Αποστολέας Θέμα: Scratchbuild στο τετράγωνο: Nile Hydroplane 1/35  (Αναγνώστηκε 9769 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Scratchbuild στο τετράγωνο: Nile Hydroplane 1/35
« στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 07:44:19 μμ »
Ως γνωστόν, έχω μια μικρή εμμονή (όχι τίποτα σοβαρό :mrgreen:) με θέματα που σχετίζονται με το Νείλο και τη γύρω περιοχή αλλά και με υδροπλάνα.

Το καινούριο μου project έχει ένα μικρό πρόβλημα. Πλοίο δεν θα το έλεγα αν και πλέει, αεροσκάφος δεν είναι ούτε πετάει αν και αποτελείται από τμήματα αεροσκάφους, με άρμα ή τροχοφόρο δεν έχει καμία μα καμία σχέση. Είναι scratchbuild και μάλιστα scratchbuild στο τετράγωνο, όπως θα εξηγήσω στη συνέχεια. Συνεπώς σε ποια κατηγορία πρέπει να μπει; Για να λύσω το γόρδιο δεσμό θα το κάνω διοραματάκι.

Το project, λοιπόν, είναι η κατασκευή ενός "Nile Hydroplane", όπως περιγράφεται αυτή η κατασκευή στη λεζάντα της μίας και μοναδικής φωτογραφίας από το αρχείο του Associated Press όπου έπεσε το μάτι μου.

"This hydroplane is part of the R.A.F. rescue service in the Middle East. It operates on the lakes of the Nile Delta for the assistance of pilots who may make forced landings in the water. Consisting of a cabin mounted on seaplane flats it is driven by an aircraft engine and propeller mounted in the stern and steered by an aircraft rudder. There are also rudders on each of the floats. The top speed of the craft is about fifteen knots. Photo taken on March 11, 1942. (AP Photo)"

Ιδού:

Δηλαδή πρόκειται για μια κατασκευή στην υπηρεσία διάσωσης της RAF για τους πιλότους που υποχρεώνονταν σε αναγκαστική προσγείωση. Αποτελείται από δύο πλωτήρες υδροπλάνου, μια ξύλινη καμπίνα, κινητήρα και ουραίο πτερύγιο αεροπλάνου. Αφού, λοιπόν, το ίδιο το πρωτότυπο που θα αναπαραστήσω είναι scratchbuild από τα μαστόρια της RAF, η δική μου κατασκευή είναι scratch επί scratch, στο τετράγωνο.

Το γλυκό ήρθε και έδεσε καθώς από ένα Matchbox Tiger Moth στην 1/32 που είχα φτιάξει προ τριαντακονταετίας (δηλαδή αρκετά πιο κοντά στην εποχή των πραγματικών γεγονότων του διοράματος :mrgreen:) μου έχουν μείνει μόνο οι δύο πλωτήρες και τα δύο σκι (αυτά θα καταλήξουν σε κανένα aerosan, όπως το βλέπω). Για κάμποσο καιρό φλερτάριζα με την ιδέα να φτιάξω το πειραματικό πρωτότυπο Grumman F4F-3S "Wildcatfish" (μετατροπή σε υδροπλάνο του F4F Wildcat). Αλλά διαπίστωσα ότι κάποιος αθεόφοβος είχε βγάλει κιτ ρητινής για μετατροπή και ξενέρωσα γιατί χάθηκε η πρόκληση (τρόπος του λέγειν).

Έτσι επέστρεψα στην φωτογραφία του Associated Press και αποφάσισα να προχωρήσω. Μια μικρή έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο από αυτήν την φωτογραφία. Κάποιος άλλος τρελαμένος στο Britmodeller φαίνεται να φλερτάρισε με την ίδια ιδέα πριν κανένα χρόνο αλλά δεν προχώρησε. Η συζήτηση εκεί κατέληξε ότι το ουραίο πτερύγιο είναι από Hawker Hind και έτσι βρήκα μια φωτογραφία για να το κατασκευάσω. Δεν βγήκε συμπέρασμα για τον κινητήρα, άρα καταλήγω στη λύση "ό,τι νάναι με το μάτι". Σε όποιον καλό άνθρωπο τυχαίνει να περισσεύει κάποιος κινητήρας στην 1/32 που να μοιάζει με αυτόν, η δωρεά είναι ευπρόσδεκτη. Ευπρόσδεκτες και οι ιδέες για φιγούρες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν (αν και κάτι διαθέτω ήδη από κιτ της MasterBox: "Allied Forces, WW II era, North Africa, desert battles series" και "Commonwealth AFV Crew")

Η συνέχεια σύντομα επί της οθόνης.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Scratchbuild στο τετράγωνο: Nile Hydroplane 1/35
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 08:27:13 μμ »
Τρελλό θέμα!!! Όταν πρωτοείδα την φωτογραφία, ήθελα να το κάνω και εγώ, αλλά μετά ξάπλωσα και μου πέρασε  :mrgreen:

Φοβάμαι όμως ότι θα σου πάει ο κούκος αηδόνι αν το κάνεις 35άρι. Το ουραίο είναι όντως από Hind, αλλά οι πλωτήρες είναι (μάλλον) από Swordfish ή Fairey Fox, ενώ ο κινητήρας μου φαίνεται πως μοιάζει με αυτόν του Walrus. Αν έχω δίκιο (εδω μέσα υπάρχουν πολλοί που είναι μακράν ειδικότεροι), φοβάμαι ότι θα χρειαστείς πολύ βαθιά βουτιά στην τσέπη σου. Ίσως 72άρι να ήταν καλύτερα  ::dontknow::

Σε ότι και να αποφασίσεις, καλή συνέχεια (και ξεμπερδέματα  :D)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 08:30:51 μμ »
χμμμ...
look's promising....
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 08:32:19 μμ »
Φανταστικο θεμα!!! :D
Κουλαμαρα Βρεττανικη με πολυ πιασαρικο λουκ!!
Αν βρεθουν λυσεις σε αυτα που αναφερει ο Δημητρης(σε βλεπω να καλουπωνεις πολυ πραμα!! :mrgreen:)....ορμα του!!!!!!!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 08:55:21 μμ »
Ευχαριστώ και τους τρεις σας για το ενδιαφέρον και την ενθάρρυνση. Η κλίμακα θα είναι 1/35, πρώτον, επειδή οι πλωτήρες υπάρχουν (έστω και αν δεν είναι οι "σωστοί"), δεύτερον, επειδή θα γίνει μάλλον διόραμα οπότε θέλω να "παίξω" με τις φιγούρες και τέλος επειδή νομίζω ότι στην 1/72 θα είναι πολύ φτωχό. Το ουραίο πτερύγιο δεν μου φαίνεται δύσκολο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εξεύρεση του κινητήρα.

Οι συνάδελφοι του Britmodeller έχουν κάνει διάφορες εικασίες με έναν να υποστηρίζει ότι οι πλωτήρες είναι από το Tiger Moth (με συμφέρει αλλά δυστυχώς δεν ισχύει γιατί τους έχω τώρα μπροστά μου και τους συγκρίνω). Το consensus φαίνεται να συγκλίνει με τις απόψεις του Dimitris 72.

Πάντως απόλυτη ακρίβεια δεν νομίζω ότι μπορώ να έχω, άλλωστε περισσότερο θέλω να δω πώς θα έμοιαζε κάτι τέτοιο σε τρεις διαστάσεις και με κόσμο γύρω γύρω. Μη μου τη δώσει και του πετάξω κανά Vickers ή κανά .50 για να το κάνω και πιο μάχιμο (έστω και what if) με μερικούς αμμόσακους γύρω γύρω.  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 08:59:40 μμ »
Ιδού οι πλωτήρες του Tiger Moth:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 10:17:42 μμ »
Παναγιά μου! 680hp στο καρυδότσουφλο!!!

Τρελλή ιδέα, σου έχομαι καλή κατασκευή. Ο κινητήρας, όπως πολύ σωστά λέει και ο Δημήτρης, 99.9% είναι ο  Bristol Pegasus VI και λόγω του χαρακτηριστικού σχήματος του "δοχείου" που τον περιέχει είναι από Supermarine Walrus. Οι πλωτήρες είναι κάπως μεγάλοι πιστεύω για να είναι από Tiger Moth.

Θα παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 01:34:40 πμ »
Και προχωρούμε. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη παρά μία και μοναδική φωτογραφία με επίσης μοναδικές πληροφορίες αυτές που συνοδεύουν τη λεζάντα της (καλά που υπάρχει και λεζάντα).

Παραγγέλθηκε ένας κινητήρας από ρητίνη Briston Pegasus 9-κύλινδρος.

Με την υπόθεση ότι το ουραίο πτερύγιο είναι από Hawker Hind, βγήκε ένα πατρόν στην 1/35 για να δουλευτεί σε evergreen ή σε κόντρα πλακέ ή κάποιο συνδυασμό υλικών.

Στη συνέχεια διορθώθηκε η προοπτική της φωτογραφίας ώστε να μπορέσει να βγεί πατρόν για την καμπίνα και το σύνολο της κατασκευής. Βασικός οδηγός σε αυτό ήταν το ουραίο πτερύγιο για δύο λόγους. Πρώτον ήταν στη μια άκρη της εικόνας, εκεί που είναι πιο έντονες οι αποκλίσεις της προοπτικής, και δεύτερον, αποτελούσε ένα "γνωστό" σχήμα. Φέρνοντας αυτό στη γνωστή αναλογία ύψους-πλάτους, ευελπιστώ ότι ακολούθησε και η υπόλοιπη φωτογραφία. Στο μάτι φαίνεται "σωστό" (με δεύτερο στοιχείο ελέγχου τις ανθρώπινες φιγούρες, οι οποίες δεν εμφανίζουν κάποιο αισθητό πρόβλημα στις αναλογίες τους), συνεπώς θεωρούμε ότι το πατρόν είναι σωστό (απόλυτα ακριβής μέθοδος :mrgreen:)

Το πλάτος της όλης κατασκευής είναι κάπως δύσκολο να υπολογιστεί από μια τέτοια φωτογραφία, οπότε θα γίνει στο περίπου. Το επόμενο πρόβλημα είναι το κάλυμα του κινητήρα αλλά ευτυχώς υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό για να βασιστεί η κατασκευή.

Περισσότερα προσεχώς στις οθόνες σας.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 12:57:21 μμ »
Τα μαστόρια της Ογδόης Στρατιάς (πάνω δεξιά) και της RAF έχουν πιάσει δουλειά για την καμπίνα. Είναι έτοιμο το πατρόν και ταλαντεύομαι μεταξύ κόντρα πλακέ και evergreen.

Μικρή πρόδοος στην κατασκευή του ουραίου πτερυγίου από κόντρα πλακέ. Στη συνέχεια θα χαρακτούν οι νευρώσεις. Φλερτάρω επίσης με την ιδέα να γίνει από πλέγμα με μικροδοκούς evergreen που θα καλυφθεί με κάποιο εύκαπτο υλικό, όπως αλουμινόχαρτο ή χαρτί με ατλακόλ.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 04:01:41 μμ »
Μερικές φωτογραφίες από την πρόοδο που έχει γίνει εν τω μεταξύ. Ο κινητήρας (αμοντάριστος, μονταρισμένος και πρώτο χέρι βάψιμο), το σκάφος, οι πλωτήρες και το πτερύγιο. Για το σκάφος προτίμησα την κατασκευή από Evergreen για εξάσκηση και το βρήκα πολύ διασκεδαστικό. Εναλλακτικά μπορούσε να γίνει εύκολα και από μοντελιστική ξυλεία.

Καλοδεχούμενες ιδέες για το πώς θα διαμορφώσω το κουβούκλιο του κινητήρα (στην φωτογραφία είναι κατασκευασμένο από χαρτί - πώς μπορώ να το μεταφέρω σε πλαστικό).

Επίσης διαπίστωσα ότι χρειάζεται και δεξαμενή καυσίμων! Καμία ιδέα σχετικά με αυτό;

Είναι έτοιμη και η προπέλα από μοντελιστική ξυλεία. Το Supermarine Walrus είχε μια δίδυμη προπέλα των δύο πτερύγων η κάθε μία (αν είναι κατανοητό). Δηλαδή δεν ήταν τετράφυλλη αλλά είχε δύο δίφυλλες τη μία πάνω στην άλλη. Σκέφτομαι να βάλω μόνο την μια στη λογική ότι δεν χρειάζεται τόση πρόωση το σκαφάκι αυτό γιατί αλλιώς θα ...απογειωνόταν. Αναρωτιέμαι αν στέκει μια τέτοια επιλογή.

Ετοιμάζω και το ταμπλώ με το τιμόνι (στη φωτό μοιάζει να έχει τιμόνι από τζίπ). Θα βάλω μόνο ένα ή δύο όργανα (λογικά θα είχε ένα στροφόμετρο και ενδεχομένως, αλλά μάλλον όχι, ένα ταχύμετρο).

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 07:49:31 μμ »
Καλοδεχούμενες ιδέες για το πώς θα διαμορφώσω το κουβούκλιο του κινητήρα (στην φωτογραφία είναι κατασκευασμένο από χαρτί - πώς μπορώ να το μεταφέρω σε πλαστικό).
Διαμόρφωσέ το με μπάλσα και κατόπιν vacuform στα 2 μισά με φύλλο πλαστικού.
Πολύ ωραία η κατασκευή σου.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 09:04:48 μμ »
Αναφορικά με την προπέλα, φαίνεται να έχεις δίκιο: πρέπει να είναι δίφυλλη (στη φωτό φαίνεται να υπάρχει ένα μόνο "είδωλο" από την περιστροφή της).

Για το περίβλημα του κινητήρα, μάλλον η μπάλσα είναι η καλύτερη λύση. Ίσως μάλιστα να μη χρειαστεί να την κάνεις βακ σε πλαστικό, αλλά να χρησιμοποιήσεις την ξύλινη. Η δεξαμενή καυσίμων (λογικά), θα πρέπει να είναι ένα "κουτί" κάπου κάτω από τον κινητήρα. Σε κάθε περίπτωση, αφού η μοναδική φωτογραφία του ...έργου τέχνης είναι αυτή, δεν μπορεί να είσαι τελείως λάθος. Πάντως μια ερώτηση σε κάποιον μηχανικό αεροσκαφών, ίσως είναι χρήσιμη  ::dontknow::

Αν δεχτούμε ότι το τιμόνι είναι από τζιπ, τότε μάλλον θα έχουν χρησιμοποιήσει ολόκληρο το ταμπλώ και ίσως μερικά ακόμα ρολόγια (ανεμόμετρο κλπ.). Ρίξε μια ματιά στο Google, μήπως βρεις τι όργανα φορούν τα συγχρονα σκάφη αυτού του τύπου στα Everglades της Φλόριντα.

Δυστυχώς, βαδίζεις (βαδίζουμε) με εικασίες. Μέχρι στιγμής πάντως γίνεται όμορφο!!!
Καλή συνέχεια  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 27, 2012, 08:47:54 μμ »
Η πρόοδος μέχρι τώρα με μερικές φιγούρες που δίνουν την αίσθηση των διαστάσεων.
Και το απαραίτητο Bren επειδή κάθε βρετανική κατασκευή είναι Bren carrier...

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 07:51:34 μμ »
Η κατασκευή έχει προχωρήσει πολύ με πολλές παραχωρήσεις λόγω έλλειψης περισσότερων πληροφοριών. Έχουν αρχίσει να φαίνονται και κάποια προβλήματα, όπως ότι τελικά η καμπίνα έχει βγεί μάλλον λίγο μεγαλύτερη από όσο έπρεπε. Έχει ήδη βαφτεί με αστάρι και με το πρώτο χέρι χρώμα. Σύντομα ακολουθούν και φωτογραφίες.

Μετά από πολλή σκέψη κατέληξα να περαστούν τα πάντα με το παραδοσιακό και αγαπημένο μου Humbrol 93 (sand). Αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε δύο συλλογιστικές. Η πρώτη ήταν ότι τα μαστόρια τα άφησαν όλα στο αρχικό τους χρώμα και απλώς τα μοντάρισαν. Συνεπώς τα ξύλινα μέρη θα έμεναν στο χρώμα του ξύλου, οι πλωτήρες στο χρώμα που είχε το ατυχές υδροπλάνο, το κουβούκλιο του κινητήρα αντίστοιχα κ.ο.κ. Η δεύτερη συλλογιστική είναι ότι τα πλάκωσαν όλα με την μπογιά που είχαν πιο πρόχειρη, το sand, για προστασία από τη φθορά και για καμουφλάζ αφού όπου και να βρισκόταν γύρω γύρω θα είχε άμμο. Μοντελιστικά θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον η πρώτη λύση και μάλλον και περισσότερη ακρίβεια αφού στη φωτό φαίνεται τουλάχιστον η καμπίνα να είναι αφημένη στο χρώμα του ξύλου. Ωστόσο προτίμησα τη δεύτερη λύση που φαίνεται πιο "λογική" και είναι και κάπως πιο απλή για εμένα επειδή λίγο τράβηξε σε μάκρος η κατασκευή. Πάντως με το πρώτο χέρι δείχνει λίγο μονότονο.

Όποιος έχει αντίρρηση να την εκφράσει τώρα, αλλιώς να σιωπήσει για πάντα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: επειδή θα προχωρήσω άμεσα στα επόμενα χέρια βαψίματος και δεν θα υπάρχει γυρισμός.

Κάθε ιδέα ή πρόταση ευπρόσδεκτη.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 10:19:02 μμ »
Υπάρχει περίπτωση οι πλωτήρες που χρησιμοποίησες να είναι πιο μικροί...
Απ το τελείωμα της καμπίνας,οι πλωτήρες στην φωτό,έχουν μεγαλύτερο μήκος σε σχέση με το μοντέλο,όπως και το μέγεθος της πλώρης μου φαίνεται λίγο μεγάλο...Επίσης το πλάτος της καμπίνας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο,ή να βάλεις τους πλωτήρες πιο κοντά!Φαίνεται χαρακτηριστικά το πόσο εξέχουν τα πλευρά της καμπίνας σε σχέση με το μοντέλο!
Η διάμετρος του κινητήρα σου μου φαίνεται πιο μεγάλη σε σχέση με της φωτό.
Για χρώματα,φαίνεται σαν ξύλινη η καμπίνα και αλουμινένιοι οι πλωτήρες...
Πάρε και μερικά σχέδια του seafox,μπας και σε βοηθήσουν για πλωτήρες...

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 11:46:19 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τα εκπληκτικά σχέδια!

:oops: Χρουμφ! Στο πλάτος της καμπίνας χάζεψα τελείως. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι μέχρι που το επεσήμανες! Χάθηκα σε άλλες λεπτομέρειες και μου έφυγε κάτι τόσο εμφανές όπως ότι πρέπει να εξέχει από τους πλωτήρες ενώ στην κατασκευή μου είναι εμφανώς πιο στενό. Αυτό εξηγεί και τα προβλήματα χώρου που διαπίστωσα στην πράξη (πρόσβαση στο εσωτερικό της καμπίνας λόγω κινητήρα). Μια λύση θα ήταν να μικρύνω την απόσταση των πλωτήρων (που πάντως είναι η σωστή για το Tiger Moth).

Το σχέδιο για το seafox είναι κορυφαίο. Οι πλωτήρες μοιάζουν πολύ με αυτούς της φωτογραφίας και δίνει και τις διαστάσεις τους (24 πόδια και 7 ίντσες, δηλαδή περίπου 7,5 μέτρα). Σύμφωνα με αυτές, οι πλωτήρες του Tiger Moth είναι περίπου τρία εκατοστά μικρότεροι στην κλίμακα, δηλαδή εμφανώς μικρότεροι. Οι πλωτήρες είναι σίγουρα λάθος, δεδομένο από την αρχή. :oops: Θεωρητικά θα μπορούσα να τους σκρατσάρω με τα σχέδια που εδώσες, αλλά...

Επίσης συμφωνώ ότι ο κινητήρας είναι κάπως μεγάλος. Και μάλλον η θεωρία του Bristol Pegasus του Supermarine Walrus είναι λάθος!  :oops: Το κουβούκλιο και τα παρελκόμενα δεν μοιάζουν και τόσο πολύ αλλά επειδή δεν είχα καλύτερη πρόταση, χρησιμοποιήσα αυτόν.

Τα πράγματα φαίνεται να βγαίνουν πολύ λάθος.  :oops: :oops: :oops: Επειδή όλη η κατασκευή στηρίχτηκε στο γεγονός ότι είχα τους πλωτήρες στο spare box μάλλον πρέπει να σταματήσω το project και να προχωρήσω σε αυτό:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αλλά μάλλον θα συνεχίσω με what if παραδοχή. :evil:

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 10, 2012, 12:02:48 πμ »
Βρισκόμαστε εδω:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 10, 2012, 12:19:15 πμ »
Σκέτο κουκλί είναι!!!
Μην το παρατήσεις τώρα!
Τουλάχιστον,να έπαιζες με αλουμίνιο στους πλωτήρες?

Αλήθεια,μήπως οι τυπάδες που το σχεδίασαν,ήταν φανατικοί του...Star Trek? ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
http://www.phoxim.de/joerg_stammen_galileoII/joerg_stammen_galileoII.html
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 10, 2012, 12:25:50 πμ »
Παίζουν δύο-τρία σενάρια, με σειρά δυσκολίας:
1. Προχωράω όπως είμαι, ίσως δοκιμάζοντας με αλουμίνιο τους πλωτήρες για να γίνει πιο ενδιαφέρον (και πιο ακριβές). Δίνω έμφαση στις φιγούρες και το σκηνικό.
2. Φαρδαίνω την καμπίνα (έχει κάμποση μανούρα) κρατώντας τους ίδιους πλωτήρες.
3. Σκρατσάρω τους πλωτήρες με βάση τα σχέδια του seafox (ήδη ετοίμασα τα σχέδια σε κλίμακα) και φαρδαίνω την καμπίνα και φτιάχνω καλύτερο (φαρδύτερο) κουβούκλιο για τον κινητήρα και τον στηρίζω στους πλωτήρες αντί στην καμπίνα (όπως στη φωτογραφία τώρα που την προσέχω καλύτερα).

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 10, 2012, 05:41:52 μμ »
Alea iacta est!

Reset στην καμπίνα που την ξανακατασκευάζω από την αρχή πιο κοντή και πιο φαρδιά. Σε δύο εκδοχές μάλιστα, μια από evergreen και μια από μοντελιστική ξυλεία και ό,τι κάτσει καλύτερα.

Προτάσεις για τον κινητήρα ευπρόσδεκτες, αλλιώς θα χρησιμοποιηθεί ο Pegasus με καλύτερο κουβούκλιο (και έφαγα πολλές ώρες για να φτιαξω το υπάρχον :( )

Για τους πλωτήρες είμαι στο όριο για σκρατσάρισμα. Πολύ μικροί δυστυχώς αυτοί που διαθέτω...

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 10, 2012, 05:51:05 μμ »

Χμμμ. Χαρτοπετσέτα με κυανοκρυλική για την πτέρυγα, ράβδοι evergreen ή σύρμα για τα στηρίγματα, κινητήρας και φιγούρα πιλότου με κράνος. Το βλέπω να παίρνει σειρά, αν τελικά περισσέψουν οι πλωτήρες...

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
Απ: Scratchbuild στο τετράγωνο: Nile Hydroplane 1/35 (δοκίμιο στην 1/72)
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 15, 2017, 02:06:24 πμ »
Κάποια project δεν ξεχνιούνται...
Κάνω δοκίμιο στην 1/72 και βλέπουμε στη συνέχεια και για 1/35.

Πάρθηκαν πολλές ελευθερίες στην επιλογή από το sparebox αλλά ούτως ή άλλως μια φωτογραφία υπάρχει όλη κι όλη και καμία άλλη πληροφορία για αυτήν την απίθανη κατασκευή πέραν ότι τη δούλευε η RAF στο Δέλτα του Νείλου.

Είναι σχεδόν έτοιμη για βάψιμο.

Η θεωρία λέει ότι χρησιμοποιήθηκαν οι πλωτήρες από το Fairey Seafox του HMS Arethusa όταν αφαιρέθηκε από το ελαφρύ καταδρομικό, μάλλον στο τέλος του 1941. Ο κινητήρας υποτίθεται ότι είναι από κάποιο fubar Supermarine Walrus (αλλά κρατήθηκε η μία μόνο προπέλα) και το ουραίο πτερύγιο από κάποιο επίσης fubar Hawker Hind. Τα δέσαν όλα μαζί με κόντρα πλακέ και έφτιαξαν ένα S&R πλωτό μέσο για να μαζεύουν πιλότους (μάλλον από Gloster Gladiator, άντε και κάποια Hurricane). Βουτήξανε και ένα τιμονάκι από κάποιο willy's jeep. Αυτό είναι το στόρι.
Save

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 15, 2017, 07:22:06 μμ »
Η κατασκευή και η ιδέα είναι υπέροχες, μην το σταματάς. Συνέχισε

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 15, 2017, 10:00:21 μμ »
Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Αυτή τη φορά θα προχωρήσω. Ήδη έχω κάνει κάποια ασταρώματα και προσπαθώ να λύσω κάποια προβληματάκια. Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω από που έμπαιναν και έβγαιναν στην κατασκευή. Μοιάζει να έμπαιναν από πίσω αλλά εκεί βρίσκεται η προπέλα που άμα δουλεύει είναι πολύ επικίνδυνη. Να είχαν καμία πόρτα από την αριστερή πλευρά που δεν φαίνεται;

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
Απ: Scratchbuild στο τετράγωνο: Nile Hydroplane 1/35 (δοκίμιο στην 1/72)
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 29, 2017, 08:30:22 μμ »
Λίγη πρόοδος ακόμη. Έχει πολλούς βαθμούς ελευθερίας αλλά είναι υποχρεωτικό λόγω του θέματος. Θα γίνει μια βινιετούλα που θα προσπαθεί να πλησιάσει την εικόνα της μιας και μοναδικής διαθέσιμης φωτογραφίας. Η κατασκευή αποκαλύπτει και τα πρακτικά προβλήματα. Ευχαριστώ και το συνάδελφο Λεωνίδα που μου είχε προμηθεύσει χωρίς αντίτιμο τους πλωτήρες προ διετίας - όφειλα να τους αξιοποιήσω. Σε αυτήν την κλίμακα είνα δοκίμιο και ελπίζω να καταφέρω να φτιάξω τελικά το τερατούργημα και στην 1/35.

Tags: