0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
::arrowred::Ερωτησις:Με ποιο τροπο καταφερνεις και κοβεις τοσο ομαλες καμπυλες στην maasking tape :
Γιατί δεν του φτιάχνεις μια vac?
Καλά, πως είναι δυνατό να ΜΗΝ μπορεί να βγει το σελοτέιπ; Αν είναι τόσο ισχυρή η κόλληση τότε μιλάμε ότι έχεις βρει το απόλυτο υλικό γενικού μαστορέματος. Τι υλικό δηλαδή, αυτό είναι σωστό γκάτζετ!
Βγαίνει με πολύ προσπάθεια και ΟΛΗ η κόλλα μένει πάνω στην καλύπτρα
Αν έχεις βάψει με σμάλτα...Παίρνεις πατονέτα...Τη βουτάς μέσα σε καθαρή ισσοπροπυλική αλκοόλη και περνάς με απαλές αλλά στιβαρές κινήσεις τα μέρη που έχει μείνει κόλλα...Εναλλακτικά, βουτάς την πατονέτα σε ελαιόλαδο και την περνάς πάνω από την κόλλα του σελοτέιπ που έχει μείνει. Αφήνεις μερικά λεπτά και καθαρίζεις όπως παραπάνωΠεριμένω να μου πεις αποτελέσματα
Spoiler (hover to show)Tamiya χρησιμοποίησε, οπότε η αλκοόλη πάει περίπατο. Με το λάδι δεν το ήξερα Γιώργο. Το έχεις δοκιμάσει (προφανώς ), δουλεύει εύκολα; Αν δεν σου βγάζει την πίστη θα είναι πολύ ωραίο και πιο ακίνδυνο απο αλκοόλ κλπ. Θα μου πείς τώρα, στην βγάζει δεν στην βγάζει, τί άλλο μπορείς να κάνεις....
Όχι, το κόλπο με το λάδι ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει. Το έχω δει στην εκπομπή με τα πιο σιχαμερά σπίτια που έδειχνε γνωστό κανάλι.Σε ένα επεισόδιο ήθελαν να ξεκολλήσουν αυτοκόλλητα από πόρτα ντουλάπας και δεν έβγαιναν με τίποτα και έκαναν το κόλπο με το λάδι.Το κακό είναι ότι έχει χρησιμοποιήσει ακρυλικά Tamiya οπότε... δύσκολα τα πράγματα...Μπορεί να δοκιμάσει και κανονικό διαλυτικό Humbrol αλλά και πάλι με φειδώ και προσοχή. Αυτό το έχω δοκιμάσει αλλά δεν ήταν βαμμένο το μοντέλο...
. Ευχαριστώ Γιώργο για την ανάλυση.@ gkontog: Με καμία ταινία με ισχυρότερη κόλλα που να ΜΗΝ βγαίνει αν προσπαθήσεις "ταμποναριστά" να βγάλεις την κόλλα που έχει απομείνει επάνω, προσπάθησες; (πχ καμια διπλής όψης)
...που να την πιάσει δυσκοιλιότητα, χόρτα να τρώει, γκονάρια να βγάζει, να βελάξει, να μάθει η ξεδιάντροπη