Αποστολέας Θέμα: Pzh 2000 Bundeswehr Afghanistan Revell 1/72 & 1/35  (Αναγνώστηκε 10866 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Pzh 2000 Bundeswehr Afghanistan Revell 1/72 & 1/35
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 09:51:40 μμ »
Κυριε Νικο συγνωμη αν σε προσβαλε το χιουμορ μου,υποσχομαι να μην ξανασχολιασω....
Κεριά και λιβάνια... Τι λες καλέ μου άνθρωπε....  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 09:55:40 μμ »
νομιζα οτι σε προσβαλα,απλα ειχα κεφι....ξεχνα το
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 09:59:22 μμ »
νομιζα οτι σε προσβαλα,απλα ειχα κεφι....ξεχνα το
Βασικά το πρώτο σχόλιό σου δεν το είχα προσέξει γιατί με έχει ενθουσιάσει η ιδέα του μπλε πυροβόλου που δεν διάβασα όλα τα σχόλια...

Για να απαντήσω σε ανάλογο ύφος λοιπόν...

Το ίντερνετ και το φόρουμ το έχω φάει όλο ήδη, γι΄αυτό και ο όγκος μου.... Τώρα για το ποιανού θα είναι το καλύτερο, θα δείξει...  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 10:09:04 μμ »
Συνονόματε ... βλέπω με τον  τόνο  κιλό τα Pzh ...!!!  Για όλα τα .... κλιμακογούστα  :lol:

Αφού θα το κάνεις που θα το κάνεις μπλέ (...και ποδοσφαιρικό  ::glossa::) κάντο του .. Ηρακλή !!  :D  Ένα μεγάλο "Η" βάλε και ξεμπέρδεψες από σήματα  :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 10:28:28 μμ »
Αμάν! Βρε Νίκο, κουλουράκια είναι και τα ξεπετάς έτσι; Τι να πω, καλή συνέχεια.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 10:47:09 μμ »
σχετικά με την ταχύτητα της συναρμολόγησης:

Έχει πολύ δουλειά ακόμα, τα βασικά έχουν γίνει και θα πέσουν και κάμποσα στοκοτριψίματα... Το κιτ που έπεσε στα χέρια μου μάλλον είναι από ταλαιπωρημένα καλούπια... Μερικές λεπτομέρειες δεν είναι καθαρές και υπάρχουν κι αρκετές υπερχειλίσεις πλαστικού και γραμμές...

Προσπαθώ να δω τι θα κάνω με το μπλε, αν βρω μια αποδεκτή λύση θα το προσπαθήσω, αλλιώς θα γίνουν και τα δύο Αφγανιστάν...

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 02:31:06 μμ »
κατεβασε το σημα της σαλκε κ καντο σε χαλκομανια στο πριντερ σου, το εχω κανει πολλες φορες για νταλικες.το μπλε που θα  βαψεις θα το κανεις ιδιο με το μπλε του σηματος αφου το κολησεις σε ασπρο φοντο κ το μασκαρεις περιμετρικα.
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 02:57:26 μμ »
κατεβασε το σημα της σαλκε κ καντο σε χαλκομανια στο πριντερ σου, το εχω κανει πολλες φορες για νταλικες.το μπλε που θα  βαψεις θα το κανεις ιδιο με το μπλε του σηματος αφου το κολησεις σε ασπρο φοντο κ το μασκαρεις περιμετρικα.
Θα το δοκιμάσω...  ::thanks_smilie::

Και τα δύο θα γίνουν Αφγανιστάν... όπως αρχικά σχεδιάστηκε η κατασκευή.

Το μπλε θα γίνει στο μέλλον πάνω σε αρματοφορέα... Και ναι τον έχω ήδη τον αρματοφορέα...  :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 04:53:01 μμ »
Καπετάνιο πήρες φόρα βλέπω και ξεθάβεις και περίεργα  σκηνικά.
Καλη συνέχεια ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 02:32:03 μμ »
το μεγάλο αδερφάκι ασταρώθηκε. Πρέπει τώρα να γίνουν συμμαζέματα. Μεγάλο θέμα έχει ο πίσω καθρέφτης του πύργου, που πιτσίκαρε και προεξέχει. Σκέφτομαι να κολλήσω κομμάτι ημικυκλικής διατομής 1μμ και να το φάω σιγά σιγά για να δέσει. Επίσης δεν έχει κολληθεί το καλάθι στα δεξιά του πυροβόλου, που μάλλον θα αλλαχθεί το πλέγμα και θα μπει άλλο. Δουλειά θέλουν και τα πίσω κομμάτια στο πήγμα, μιας και δεν πατάνε καλά. ήδη από πριν είχα βάλει κυανοακρυλική και τώρα θα το δουλέψω περισσότερο.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 02:45:58 μμ »
Νικο καλησπερα φιλε ωραιο και πολυ προσεγμενο μεχρι εδω το παντσερ2000. Αυτο το αυτοκινουμενο πυροβολο το ειχαμε στον Λαγο Διδυμοτειχου και οταν τα βαζανε μπρος ετριζε ολη η μοναδα κυριολεκτικα....!!!!! Τερας... Καλα βαψιματα, αναμενω το τελος  :wink:

::salut:: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 10:23:59 μμ »
νομίζω ότι το πράσινο είναι πολύ και θέλει λίγο μάζεμα...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 02:15:05 πμ »
Αφού κάθισα και διάβασα ό,τι βρήκα για λάδια, ξύδια, ματζούνια και σκόνες κατάλαβα ότι διάβαζα τον τσελεμεντέ...  ::glossa:: ::glossa::

Μετά το βάψιμο πέρασα ένα χέρι παρκετίνη. Πλύσιμο με λαδάκια και ξανά παρκετίνη.

Φθορές με λαδάκια και σκόνες αγιογραφίας, σκόνες από σκόνες αγιογραφίας, τρεξίματα κλπ κλπ.

Εκεί που ήδα ότι ήθελα να τονίσω κάτι πέρασα pinwash με μαύρο λάδι.

Αύριο ένα ματ βερνίκι για να δέσει και μετά καμιά σκονίτσα ακόμα και μαύρη σκόνη αγιογραφίας στην εξάτμιση και τον φλογοκρύπτη.

νομίζω ότι το παραέκανα σώβρακο και για άλλη μια φορά οι φωτογραφίες  :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 02:24:47 πμ »
Αφου του αλλαξες τα φωτα και χαθηκε και η παραλλαγη,σκουπισε τουλαχιστον τα περισσευματα απο τα wash(βλεπε κανη)
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 02:28:01 πμ »
Νίκο, ωραία τα χρώματα της παραλλαγής  :wink:  , αλλά νομίζω ότι στο τέλος ... το ταλαιπώρησες αρκετά το καημένο ...    ::077devil::

Μου θυμίζει περισσότερο άρμα του Β'ΠΠ !!!    ::glossa::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 02:34:39 πμ »
Αγαπούλα, μάλλον του απαύτωσες το ταμ-τιριρι με τα λαδόξυδα, αλλά πριν το πειράξεις περαιτέρω βγάλε αύριο καμιά φωτό με φυσικό φωτισμό να το δούμε. Με τα φώτα που έχεις ή λόγω ρυθμίσεων του κινητού σου, ότι φωτογραφίζεις βγαίνει λές και έχει τη χρυσή ::glossa:: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 02:43:58 πμ »
Αφου του αλλαξες τα φωτα και χαθηκε και η παραλλαγη,σκουπισε τουλαχιστον τα περισσευματα απο τα wash(βλεπε κανη)
Έγινε...

Νίκο, ωραία τα χρώματα της παραλλαγής  :wink:  , αλλά νομίζω ότι στο τέλος ... το ταλαιπώρησες αρκετά το καημένο ...    ::077devil::

Μου θυμίζει περισσότερο άρμα του Β'ΠΠ !!!    ::glossa::
Σιγά σιγά θα πάμε και στο Β'ΠΠ...  :mrgreen:

Αγαπούλα, μάλλον του απαύτωσες το ταμ-τιριρι με τα λαδόξυδα, αλλά πριν το πειράξεις περαιτέρω βγάλε αύριο καμιά φωτό με φυσικό φωτισμό να το δούμε. Με τα φώτα που έχεις ή λόγω ρυθμίσεων του κινητού σου, ότι φωτογραφίζεις βγαίνει λές και έχει τη χρυσή ::glossa:: :mrgreen:

ΜΦΧ
Μόνο το ταμ-τιριρι... Το απαύτωσα γενικώς... ʼλλαξα ρυθμίσεις... Φαίνεται τίποτα καλύτερο...

έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχετε ΟΛΟΙ χαλασμένες οθόνες...  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 02:46:10 πμ »
Νίκο φίλε μου αν μου επιτρέπεις διόρθωσα λίγο το white balance στην φώτο σου ώστε να φανεί λίγο η δουλειά σου στο Pzh

Προσωπικά πιστεύω οτι σαν φθορές και σκόνισμα είναι καλό (οι ερπύστριες θέλουν λίγο αλλαγή στο σκόνισμα) ενώ λόγω κλίμακας νομίζω οτι θέλει περισσότερο pin wash να τονιστούν περισσότερο οι λεπτομέρειες και τα ανάγλυφα κομμάτια  :wink:

edit  :oops: :oops: τώρα είδα οτι διόρθωσες και 'σύ τις ρυθμίσεις  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 02:47:01 πμ »
Σε βλέπω για ξέβαμα γιατί όλα έχουν γίνει σχεδόν ένα και η φθορά είναι υπερβολική για 1/72.Αν θές με ακούς, αν όχι  δεν πειράζει  ::glossa:: :wink:
Βάφε "μικρά", η πινελιά σου να μην είναι έντονη, τα wash σου πιό ήπια , το σκόνισμα με μέτρο και όχι με το μέτρο, τα χρώματά σου ελάχιστα πιό αραιωμένα από το κανονικό.Δώσε ενδιαφέρον στις επιφάνειες (έχει και πολλές το άτιμο)και μην το πατσαβουριάζεις λές και το έκανες με την σφουγγαρίστρα.Αντέχει ακόμα η πλατούλα??? ::glossa:: :mrgreen: Θα ρίξω αλάτι μετά.Οι παρατηρήσεις γίνονται καλοπροαίρετα για το καλό το δικό σου. :wink: ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 02:57:51 πμ »
Πάμε ένα ένα:

Σε βλέπω για ξέβαμα γιατί όλα έχουν γίνει σχεδόν ένα και η φθορά είναι υπερβολική για 1/72.
Εύκολα, θα το φέρω και το Σάββατο να το θάψουμε από κοντά... Και ναι αυτό είναι απειλή...  :mrgreen:

Αν θές με ακούς, αν όχι  δεν πειράζει  ::glossa:: :wink:
::icon_thumright::  8)  :wink:

Βάφε "μικρά", η πινελιά σου να μην είναι έντονη, τα wash σου πιό ήπια , το σκόνισμα με μέτρο και όχι με το μέτρο, τα χρώματά σου ελάχιστα πιό αραιωμένα από το κανονικό.

Κατάλαβα

Δώσε ενδιαφέρον στις επιφάνειες (έχει και πολλές το άτιμο)και μην το πατσαβουριάζεις λές και το έκανες με την σφουγγαρίστρα.

Δεν το κατάλαβα. Να ασχοληθώ ξεχωριστά με κάθε επιφάνεια και αφότου τελειώνω την μία να πηγαίνω στην άλλη; Αυτό εννοείς; Δηλαδή, πρώτα ποδιά, μετά πλευρά, μετά πάνω μέρος πήγματος, μετά πύργο κλπ κλπ;

Αντέχει ακόμα η πλατούλα??? ::glossa:: :mrgreen: Θα ρίξω αλάτι μετά.Οι παρατηρήσεις γίνονται καλοπροαίρετα για το καλό το δικό σου. :wink: ::salut::

Η λεπτεπίλεπτη πλατούλα μου (μην κοιτάς που την έχω κρύψει με στρώματα λίπους  ::glossa:: ) αντέχει... Λέγε εσύ, χαμένα δεν θα πάνε...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 03:00:54 πμ »
Τώρα που οι φωτό γιατρεύτηκαν από τη... χρυσή και φαίνεται το μοντέλο καλύτερα, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον σκοτεινό τύπο από πάνω... Έκανες ένα λάθος που κάνω κι εγώ κάποιες φορές: του συμπεριφέρθηκες σαν να ήταν 35άρι, κάτι το οποίο το "φόρτωσε" πολύ. θα συμφωνήσω δυστυχώς και με την ιδέα του reset. Μη βαρεθείς γιατί το μοντέλο είναι μαναράκι και του αξίζει να το κάνεις ακόμα πιο μαναράκι... τό 'χεις, προχώρα :wink: :mrgreen:

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 03:22:27 πμ »
Παράθεση
Δεν το κατάλαβα. Να ασχοληθώ ξεχωριστά με κάθε επιφάνεια και αφότου τελειώνω την μία να πηγαίνω στην άλλη; Αυτό εννοείς; Δηλαδή, πρώτα ποδιά, μετά πλευρά, μετά πάνω μέρος πήγματος, μετά πύργο κλπ κλπ;

Όχι.Το μοντέλο είναι ένας μεγάλος όγκος που αποτελείται από διάφορες επιφάνειες όπως π.χ ντέκ του κινητήρα, πάνω μέρος του πύργου,πλαινά του πύργου, πλαινές ποδιές, τροχοί/ερπύστριες, σκάφος κτλ.Οι πάνω επιφάνειες εκτίθενται περισσότερο στο φώς και στα υπόλοιπα στοιχεία της φύσης και θα μπορούσες να τις "ξεχωρίσεις" με λίγο πιό ανοικτούς τόνους των βασικών σου χρωμάτων.Θα μπορούσες να βάψεις με διαφορετική παραλλαγή κάποια προσφαφερούμενα κομμάτια όπως τροχούς,ποδιές κτλ.Αν το κάνεις θα πρέπει να μην το κάνεις συμμετρικά για να έχει το μοντέλο ενδιαφέρον στο μάτι.Δούλεψε με διαφορετικά φίλτρα  σε πολλές επιφάνειες και όχι με ένα πάνω σε όλο το μοντέλο.Τα υπόλοιπα από κοντά γιατί θα πρέπει να γράψω βιβλίο ::glossa:: :mrgreen:

Αντέχει η πλατούλα :mrgreen: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 03:26:46 πμ »
ʼρα την διαφοροποίηση στους τόνους την ξεκινά κάποιος από το βάψιμο; Δεν παίζει μόνο με τα φίλτρα αλλά αλλάζει και τις αποχρώσεις που βάφει;

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 03:32:10 πμ »
Ακριβώς.Παίξε με τα βασικά σου από την αρχή και με διάφορες τονικότητες(με κοντινούς τόνους,χωρίς μεγάλα κοντράστ) και τα υπόλοιπα θα έρθουν και θα στο "δέσουν". Ακόμα και το wash πρέπει να είναι "μικρό".Πρέπει να μάθεις να ξεγελάς το μάτι και να μην φαίνονται οι πινελιές.Θα γίνεις ανάλαφρος(λέμε τώρα) μπαλαρίνος, στην άκρη του πινέλου και ελαφρώς πιό αραιωμένα τα χρώματα.Πάω για νάνι τώρα το πρωί τα υπόλοιπα. ::glossa:: :wink: :roll:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 11:55:12 πμ »
1η προσπάθεια συμμαζέματος - μετριάσματος του πασπαλίσματος :

Να συνεχίσω να αφαιρώ; Να περάσω κάποια σημεία με κάνα λαδάκι να αλλάξουν τονικότητα;

Με τους τροχούς - ερπύστριες να κάνω κάτι;

Tags: