Chemist Καλημέρα,
Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Προσωπικά ασχολήθηκα το 1987 σε ηλικία 22 ετών αγοράζοντας ένα ξύλινο κιτ της Artesania Latina, το Harvey, το οποίο ποτέ δεν τελείωσα, το πέταξα στα σκουπίδια. Ταυτόχρονα είχα και πάθος με τον τηλεκατευθυνόμενο αερομοντελισμό, τώρα πλέον το χόμπι μου - μας είναι τα ξύλινα μοντέλα και γενικά οι ξύλινες κατασκευές. Επειδή με την σύζυγο στο θέμα χόμπι έχουμε ταιριάξει απόλυτα, σε κάθε καράβι ο ένας βοηθά τον άλλο, η σύζυγος δεν έχει τον ελεύθερο χρόνο που έχω εγώ και ως εκ τούτου ασχολείται με πιο αργούς ρυθμούς.
Έξι πλοία είναι αυτή την στιγμή στο σπίτι μας, τρία βρίσκονται στο σπίτι μας στην Αγγλία, δύο στο σπίτι της κόρης μας και δύο στο πατρικό μου σπίτι μαζί με τα τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα.
Βρίσκονται στο ράφι μέσα στα κουτιά τους το HMS Diana (Caldercraft) και Sovereign Of The Seas (Mantua) το οποίο είχα προσπαθήσει να φτιάξω πιο παλιά, συγκεκριμένα το 2002 αλλά δυστυχώς και αυτό βούλιαξε.
Επειδή πριν χρόνια το internet δεν ήταν στην σημερινή μορφή που είναι σήμερα δύσκολα έβρισκε κανείς κατασκευαστικές πληροφορίες, τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα και το internet παρέχει σημαντική βοήθεια πάνω στον μοντελισμό μέσα από τις κοινότητες που υπάρχουν. Τις αναλυτικές παρουσιάσεις τις κάνουμε γιατί θέλουμε να παράσχουμε βοήθεια σε κάποιον - κάποια που θέλει να κατασκευάσει τα συγκεκριμένα κιτ , βλέποντας και τα δικά μας κατασκευαστικά ημερολόγια και το πώς προχωράμε το συγκεκριμένο κιτ. Από το 2005 και ύστερα αρχίσαμε και διαβάζαμε πολλά πράγματα πάνω στον ξύλινο μοντελισμό και συνεχίζουμε να το κάνουμε (πιο πολύ εγώ) και πίστεψέ με η δουλειά μας έχει γίνει καλύτερη.
Η λίστα μας έχει ως εξής:
Mantua
Gorch Fock
Trotamares
Cutty Sark
Mississippi (δεν έχει ακόμα τελειώσει ανακατασκευή λόγω πτώσης)
San Felipe (δεν έχει ακόμα τελειώσει ανακατασκευή λόγω πτώσης)
Amerigo Vespucci (Υπό κατασκευή είναι πετσωμένο, στην διαδικασία βαψίματος)
Artesania latina
Harvey (Βυθίστηκε)
HMS Endeavour
Amati
Greek Bireme
Greek Galliot
Endeavour America's Cup Challenger
Billing Boats
Le Etoile
Mary Ann
Constructo
San Mateo
Το Victory της Caldercraft αυτή τη στιγμή είναι το πιο μεγάλο που κυκλοφορεί, έρχεται όμως σε λίγο και το Victory της Amati που είναι πιο μεγάλο.
Βασίλης