Αποστολέας Θέμα: ΤΟ ΠΗΡΑ,ΑΞΙΖΕΙ Ή ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ? (ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ PARKSIDE)  (Αναγνώστηκε 9801 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stelios_ath

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
ειμαι νεο μελος της παρεας σας αν και παλιος μοντελιστης και σας ανακαλυψα ψαχνοντας να αγορασω ή να κατασκευασω ενα φτηνο κομπρεσερ για να ασχοληθω με την αερογραφια σε καποιες κατασκευες που κανω...
εντελως συμπτωματικα αυτη την περιοδο βγηκε σε προσφορα απο τα LIDL ενα τετοιο κομπρεσερ για αερογραφους και αφου εχω την δυνατοτητα να το επιστρεψω αν δεν μεινω ικανοποιημενος αποφασισα και το πηρα.

ειναι μαρκας PARKSIDE και τα τεχνικα χαρακτηριστικα του ειναι : ισχυς εξοδου 15λ/ωρα,μεγιστη πιεση λειτουργιας 0,35 mpa (περιπου 3 bar),πιεση λειτουργιας 0.16 mpa,ισχυς μοτερ 100w.δυστυχως παροτι το δηλωνουν σαν χαμηλης σταθμης κομπρεσερ δεν βρηκα καπου τα db του,αν και βλεπωντας διαφορα video στο youtube μου ακουγεται στα ιδια επιπεδα με αλλες γνωστες μαρκες.

ο λογος που κατεληξα στην αγορα του ειναι καταρχας η χαμηλη τιμη του (70 ευρω)λογω του οτι αυτη την περιοδο δεν μπορουσα να δωσω 100+ ευρω για αγορα καποιου επωνυμου,η χρηση που τον θελω που θα ειναι κυριως για να μαθω να χειριζομαι τον αερογραφο,τα 3 χρονια εγγυηση και οπως ειπα παραπανω η δυνατοτητα να τον επιστρεψω σε ενα ευλογο διαστημα αν δεν μεινω ικανοποιημενος..

θα θελα τις γνωμες και τις αποψεις σας ειδικα αν καποιος τον εχει,τον πηρε ή τον εχει χειριστει..

εδω ειναι και το link απο το διαφημιστικο φυλαδιο  http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_24296.htm

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: ΤΟΝ ΠΗΡΑ,ΑΞΙΖΕΙ Ή ΝΑ ΤΟΝ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ?
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 04:50:16 μμ »
Το κυριότερο πρόβλημα που βλέπω, χωρίς να γνωρίζω τους συγκεκριμένους τύπους εργαλείων, είναι η έλλειψη ρυθμιστικού της πίεσης εξόδου και η έλλειψη υδατοπαγίδας. Πιστεύω πως χωρίς αυτά τα δύο εξαρτήματα, απλά δε βάφεις, τουλάχιστον όσο αφορά σε μοντελιστικά θέματα. Τέλος η απουσία δοχείου αέρα μπορεί να κάνει την τροφοδοσία αέρα να μην είναι συνεχής αλλά να πάλεται όσον αφορά στην πίεση, τώρα πόσο εμφανές θα είναι αυτό και πόσο ενοχλητικό δε μπορώ να το ξέρω γιατί όπως είπα δε γνωρίζω τα συγκεκριμένα εργαλεία.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 09:03:38 μμ »
Να σε ρωτήσω κάτι σε παρακαλώ, μιας και τον έχεις από κοντά. Μηπως αναγράφεται πουθενά στον συμπιεστή ή στο εγχειρίδιο του η λειτουργία  autostop/autostart  :?:

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 10:55:59 μμ »
Μην περιμένεις μασημένη τροφή βάλτον μπροστά και κανε τεστ    δεν θα χαλάσει       κάνει θόρυβο  ???    βάλε έναν αεροφραφο και βάψε κάτι     έτσι θα δεις τι κάνει    .   Όλα τα αλλά είναι εξτρά  και θα τα βάλεις για να έχεις τον ελενχο .ΚΑΛΗ ΔΟΚΙΜΗ
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 10:49:30 πμ »
στο εγχειριδιο χρησης γραφει ακριβως αυτα :

προσοχη!η συσκευη διαθετει εναν διακοπτη πιεσης,ο οποιος απενεργοποιει αυτοματα την συσκευη ενιοτε σε υπερπιεση ή σε μη-χρηση.λιγο πριν την επιτευξη αυτης της απενεργοποιησης λειτουργει ο συμπιεστης πιο σκληρα και δονειται.αυτο μπορει επισης να γινει σε περιπτωση επανεκκινησης με φορτιο.η ισχυς και η ικανοτητα λειτουργιας δεν περιοριζονται με αυτο.αυτο δεν παρουσιαζει καποια βλαβη αλλα εξυπηρετει την προστασια απο υπερφορτωση του συμπιεστη.

εχω σκοπο σημερα να παρω κανα κουτακι χρωμα μαζι με μια υδροπαγιδα και να δοκιμασω μερικα stencils που κατεβασα απο το ιντερνετ χτες γιατι δεν θελω να δοκιμασω τα δικα του σε περιπτωση που τον εχω για επιστροφη.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 11:12:44 πμ »
εχω σκοπο σημερα να παρω κανα κουτακι χρωμα μαζι με μια υδροπαγιδα και να δοκιμασω μερικα stencils που κατεβασα απο το ιντερνετ χτες γιατι δεν θελω να δοκιμασω τα δικα του σε περιπτωση που τον εχω για επιστροφη.
Φρόντισε η υδατοπαγίδα που θα πάρεις να έχει και ρυθμιστή πίεσης!

Αποσυνδεδεμένος FISHER

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 04:36:10 μμ »
Μια χαρα θα δουλεψει. Το σετ υδατοπαγιδα-ρυθμιστης ειναι στα 20ευρω περιπου

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 05:29:07 μμ »
Δώσε τον πίσω και πάρε κατι καλύτερο με περισσότερα λεφτά.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι κάνουμε οικονομία στο κομπρεσέρ και τον αερογράφο και έχουμε ένα κάρο άφτιαχτα μοντέλα στην άκρη που δεν ξέρουμε αν τα φτιάξουμε ποτέ.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 05:35:39 μμ »
λοιπον μια πρωτη εντυπωση απο την πρωτη φορα που τον λειτουργησα..χωρις να εχω βαλει την υδατοπαγιδα και ρυθμιστη πιεσης.
καταρχας να σας πω πως μεσα στο σετ ειχε και εναν αερογραφο απο αυτους τους φτηνους με το μπουκαλακι και την εξωτερικη αναμιξη.επισης μεσα στο σετ ειχε και εναν ανταπτορα που μειωνει την διατομη του κομπρεσερ σε αυτη του γνωστου πλαστικου σωληνα,ο οποιος τελικα εκανε την διαφορα απο την αρχικη μου σκεψη να τον μαζευω και να τον γυρναω στην τελικη μου αποφαση να τον κρατησω...
εχοντας βαλει ενα ιδιο αλλα δικο μου ανταπτορα το κομπρεσερ ειχε προβλημα γιατι καθε φορα που αφηνα την σκανδαλη εμπαινε σε λειτουργια autostop με αποτελεσμα καθε φορα που θα ξεκιναγα να ξαναβαφω να περιμενω να γεμισει η σωληνα αερα και αυτο το σταματα  ξεκινα με ειχε χαλασει στην αρχη γιατι πεταγε και χοντρες σταγονες χρωματος...μετα θυμηθηκα κατι που ειχα διαβασει στις οδηγιες και σκεφτηκα να βαλω τον δικο του ανταπτορα ο οποιος εχει μια μικρη τρυπα και η οποια βοηθαει να εκτονωνεται ο αερας οταν δεν χρησιμοποιουμε τον αερογραφο.απο εκεινη την στιγμη και μετα το κομπρεσερ αρχισε να δουλευει στρωτα.δεν σταματαγε δεν ανεβαζε υπερβολικη θερμοκρασια και απ'οτι ειδα στο τελος οταν καθαριζα τον αερογραφο οση ωρα και να το κρατας πατημενο ουτε μια στιγμη δεν εκοψε η παροχη του αερα...αδειασα ενα ολοκληρο γυαλινο μπουκαλακι με white spirit χωρις σταματημο και ο αερας εβγαινε με την ιδια πιεση καθολη την διαρκεια..
επισης ο θορυβος του δεν ειναι σε καμμια περιπτωση ενοχλητικος.σιγουρα οχι αθορυβο αλλα οχι κατι που του δινεις και πολυ σημασια μετα απο μερικα λεπτα..

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 05:36:28 μμ »
καλησπερα
και η δικη μου γνωμη ειναι να τον δωσεις πισω. μαζεψε σιγα σιγα κανα 50αρικο παραπανω και θα παρεις καλυτερο κομπρεσερ. ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 06:00:00 μμ »
σεβομαι τις αποψεις σας και ισως αν ειμασταν 2-3 χρονια πιο πριν να ειχα την ανεση να δωσω 150-200 ευρω για επωνυμο κομπρεσερ..
αυτη την περιοδο ομως ακομα και αυτα πολλα ειναι και ο λογος δεν ειναι οτι σηκωσα την μυτη μου ψηλα και δεν θελω να χρησιμοποιω πινελα αλλα ο λογος ηταν οτι χρειαζομαι αερογραφο για να κανω καποιες αλλες κατασκευες οποτε επρεπε να βρω ενα φτηνο κομπρεσερ..

εξαλλου το τι σημαινει καλυτερο για τον καθενα εχει να κανει και με τις απαιτησεις της δουλειας που το θελει..για μενα το να μου παρεχει επαρκη ποσοτητα αερα και το οτι εχει 3 χρονια εγγυηση ειναι δεδομενα που με καλυπτουν για τις δουλειες που τον θελω..
δεν ξερω αν ειναι ο καλυτερος αλλα σιγουρα ειναι τιμιος..
φιλικα παντα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 07:26:16 μμ »
Σε βλέπω θετικό. Μπράβο, αν το βολεύεσαι το εργαλείο, κανένα πρόβλημα. Αυτό όμως στο οποίο θα επιμείνω, κάτι σαν τη γκρινιάρα πεθερά, είναι η υδατοπαγίδα γιατί η έλλειψή της μπορεί να σου χαλάσει ένα όμορφο βάψιμο.

Και βάλε φωτογραφίες να δούμε, είμαστε οπτικοί τύποι!

Αποσυνδεδεμένος flayer

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 08:57:14 πμ »
Καλήμερα και καλώς σας βρήκα. Νέο μέλος και εγώ που μετά από πολλά χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά με τον μοντελισμό. Φίλε stelios_ath συγνώμη που ''πατάω'' πάνω στο δικό σου topic αλλά επειδή αγόρασα και εγώ το συγκεκριμένο κομπρεσέρ και έχω μια ερώτηση είπα να μην ανοίξω νέο θέμα.
Επειδή λοιπόν λέω να αγοράσω για το κομπρεσέρ ρυθμιστή με υδατοπαγίδα η ερώτησή μου είναι η εξής: αν κατάλαβαίνω καλά ο ρυθμιστής βιδώνεται στο κομπρεσέρ και μετά από τον ρυθμιστή φέυγει το καλώδιο του αερογράφου. Η απορία μου είναι με το τι γίνεται με τον αντάπτορα που αναφέρθηκε ο οποίος έχει την τρύπα για να εκτονώνεται ο αέρας. Αυτή την δουλειά την κάνει ο ίδιος ο ρυθμιστής;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 02:46:27 μμ »
Ο Στέλιος αναφέρει οτι με τον αντάπτορα δουλεύει ικανοποιητικά ο συμπιεστής - χωρίς αυτόν όχι.
Εαν κρατήσεις τον αντάπτορα θα προσθέσεις μετά από αυτόν τον ρυθμιστή πίεσης και μετά το σωλήνα του Αερογράφου. Πιθανολογώ οτι θα χρειαστείς και 1-2 μούφες (1/16" θηλυκό - 1/8" αρσενικό να βάλεις τον ρυθμιστή στον αντάπτορα και 1/8" θηλυκό 1/16" αρσενικό για να συνδέσεις τον σωλήνα του αερογράφου στον ρυθμιστή) καθώς ο αντάπτορας πιθανότατα έχει έξοδο 1/16" διάμετρο ενώ οι φθηνότεροι ρυθμιστές έχου διατομη 1/8".
Εαν δεν κρατήσεις τον αντάπτορα (πιό ακριβή και πιό σωστή λύση), θες κατά σειρά ενα ταυ 1/8", μια bleeder valve 1/8" (βαλβίδα ελέγχου αέρα με διαρροή), μούφα 1/8" αρσενική-αρσενική, ρυθμιστή με υδατοπαγίδα 1/8" και αντάπτορα 1/8" θηλυκό 1/16" αρσενικό

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 04:40:43 μμ »
αν εβαζε πρωτα τον ρυθμιστη με την υδατοπαγιδα και μετα τον ανταπτορα με την τρυπα εκτονωσης που εχει το σετ δεν θα εκανε δουλεια?για να γλιτωσει και ολες τις υπολοιπες μουφες...γιατι το ζητουμενο σε αυτο το κομπρεσερακι ειναι να υπαρχει απο καπου διαρροη αερα ωστε να μην ζοριζετε και να μπαινει συνεχεια σε aytostop mode..

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 06:35:20 μμ »
Δεν νομίζω οτι είναι πρόβλημα 1- 2 μούφες των 3 ευρώ. Ασε που είναι καλύτερο να γίνεται πρώτα η εκτόνωση και μετά η ρύθμιση (επιπλέον υποβιβασμός της πίεσης του αέρα).

Αποσυνδεδεμένος flayer

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 09:34:41 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ελπίζω τουλάχιστον να αποδειχθεί αξιοπρεπής ο αερογράφος.

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 10:40:02 πμ »
Διορθώστε με αν κάνω λάθος είμαι και σε μια μεγάλη ηλικία μπορεί να έχω αρχίσει να τα χάνω,το autostart autostop το κομπρεσέρ το έχει αν δεν κάνω λάθος για να μην δουλεύει συνέχεια και κουράζεται και ζεστένεται,έδώ τώρα διαβάζω να μπει βαλβίδα με τρύπα εκτόνωσης για να δουλεύει συνέχεια και να μην ζεστένεται κάτι δεν μου πάει καλά ,εγώ δεν κατάλαβα καλά η υπάρχει κάποιο λάθος.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 12:01:14 μμ »
Σωστό αυτό που ρωτάς. Το αυτόματο on/off θεωρητικά έχει διπλό σκοπό. Την προστασία από υπερθέρμανση και την παροχή αέρα μόνο οταν την ζητά ο χρήστης. Εαν υπήρχε ενας μικρός αεροθύλακας (μισό λίτρο) και μετά ρυθμιστής, κατά 99% θα δούλευε κανονικά ο συμπιεστής με διακοπτόμενη λειτουργία και ούτε κενά, ούτε καθυστερήσεις, ούτε φτυσίματα. Δεν έχει όμως Ο κάτοχός του μας αναφέρει οτι με μία μικρή εκτονωτική διάταξη (την τρύπα στον αντάπτορα), ο συμπιεστής δουλεύει συνεχώς μεν, ικανοποιητικά δε. Γιατί να τον στεναχωρήσουμε λοιπόν  :?: Απλά θα προσέχει να μην το δουλεύει πάνω από μισή ώρα και κάποια στιγμή οταν αλλάξει αερογράφο, θα χρειαστεί ρυθμιστή πίεσης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 12:19:27 μμ »
ετσι οπως τα λεει ο ramfighter ειναι.επειδη δεν εχει δοχειο αερα αν δεν εχει απο καπου διαρροη τοτε το μοτερ παιρνει εντολη να σβησει.
παντως στο θεμα θερμοκρασιας αν και δεν εχω ακριβες θερμομετρο για τετοιες μετρησεις θα προσπαθησω με ενα απλο ψηφιακο να κανω μερικες μετρησεις.
επισης επειδη εχω δει και αλλα κομπρεσερακια χωρις δοχειο αερα υπαρχει καποιος που εχει κατι τετοιο να μας πει τον τροπο λειτουργιας του?

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 12:33:55 μμ »
Στέλιο, εαν κάποια στιγμή αγοράσεις τον ρυθμιστή πίεσης, δοκίμασε και την παρακάτω συνδεσμολογία :
Βάλε πρώτα τον πράσινο σωλήνα αέρα που περιλαμβάνεται στην συσκευασία, μετά τον ρυθμιστή και τέλος τον σωλήνα του αερογράφου. Ενδέχεται να σου δουλέψει και έτσι σωστά ο συμπιεστής.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 12:44:34 πμ »
επαναφερω το θεμα του αερογραφου που πηρα απο το lidl επειδη βλεπω πως τον εχει ξαναβγαλει για πωληση και για να σας ενημερωσω για την μεχρι στιγμης χρηση του...
μεχρι πριν λιγες βδομαδες ειχα προσθεσει μονο μια υδατοπαγιδα στο κομπρεσερ απο αυτες που προσαρμοζονται κατω απο τον αερογραφο χωρις να εχω παρατηρησει οσο καιρο τον χρησιμοποιω ιδιαιτερα ιχνη υγρασιας..ολα αυτα που ηθελα να κανω πρακτικη εξασκηση με τον αερογραφο τα εβγαζα κανονικα ωσπου διαβαζοντας εδω μεσα σχετικα με πιεσεις για βαψιμο 0.5-1 bar ειπα να προσθεσω και εναν ρυθμιστη πιεσης στην ολη διαταξη..αυτο που ειδα ειναι πως επειδη δεν εχει δοχειο αερα οταν προσπαθουσα να κατεβασω την πιεση κατω απο 1,5-1,8 bar αρχιζε τα αγκομαχητα επειδη ενεργοποιοταν το autostop.οποτε αφου δεν υπηρχε περιπτωση ετσι οπως ηταν να κατεβω σε χαμηλοτερες πιεσεις αποφασισα να δοκιμασω μια πατεντα σε καποιο μεγαλυτερο κομπρεσερ που εχω 45 λτ.αποσυνδεσα την παροχη αερα απο το κομπρεσερ και συνδεσα το μικρο κομπρεσερ στην εισοδο του αερα της φιαλης..
το αποτελεσμα που ειχα ηταν σε 10-15 λεπτα να μου εχει γεμισει την μπουκαλα με αερα με πιεση 3 bar οπου σε αυτο το σημειο αρχιζε παλι να μπαινει σε διαδικασια autostop επειδη προφανως δεν μπορει να ανεβαση μεγαλυτερη πιεση.αλλα πλεον εγω ειχα μια τεραστια μπουκαλα με αερα απο την οποια μπορουσα να βγαζω για ωρες αερα σε οτι πιεση επιθυμουσα..
θαθελα πολυ να μαθω  στα αλλα επωνυμα και καλυτερα κομπρεσερ που δεν εχουν δοχειο το τροπο λειτουργιας τους και τα bar που μπορουν να κατεβασουν για να εχω ενα μετρο συγκρισης..
παντως θεωρω πως με αυτη την πατεντα,δηλαδη την προσαρμογη μιας φιαλης για αποθηκευση αερα συμπληρωνετε και γινετε ενα αρκετα αξιολογο και τιμιο για τα λεφτα του μηχανακι.οποτε η επομενη κινηση ειναι να προσαρμοσω μια μπουκαλα απο πυροσβεστηρα, σαν δοχειο αερα για να μην δεσμευω και το μεγαλο κομπρεσερ μου..

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 13, 2013, 01:20:18 πμ »
Τον εχω δει και εγω το συγκερκιμενο μηχανημα, αρχικα μου τραβηξε την προσοχη λογω του σχετικα χαμηλου κοστους. Εχω διστασει να το αγορασω καθως δεν εχω αρκετη πληροφοριση σχετικα με την αποδοση του. Εαν δεν ειναι προτεινομενο το κομπρεσερ του Lild στα 60-70EUR τοτε ποιο ειναι καλυτερο απο αυτο; Με ξεχωριστη μπουκαλα, ρυθμιστη πιεσης, υδατοπαγιδα η δεν ξερω τι αλλο.
Δεν εχω σκοπο να κανω φοβερες δουλειες, ουτε λεπτομεριες, θα ηθελα απλα να μπορω να ψεκασω στρωτα το χρωμα μου χωρις προβληματα.
Επειδη ειμαι ασχετος θα βοηθουσε ενα λινκ προς καποιο καταστημα.
.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 13, 2013, 09:14:03 πμ »
Ριξε μια ματια στην ενοτητα και θα βρεις αρκετα topic για αυτο που σε απασχολει. Το πιο προσφατο ειναι αυτο.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26558.0.html

Tags: