Βασίλη ήθελα να σε ρωτήσω το λόγο για τον οποίο θα τρίψεις και το αστάρι.
Επίσης, μήπως το αστάρι μαύρου χρώματος θα ήταν καλύτερη ιδέα;
Καλημέρα Στέργιε,
Το αστάρι είναι υλικό προεργασίας για να πιάσει πάνω σε μια επιφάνεια καλύτερα το χρώμα. Θέλει τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο ώστε να επιτευχθεί μια λεία επιφάνεια. Δεν αναφέρομαι σε επιφάνειες όπως κανόνια και διάφορα μικρά κομμάτια από μπρούτζο ή χαλκό.
Λες για αστάρι μαύρου χρώματος και αυτό για μένα είναι λάθος, γιατί εάν περάσω την επιφάνεια αστάρι μαύρου χρώματος τότε θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με την κίτρινη ώχρα που θα πέσει από πάνω. Θα χρειαστεί περισσότερα χέρια προκειμένου να καλύψει το μαύρο. ʼρα το μαύρο αστάρι το απορρίπτω.
Μαύρο αστάρι μπορείς να βάλεις στην γάστρα στα σημεία που θα πατήσει ο χαλκός ώστε εάν κάποια πλάκα χαλκού δεν πατήσει καλά να φαίνεται βάθος, όμως εάν οι πλάκες τοποθετηθούν καλά νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το γκρι αστάρι. Γκρι αστάρι βάλαμε και στο Cutty Sark χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Γενικά είναι πως το βλέπει ο καθένας, έχω δει να βάζουν άσπρο αστάρι και μετά να τοποθετούν πλάκες χαλκού, έχω δει να μην βάζουν τίποτε και να τοποθετούν πλάκες χαλκού, δεν θα πράξω όμως κάτι τέτοιο, προτιμώ να ασταρώσω το μοντέλο μου.
Το γκρι αστάρι θα δείξει όλες τις ατέλειες στα σημεία τα οποία θα πέσουν τα χρώματα, εκεί που θα κρίνω ότι υπάρχουν ατέλειες θα στοκάρω και θα περάσω και πάλι αστάρι. Δεν θα περάσω αστάρι βιομηχανικού τύπου αλλά μοντελιστικού το οποίο είναι λεπτόκοκκο και συγκεκριμένα έχω αποφασίσει να περάσω το γκρι αστάρι βάσεως πολυουρεθάνης της Vallejo με κωδικό 74.601
Θα ακολουθήσω λοιπόν αυτό που κάνει και η εταιρεία, το οποίο δεν αναφέρεται στις οδηγίες, πλην όμως όπως προείπα θα το ασταρώσω όλο.
Οι φωτογραφίες είναι από τη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Βασίλης