Αποστολέας Θέμα: H.M.S. Victory 1:72 Caldercraft  (Αναγνώστηκε 40827 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Απ: H.M.S. Victory 1:72 Caldercraft
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 07, 2013, 09:44:44 μμ »
Έχω πάει στην άλλη πλευρά του πλοίου δοκιμάζοντας πόσο μπορεί να κατέβει όσο πιο κάτω γίνεται το πέτσωμα χρησιμοποιώντας drop planks.
Πριν την οριστική κόλληση των δύο σανίδων έγινε πρώτα πολλές φορές πρόχειρη τοποθέτηση και διαμόρφωση. Οι άκρες δεν πρέπει να είναι μικρότερες από το μισό φάρδος της μιας ολόκληρης σανίδας πετσώματος. Στην δική μου περίπτωση όχι κάτω από 3 χιλιοστά εφόσον η ολόκληρη σανίδα είναι 6 χιλιοστά.
Πετσώνω διαφορετικά την άλλη πλευρά για να δω στο δεύτερο πέτσωμα πρώτον ποιος τρόπος με βολεύει καλύτερα και δεύτερον ποιος τρόπος είναι οπτικά καλύτερος.

Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 01:10:59 πμ »
Τοποθετήθηκε ακόμα μία σανίδα πιο κάτω και στην συνέχεια φτιάχτηκε ακόμα ένα drop plank.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 09:57:56 μμ »
Σιγά σιγά το πέτσωμα από την μία πλευρά κοντεύει να ολοκληρωθεί και έχουν απομείνει λίγες σανίδες ακόμα, περίπου έξι. Ένα λάθος με την τοποθέτηση του ντουρέλου (garboard plank) με ανάγκασε να τοποθετήσω περισσότερες σφήνες (stealers) στο μέρος της πρύμνης ώστε οι σανίδες να τρέχουν φυσιολογικά. Δεν το έβγαλα ώστε να το τοποθετήσω και πάλι διότι θα υπάρξει και δεύτερο πέτσωμα.

Δύο φωτογραφίες με την μέχρι τώρα πρόοδο.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 11:52:53 μμ »
Πολύ ωραία προχωράει και ευχαριστούμε για την αναλυτική περιγραφή της κατασκευής-σεμινάριο. Πρόκειται για τερατάκι κοντά στο 1,5 μέτρο το μοντέλο αυτό, ε;

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 03:57:46 πμ »
Υπεροχη δουλεια Βασιλη ! Καλη συνεχεια !

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 08:26:40 πμ »
Κωστή και Γιάννη σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. ::salut::

Κωστή το μοντέλο αυτό έχει ολικό μήκος 1385 χιλιοστά, πλάτος 525 χιλιοστά και ύψος 940 χιλιοστά. Είναι όντως μεγάλο και επιβλητικό σε σύγκριση με άλλα μοντέλα που έχω φτιάξει. Ετοιμάζει η Amati-Victory models ένα μεγαλύτερο και πιο λεπτομερές μοντέλο από ότι έχω διαβάσει σε ξένο forum γύρω στα 1500 χιλιοστά ολικό μήκος, σε λίγο καιρό μάλλον θα κυκλοφορήσει στην αγορά μιας και ο σχεδιαστής-κατασκευαστής το έχει πλέον τελειώσει.
Εάν δεν το έχεις ήδη δει μπορείς να το δεις εδώ http://modelshipworld.com/index.php?/topic/985-amati-and-chris-watton/page-23
Γράφω στο νήμα όσο μπορώ αναλυτικά αυτά που κάνω στο κιτ και σκοπός μου είναι να βοηθήσω συνάδελφους που ίσως θελήσουν να φτιάξουν το συγκεκριμένο ιστιοφόρο, αναφέροντας λάθη που θα γίνουν (είναι μέσα στο πρόγραμμα και αυτά), πολλά από τα λάθη (λάθη που δεν κάνουν μπαμ) τα βλέπει μόνο ο μοντελιστής, πολλές φορές δε, τα κρύβει και από την φωτογράφηση :lol:
Υπάρχουν όμως σε αυτό το forum και έμπειρα μάτια που μπορούν να κρίνουν τις λεπτομέρειες.
Όπως ανέφερα και πιο κάτω στο προηγούμενο μήνυμα έγινε λάθος με την τοποθέτηση του ντουρέλου, με αποτέλεσμα να τοποθετήσω πιο πολλές σφήνες στο πίσω μέρος και δύο σφήνες στο μπροστινό μέρος. Το ντουρέλο είναι η πιο δύσκολη σανίδα στην τοποθέτησή της, οπτικά βέβαια μόλις τριφτεί καλά η γάστρα και οι ενώσεις είναι όπως πρέπει νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το μόνο κακό είναι ότι το πλοίο βάφεται σε όλη την γάστρα με τα ύφαλα ντυμένα με χαλκό, το προτιμούσα άβαφτο και χωρίς χαλκό αλλά τουλάχιστον σε αυτό το σημείο θα πρέπει θα πρέπει να γίνει σωστή προσέγγιση με το πραγματικό της χρονολογίας του 1781.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 10:06:24 πμ »
Καλημέρα Βασίλη και Μαρία Frederica

Είμαι νέο μέλος στο modelclub, αν και ασχολούμαι με τον μοντελισμό πλοίων εδώ και 4 χρόνια. Έκανα λοιπόν μια ανασκόπηση σε παλιές καταχωρήσεις πολλών μελών του club οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικά όμως εσείς με έχετε καταπλήξει με την ποιότητα της δουλειάς σας αλλά και με το μεγάλο αριθμό των κατασκευών σας.
Τελικά πόσα έχετε κατασκευάσει ?
Πόσα είναι έτοιμα και πόσα σε εξέλιξη ?
Σε πόσο χρόνο ?
Πως τα καταφέρνετε και δουλεύετε 2 και 3 μοντέλα ταυτόχρονα ? Εγώ αν δεν τελειώσω το ένα αδύνατον να ασχοληθώ με δεύτερο.
Που τα βάζετε ? Εμένα, με τρία έτοιμα μοντέλα, ήδη μου γκρινιάζει η γυναίκα μου για το θέμα του χώρου, αν και το σπίτι μας είναι μεγάλο.
Πάντως η αναλυτική παρουσίαση σας πιστεύω ότι βοηθάει πάρα πολύ όλους τους φίλους του club. Μπράβο σας
Σχετικά με το HMS VICTORY νομίζω ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα που υπάρχουν. Στη λίστα της MANTUA PANART τα μεγαλύτερα είναι το VICTORY (1300 mm) & TITANIC (1350 mm)
Με το καλό να το δούμε και τελειωμένο.
Το καλοκαίρι είδα στο Ναυτικό Μουσείο της ʼνδρου ένα HMS VICTORY τελειωμένο . Με την ευκαιρία σας επισυνάπτω μερικές εικόνες από αυτό.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Chemist
. . .

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 02:02:20 μμ »
Chemist Καλημέρα,

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Προσωπικά ασχολήθηκα το 1987 σε ηλικία 22 ετών αγοράζοντας ένα ξύλινο κιτ της Artesania Latina, το Harvey, το οποίο ποτέ δεν τελείωσα, το πέταξα στα σκουπίδια. Ταυτόχρονα είχα και πάθος με τον τηλεκατευθυνόμενο αερομοντελισμό, τώρα πλέον το χόμπι μου - μας είναι τα ξύλινα μοντέλα και γενικά οι ξύλινες κατασκευές. Επειδή με την σύζυγο στο θέμα χόμπι έχουμε ταιριάξει απόλυτα, σε κάθε καράβι ο ένας βοηθά τον άλλο, η σύζυγος δεν έχει τον ελεύθερο χρόνο που έχω εγώ και ως εκ τούτου ασχολείται με πιο αργούς ρυθμούς.
Έξι πλοία είναι αυτή την στιγμή στο σπίτι μας, τρία βρίσκονται στο σπίτι μας στην Αγγλία, δύο στο σπίτι της κόρης μας και δύο στο πατρικό μου σπίτι μαζί με τα τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα.
Βρίσκονται στο ράφι μέσα στα κουτιά τους το HMS Diana (Caldercraft) και Sovereign Of The Seas (Mantua) το οποίο είχα προσπαθήσει να φτιάξω πιο παλιά,  συγκεκριμένα το 2002 αλλά δυστυχώς και αυτό βούλιαξε.
Επειδή πριν χρόνια το internet δεν ήταν στην σημερινή μορφή που είναι σήμερα δύσκολα έβρισκε κανείς κατασκευαστικές πληροφορίες, τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα και το internet παρέχει σημαντική βοήθεια πάνω στον μοντελισμό μέσα από τις κοινότητες που υπάρχουν. Τις αναλυτικές παρουσιάσεις τις κάνουμε γιατί θέλουμε να παράσχουμε βοήθεια σε κάποιον - κάποια που θέλει να κατασκευάσει τα συγκεκριμένα κιτ , βλέποντας και τα δικά μας κατασκευαστικά ημερολόγια και το πώς προχωράμε το συγκεκριμένο κιτ. Από το 2005 και ύστερα αρχίσαμε και διαβάζαμε πολλά πράγματα πάνω στον ξύλινο μοντελισμό και συνεχίζουμε να το κάνουμε (πιο πολύ εγώ) και πίστεψέ με η δουλειά μας έχει γίνει καλύτερη.
Η λίστα μας έχει ως εξής:
Mantua
Gorch Fock
Trotamares
Cutty Sark
Mississippi (δεν έχει ακόμα τελειώσει ανακατασκευή λόγω πτώσης)
San Felipe (δεν έχει ακόμα τελειώσει ανακατασκευή λόγω πτώσης)
Amerigo Vespucci (Υπό κατασκευή είναι πετσωμένο, στην διαδικασία βαψίματος)

Artesania latina
Harvey (Βυθίστηκε)
HMS Endeavour

Amati
Greek Bireme
Greek Galliot
Endeavour America's Cup Challenger

Billing Boats
Le Etoile
Mary Ann

Constructo
San Mateo

Το Victory της Caldercraft αυτή τη στιγμή είναι το πιο μεγάλο που κυκλοφορεί, έρχεται όμως σε λίγο και το Victory της Amati που είναι πιο μεγάλο.

Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 10:47:28 μμ »
Μόνο λίγα σανιδάκια έμειναν για να τελειώσει το πρώτο πέτσωμα και μάλλον αύριο θα ολοκληρωθεί και θα πάει για τρίψιμο. Μέχρι τώρα όλες οι κολλήσεις έχουν γίνει χρησιμοποιώντας κύανο και PVA κόλλες. Οι σανίδες εκτός από το κόλλημα που έχει γίνει στους νομείς έχουν κολληθεί και μεταξύ τους για καλύτερη σταθερότητα. Επίσης δεν χρειάζεται να περαστούν από το μέσα μέρος με κάποιο υλικό για ακόμη καλύτερη σταθερότητα μιας και το πλοίο έχει πολλούς νομείς οι οποίοι έχουν και κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Μερικές φωτογραφίες για να δείτε την διαφορά με το Royal Caroline, σαφώς και το Victory αν και σε πολλή μικρότερη κλίμακα είναι σχεδόν διπλάσιο σε ύψος και κατά πολύ μακρύτερο.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 12:30:33 πμ »
 Βασίλη καλημέρα , βλέπω ότι το Victory προχωράει πολύ καλά , όπως και της Μαρίας άλλωστε . Θα σου κάνω μια ερώτηση γενικής φύσεως ( λόγω όγκου και ποιότητας δουλειάς ) ποιό πιστεύεις ότι  είναι το πιο δύσκολο στάδιο στην κατασκευή ενός  ξύλινου σκαριού και είναι το ίδιο για κάθε σκαρί ;
 Καλή συνέχεια  ::salut::
 Αντώνης .

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 02:05:15 πμ »
Καλημέρα Αντώνη,

Στο ερώτημά σου πιστεύω ότι το πιο δύσκολο σημείο είναι η διαμόρφωση του σκελετού η οποία πρέπει να γίνει προσεκτικά και μελετημένα. Από τις κατασκευές που έχουμε μέχρι τώρα παρουσιάσει θα διαπιστώσεις ότι έχουνε εφαρμοστεί διάφοροι τρόποι. Από την στιγμή που ασχολήθηκα και πάλι με τα ξύλινα προσπαθώ να φτιάξω μια γάστρα όσο γίνεται κοντά στην πραγματικότητα γι' αυτό και το πέτσωμα με λίγο διαφορετικό τρόπο από κάθε πλευρά. Φυσικά υπάρχουν επαγγελματικοί τρόποι και σαφώς καλύτεροι, όμως δεν τους έχω εμπεδώσει ακόμα το πώς γίνονται, πήγα να δοκιμάσω έναν αλλά δεν μου βγήκε και ξήλωσα μερικές σανίδες. Αν προσέξεις το συγκεκριμένο πέτσωμα είναι ένας αχταρμάς Εγγλέζικου ( εάν μπορώ να πω αυτό το πράγμα), Ολλανδικού, Γαλλικού, ορμώμενος από τον τρόπο που έχει παρουσιάσει ο Θανάσης στον naftotopo. Στο δεύτερο πέτσωμα σκέφτομαι ακόμα τι θα κάνω και πως θα το διαμορφώσω. Τα λέω όλα αυτά πρώτον γιατί μου αρέσει να μαθαίνω και να κάνω πράξη στις κατασκευές μου αυτά που μαθαίνω και δεύτερον γιατί και εγώ είμαι στην διαδικασία εκπαίδευσης. Το κακό είναι πως παρασέρνω και την Φρεντερίκα, πολλές φορές με το ζόρι. :lol: :lol: :lol:
Οι παρατηρήσεις που έχω μέχρι στιγμής είναι ο Αγγλικός τρόπος πετσώματος (μιας και το πλοίο είναι Αγγλικό) δεν μου βγήκε όπως ήθελα και όπως έπρεπε στα σημεία που τον έκανα και αναγκάστηκα να κάνω τον παραπάνω αχταρμά. Τώρα στο συγκεκριμένο κιτ δεν με απασχολεί τόσο το πέτσωμα, αυτό που με απασχολεί είναι η gallery του πλοίου και συγκεκριμένα το κατώτερο κομμάτι. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες τώρα, μόλις έρθει η ώρα θα τα γράψω.
Οι υπόλοιπες κατασκευές νομίζω ότι είναι πιο απλές από το πέτσωμα και εάν δεν βιάζεται κάποιος βγαίνουν αρκετά καλές. Πάντα τα κομμάτια χρειάζονται επεξεργασία και ίσως μερικά να μην ταιριάζουν όπως πρέπει, αυτό λέει η μέχρι τώρα εμπειρία μου.
Πιστεύω να μην κούρασα και να σε κάλυψα,

Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 06:13:21 μμ »
Μετά από 11 ημέρες εργασία τελείωσε το πρώτο πέτσωμα του Victory.
Επειδή το ιστιοφόρο είναι μεγάλο για το τρίψιμο των σανίδων χρησιμοποίησα παλμικό τριβείο και χαρτί νούμερο 180.
Δεν θα στοκάρω καθόλου την γάστρα γιατί όπου υπάρχει κενό αυτό είναι αμελητέο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την διαμόρφωση αυτής.
Η διαφορά της μίας και της άλλης πλευράς με τους δύο τρόπους που έχω εφαρμόσει είναι και αυτή αμελητέα, πλεονέκτημα της μίας πλευράς είναι ότι έχω κατέβει πολύ πιο χαμηλά από το πάνω μέρος του πλοίου και μάλλον θα ακολουθηθεί αυτός ο τρόπος κατά το δεύτερο πέτσωμα.
Πριν όμως το δεύτερο πέτσωμα  θα πρέπει να τοποθετηθεί η gallery του πλοίου που είναι και από τα δυσκολότερα σημεία της κατασκευής, τα κομμάτια που την απαρτίζουν πολλά με όχι τόσο καλή εφαρμογή από μια δοκιμή που έκανα.
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από το τελείωμα του πρώτου πετσώματος.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 06:33:14 μμ »
Προσεγμένη και καθαρή δουλειά όπως πάντα.  :!: :!:  :!:
Καλή συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 06:36:30 μμ »
Εμένα τώρα γιατί όλα αυτά μου φαίνονται κάτι σαν μαγεία... φοβερή δουλειά!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #89 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 07:02:52 μμ »
Και καραβάρα, και μοντελάρα και απίστευτη δουλειά... Thanks for sharing, που λεν και στον χωριό μου...

p.s. galley ή gallery; :wink:

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #90 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 09:32:30 μμ »
 ::handshake:: ::handshake:: ::handshake::
Εξαιρετική εργασία μέχρι στιγμής . Χαίρεσαι να το βλέπεις , πόσο μάλλον να το έχεις αγκαλιά και να το ψάχνεις για ατέλειες στη γάστρα!!!
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου , σε ότι αναφέρεις πιο πάνω.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #91 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 09:53:30 μμ »
... μήπως να τοποθετήσεις κι ένα αντικείμενο αναφοράς δίπλα του για να καταλάβουμε καλύτερα το μέγεθός του; :mrgreen:
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 10:04:47 μμ »
Συμεών, gkontog, Νίκο και Μπάμπη ευχαριστώ. ::salut::

Νίκο το gallery και συγκεκριμένα το quarter gallery, είναι η κατασκευή στο πίσω μέρος του πλοίου (πρύμνη) η οποία χρησιμοποιείτο ως διαμερίσματα των αξιωματούχων και φυσικά του καπετάνιου από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα στα ιστιοφόρα πλοία από ότι αναφέρει και το wikipedia.
Galley είναι η κουζίνα του πλοίου όπως επίσης και είδος πλοίου.

Στέργιε εάν κοιτάξεις πιο πάνω έχω αναρτήσει φωτογραφίες με σημείο αναφοράς το Royal Caroline που είναι περίπου στα μέτρα του Snake.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 10:09:10 μμ »
......................

Στέργιε εάν κοιτάξεις πιο πάνω έχω αναρτήσει φωτογραφίες με σημείο αναφοράς το Royal Caroline που είναι περίπου στα μέτρα του Snake.

Βασίλης
Πράγματι, είναι πολύ εντυπωσιακή η διαφορά!
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 10:28:47 πμ »
ΒΗΜΑ 15 Τοποθέτηση Gallery

Σειρά τώρα έχει η gallery του ιστιοφόρου η οποία απαρτίζεται από 41 κομμάτια.
Όπως έχω γράψει κάπου πιο πάνω θεωρώ ότι είναι από τα δυσκολότερα σημεία αυτής της κατασκευής μιας και η τοποθέτησή της απαιτεί πολύ χρόνο.
Εκτός αυτού θα πρέπει να προσαρμοστούν τα κομμάτια όσο γίνεται να ταιριάζουν καλύτερα μεταξύ τους.
Ειδικά το πίσω μέρος και το κατώτατο κομμάτι είναι μια μεγάλη σπαζοκεφαλιά την οποία και θα εξηγήσω όταν έρθει η ώρα της τοποθέτησής του.
Τα κομμάτια που απαρτίζουν την gallery είναι τα παρακάτω.

Τοποθετήθηκε το κεντρικό πλαϊνό κεντρικό κομμάτι το οποίο δεν φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες. Η κόλλησή του έγινε με λευκή PVA κόλλα σε συνδυασμό με καρφιά τα οποία θα αφήσω επάνω και σφικτήρες.

Βασίλης

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 11:48:15 πμ »
Βασίλη το πίσω μεγάλο κομμάτι με τα παράθυρα θα μείνει ίσιο ή θα καμπυλωθεί και θα πάρει σχήμα; Μου φαίνεται λίγο περίεργο να είναι ίσιο κι επίπεδο.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 01:48:30 μμ »
Καμπύλο ήταν.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 02:27:03 μμ »
Η gallery με έχει απασχολήσει εδώ και 2 εβδομάδες σχετικά με την καμπυλότητά της. Έχει καμπύλη, όχι όμως τόσο πολύ. Δεν ξέρω εάν έπρεπε να είχε περισσότερο, στο αληθινό είναι πιο εμφανής η καμπύλη ίσως επειδή είναι 72 φορές μεγαλύτερο.
Σχετικά όμως με την καμπύλη δεν γίνεται διαφορετικά, διότι την καμπύλη αυτή την παίρνει από τα πίσω τελευταία κομμάτια που πατάνε πάνω στον νομέα 18 όπως επίσης και από τα πλάγια κομμάτια με νούμερα 265 κ.λ.π., έχω βάλει μερικά κομμάτια χωρίς να τα κολλήσω για να δεις.
Κοίταξε τις φωτογραφίες.

Επίσης σε επισταμένη έρευνα που έχω κάνει από άλλες κατασκευές βλέπω ότι όλες είναι όπως και το δικό μου.
Κοίταξε τις παρακάτω φωτογραφίες.

Το μοντέλο που ετοιμάζει η Amati είναι το παρακάτω, βλέπεις ότι το πίσω μέρος είναι σχεδόν flat και η μεγάλη καμπύλη σχηματίζεται στα πλάγια του πλοίου, έτσι θα γίνει μιας και τα πλάγια κομμάτια είναι αρκετά καμπύλα.
Μακάρι και η δική μου κατασκευή να βγει όπως αυτό.

Νίκος και υπόλοιποι συνάδελφοι πείτε μου την άποψή σας πάνω σε αυτό σύμφωνα και με τις φωτογραφίες που βλέπεις.

Βασίλης

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 02:34:04 μμ »
Βασίλη από πάνω μου φαίνεται καλή η καμπυλότητα του κομματιού. Αυτό που θέλει προσοχή είναι να πετύχεις την ευθυγράμμιση των παραθύρων, κάτι που δεν πέτυχε αυτός που φτιάχνει το μοντέλο των φωτογραφιών σου, ειδικά στην πάνω σειρά αριστερά.

Ίσως ο Μπάμπης μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

Υ.Γ. Είδα τα σχοινιά στο τελειωμένο και χλώμιασα...  ::pop:: ::pop:: ::bioliicon:: ::bioliicon:: ::icon_hang:: ::icon_hang:: ::sterb121::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 02:49:24 μμ »
Βασίλη από πάνω μου φαίνεται καλή η καμπυλότητα του κομματιού. Αυτό που θέλει προσοχή είναι να πετύχεις την ευθυγράμμιση των παραθύρων, κάτι που δεν πέτυχε αυτός που φτιάχνει το μοντέλο των φωτογραφιών σου, ειδικά στην πάνω σειρά αριστερά.

Ίσως ο Μπάμπης μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

Υ.Γ. Είδα τα σχοινιά στο τελειωμένο και χλώμιασα...  ::pop:: ::pop:: ::bioliicon:: ::bioliicon:: ::icon_hang:: ::icon_hang:: ::sterb121::

Αυτό που λες είναι και άλλο ένα θέμα και δεν ξέρω εάν μπορείς να επέμβεις ουσιαστικά πάνω σε αυτό διότι το πίσω κομμάτι με τα παράθυρα έχει σχισμές στα πλάγια προκειμένου να πατήσει σωστά στην θέση που πρέπει σύμφωνα με το κιτ. Μετά στο πλάγιο κομμάτι εκτός από τα κομμάτια που μπαίνουν για να σχηματιστεί η πλάγια καμπύλη επάνω σε αυτά κουμπώνουν κομμάτια που περιέχουν και αυτά παράθυρα και που πρέπει να είναι σαφώς ευθυγραμμισμένα με τα πίσω παράθυρα. Τώρα εάν δεν είναι απολύτως ευθυγραμμισμένα νομίζω ότι δεν υπάρχουν αρκετά περιθώρια διότι εάν κουνηθούν πάνω ή κάτω τα πλάγια κομμάτια των παραθύρων τότε όλο το πλάγιο κομμάτι ίσως βγει εκτός, αλλά θα δω το τι γίνεται μόλις είναι να τα τοποθετήσω και εάν η ευθυγράμμιση δεν είναι σωστή και έχω τα περιθώρια θα την φτιάξω.

Η ιστιοφορία του συγκεκριμένου πλοίου είναι πάρα πολύ μεγάλη σε μάκρος σχοινιών, δεν βλέπεις τίποτε άλλο παρά μόνο σχοινιά.

Βασίλης