστρώματα θα βάλω βερνίκι διαλύτου και μετά θα βάλω αυτό από πάνω επειδή είναι το απόλυτο ματ.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #128 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 11:00:49 μμ »
Συνέχεια δεύτερου πετσώματος και έχουν μείνει μόνο 3 σανίδες στα κέντρα προκειμένου να κλείσει η μία πλευρά, αν και το δεύτερο πέτσωμα θα πρέπει να συνεχίσει μέχρι το ανώτατο σημείο του πλοίου, αυτό θα γίνει μετά από τα κασώματα που θα τοποθετήσω στις κανονόπορτες. Μόλις κλείσει θα τοποθετήσω τα stealers στο πίσω μέρος και τις σανίδες που έχω με κενό στο μπροστά μέρος.

Πριν τοποθετήσω τις τελευταίες σανίδες βερνίκωσα λίγο την επιφάνεια χωρίς να την τρίψω για να δω πως είναι, αν και όλη η επιφάνεια βάφεται και μπαίνει ο χαλκός στα ίσαλα είχα περιέργεια για την μορφή του ξύλου.

Στην φωτογραφία με το κόκκινο βέλος έχω εφαρμόσει μία τακτική ανάμειξης του βερνικιού που θα χρησιμοποιήσω με πριονίδι από τις σανίδες του δεύτερου πετσώματος, έχω φτιάξει δηλαδή μια πάστα κάπως νερουλή την οποία έχω περάσει με πινέλο.
Θα εξηγήσω τον τρόπο μόλις ολοκληρωθεί και η άλλη πλευρά.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #129 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 03:53:33 μμ »
Ευχαριστω για την απαντηση

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #130 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 10:23:24 μμ »
Η μία πλευρά σχεδόν έκλεισε και θα πρέπει να τοποθετηθούν μερικά stealers στην πρύμνη.
Έχω ήδη τρίψει όλη την γάστρα πλην από τα σημεία που θα τοποθετηθούν τα stealers στην πρύμνη.
Μάζεψα όλο το πριονίδι από το τρίψιμο και το ανέμειξα με βερνίκι (αυτό που πέρασα την γάστρα) και με πινέλο πέρασα την μία πλευρά.
Εφόσον στέγνωσε καλά έτριψα πάλι με γυαλόχαρτο 240 και στην συνέχεια πέρασα ένα άχρωμο ματ βερνίκι.
Διαδικασία βέβαια που δεν χρειαζόταν, τσάμπα ο κόπος μου γιατί μετά θα πέσει αστάρι και θα τοποθετηθεί χαλκός.
Θα ήθελα να το αφήσω έτσι αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω, γιατί κάθε άλλο παρά Victory θα είναι.
Το έκανα όμως για να δω όπως αναφέρω και πιο πάνω πως θα ήταν το πλοίο χωρίς κανέναν χρωματισμό - χαλκό.
Πιστεύω μέσα στις επόμενες ημέρες να τελειώσει και η άλλη πλευρά, είναι περίπου στο ήμισυ και να συνεχίσω με τα κασώματα στις κανονόπορτες.
Μερικές φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #131 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 11:38:05 μμ »
Βασίλη καλησπέρα,
να υποθέσω ότι το μείγμα βερνίκι-πριονίδι , δούλεψε σαν στόκος ?
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #132 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 11:48:50 μμ »
Βασίλη καλησπέρα,
να υποθέσω ότι το μείγμα βερνίκι-πριονίδι , δούλεψε σαν στόκος ?

Καλησπέρα Μπάμπη,

Περίπου σαν στόκος, ο στόκος είναι πιο πηχτός από το μείγμα που έκανα.
Το μείγμα έχει καθίσει στις ραφές μεταξύ των σανίδων και όπου υπάρχουν μικροκενά τα έχει κλείσει.
Γίνεται και με κόλλα PVA αλλά προτίμησα το βερνίκι για να το δοκιμάσω.
Μόλις τελειώσει και το πάνω μέρος θα το στοκάρω με νερουλό στόκο μέχρι τα ίσαλα ώστε να κλείσουν καλά οι ραφές και να γίνει μια καλή προεργασία για το αστάρι.
Θα βάλω γκρι αστάρι ώστε να μου δείξει επιπλέον ατέλειες και θα τρίψω το αστάρι σχεδόν μέχρι να φανεί πάλι ξύλο.
Επίσης επειδή η επιφάνεια με το βερνίκι είναι σαν γυαλί πριν κάνω τα παραπάνω θα τρίψω με 400άρι χαρτί όλη την επιφάνεια για να αγριέψει λίγο και να πιάσει το αστάρι καλά πάνω της.

Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #133 στις: Νοεμβρίου 13, 2013, 11:16:46 μμ »
Συνέχεια δεύτερου πετσώματος από την άλλη πλευρά.
Ξεκίνησα από το κάτω μέρος μέχρι οι κάτω σανίδες να συναντηθούν με τις πάνω σανίδες.
Όπου απαιτείται ανοίγω με σκαρπέλο περισσότερο την rabbet ώστε οι σανίδες να μπαίνουν μέσα σε αυτήν και να μην χρειάζονται λοξό τρίψιμο.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #134 στις: Νοεμβρίου 13, 2013, 11:51:56 μμ »
..................
Θα βάλω γκρι αστάρι ώστε να μου δείξει επιπλέον ατέλειες και θα τρίψω το αστάρι σχεδόν μέχρι να φανεί πάλι ξύλο.
Επίσης επειδή η επιφάνεια με το βερνίκι είναι σαν γυαλί πριν κάνω τα παραπάνω θα τρίψω με 400άρι χαρτί όλη την επιφάνεια για να αγριέψει λίγο και να πιάσει το αστάρι καλά πάνω της.

Βασίλης
Βασίλη ήθελα να σε ρωτήσω το λόγο για τον οποίο θα τρίψεις και το αστάρι.
Επίσης, μήπως το αστάρι μαύρου χρώματος θα ήταν καλύτερη ιδέα;
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #135 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 11:53:42 πμ »
Βασίλη ήθελα να σε ρωτήσω το λόγο για τον οποίο θα τρίψεις και το αστάρι.
Επίσης, μήπως το αστάρι μαύρου χρώματος θα ήταν καλύτερη ιδέα;

Καλημέρα Στέργιε,

Το αστάρι είναι υλικό προεργασίας για να πιάσει πάνω σε μια επιφάνεια καλύτερα το χρώμα. Θέλει τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο ώστε να επιτευχθεί μια λεία επιφάνεια. Δεν αναφέρομαι σε επιφάνειες όπως κανόνια και διάφορα μικρά κομμάτια από μπρούτζο ή χαλκό.
Λες για αστάρι μαύρου χρώματος και αυτό για μένα είναι λάθος, γιατί εάν περάσω την επιφάνεια αστάρι μαύρου χρώματος τότε θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με την κίτρινη ώχρα που θα πέσει από πάνω. Θα χρειαστεί περισσότερα χέρια προκειμένου να καλύψει το μαύρο. ʼρα το μαύρο αστάρι το απορρίπτω.
Μαύρο αστάρι μπορείς να βάλεις στην γάστρα στα σημεία που θα πατήσει ο χαλκός ώστε εάν κάποια πλάκα χαλκού δεν πατήσει καλά να φαίνεται βάθος, όμως εάν οι πλάκες τοποθετηθούν καλά νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το γκρι αστάρι. Γκρι αστάρι βάλαμε και στο Cutty Sark χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Γενικά είναι πως το βλέπει ο καθένας, έχω δει να βάζουν άσπρο αστάρι και μετά να τοποθετούν πλάκες χαλκού, έχω δει να μην βάζουν τίποτε και να τοποθετούν πλάκες χαλκού, δεν θα πράξω όμως κάτι τέτοιο, προτιμώ να ασταρώσω το μοντέλο μου.
Το γκρι αστάρι θα δείξει όλες τις ατέλειες στα σημεία τα οποία θα πέσουν τα χρώματα, εκεί που θα κρίνω ότι υπάρχουν ατέλειες θα στοκάρω και θα περάσω και πάλι αστάρι. Δεν θα περάσω αστάρι βιομηχανικού τύπου αλλά μοντελιστικού το οποίο είναι λεπτόκοκκο και συγκεκριμένα έχω αποφασίσει να περάσω το γκρι αστάρι βάσεως πολυουρεθάνης της Vallejo με κωδικό 74.601
Θα ακολουθήσω λοιπόν αυτό που κάνει και η εταιρεία, το οποίο δεν αναφέρεται στις οδηγίες, πλην όμως όπως προείπα θα το ασταρώσω όλο.
Οι φωτογραφίες είναι από τη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #136 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 01:08:39 μμ »
Έχω χρησιμοποιήσει το ίδιο αστάρι της vallejo για τη γάστρα του πλοίου μου.
Για την υπόλοιπη επιφάνεια δεν έχω αντίρρηση, αλλά για την επιφάνεια που πάτησε ο χαλκός το μετάνιωσα: και γιατί έβαλα αστάρι (δεν υπήρχε πρακτικός λόγος) αλλά και γιατί έβαλα γκρι αστάρι (είναι πολύ προτιμότερο το μαύρο για την επιφάνεια κάτω από το χαλκό (δίνει καλύτερη και πιο ρεαλιστική εικόνα ακόμη και σε σημεία που δεν έχουν τοποθετηθεί ιδανικά οι πλάκες χαλκού)). Το γκρι δημιουργεί μια εικόνα "ρυπαρής μούχλας" που πάει να "πρασινίσει", κάποιες φορές.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #137 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 01:44:23 μμ »
Έχω χρησιμοποιήσει το ίδιο αστάρι της vallejo για τη γάστρα του πλοίου μου.
Για την υπόλοιπη επιφάνεια δεν έχω αντίρρηση, αλλά για την επιφάνεια που πάτησε ο χαλκός το μετάνιωσα: και γιατί έβαλα αστάρι (δεν υπήρχε πρακτικός λόγος) αλλά και γιατί έβαλα γκρι αστάρι (είναι πολύ προτιμότερο το μαύρο για την επιφάνεια κάτω από το χαλκό (δίνει καλύτερη και πιο ρεαλιστική εικόνα ακόμη και σε σημεία που δεν έχουν τοποθετηθεί ιδανικά οι πλάκες χαλκού)). Το γκρι δημιουργεί μια εικόνα "ρυπαρής μούχλας" που πάει να "πρασινίσει", κάποιες φορές.

Ρυπαρή μούχλα που πάει να πρασινίσει κάποιες φορές; Τουλάχιστον αυτό που αναφέρεις δεν έγινε με το Cutty Sark στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι πλάκες χαλκού του Victory και σε πληροφορώ ότι από κάτω δεν φαίνεται καθόλου το αστάρι πόσο μάλλον η ρυπαρή μούχλα που λες. Οι πρώτες πλάκες χαλκού τοποθετήθηκαν στο Cutty Sark τον Αύγουστο του 2011, έχουν περάσει από τότε δύο γεμάτα χρόνια και με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, τα οποία έχουμε αναφέρει στο νήμα αυτό, δεν βλέπουμε ακόμα και σήμερα διαφορά από την μέρα του τελειώματος και του φινιρίσματος της γάστρας με τον χαλκό και μάλιστα ήταν το πρώτο πλοίο με χαλκό αυτό και η Φρεντερίκα τα πήγε πολύ καλά.
Σε βιβλίο που έχω με την κατασκευή του συγκεκριμένου Victory δεν βάζει απολύτως τίποτε όταν τοποθετεί τις πλάκες χαλκού, τις τοποθετεί πάνω στο ξύλο.
Δεν θα κοιτάξω όμως τι κάνει ο καθένας, άλλος βάζει, άλλος δεν βάζει, άλλος το πετσώνει έτσι, άλλος διαφορετικά. Κοιτάζω το τι θέλω να κάνω εγώ και πως θα το φτιάξω με τα δικά μου κριτήρια και φυσικά τις δικές μου μέχρι τώρα μοντελιστικές ικανότητες.
Θεωρώ τον εαυτό μου εκπαιδευόμενο ακόμα, δοκιμάζω πράγματα και αν μου βγουν όπως εγώ θέλω τότε τα μεταφέρω και στο επόμενο.
Τώρα εάν όπως λες θεωρείς ότι είναι χάσιμο χρόνου και σπατάλη υλικών το να περάσεις αστάρι μαύρο, γκρι κ.λ.π. ή να μην περάσεις καθόλου είναι προσωπική σου άποψη την οποία σίγουρα και δεν την απορρίπτω, την δέχομαι και την επικροτώ, διότι έχεις και εσύ τις δικές σου απόψεις και έχεις κάνει και τις δικές σου δοκιμές από τις οποίες μπορείς σαν μοντελιστής να κρίνεις με την δική σου μοντελιστική ικανότητα τι θεωρείς σωστό και τι θεωρείς λάθος στην κατασκευή του δικού σου μοντέλου.

Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #138 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 07:34:36 μμ »
Οι κάτω σανίδες έχουν φτάσει σε απόσταση περίπου 3 χιλιοστά από τις πάνω σανίδες.
Από το σημείο αυτό θα εφαρμοστεί ο τρόπος που έχει δημοσιεύσει ο Θανάσης στο www.naftotopos.gr ώστε να κλείσει η γάστρα με μεγάλη ευκολία. Οι σανίδες χωρίζονται σε δύο μέρη,  το ένα μέρος είναι από την πλώρη και προς το κέντρο και το άλλο από την πρύμνη και προς το κέντρο, αυτό γιατί με βολεύει καλύτερα.

Έχω ήδη φτιάξει από κομμάτι σανίδας την κατάλληλη γωνία και το κατάλληλο κόψιμο ώστε να το μεταφέρω στην κύρια σανίδα την οποία και θα κολλήσω με κύανο κόλλα, άλλωστε όλες οι κολλήσεις κατά 95% που έχουν γίνει στο δεύτερο πέτσωμα τις έχω κάνει με κύανο.

Η τελική σανίδα προς τοποθέτηση είναι αυτή, με το κόκκινο βέλος τα hook που έχουν εφαρμοστεί από την μία πλευρά, βάζοντας πρώτα όπως έχω ήδη αναφέρει την σανίδα με το κόκκινο βέλος.

Βασίλης

P.S. Είμαι πλήρως απογοητευμένος από την ποιότητα των σανίδων του δεύτερου πετσώματος, ευτυχώς που βάφεται και καλύπτεται από χαλκό. Οι σανίδες δεν είναι ίσιες, άλλες ξεφλουδίζουν χωρίς λόγο και αυτό το πράγμα με δυσκολεύει αφάνταστα.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #139 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 10:12:10 μμ »
Ρυπαρή μούχλα που πάει να πρασινίσει κάποιες φορές; Τουλάχιστον αυτό που αναφέρεις δεν έγινε με το Cutty Sark στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι πλάκες χαλκού του Victory και σε πληροφορώ ότι από κάτω δεν φαίνεται καθόλου το αστάρι πόσο μάλλον η ρυπαρή μούχλα που λες. Οι πρώτες πλάκες χαλκού τοποθετήθηκαν στο Cutty Sark τον Αύγουστο του 2011, έχουν περάσει από τότε δύο γεμάτα χρόνια και με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, τα οποία έχουμε αναφέρει στο νήμα αυτό, δεν βλέπουμε ακόμα και σήμερα διαφορά από την μέρα του τελειώματος και του φινιρίσματος της γάστρας με τον χαλκό και μάλιστα ήταν το πρώτο πλοίο με χαλκό αυτό και η Φρεντερίκα τα πήγε πολύ καλά.
Σε βιβλίο που έχω με την κατασκευή του συγκεκριμένου Victory δεν βάζει απολύτως τίποτε όταν τοποθετεί τις πλάκες χαλκού, τις τοποθετεί πάνω στο ξύλο.
Δεν θα κοιτάξω όμως τι κάνει ο καθένας, άλλος βάζει, άλλος δεν βάζει, άλλος το πετσώνει έτσι, άλλος διαφορετικά. Κοιτάζω το τι θέλω να κάνω εγώ και πως θα το φτιάξω με τα δικά μου κριτήρια και φυσικά τις δικές μου μέχρι τώρα μοντελιστικές ικανότητες.
Θεωρώ τον εαυτό μου εκπαιδευόμενο ακόμα, δοκιμάζω πράγματα και αν μου βγουν όπως εγώ θέλω τότε τα μεταφέρω και στο επόμενο.
Τώρα εάν όπως λες θεωρείς ότι είναι χάσιμο χρόνου και σπατάλη υλικών το να περάσεις αστάρι μαύρο, γκρι κ.λ.π. ή να μην περάσεις καθόλου είναι προσωπική σου άποψη την οποία σίγουρα και δεν την απορρίπτω, την δέχομαι και την επικροτώ, διότι έχεις και εσύ τις δικές σου απόψεις και έχεις κάνει και τις δικές σου δοκιμές από τις οποίες μπορείς σαν μοντελιστής να κρίνεις με την δική σου μοντελιστική ικανότητα τι θεωρείς σωστό και τι θεωρείς λάθος στην κατασκευή του δικού σου μοντέλου.

Βασίλης

Βασίλη γεια σου
σχετικά με το γκρι που σου έλεγα, μη φανταστείς και κανένα τρομερό πράγμα, απλά σε κάποια σημεία που οι πλάκες δεν ακουμπούσαν ιδανικά, οι αρμοί τους δημιουργούσαν μια εικόνα γκριζωπού υπόβαθρου. Αν και όταν κάνω το επόμενο πλοίο, εφόσον έχει χαλκό, σε εκείνη την επιφάνεια δε θα βάλω αστάρι, στην σχετική απειρία μου πιστεύω πως δε με βοηθάει κάπου και δε ξέρω αν για πρακτικούς λόγους είναι απαραίτητο.
Αντίθετα σε μεταλλικές επιφάνειες ακόμη και μικρές το συγκεκριμένο αστάρι δε το αλλάζω με τίποτε, να φανταστείς ότι ακόμη και στα chain loops, links κλπ πριν τα βάψω (και θα τα βάψω πάνω στο σκάφος) θα περάσω αστάρι πρώτα.
Σε κάθε περίπτωση ακούω με προσοχή τις απόψεις σου και ξέρεις πως τις υπολογίζω σημαντικά.  ::thumbleft::
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #140 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 11:12:47 μμ »
καλησπέρα,
από πλευράς μου , σχετικά με το αστάρι , θα πρότεινα να πάρεις αστάρι αυτοκινήτου ( γκρι ). Έχει δύο είδη ψιλό και χοντρό. το θεωρώ εξαιρετικό υλικό και με έχει αφήσει αρκετά ικανοποιημένο . Δεν γνωρίζω την τιμή και την συσκευασία του vallejo , αλλά το "αυτοκινήτου" είναι ένα μεγάλο σπρέϋ  και στοιχίζει κάπου στα 8-9,00EUR. It's up to you.
Επιπλέον θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με την απόχρωση της ώχρας. Όταν ξεκινούσα το δικό μου , σε έρευνα που έκανα δεν βρήκα κάποιον συγκεκριμένο κωδικό που θα αντιστοιχούσε στην απόχρωση του πλοίου. Και μιας και θα βάψω με λάδι ζωγραφικής , έφτιαξα μία απόχρωση με οδηγούς τις υπάρχουσες φωτογραφίες. Εσύ τι πρόκειται να κάνεις? Αν είναι νωρίς για αυτό το θέμα , μην μπαίνεις στον κόπο να μου απαντήσεις . Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα του.
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #141 στις: Νοεμβρίου 15, 2013, 12:19:37 μμ »
καλησπέρα,
από πλευράς μου , σχετικά με το αστάρι , θα πρότεινα να πάρεις αστάρι αυτοκινήτου ( γκρι ). Έχει δύο είδη ψιλό και χοντρό. το θεωρώ εξαιρετικό υλικό και με έχει αφήσει αρκετά ικανοποιημένο . Δεν γνωρίζω την τιμή και την συσκευασία του vallejo , αλλά το "αυτοκινήτου" είναι ένα μεγάλο σπρέϋ  και στοιχίζει κάπου στα 8-9,00EUR. It's up to you.
Επιπλέον θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με την απόχρωση της ώχρας. Όταν ξεκινούσα το δικό μου , σε έρευνα που έκανα δεν βρήκα κάποιον συγκεκριμένο κωδικό που θα αντιστοιχούσε στην απόχρωση του πλοίου. Και μιας και θα βάψω με λάδι ζωγραφικής , έφτιαξα μία απόχρωση με οδηγούς τις υπάρχουσες φωτογραφίες. Εσύ τι πρόκειται να κάνεις? Αν είναι νωρίς για αυτό το θέμα , μην μπαίνεις στον κόπο να μου απαντήσεις . Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα του.
Καλή συνέχεια.

Καλημέρα Μπάμπη,

'Έχω τέσσερεις διαφορετικές κίτρινες ώχρες, τρεις από αυτές είναι από την Vallejo και η άλλη είναι αυτή που προτείνει η Caldercraft.
Σου τις παραθέτω πιο κάτω με μια βαμμένη επιφάνεια, όπως ακόμη σου παραθέτω και μια φωτογραφία για να δεις τον χρωματισμό του πραγματικού πλοίου. Οι φωτογραφίες και στην πρώτη αλλά και στην δεύτερη περίπτωση είναι χωρίς φλας, απλά στην δεύτερη περίπτωση είναι με το φως της ημέρας, η δε μηχανή φωτογράφησης είναι διαφορετική όσον αφορά την φωτογράφηση του πραγματικού πλοίου.

Προσωπικά μάλλον θα καταλήξω σε ένα από τα δύο χρώματα, με μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης αυτό της Admiralty paint, διότι βλέπω ότι προσεγγίζει περισσότερο τα πραγματικά χρώματα. Αν και στο κουτί όπως και στην ιστοσελίδα της Caldercraft φαίνεται το χρώμα να κιτρινίζει περισσότερο αυτό είναι γιατί όταν το μοντέλο το είχε τελειώσει η εταιρεία δεν είχε ακόμα βγάλει στην αγορά τα χρώματα Admiralty, για τα οποία λέει ότι είναι και τα σωστά, εντελώς σωστά όμως δεν είναι, όμως προσεγγίζουν πιο πολύ την πραγματικότητα.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #142 στις: Νοεμβρίου 15, 2013, 06:43:03 μμ »
Βασίλη σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα το ψάξω μέσα στο Σαββατοκύριακο ξανά ( μόλις μπήκα στο σπίτι ) .
Αυτό που μόλις θυμήθηκα είναι ότι οι κλίνες των κανονιών και το εσωτερικό των καταστρωμάτων ( με εξαίρεση το hold & orlop deck που ήταν άσπρα ) , έχουν διαφορετική απόχρωση από το εξωτερικό του πλοίου  και από τα κατάρτια. Θυμήσου να το τσεκάρεις.
Καλό απόγευμα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #143 στις: Νοεμβρίου 15, 2013, 11:02:00 μμ »
Βασίλη σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα το ψάξω μέσα στο Σαββατοκύριακο ξανά ( μόλις μπήκα στο σπίτι ) .
Αυτό που μόλις θυμήθηκα είναι ότι οι κλίνες των κανονιών και το εσωτερικό των καταστρωμάτων ( με εξαίρεση το hold & orlop deck που ήταν άσπρα ) , έχουν διαφορετική απόχρωση από το εξωτερικό του πλοίου  και από τα κατάρτια. Θυμήσου να το τσεκάρεις.
Καλό απόγευμα.

Καλησπέρα Μπάμπη,

Όσον αφορά τον χρωματισμό η Caldercraft δίνει σαφείς οδηγίες με τι χρώματα πρέπει να βαφτεί το πλοίο, άλλωστε δίνει και έξτρα τα δικά της χρώματα. Αυτό που σκέφτομαι ακόμα είναι ποια κίτρινη ώχρα θα χρησιμοποιήσω και επειδή σήμερα μελέτησα λίγο το ζήτημα κάνοντας δοκιμές με τον αερογράφο σε πλήρως επεξεργασμένα σανίδια κλίνω ελαφρώς να χρησιμοποιήσω την κίτρινη ώχρα της Vallejo από την σειρά model colour, γιατί είναι πιο φωτεινή από την αντίστοιχη ώχρα της Admiralty paint.
Επίσης επικοινώνησα σήμερα τηλεφωνικώς με το μουσείο του Victory στο Portsmouth και μου είπαν ότι πρέπει να απαντήσει ο υπεύθυνος του μουσείου γιατί αυτός έχει τα αρχεία με τους κωδικούς των χρωμάτων και θα μου στείλουν email μέσα σε μια εβδομάδα περίπου, εάν δεν με γράψουν φυσικά.
Από τα κάτω καταστρώματα δεν φαίνονται και πολλά πράγματα, ελάχιστα μπορώ να πω Γι'' αυτό και δεν υπάρχει η απαραίτητη λεπτομέρεια.
Τα κατάρτια όπως και τις βάσεις των κανονιών τα δίνει στην ίδια απόχρωση του κίτρινου όπως δηλαδή βάφονται και οι πλευρές του πλοίου.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #144 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 12:04:36 πμ »
Καλησπέρα Μπάμπη,

Όσον αφορά τον χρωματισμό η Caldercraft δίνει σαφείς οδηγίες με τι χρώματα πρέπει να βαφτεί το πλοίο, άλλωστε δίνει και έξτρα τα δικά της χρώματα. Αυτό που σκέφτομαι ακόμα είναι ποια κίτρινη ώχρα θα χρησιμοποιήσω και επειδή σήμερα μελέτησα λίγο το ζήτημα κάνοντας δοκιμές με τον αερογράφο σε πλήρως επεξεργασμένα σανίδια κλίνω ελαφρώς να χρησιμοποιήσω την κίτρινη ώχρα της Vallejo από την σειρά model colour, γιατί είναι πιο φωτεινή από την αντίστοιχη ώχρα της Admiralty paint.
Επίσης επικοινώνησα σήμερα τηλεφωνικώς με το μουσείο του Victory στο Portsmouth και μου είπαν ότι πρέπει να απαντήσει ο υπεύθυνος του μουσείου γιατί αυτός έχει τα αρχεία με τους κωδικούς των χρωμάτων και θα μου στείλουν email μέσα σε μια εβδομάδα περίπου, εάν δεν με γράψουν φυσικά.
Από τα κάτω καταστρώματα δεν φαίνονται και πολλά πράγματα, ελάχιστα μπορώ να πω Γι'' αυτό και δεν υπάρχει η απαραίτητη λεπτομέρεια.
Τα κατάρτια όπως και τις βάσεις των κανονιών τα δίνει στην ίδια απόχρωση του κίτρινου όπως δηλαδή βάφονται και οι πλευρές του πλοίου.

Βασίλης

Το θεωρώ βέβαιο ότι θα σου απαντήσουν, λειτουργούν εντελώς διαφορετικά.
Τώρα όσον αφορά την αναφορά μου στους επιμέρους χρωματισμούς , σου υπόσχομαι το Σαββατοκύριακο , να βρω τα link και τις αναφορές που πρέπει να έχω αποθηκεύσει και θα σου τα στείλω , έτσι ώστε να δούμε τι είναι πιο σωστό. Θυμάμαι ότι αιτιολογούσαν  για τα hold & orlop , ότι ήταν βαμμένα άσπρα επειδή ο μόνος φωτισμός που κατέβαινε ήταν από τις σκάλες.
Τέλος πάντων για να μην σε ταλαιπωρώ θα τα βρω αύριο το πρω και θα τα πούμε.
Χαιρετώ

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #145 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 12:35:59 πμ »

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #146 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 10:52:01 πμ »
Καλημέρα Μπάμπη και σε ευχαριστώ για τα links. ::salut::

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #147 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 06:01:33 μμ »
http://pete-coleman.com/forum/index.php

Βασίλη κάνε τον κόπο και γράψου στο παραπάνω. Εγώ μόλις το έκανα, φαίνεται καλή προσπάθεια. Θα το ψάξω αύριο.
Ελπίζω να μας φανεί χρήσιμο .
Καλό Σαββατοκύριακο

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #148 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 10:55:12 πμ »
http://pete-coleman.com/forum/index.php

Βασίλη κάνε τον κόπο και γράψου στο παραπάνω. Εγώ μόλις το έκανα, φαίνεται καλή προσπάθεια. Θα το ψάξω αύριο.
Ελπίζω να μας φανεί χρήσιμο .
Καλό Σαββατοκύριακο

Καλημέρα Μπάμπη,

Θα κάνω και εγώ εγγραφή στο σάιτ.
Τις Ευχαριστίες μου.
Εύχομαι επίσης καλό Σαββατοκύριακο.

Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #149 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 11:01:24 πμ »
Απομένουν ακόμα δύο σανίδες για να κλείσει η γάστρα και στην συνέχεια θα φτιαχτούν όλα τα stealers στην πρύμνη.

Ένα βίντεο για το πώς φτιάχνω τις σανίδες. Πιστεύω ότι είναι εύκολος τρόπος, η γάστρα κλείνει καλά και έχει δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία από μένα σε πλοίο με όχι τόσο μεγάλες καμπύλες όπως το Vespucci, αλλά και σε πλοίο με έντονες καμπύλες όπως το Victory.
Έχει ακόμα εφαρμοστεί και στο πρώτο πέτσωμα του Royal Caroline.

Βασίλης