Αποστολέας Θέμα: F-16C Block52+ HASEGAWA της 343Μ --ΤΕΛΟΣ--  (Αναγνώστηκε 11679 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος star570133

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανία
F-16C Block52+ HASEGAWA της 343Μ --ΤΕΛΟΣ--
« στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 07:12:36 πμ »
F-16C blk52+ της 343 Μοίρας με S/N 515
Το κιτ είναι της HASEGAWA.

Το κίτ θα το τουμπανιάσω στα έξτρα, όλα από AIRES. Έχουμε και λέμε:
1. Κινητήρας PW, ευγενική χορηγία του Νίκολα, τον οποίο ευχαριστώ. Στη φώτο καθαρισμένος από τα καλούπια (πάλι από το Νίκο).

2. Cockpit   blk52 για το κίτ της Tamiya, αλλά με "λίγο" τρίψιμο κούμπωσε. Εδώ χρειάστηκε σφάξιμο στο κίτ.

3. Φωλίες Σ/Π.

Εδώ οι φωλιές των κυρίων σκελών κουμπώνουν με τη πρώτη, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

αλλά ο ριναίος μου έχει βγάλει τη πίστη. Σφάχτηκε το κομμάτι του κίτ στον αεραγωγό και ακόμα τρίβω και αυτό το σημείο και τη ρητίνη. Ο Θεός μαζί μας.

4. Έχω φτιάξει ήδη τις δεξαμενές, έχω κόψει τους παλιούς φορείς στα ακροπτερύγια και έχω τοποθετήσει τους LAU-129 (τους δίνει το κιτ) και παράλληλα από ένα κομμάτι ρητίνη, αγνώστου προελεύσεως (το είχα μέσα στο κίτ) έχει φτιαχτεί η προέκταση του αλεξιπτώτου στο κάθετο σταθερό. 

Ακολούθησα την ιδέα ενός φίλου, να κόψω την εισαγωγή όπως μου υπέδειξε. Μερικά dry fit, βρήκα τη κατάλληλη θέση, Logo και έτοιμος.

Τρίψιμο με το πολυεργαλείο....πατέντα που μου έχει λύσει τα χέρια

Έχει πέσει στόκος, έχει τριφτεί και η εισαγωγή περιμένει να μπεί στη θέση της.
Επίσης έκοψα και τα πτερύγια των Wing Tanks για να συμβαδίζουν με τα πραγματικά.

Τέλος κατασκευάστηκε από φύλλο πλαστικού και αλουμινίου (κουτάκι νεσκαφέ)  η εξαγωγή αέρα των ηλεκτρονικών του Α/Φ που δεν την δίνει το κιτ.

Το ακροφύσιο PW της Aires είναι για τον κινητήρα PW200 και όχι για τον -229 που φοράνε τα Ελληνικά. Η μικρή τους διαφορά (εμφανισιακά πάντα) εμφανίζεται στον Flame Ηοlder του Α.Β. και στα διαφορετικού χρώματος εξωτερικά πέταλα ακροφυσίου. Το μοναδικό πρόβλημα βέβαια εδώ είναι το Flame Holder (Στεφάνη του Α.Β.). Φυσικά θα βρίσκεται στον πάτο του ακροφυσίου και ενδεχομένως να φαίνεται ελάχιστα, οπότε το διορθώνεις άν θέλεις φυσικά!
ο 200άρης

και ο 229

και το ΡΕ της Aires που όντως είναι για τον 200άρη

Προς το παρόν λοιπόν και λαμβάνοντας υπόψιν αυτή τη διαφορά, αλλά και το γεγονός ότι δεν θα φαίνεται, μάλλον θα προχωρήσω με την παραδοχή του λάθους.
Ίδωμεν όμως μπορεί να μου την βιδώσει και να το φτιάξω.
Περιμένω και τη γνώμη σας βέβαια.
Τρίφτηκε η εισαγωγή με το πολύεργαλείο της ORAL-B χαρτί το έκανε μιλάμε εεεεεε;

Μετά κολλήθηκε στη θέση του και το κενο καλύφθηκε με GREEN STUFF της Citadel
Το επέλεξα, γιατί είναι υδατοδιαλυτό και λόγω της δύσκολης πρόσβασης στο χέρι για να τρίψω τον στόκο,αν έβαζα, με αυτό μετά από μία ώρα εφαρμογής (να στεγνώσει και λίγο) με μία μπατονέτα και λίγο τρίψιμο με νεράκι εξαφανίστηκε καλύπτοντας μόνο το κενό.
Πρίν

Μετά

Παράλληλα έφτιαξα και με φύλλο πλαστικού τις προεκτάσεις του ASPIS στο σημείο των φώτων ναυτιλίας.

Ααααα, δεν χρησιμοποίησα στόκο στο κόλλημα της εισαγωγής, παρά μόνο κυανοακρυλική, που με λίγο τρίψιμο έρχεται χαρτί και δεν φαίνεται πράμα.
Συνεχίζοντας και ένεκα όμως των δύο παιδιών και της κυράς, του ελάχιστου χρόνου ανάμεσα στη δουλειά, το σχολείο και τα Pampers. σκέφτηκα:
"Αφού δεν πας για βόλτα και καφεδάκι , δεν πιάνεις το γεράκι σου" ;
Βάφτηκαν λοιπόν οι φωλιές του Σ/Π, το βάψιμο των οποίων παρεμπίπτοντος είναι ένα πολύ καλό και γρήγορο τέστ για πρεσβυωπία και για πάρκισον. Που να πηγαίνεις τώρα σε γιατρούς τέτοια εποχή, πάρε ένα σετ AIRES και προσπάθησε να το βάψεις, φθηνότερα θα σου έρθει.

Παράλληλα βάφτηκαν και σκέλη του Σ/Π οπού προστέθηκαν τα απαραίτητα σωληνάκια - καλωδιάκια ενώ παράλληλα βάφτηκαν και οι τροχοί, οι οποίοι χρειάζονται λίγο φθορά, που θα γίνει όμως στο τέλος.

Στην όλη κατασκευή του Σ/Π μένει μόνο να κολληθούν τα κύρια σκέλη και να προστεθούν σε αυτά και τον ριναίο οι σωλήνες υδραυλικών και καλώδια, που αυτό θα γίνει μετά το βάψιμο του Α/Φ και αφού ξεμασκαριστεί  η περιοχή για λόγους αποφυγής ατυχήματος.
Στη συνέχεια το βάφτηκε το πιλοτήριο και το κάθισμα. Στεγνό πινέλο πάλι για τις λεπτομέριες. Μένει μόνο να βαφτεί το μαύρο στο αλεξήνεμο και στη πλάτη που αυτό θα γίνει μετά την τοποθέτηση στο κιτ, μιάς και χρειάζεται λίγες διορθωτικές επεμβάσεις του ¨ πλαστικού χειρούργου" ένεκα σφαξίματος στην επίμαχη περιοχή.

Σχόλια ευπρόσδεκτα όσο προλαβαίνετε πρίν κλείσει η άτρακτος και η επέμβαση στο πιλοτήριο γίνει δύσκολή.
Αυτά και από εμένα, καλό Σαβ/κο !!!!!!!!!!!!     

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
Απ: F-16C Blk52+ HASEGAWA της 343Μ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 08:11:19 πμ »
Υπέροχα όλα αυτά.

Μου αρέσει, και η κατασκευή αλλά και η ροή του κειμένου και των φωτό. Ειδικός στα Α/Φ δεν είμαι οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω "διορθωτικά" αλλά περιμένω την συνέχεια.

Καλό ΣΚ

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 08:35:45 πμ »
φιλε μου καλη συνεχεια. μια χαρα το πας το γερακι. εχε υποψιν σου οτι στο wheel bay της  aires τα καπακια των τροχων ΔΕΝ κανουν ουτε για ελληνικα 30αρια πλεον αφου δεν ειναι φουσκωτα.

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 09:53:19 πμ »
Καλημέρα. Πολύ καλή δουλειά στο "φορτωμένο" F-16. Αν θέλεις δείξε μας το "πολεργαλείο". Εχω κι εγώ μία ηλεκτρική οδοδντόβουρτσα σε αχρηστία και δε μου πέρασε από το μυαλό να την αξιοποιήσω

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 10:12:28 πμ »
Δημήτρη πραγματικά πολύ ωραία δουλειά. Θα το παρακολουθώ πολύ στενά γιατί ετοιμάζομαι και εγώ να το ξεκινήσω το δικό μου απλά θα έχει πολύ περισσότερες ρητίνες πάνω και θα πέσει πολύ σφάξιμο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Θα σε έχω για αναφορά :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 12:16:42 μμ »
Πάρα πολύ ωραία δουλειά μέχρι τώρα στο γεράκι και εξαιρετική παρουσίαση. Καλή συνέχεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 02:55:53 μμ »
Πολύ καλό ξεκίνημα....

φιλε μου καλη συνεχεια. μια χαρα το πας το γερακι. εχε υποψιν σου οτι στο wheel bay της  aires τα καπακια των τροχων ΔΕΝ κανουν ουτε για ελληνικα 30αρια πλεον αφου δεν ειναι φουσκωτα.

Νομίζω ότι το κιτ δίνει από τη μάνα του τα σωστά  :roll:

καλή συνέχεια...

::salut::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 04:12:55 μμ »
Δημήτρη κάνεις καλή δουλειά αλλά ξεκινάς το τόπικ πολύ λάθος....

Αυτά περί τουρκοφάγων,φυτογάφων,ανθρωποφάγων και δεν ξέρω και'γω τι άλλο δεν έχουν θέση σε μοντελιστικό φόρουμ.

Πρώτη και τελευταία προειδοποίηση

καλή συνέχεια με το πετούμενο  :wink:

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 02:06:36 πμ »
Πολύ ωραία παρουσίαση και δουλειά μέχρι τώρα.
Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι τώρα το δοκιμαστικό μου με 10 στρώσεις χρώματος... :mrgreen:

Μιας που θα το κάνεις blk52, τι θα κάνεις για τις κεραίες του IFF :?:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 06:06:36 πμ »
Ευχαριστώ όλους παιδιά!!!!!!

Μιας που θα το κάνεις blk52, τι θα κάνεις για τις κεραίες του IFF :?:

Θα τις φτιάξω με φύλλο πλαστικού.

Αν θέλεις δείξε μας το "πολεργαλείο". Εχω κι εγώ μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα σε αχρηστία και δε μου πέρασε από το μυαλό να την αξιοποιήσω

Είναι απλό. Με κολλητική ταινία διπλής όψης, προσαρμόζεις το ντουκόχαρτο και τρίβεις.

Δημήτρης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 06:32:30 πμ »
Δημήτρη κάνεις καλή δουλειά αλλά ξεκινάς το τόπικ πολύ λάθος....

Αυτά περί τουρκοφάγων,φυτογάφων,ανθρωποφάγων και δεν ξέρω και'γω τι άλλο δεν έχουν θέση σε μοντελιστικό φόρουμ.

Πρώτη και τελευταία προειδοποίηση

καλή συνέχεια με το πετούμενο  :wink:

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

Αυτά περί "Τουρκοφάγων", δυστυχώς ή ευτυχώς για μένα (όπως το πάρεις) είναι μία καθημερινή πραγματικότητα, τα τελευταία 17 χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είμαστε όλοι λάτρεις της Αεροπορίας (τουλάχιστον οι πιο πολλοί που μοντελάρουν), και κάποιοι δουλεύουν σε αυτή, όχι από ανάγκη, αλλά από αγάπη!!!!!

Όταν η αγάπη αυτή συνδυάζεται και με την προάσπιση κάποιον ιδανικών,  πιστεύω ότι τέτοιες εκφράσεις δεν θα πρέπει να παρεξηγούνται, αλλά τουλάχιστον να γίνονται μερικώς αποδεκτές.

Δεν θέλω να δημιουργήσω σε κανέναν σας πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι  έχω ελευθερία λόγου, εφόσον δεν βρίζω και δεν θίγω πρόσωπα και μέλη αυτής της κοινότητας!!!!!!!!

Παρά ταύτα η επίμαχη λέξη αφαιρέθηκε και άλλα τέτοιου είδους σχόλια δεν θα  επιτρέψω εγώ να ειπωθούν ξανά στο θέμα μου, αφού τόσο πολύ ενοχλεί.

Με εκτίμηση

Δημήτριος Ι. Κουτσούκος    

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 06:31:22 μμ »
Δημήτρη δεν έχει σημασία που δουλεύει ο καθένας μας και για ποιούς λόγους βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.Απλά αρκετές φορές σε "ανοιχτά" φόρουμ δεν αργεί να γίνει μακελείο...αντίθετα σε "κλειστά" φόρουμ είναι πιο εύκολα τα πράγματα  :wink:

Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν,σωστά;

Και πάλι καλή συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 07:42:57 μμ »
ROGER

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 08:25:25 μμ »
Δημήτρη εξαιρετική δουλειά ως τώρα σε αφος που σίγουρα ξέρεις με κλειστά μάτια!
Μια μικρή λεπτομέρεια,είναι και ένα εξόγκωμα στην εισαγωγή,που μάλλον έχουν και τα γεράκια της 343!
η φωτό είναι απ τα γεράκια της 337,απ αυτά που ήρθαν από σας!
Click to see the original size.

Καλή συνέχεια!

Αλήθεια γιατί το 515?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 06:14:46 πμ »
Καλημέρα σε όλους.

Ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις, λίγο λίγο προχωράμε στη κατασκευή.

Προχωράμε λοιπόν στον χώρο του κινητήρα. Καλός μεν αλλά λίγος για το 52άρι και θα προτιμούσα προσωπικά να είχαμε πάρει τον GE-132 όπως τα ΗΑΕ. Τότε το εργαλείο θα   ::violent1:: κυριολεκτικά.

Τέλος πάντων.Το σετ όπως έχουμε πει είναι της AIRES και βασιζόμενος στις παρακάτω φώτο του Κ/Τ:

Μιας και ο Κ/Τ εσωτερικά έχει κεραμική επίστρωση, όπως φαίνεται και στις παραπάνω φώτο, αρχικά βάφτηκε με άσπρο της Humbrol (34) σπασμένο σε ποσότητα 1ml χρώματος με τρεις σταγόνες γκρί (140) και μία earth red (186).

Στην συνέχεια και προκειμένου να τονιστεί η ταλαιπωρημένη κεραμική επιφάνεια έγιναν επεμβάσεις με στεγνό πινέλο χρησιμοποιώντας το Bleached Bone της Citadel για το "ψημένο" κεραμικό υλικό και το Chaos Black πάλι της Citadel για το "καμμένο". Το  Fan της τουρπίνας βάφτηκε με το Gun Metal της Humbrol και ταλαιπωρήθηκε λίγο με το Bleached Bone της Citadel. Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:       

Χώρος του ΑΒ και το Fan της τουρπίνας

Εσωτερικά Nozzles

Τα εξωτερικά Nozzles με αυτή τη μαύρη μεταλλική όψη, βάφτηκαν με μια μίξη από τρία μέρη Chaos Black και ένα μέρος Boldgun Metal της Citadel. Ταλαιπωρήθηκαν με το Gun Metal της Humbrol.

Και μία άποψη του γενικού συνόλου με τα μέρη του Κ/Τ σε πλήρη σύνθεση.

Όσον αφορά το κομμάτι του ΑΒ Holder, τελικά χρησιμοποίησα το "λάθος" κομμάτι για τον PW-229, βαμμένο με το Bleached Bone, καθώς λόγω τον υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στη περιοχή έχει αυτή την άσπρο-καφέ όψη.

Αυτά από εμένα, καλή μας μέρα και καλό Σ/Κ.

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 07:48:21 μμ »
Πωπω!!! Φοβερή δουλειά μέχρι τώρα ! Καλή συνέχεια ! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 08:16:43 μμ »
μανάρι σκέτο το μπουρί  :twisted:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 14, 2012, 10:53:06 πμ »
Καλημέρα σε όλους!!!!!   

Μετα από σχεδόν ένα μήνα, απουσίας από το θέμα μου, επανέρχομαι δριμύτερος.

Ο χρόνος μου δυστυχώς είναι περιορισμένος και ότι κάνω γίνεται κυρίως τις πρώτες (εννοώ πρώτες) πρωϊνές ώρες.

Όλα τα κομμάτια του Α/φ τελικά μαζεύτηκαν και μπήκαν στο "κουφάρι". Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση μόνο το Frame του κινητήρα στην άτρακτο.

ʼτιμη η Aires γιατί αν και για hasegawa κατασκευασμένο ήταν λίγο μικρότερο στη διάμετρο, με αποτέλεσμα ένα σκαλοπάτι περίπου 0,5mm στο κάτω μέρος. Μετά από πολύ τρίψιμο και "ολίγον" στόκο ήρθε στα ίσα. Τελικά το Α/Φ πήρε την επιθυμητή μορφή, μασκαρίστηκαν οι κρίσιμες περιοχές (φωλιές, κινητήρας, εισαγωγή) και πλύθηκε με καθαρό οινόπνευμα.

Παράλληλα έγινε το απαραίτητο "βρόμισμα" του Cockpit, στο οποίο επίτηδες δεν έχει τοποθετηθεί το HUD, λόγω ευαισθησίας, μιας και η περιοχή θα μασκαριστεί και υπάρχει κίνδυνος να το πάρω στα χέρια.

Επίσης κατασκευάστηκε και ο σκελετός της καλύπτρας (αφού ήταν ανύπαρκτος), με τρείς στρώσεις φύλλο πλαστικού (0,5mm) το οποίο τρίφτηκε με το πολυεργαλείο της Oral-B για να έρθει στα ίσα. Τοποθετήθηκαν οι γάντζοι, τα χερούλια από κομμάτια συνδετήρα και το πλαστικό κορδόνι μόνωσης της  καλύπτρας.

Τώρα απομένει το βάψιμο. Ακολουθώ τις οδηγίες του Color reference  Chart της Federal Standard και θα βάψω με Humbrol.

Για το FS 35237:  το Hu145  ξανοιγμένο κατά 10% με άσπρο για την κλίμακα.

για το FS 36307: έγιναν πολλές δοκιμές και για το καλύτερο αποτέλεσμα απόδοσης της απόχρωσης καταστάλαξα στην εξής αναλογία:

8 μέρη Hu28 + 3 μέρη Hu106 + 1 μέρος Hu63.

Για το FS 36251: 4 μέρη Hu64 + 1 μέρος Hu106

Όλα αυτά για να πετύχω την όσο γίνεται σχεδόν ομοιόμορφη παραλλαγή των πραγματικών βρομισμένων αεροσκαφών. Για το τελικό φινίρισμα θα παίξω με φίλτρα του γκρί. Οι πραγματικές αποχρώσεις της παραλλαγής για τα Blk52 πιστεύω ότι είναι σκέτη κόλαση καθώς η Have Glass προκαλεί αλλαγή στη τονικότητα όταν το κοιτάς το αεροπλάνο προφίλ, και υπό γωνία. Αυτό το γυαλί μέσα στο χρώμα δημιουργεί πολλές σκιές το άτιμο.

Επίσης σκέφτομαι να μην κάνω τη Have Glass μιας και πιστεύω ότι θα είμαι εκτός κλίμακας. Περιμένω και τις απόψεις σας.

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 11:07:07 πμ »
Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα! Για την have glass νομίζω ότι αυτό που σκεφτεσαι είναι η καλύτερη λύση, δηλαδή βάψιμο με τα βασικά χρώματα της Ghost και μετά φίλτρα. Ίσως στο τέλος να δοκιμάσεις και ψέκασμα του μοντέλου με ματ και σατινέ βρνίκι σε διαφορετικές περιοχές για να αποδώσεις το περίεργο φινίρισμα της παραλλαγής αυτής.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 12:17:02 μμ »
Όπως είπε και ο PanPan έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά.
Η Have glass είναι μαρτύριο και προσωπικά το ένα F-16C που έχω λέω να το κάνω "ετοιμοπαράδοτο" από την 336 και να μη μπλέξω.

Διαβάζοντας ένα θέμα εδώ, είδα πως ένας ξένος μοντελιστής είχε βάψει - "ασταρώσει" όλο το αεροσκάφος με χρώμα αλουμινίου, πχ XF-16 Tamiya, και μετά έβαψε την παραλλαγή από επάνω, βάζοντας επίσης λίγο alu σε όλα τα χρώματα της παραλλαγής.
ʼλλοι περνάνε το μοντέλο, αφού έχει βαφτεί, με ένα χέρι clear gloss ή smoke grey αναμεμιγμένα με λίγο μια σταγόνα alu μέσα.

Καλή συνέχεια!  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 07:31:22 πμ »
Όπως είπε και ο PanPan έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά.
Η Have glass είναι μαρτύριο και προσωπικά το ένα F-16C που έχω λέω να το κάνω "ετοιμοπαράδοτο" από την 336 και να μη μπλέξω.

Διαβάζοντας ένα θέμα εδώ, είδα πως ένας ξένος μοντελιστής είχε βάψει - "ασταρώσει" όλο το αεροσκάφος με χρώμα αλουμινίου, πχ XF-16 Tamiya, και μετά έβαψε την παραλλαγή από επάνω, βάζοντας επίσης λίγο alu σε όλα τα χρώματα της παραλλαγής.
ʼλλοι περνάνε το μοντέλο, αφού έχει βαφτεί, με ένα χέρι clear gloss ή smoke grey αναμεμιγμένα με λίγο μια σταγόνα alu μέσα.

Καλή συνέχεια!  ::salut::

Ωραία όλα αυτά και εγώ τα έχω σκεφτεί και τα έχω διαβάσει.

Όμως αν δούμε ένα Blk52 από 48 μέτρα μακριά, θα μπορέσουμε να τη διακρίνουμε;

ΟΧΙ

το μόνο που κάνει είναι να αλλάζει τη τονικότητα των χρωμάτων (εκτός της πραγματικής της ιδιότητας)

ʼρα μάλλον η Have glass, μας τελείωσε.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 09:33:36 πμ »
Ωραία όλα αυτά και εγώ τα έχω σκεφτεί και τα έχω διαβάσει.

Όμως αν δούμε ένα Blk52 από 48 μέτρα μακριά, θα μπορέσουμε να τη διακρίνουμε;

ΟΧΙ

το μόνο που κάνει είναι να αλλάζει τη τονικότητα των χρωμάτων (εκτός της πραγματικής της ιδιότητας)

ʼρα μάλλον η Have glass, μας τελείωσε.
ΣΩΣΤΟΣ.....

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 09:53:55 πμ »
Καταπληκτική δουλειά έχεις κάνει Δημήτρη,αναμένουμε το βάψιμο.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 10:28:17 πμ »
Πολυ καλη η δουλεια σου στο γερακι.
Περιμένω την επόμενη ενημερωση.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 10:32:26 πμ »
Πολύ καλή δουλειά μεχρι τώρα.
Περιμένω να δω τα χρώματα και την παραλλαγή.
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: f-16c block 52