F-16C blk52+ της 343 Μοίρας με S/N 515Το κιτ είναι της HASEGAWA.

Το κίτ θα το τουμπανιάσω στα έξτρα, όλα από AIRES. Έχουμε και λέμε:
1.
Κινητήρας PW, ευγενική χορηγία του Νίκολα, τον οποίο ευχαριστώ. Στη φώτο καθαρισμένος από τα καλούπια (πάλι από το Νίκο).

2.
Cockpit blk52 για το κίτ της Tamiya, αλλά με "λίγο" τρίψιμο κούμπωσε. Εδώ χρειάστηκε σφάξιμο στο κίτ.

3.
Φωλίες Σ/Π.
Εδώ οι φωλιές των κυρίων σκελών κουμπώνουν με τη πρώτη, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

αλλά ο ριναίος μου έχει βγάλει τη πίστη. Σφάχτηκε το κομμάτι του κίτ στον αεραγωγό και ακόμα τρίβω και αυτό το σημείο και τη ρητίνη. Ο Θεός μαζί μας.

4. Έχω φτιάξει ήδη τις δεξαμενές, έχω κόψει τους παλιούς φορείς στα ακροπτερύγια και έχω τοποθετήσει τους LAU-129 (τους δίνει το κιτ) και παράλληλα από ένα κομμάτι ρητίνη, αγνώστου προελεύσεως (το είχα μέσα στο κίτ) έχει φτιαχτεί η προέκταση του αλεξιπτώτου στο κάθετο σταθερό.

Ακολούθησα την ιδέα ενός φίλου, να κόψω την εισαγωγή όπως μου υπέδειξε. Μερικά dry fit, βρήκα τη κατάλληλη θέση, Logo και έτοιμος.

Τρίψιμο με το πολυεργαλείο....πατέντα που μου έχει λύσει τα χέρια

Έχει πέσει στόκος, έχει τριφτεί και η εισαγωγή περιμένει να μπεί στη θέση της.
Επίσης έκοψα και τα πτερύγια των Wing Tanks για να συμβαδίζουν με τα πραγματικά.

Τέλος κατασκευάστηκε από φύλλο πλαστικού και αλουμινίου (κουτάκι νεσκαφέ) η εξαγωγή αέρα των ηλεκτρονικών του Α/Φ που δεν την δίνει το κιτ.

Το ακροφύσιο PW της Aires είναι για τον κινητήρα PW200 και όχι για τον -229 που φοράνε τα Ελληνικά. Η μικρή τους διαφορά (εμφανισιακά πάντα) εμφανίζεται στον Flame Ηοlder του Α.Β. και στα διαφορετικού χρώματος εξωτερικά πέταλα ακροφυσίου. Το μοναδικό πρόβλημα βέβαια εδώ είναι το Flame Holder (Στεφάνη του Α.Β.). Φυσικά θα βρίσκεται στον πάτο του ακροφυσίου και ενδεχομένως να φαίνεται ελάχιστα, οπότε το διορθώνεις άν θέλεις φυσικά!
ο 200άρης

και ο 229

και το ΡΕ της Aires που όντως είναι για τον 200άρη

Προς το παρόν λοιπόν και λαμβάνοντας υπόψιν αυτή τη διαφορά, αλλά και το γεγονός ότι δεν θα φαίνεται, μάλλον θα προχωρήσω με την παραδοχή του λάθους.
Ίδωμεν όμως μπορεί να μου την βιδώσει και να το φτιάξω.
Περιμένω και τη γνώμη σας βέβαια.Τρίφτηκε η εισαγωγή με το πολύεργαλείο της ORAL-B χαρτί το έκανε μιλάμε εεεεεε;

Μετά κολλήθηκε στη θέση του και το κενο καλύφθηκε με GREEN STUFF της Citadel
Το επέλεξα, γιατί είναι υδατοδιαλυτό και λόγω της δύσκολης πρόσβασης στο χέρι για να τρίψω τον στόκο,αν έβαζα, με αυτό μετά από μία ώρα εφαρμογής (να στεγνώσει και λίγο) με μία μπατονέτα και λίγο τρίψιμο με νεράκι εξαφανίστηκε καλύπτοντας μόνο το κενό.
Πρίν

Μετά

Παράλληλα έφτιαξα και με φύλλο πλαστικού τις προεκτάσεις του ASPIS στο σημείο των φώτων ναυτιλίας.

Ααααα, δεν χρησιμοποίησα στόκο στο κόλλημα της εισαγωγής, παρά μόνο κυανοακρυλική, που με λίγο τρίψιμο έρχεται χαρτί και δεν φαίνεται πράμα.
Συνεχίζοντας και ένεκα όμως των δύο παιδιών και της κυράς, του ελάχιστου χρόνου ανάμεσα στη δουλειά, το σχολείο και τα Pampers. σκέφτηκα:
"Αφού δεν πας για βόλτα και καφεδάκι , δεν πιάνεις το γεράκι σου" ;
Βάφτηκαν λοιπόν οι φωλιές του Σ/Π, το βάψιμο των οποίων παρεμπίπτοντος είναι ένα πολύ καλό και γρήγορο τέστ για πρεσβυωπία και για πάρκισον. Που να πηγαίνεις τώρα σε γιατρούς τέτοια εποχή, πάρε ένα σετ AIRES και προσπάθησε να το βάψεις, φθηνότερα θα σου έρθει.

Παράλληλα βάφτηκαν και σκέλη του Σ/Π οπού προστέθηκαν τα απαραίτητα σωληνάκια - καλωδιάκια ενώ παράλληλα βάφτηκαν και οι τροχοί, οι οποίοι χρειάζονται λίγο φθορά, που θα γίνει όμως στο τέλος.

Στην όλη κατασκευή του Σ/Π μένει μόνο να κολληθούν τα κύρια σκέλη και να προστεθούν σε αυτά και τον ριναίο οι σωλήνες υδραυλικών και καλώδια, που αυτό θα γίνει μετά το βάψιμο του Α/Φ και αφού ξεμασκαριστεί η περιοχή για λόγους αποφυγής ατυχήματος.
Στη συνέχεια το βάφτηκε το πιλοτήριο και το κάθισμα. Στεγνό πινέλο πάλι για τις λεπτομέριες. Μένει μόνο να βαφτεί το μαύρο στο αλεξήνεμο και στη πλάτη που αυτό θα γίνει μετά την τοποθέτηση στο κιτ, μιάς και χρειάζεται λίγες διορθωτικές επεμβάσεις του ¨ πλαστικού χειρούργου" ένεκα σφαξίματος στην επίμαχη περιοχή.

Σχόλια ευπρόσδεκτα όσο προλαβαίνετε πρίν κλείσει η άτρακτος και η επέμβαση στο πιλοτήριο γίνει δύσκολή.
Αυτά και από εμένα, καλό Σαβ/κο !!!!!!!!!!!!