Γιάννη ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, έκοψα όλα τα καμάρια τελικά από τους νομείς και θα τα σχεδιάσω πάλι από την αρχή προκειμένου αυτό να με βοηθήσει ώστε να τοποθετήσω πιο καλά σωτρόπι και λούρους.
Βλάσση να είσαι καλά, θέλω να πιστεύω πως η κατασκευή θα πάει καλά, το ελπίζω!!!!
Παρουσιάζω πιο κάτω το πώς βρίσκω την μέση του νομέα με τον δικό μου τρόπο προκειμένου να τον τοποθετήσω στην καρίνα χωρίς να είναι απαραίτητο κάποιο νήμα.
Σχεδιάζω το πάνω μέρος του νομέα σε ένα χαρτί, μετράω πιο είναι το μέσον της γραμμής, στην συνέχεια τον τοποθετώ πάνω στο χαρτί και ακριβώς στις γραμμές που είχα σχεδιάσει πριν, με ορθογώνιο τρίγωνο σχεδιάζω γραμμή (από το μέσο της πάνω γραμμής), τοποθετώ πάλι τον νομέα και με την γραμμή που έχω σχεδιάσει την μεταφέρω πάνω σ' αυτόν.
Εφόσον η καρίνα μου είναι 12 χιλιοστά πλάτος έχω κόψει σανιδάκι 6 χιλιοστά (το μισό πάχος της καρίνας), το τοποθετώ πάνω στην καρίνα στην άκρη αυτής (οπότε εκεί που τελειώνει το σανιδάκι είναι το μέσον), τοποθετώ τον νομέα πάνω στην καρίνα και ευθυγραμμίζω την γραμμή με το σανιδάκι.

Μετά ευθυγραμμίζω το ύψος τον νομέων να είναι το ίδιο και από τις δύο πλευρές προσέχοντας πάντα ο νομέας να είναι στο μέσον της καρίνας.

Μια φωτογραφία με τους πρώτους 5 νομείς τοποθετημένους και κολλημένους στην θέση τους. Χρησιμοποίησα λευκή κόλλα και για σταθεροποίηση μέχρις ότου κολλήσει καλά η λευκή έσταξα μερικές σταγόνες λεπτόρρευστης κύανο ώστε να είμαι σίγουρος ότι ο νομέας δεν θα φύγει από την θέση του.

Βασίλης