Αποστολέας Θέμα: RS Models 1/72 Fokker D.XXIII  (Αναγνώστηκε 3243 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
RS Models 1/72 Fokker D.XXIII
« στις: Σεπτεμβρίου 29, 2012, 08:31:34 μμ »
Μετά την ανάσταση του forum, πίσω ξανά...

Το μοντελάκι αυτό είχε ξεκινήσει πιο παλιά εδώ. Διάφορες ατυχίες συνόδευσαν την κάκιστη ποιότητά του και τελικά έμεινε στα ημιτελή από τα οποία ξεθάφτηκε πρόσφατα και αποφασίστηκε να περατωθεί. Παλιότερα είχαν γίνει κάποιες εργασίες, είχε κολληθεί η καλύπτρα (με τεράστια κενά που έπρεπε να κλείσουν :evil: )...

...και με συνδιασμό post και preshading μαζύ με πολύ μασκάρισμα είχε τελειώσει το βάψιμο. Τα χρώματα είναι Tamiya XF-64 και Humbrol 72 και 75.

Και μετά σειρά είχαν τα σήματα. Ναι, σίγουρα. Εχω δει see through εσώρουχα που θα κάλυπταν πιο πολύ τα υποκείμενα χρώματα :evil:

Επίσης να σας πω πως τα απαίσια αυτά σήματα άπαξ και έμπαιναν στη θέση τους δεν έβγαιναν με ΤΙΠΟΤΑ ::eusa_wall::

Οπότε, μασκάρισμα και βάψιμο, αλλά κάπου εκεί χάθηκε το κουράγιο και το ρημάδι πήγε στην άκρη. Να σημειωθεί παρακαλώ στα πρακτικά πως η υπομονή μου με το συγκεκριμένο είχε πιεσθεί σε οριακά σημεία κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης, οπότε δεν το άντε άλλο.

Μέχρι το περασμένο ΣΚ που αναδύθηκε σε μία προσπάθεια συγυρίσματος. Το είδα, θυμήθηκα πως κανείς δεν ξέρει τι απέγινε τελικά το πρωτότυπο και πως υπάρχουν φήμες πως οι γερμανοί το δοκίμασαν πρωτού το κάνουν παλιοσίδερα. Πέρασμα λοιπόν τα βαμένα σήματα με RLM70 και πέρασμα γερμανικών σημάτων από μία παμπάλαια καρτέλα της Heller με σβάστικες της Microscale. Τώρα περιμένει ψιλοδιορθώεις με το πινελάκι και τα γνωστά για να τελειώσει.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
Απ: RS Models 1/72 Fokker D.XXIII
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2012, 08:39:35 μμ »
Υπήρξαν και κάποιες εξελίξεις, μικρές αλλά χρονοβόρες οι άτιμες. Οπως σωστά είχα από την αρχή προβλέψει, ο τροχός στο εμπρόσθιο σκέλος δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί με τίποτα. Οπότε τρύπημα το σκέλος και ο τροχός...

...και πέρασμα λεπτό ατσαλόσυρμα από ερπύστριες της Friul.

Ετσι λοιπόν στήθηκε στα πόδια του το αεροπλανάκι. Εχει πάρει πολύ βάρος μπροστά για να μπορεί να στέκεται σωστά και δεν το βλέπω να κρατάει πολύ το ΣΠ. Μέχρι την έκθεση θα τοποθετηθεί ανάποδα και μετά πρέπει να σκεφτώ κάτι άλλο, ίσως ένα μικρό κομμάτι διάφανο sprue για να το στηρίζει.

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2012, 09:05:52 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα! Και το χαλβαδιάζω πολύ καιρό στην RS.... αλλά βλέπω είχε τα «προβληματάκια» του ε? Μπράβο για την υπομονή και το αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2012, 09:37:35 μμ »
Μπραβο Γιωργο.
Πολυ καλο αποτελεσμα αν και θα το προτιμουσα με τα ολλανδικα σηματα(αληθεια γιατι δεν τα εκανες βαφτα :?:)

::arrowred::Ερωτησις:Με ποιο τροπο καταφερνεις και κοβεις τοσο ομαλες καμπυλες στην maasking tape :?:

Οσων αφορα το Σ/Π αυτο που θα εκανα εγω ειναι να τρυπουσα το σκελος κατα μηκος και να προσθετα εσωτερικα ατσαλοσυρμα

Καλα τελειωματα

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 07:01:13 μμ »
 Yπέροχο, μου αρέσει πάρα πολύ το σβήσιμο της παραλαγής.
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 20, 2013, 10:21:52 μμ »
::arrowred::Ερωτησις:Με ποιο τροπο καταφερνεις και κοβεις τοσο ομαλες καμπυλες στην maasking tape :?:
Ε... δεν ξέρω, με το κοπίδι, δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο...

Πάνω που είπα να τελειώσει και αυτό θυμήθηκα πως είχα μασκάρει την καλύπτρα με σελοτέηπ 3Μ. Το ΛΑΘΟΣ σελοτέηπ της 3Μ. Δε βγαίνει με τίποτα :evil: Μάλλον πάω για να του φιάξω μία κουκούλα και θα ήθελα ιδέες.

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 11:06:28 πμ »
Γιατί δεν του φτιάχνεις μια vac?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 11:17:11 πμ »
Γιατί δεν του φτιάχνεις μια vac?
Εσύ τώρα με πειράζεις, με βρήκες μικρό και χτυπάς αλύπητα ::cry2:: ::glossa::

Αρχικά πρέπει να την ξεκολλήσω, κάτι που πιθανότατα θα τα κάνει όλα μαντάρα. Μετά πρέπει να φιάξω τη vac καλύπτρα. Μου δίνω 0.001% πιθανότητες. Υστερα πρέπει να την κόψω (και να παραμείνω ένα μεγάλο κομμάτι) και να την ταιριάξω πάνω στο ήδη βαμμένο μοντέλο. Δε νομίζω πως οι μοντελιστικές ικανότητες φτάνουν μέχρι εκεί :(

Οπότε ένα καλυμματάκι από χαρτομάντηλο είναι μάλλον μονόδρομος...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 11:42:19 πμ »
Καλά, πως είναι δυνατό να ΜΗΝ μπορεί να βγει το σελοτέιπ; Αν είναι τόσο ισχυρή η κόλληση τότε μιλάμε ότι έχεις βρει το απόλυτο υλικό γενικού μαστορέματος. Τι υλικό δηλαδή, αυτό είναι σωστό γκάτζετ!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 11:48:52 πμ »
Καλά, πως είναι δυνατό να ΜΗΝ μπορεί να βγει το σελοτέιπ; Αν είναι τόσο ισχυρή η κόλληση τότε μιλάμε ότι έχεις βρει το απόλυτο υλικό γενικού μαστορέματος. Τι υλικό δηλαδή, αυτό είναι σωστό γκάτζετ!
Βγαίνει με πολύ προσπάθεια και ΟΛΗ η κόλλα μένει πάνω στην καλύπτρα :evil: ::eusa_wall::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 12:00:56 μμ »
Βγάλτο όλο, και βλέπουμε τι θα κάνουμε μετά.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 12:25:56 μμ »
Βγαίνει με πολύ προσπάθεια και ΟΛΗ η κόλλα μένει πάνω στην καλύπτρα :evil: ::eusa_wall::
Αν έχεις βάψει με σμάλτα...
Παίρνεις πατονέτα...
Τη βουτάς μέσα σε καθαρή ισσοπροπυλική αλκοόλη και περνάς με απαλές αλλά στιβαρές κινήσεις τα μέρη που έχει μείνει κόλλα...
Εναλλακτικά, βουτάς την πατονέτα σε ελαιόλαδο και την περνάς πάνω από την κόλλα του σελοτέιπ που έχει μείνει. Αφήνεις μερικά λεπτά και καθαρίζεις όπως παραπάνω
Περιμένω να μου πεις αποτελέσματα
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 12:30:56 μμ »
Spoiler (hover to show)
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 12:32:21 μμ »
Δυστυχώς το κεραμιδί είναι Tamiya ακρυλικό :(

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 12:38:08 μμ »
Spoiler (hover to show)
Όχι, το κόλπο με το λάδι ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει.  Το έχω δει στην εκπομπή με τα πιο σιχαμερά σπίτια που έδειχνε γνωστό κανάλι.
Σε ένα επεισόδιο ήθελαν να ξεκολλήσουν αυτοκόλλητα από πόρτα ντουλάπας και δεν έβγαιναν με τίποτα και έκαναν το κόλπο με το λάδι.
Το κακό είναι ότι έχει χρησιμοποιήσει ακρυλικά Tamiya οπότε... δύσκολα τα πράγματα...
Μπορεί να δοκιμάσει και κανονικό διαλυτικό Humbrol αλλά και πάλι με φειδώ και προσοχή.  Αυτό το έχω δοκιμάσει αλλά δεν ήταν βαμμένο το μοντέλο...

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 12:42:05 μμ »
Λοιπόν, θα προσπαθήσω να την ξεκολλήσω και να την πλακώσω στο Fornet και βλέπουμε... αφού κάνω και μία δοκιμή με το λαδάκι (έχω Φιλιατρών, ελπίζω να κάνει ::glossa:: ). Σας ευχαριστώ όλους για τις ιδέες, θα ενημερωθείτε για τις εξελίξεις οι οποίες μάλλον θα είναι δακρύβρεχτες ::cry2::

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 12:43:37 μμ »
Όχι, το κόλπο με το λάδι ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει.  Το έχω δει στην εκπομπή με τα πιο σιχαμερά σπίτια που έδειχνε γνωστό κανάλι.
Σε ένα επεισόδιο ήθελαν να ξεκολλήσουν αυτοκόλλητα από πόρτα ντουλάπας και δεν έβγαιναν με τίποτα και έκαναν το κόλπο με το λάδι.
Το κακό είναι ότι έχει χρησιμοποιήσει ακρυλικά Tamiya οπότε... δύσκολα τα πράγματα...
Μπορεί να δοκιμάσει και κανονικό διαλυτικό Humbrol αλλά και πάλι με φειδώ και προσοχή.  Αυτό το έχω δοκιμάσει αλλά δεν ήταν βαμμένο το μοντέλο...
.
 Ευχαριστώ Γιώργο για την ανάλυση.

@ gkontog: Με καμία ταινία με ισχυρότερη κόλλα που να ΜΗΝ βγαίνει αν προσπαθήσεις "ταμποναριστά" να βγάλεις την κόλλα που έχει απομείνει επάνω, προσπάθησες; (πχ καμια διπλής όψης)
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 12:48:26 μμ »
.
 Ευχαριστώ Γιώργο για την ανάλυση.

@ gkontog: Με καμία ταινία με ισχυρότερη κόλλα που να ΜΗΝ βγαίνει αν προσπαθήσεις "ταμποναριστά" να βγάλεις την κόλλα που έχει απομείνει επάνω, προσπάθησες; (πχ καμια διπλής όψης)
Η blue tak ???

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 12:50:10 μμ »
Να προσθέσω κάτα προσωπική γνώμη: σε τέτοιου τύπου προβλήματα με καλύπτρες κλπ, παρά το γεγονός ότι η επιδιόρθωση πολλές φορές αγγίζει τα όρια του αδύνατου, η λύση με το κουκούλωμα μου φαίνεται... μη-λύση. Να το πω απλά, εκτός από το ότι χαλάει την αισθητική του μοντέλου (ειδικά όταν αυτό δεν είναι μέρος διοράματος) μου φωνάζει από μακρυά: εδώ υπάρχει κουκουλωμένο πρόβλημα!
Οπότε καλύτερα μία λίγο ραγισμένη ή λίγο θωλή (λίγο, ε; ) καλύπτρα παρά οτιδήποτε άλλο.

Καλό κουράγιο, τι να πω...

ΥΓ μόλις είδα για blue tak. Η μόνη αντίστοιχη περίπτωση θα ήταν να ταμπονάρεις με ίδια αλλά φρέσκια ταινία.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 12:53:38 μμ »
Μόλις την ξεκολλήσω (και παραμείνει το υπόλοιπο μοντέλο ως έχει) θα τα δοκιμάσω όλα με τη βρωμιάρα την καλύπτρα και την λουλούδω την υπάλληλο που μου έδωσε λάθος σελοτέηπ η βρώμα που να την πιάσει δυσκοιλιότητα, χόρτα να τρώει, γκονάρια να βγάζει, να βελάξει, να μάθει η ξεδιάντροπη :evil:

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 01:02:56 μμ »
Spoiler (hover to show)
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 10:40:23 μμ »
Νίκη! Θρίαμβος!!! Την ξεκόλλησα την άτιμη την καλύπτρα και έμεινε και το μοντέλο ένα κομμάτι! Και τώρα θα περάσει τα μαρτύρια όλα :evil:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 10:49:40 μμ »
 ::axeman:: ::prioniicon:: ::tsekouri:: ::M16:: ::mastigoma:: ::violent1:: ::brancard::

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 11:46:53 μμ »
Υπομονή
...για την καλύπτρα μιλάω...
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 16, 2013, 07:14:50 μμ »
ΤΕΛΟΣ! Παρά τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες του μοντέλου ώστε να μην ολοκληρωθεί, δεν του πέρασε τελικά. Φυσικά απέχει πολύ από του να είναι εμφανίσημο και έχει πάνω του όλες τις αμαρτίες του κόσμου, αλλά τέλειωσε και με ρημάδι τέτοιου μεγέθους το θεωρώ προσωπική επιτυχία. Νά το λοιπόν τελειωμένο το Fokker D.XXIII, ίσα που βλέπετε αλλά δε ζήταγα και παραπάνω, και πολύ του είναι. Αν σας έρθει όρεξη να το φιάξετε, περιμένετε μέχρι να σας περάσει, απλά είναι ένα συναρμολογούμενο δράμα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αντε, θάφτε ελεύθερα, ότι και να πείτε δίκιο θα έχετε με το αίσχος. Εχω ακόμα ένα RS Models και λέω να το κάψω τελετουργικά πρωτού μου έρθει καμμιά όρεξη να το ξεκινήσω...

Tags: fokker D.XXIII