Πάλι εδώ στο ίδιο θέμα με περισσότερα νέα.

Μετά την βόλτα σε διάφορα μαγαζιά βρήκα κάποια άκρη. Δυστυχώς δεν βρήκα πολλά διαθέσιμα γιατί έχουν τελειώσει (μετά από τρείς βδομάδες θα παραλάβουν υλικά) ειδικά τα μικρά νούμερα (από 2 και κάτω) αλλά βρήκα Da Vinci νούμερο 2 για σύγκριση. Δείτε της παρακάτω φώτο

Το αριστερό ειναι Chernaya Rechka και το δεξιά Da Vinci (πρώτη φώτο)

Σύγκριση - Da Vinci νούμερο 2 με Chernaya Rechka νούμερο 2
- Ίδιο χρώμα
- Ίδια υφή
- Ίδια επαναφορά μύτης
- Διαφορετικό μέγεθος όσο αναφορά το μάκρος (το Chernaya Rechka είναι λίγο μικρότερο)
- Διαφορετικό φυνίρισμα του ξύλου (το Da Vinci είναι γιαλυστερό, χρωματισμένο και varnished ενω το Chernaya Rechka είναι σκέτο ξύλο)
- Διαφορετικό χρώμα μεταλλικού μέρους (το Chernaya Rechka είναι ποιό πολύ προς το χρυσό χρώμα)
- Διαφορετική τιμή (το Da Vinci είναι 2 φορές ακριβότερο τουλάχιστον)
Η άποψη που έχω σχηματίσει μέχρι στιγμής είναι ότι ποιοτικά τα δύο αυτά πινέλα είναι πανομοιότυπα.
Αν εξαιρέσω τις διαφορές φυνιρίμσατος (το Da Vinci είναι ανώτερο) τότε μιλάμε για δύο πολύ καλά φυσικής τρίχας πινέλα με τις ίδιες ιδιότητες.
Εδώ κολάει αυτό που μου είπαν οι καταστηματάρχες μετά από σχετική συζήτηση επί του θέματος. Η ποιότητα Kolinsky είναι αποκλειστικό προνόμιο συγκεκριμένης Ρώσσικης βιομηχανίας και μόνο, δεν εξάγουν πρώτη ύλη εδώ και αρκετά χρόνια (ίσως πολύ περιορισμένη ποσότητα για ειδικές περιπτώσεις μόνο) γιαυτό όλα τα πινέλα αυτής της κατηγορίας παραγγέλνονται από εκεί σε μεγάλες ποσότητες μόνο (αυτό ισχύει και για τα Da Vinci, Raphael, Escoda κτλ.) και φυσικά υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες οι οποίες έχουν να κάνουν με τα παρακάτω
- Ποσοστό τρίχας από αρσενικό και θηλυκό Kolinsky
- Από ποιό μέρος του σώματος είναι η τρίχα (ουρά, μέση, κτλ.) και το ποσοστό αυτών.
Αυτά από εμένα, νομίζω ότι μίλησα πολύ για τρίχες και τώρα λέω να δοκιμάσω τα πινέλα που αγόρασα με την ευκαιρία (πήρα και συνθετικά Da Vinci σε πολύ καλή τιμή, τα μπλε στην παρακάτω φώτο) και να κρατήσω μια επιφύλαξη για τα επόμενα που θα προσθέσω στην συλλογή μου.