Αποστολέας Θέμα: King Tiger Ausf B Porsche Turm - Tamiya 1/35  (Αναγνώστηκε 3163 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
King Tiger Ausf B Porsche Turm - Tamiya 1/35
« στις: Σεπτεμβρίου 17, 2012, 05:30:00 μμ »
Μετά από ένα κενό χρονικό διάστημα και με εκλάμψεις, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, δούλεψα αρκετά στον Βασιλιά και μένουν κάποιες λεπτομέρειες στο πήγμα για να περάσω στο επόμενο στάδιο, που δεν είναι άλλο από το πέρασμα του zimmerit.

Το κιτ είναι το κλασσικό της Tamiya και δεν με προβλημάτισε πουθενά, η εφαρμογή των κομματιών πολύ καλή και εύκολη κατασκευή.
Παρόλα ταύτα, τα λάθη μου και πάλι αρκετά και το ένα είναι διπλό και φαίνεται και στην φωτογραφία. Το πρώτο λάθος, που είχε ώς αποτέλεσμα και το δεύτερο, είναι ότι ο βραχίονας του τελευταίου τροχού (δεν ξέρω αν θεωρείται γρανάζι σαν το μπροστινό) κολλήθηκε λάθος, οπότε αργότερα όταν μπήκε η ερπύστρια υπήρχε ένα κενό ενός συνδέσμου, αλλά όχι αρκετά μεγάλο για χωρέσει ο πλήρης σύνδεσμος (δύο κομμάτια), οπότε έκανα την μαιμουδιά μου... είναι το σημείο πάνω από τον 5ο εξωτερικό εδαφιαίο, δεν ξέρω αν φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία.

Η αρχή των λαθών έγινε με τις ερπύστριες βινυλίου που έδινε η tamiya, τις οποίες ένωσα και τις πλάκωσα κάτω από τα πενσάκια μου για "σπάσει" ελαστικότητα τους και να μπορέσουν να κάτσουν καλύτερα. Τελικά, τις άφησα τόσο πολύ καιρό, που τελικά εκεί που δίπλωναν, κόπηκαν. Οπότε, η λύση ήταν να πάρω αφτερμαρκετ ερπύστριες και η πιο βολική επιλογή, ήταν το σετάκια που έδινε η tamiya και αφού μπήκα στο χωρό, είπα να χωρέψω και αγόρασα ΡΕ φτερά και γρίλιες eduard. Το τελευταίο λάθος (μέχρι στιγμής είναι στις βάσεις στήριξης των ερπυστριών στο πίσω μέρος του πύργου. Η tamiya δεν έδινε στο σχηματικό της πως να μπούν οι βάσεις (αν και είχε σχέδιο στα προτεινόμενα χρώματα με τις ερπύστριες φορτωμένες στον πύργο), οπότε με το μάτι τις κόλλησα, έχοντας σαν μπούσουλα δύο σύνδεμους ενωμένους μαζί. Η αβλεψία μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα πίσω κομμάτια ήταν ξεχωριστά και όχι μαζί όπως τα μπροστά. Επειδή δεν θέλω χειρουργεία, παίζει να αφήσω τις ερπύστριες πίσω μονές και να μην τις έχω ζευγάρια, ώστε να θέλει προσεκτική μελέτη για να ξεσκεπαστεί η πλεκτάνη!  :mrgreen:
Επίσης, για να καλύψω τα λάθη στις ερπύστριες (έχω και ένα ανεπαίσθητο κενό από την άλλη πλευρά, το οποίο παίζει να μην φαίνεται με τα σκονίσματα), θα βάλω 1-2 κομμάτια από τα φτερά, ώστε να καλύψω και αυτά τα λάθη. Ξέρω ότι ακούγομαι σαν μπακάλης, αλλά τι να κάνω, μαθαίνω ακόμα! Οι ερπύστριες είναι κολλημένες στους τροχούς, αλλά οι τροχοί δεν είναι κολλημένοι στους βραχίονες, με βολεύει αυτή τεχνική, μου επιτρέπει να βάφω σωστά και το πήγμα και τους τροχούς, με βοηθάει επίσης και στα σκονίσματα. Το ίδιο έκανα και στον Τίγρη

Το άρμα, μάλλον θα γίνει η διαβοήτη Anneliese (δεν ξέρω που οφείλει τη φήμη της, ίσως γιατί μάλλον είναι ο μόνος Βασιλιάς, ή πιο σωστά Βασίλισσα, που είχε όνομα). Η επιλογή γίνεται με κριτήριο τις τεχνικές που χρειάζονται για την αναπαράσταση του whitewash και του λασπώματος από τα χιόνια. Το zimmerit θα γίνει με εποξικό tamiya και η χάραξη με τα εργαλεία που δίνει η trumpeter. Πρώτα όμως θα πειραματιστώ πάνω σε ένα Μ113  :mrgreen: :mrgreen:

Αυτά προς το παρόν, νεότερα μάλλον μέσα στο σαββατοκύριακο, μια που ρεπάρω την Παρασκευή από την βραδινή δουλειά.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: King Tiger Ausf B Porsche Turm - Tamiya 1/35
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2012, 05:47:10 μμ »
Καλή αρχή Χρήστο και αναμένουμε την συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 04:13:22 μμ »
Πρώτη φορά στη ζωή μου βρίσκω σφραγισμένο στόκο να έχει χαλάσει μέσα στο σωληνάριο. Πήγα σήμερα με όλη τη διάθεση να αρχίσω το ζιμμεριτ στο άρμα και ενώ πατούσα το σωληνάριο, δεν έβγαινε τίποτα. Τελικά τον άνοιξα και ήταν σαν καουτσούκ και κάτω-κάτω είχε μια πορτοκαλί γλίτσα. Ο στόκος ήταν αυτός της tamiya, αναρωτιέμαι πόσα χρόνια καθόταν στο ράφι για να φτάσει σε αυτή τη μορφή.

Τι να πάρω για το ζιμμεριτ? Squadron, milliput, magic sculpt ή revell filler? Η αλήθεια είναι πως τείνω προς magic sculpt, αλλά αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 04:23:23 μμ »

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 04:28:09 μμ »
Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αυτό είχα διαβάσει και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα.

Που το βρίσκουμε? Στο ebay, μόνο από αμέρικα το βρήκα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 07:17:29 μμ »
τέλεια, ευχαριστώ πολύ! ::salut:: ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 01:52:22 μμ »
Πήγα πριν κάτι μέρες στο jumbo και εκεί που κοιτούσα τις λαδομπογιές και τα παστέλ, έπεσε το μάτι μου σε κάτι πηλούς αέρος, 1,50ε το μισό κιλό και δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό.
Χτύπησα ένα πακετάκι και είπα να το δοκιμάσω στο ΚΤ για το ζιμμεριτ.
Δεν ξέρω πως απλώνονται οι στόκοι και πως συμπεριφέρονται στο χάραγμα, ο πηλός αυτός πάντως ήταν συμπαθητικός στο δούλεμα του, αν και έπρεπε να κάνω πιο λεπτές τις στρώσεις. Αφού πρώτα δημιούργησα ένα Μ113 με ζιμμεριτ, αποφάσια να προχωρήσω στο ΚΤ.
Το αποτέλεσμα συμπαθητικό, μπορούσα και καλύτερα, αν είχα υπομονή. Αν τύχει να χρειαστεί να απλώσω πάλι ζιμμεριτ, νομίζω θα τα καταφέρω καλύτερα.
Ο πηλός είναι αυτός:
Click to see the original size.
Υπάρχει και σε τερακότα

Και φωτογραφίες από διάφορα στάδια του απλώματος:
Click to see the original size.Click to see the original size.

Το πίσω μέρος με δυσκόλεψε, γιατί πρώτα κόλλησα τα κομμάτια και μετά άπλωσα το ζιμμεριτ. Δεν έχω τελειώσει ακόμα, σε κάποια σημεία θα κάνω φθορές, οι οποίες γίνονται εύκολα, αφού ο πηλός σπάει πολύ ελεγχόμενα, ειδικά σε γωνίες και άκρες. Αυτά προς το παρόν, το επόμενο στάδιο είναι να κάνω κάποιες φθορές στο ζιμμεριτ, να το ξύσω λίγο με γυαλόχαρτο να καθαριστούν λίγο οι επιφάνειες από περισσεύματα και να δέχει πιο καλά με το πήγα και μετά αστάρωμα.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 04:06:51 μμ »
Πολύ καλό το zimmerit Χρήστο,μόνο αν μπορείς μείωσε αν μπορείς τα εξογκώματα ανάμεσα από τις στήλες του zimmerit να έρθει λίγο πιο φυσικό το πάχος τους με λίγο τρίψιμο με ντουκόχαρτο αν σε παίρνει.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 04:22:01 μμ »
Θα συμφωνήσω στο ότι έκανες πολύ ωραία δουλειά με το zimmerit. Πιστεύω 'οτι την επόμενη φορά στο επόμενό σου άρμα και με λίγο περισσότερη υπομονή όπως είπες κι εσύ, θα βγει τέλειο. Το έχεις. Καλή συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 05:12:55 μμ »
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!  :mrgreen:

Το ξύσιμο με το γυαλόχαρτο είναι δεδομένο γιατί μου χτυπάνε άσχημα στο μάτι τα περισσεύματα. Με παίρνει να το τρίχω, αφού το στρώμα του πυλού είνα αρκετά παχύ, για αυτό άλλωστε και τα εξογκώματα.
Τώρα που έβγαλα το ζιμμεριτ, δεν βλέπω την ώρα να προχωρήσω, μιλάμε αυτό το μοντέλο είναι το πειραματόζωο μου, άπλωσα μόνος μου το ζιμ, θα του κάνω whitewash και θα είναι και το πρώτο μου άρμα με λασπουριά, αφού τα προηγούμενα δύο ήταν απλά σκονισμένα.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Εχω να πιάσω άρμα καιρόόόό...
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Εξαθλια
  • Γ'04
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 02, 2012, 12:05:40 πμ »
Ωραιο το ζιμεριτ και πολυ καλη ιδεα αυτη με τον πυλο !
Για να επιζήσεις στον πόλεμο πρέπει εσύ να γίνεις  ο πόλεμος.
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 02, 2012, 09:35:34 πμ »
Ωραίο αποτέλεσμα και καλή ιδέα ο πηλός.
Το μόνο πρόβλημα με τον πηλό αυτό είναι ότι από τη στιγμή που θα τον ανοίξεις ξεραίνεται γρήγορα και γίνεται πέτρα.
Είχα ένα πακέτο και το είχα κλείσει και αεροστεγώς δήθεν (όσο μπορούσα δηλαδή) και μετά από κάνα μήνα ήταν όλο πέτρα και τον πέταξα.
Δεν δοκίμασα βέβαια να τον βρέξω μιας και δεν τον είχα ψήσει αλλά...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 02, 2012, 11:22:02 πμ »
Εγώ τον έχω κλεισμένο μέσα σε δύο σακουλάκια Ελ Βενιζέλ (αυτά που σου δίνουν για να βάζεις τις συσκευασίες με τα υγρά) και φαίνεται να κρατάει καλά.
Αλλά όπως και να έχει, κοστίζει 1,5ε το σακουλάκι των 500γρ, οπότε και να γίνει όλος κόκκαλο, δεν με νοιάζει.
Με νοιάζει όμως που έδωσα 14ε για τον στόκο της tamiya και ήταν λάστιχο μέσα στο σωληνάριο.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 02:33:33 μμ »
Σήμερα έκανα αρκετή δουλειά.

Καταρχήν, τοποθέτησα τις ποδιές, (ότι απέμεινε από αυτές), τα πέδιλα στον πύργο και τα εργαλεία:
Click to see the original size.  Click to see the original size.

Μετά, αστάρωσα:

Έριξα και ένα pre-shading:

Και τέλος, πέρασα και το βασικό χρώμα. Η επιλογή έγινε με βάση το artwork του κιτ, αφου το πράσινο ήταν το κυρίαρχο χρώμα και μετά το κίτρινο και το καφέ:

Θα το αφήσω να στεγνώσει και μετά θα μασκάρω για να περάσω τα άλλα δύο χρώματα.

Αυτά προς το παρόν.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 02:53:28 μμ »
Ωραία πάει εως τώρα!...
Mοναδική ένσταση ότι άφησες υπερυψωμένα διαχωριστικά  στο zimmerit του σκάφους (στα πλαϊνά του πύργου έγινε πολύ καλύτερη δουλειά , μιας που δουλεύοντας την συγκεκριμένη τεχνική "στρώνει" το χέρι και αποφεύγεις πιο εύκολα τις κακοτοπιές)  και όταν θα ψεκάσεις τα επόμενα χρώματα , θα σου παρουσιάσει φαινόμενα overspray σε αυτά τα διαχωριστικά.
Αλλά δεν είναι δυνατόν να διορθωθεί στην παρούσα φάση , οπότε κράτα το για την επόμενη προσπάθεια. :wink:
 Πρόταση για το ήδη υπάρχον πράσινο:... εάν έχεις κάποιο πιο ανοικτό πράσινο (που να κιτρινίζει, π.χ. interior green  ή και λίγο απλό κίτρινο) , φτιάξε έναν επιπλέον ανοικτότερο τόνο απο αυτόν που έχεις ψεκάσει και "παίξε" επάνω στις επιφάνειες με φωτίσματα. όταν περάσεις και τα άλλα χρώματα κάνε το ίδιο και σε αυτά.
Έτσι θα  έχεις ένα είδος worn effect (ταλαιπωρημένο απο την χρήση) χρώμα που θα σε βοηθήσει πολύ όταν θα έρθει η ώρα για το weathering. :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 04:06:37 μμ »
Έγραφα τόση ώρα και ξεχάστηκα και έκλεισα το παράθυρο! :?

Η διαφορά στο αποτέλεσμα ανάμεσα σε πύργο και σκάφος είναι η σειρά με την οποία απλώθηκε το ζιμμεριτ. Πρώτα το σκάφος, μετά ο πύργος. Δοκίμασα να τρίψω το ζιμμεριτ στο σκάφος και να το διορθώσω, αλλά το λάθος είχε γίνει από την αρχή, που είχα βάλει χοντρή στρώση πηλού. Θα μπορούσα να το ξηλώσω και να το ξαναπλώσω, αλλά τεμπέλιασα είναι η αλήθεια.

Όσον αφορά τους τόνους στα χρώματα, θα περάσω το βασικό καμουφλάζ και μετά θα κάνω whitewash, αφού θέλω να κάνω την περιβόητη Anneliese, οπότε δεν έχει νόημα να παίξω πολύ με το βασικό καμουφλάζ, αν και θεωρώ μια διαφορά στην τονικότητα του πράσινυ έχει επιτευχθεί λόγω του pre-shading

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 06, 2012, 05:15:33 μμ »

Όσον αφορά τους τόνους στα χρώματα, θα περάσω το βασικό καμουφλάζ και μετά θα κάνω whitewash, αφού θέλω να κάνω την περιβόητη Anneliese, οπότε δεν έχει νόημα να παίξω πολύ με το βασικό καμουφλάζ, αν και θεωρώ μια διαφορά στην τονικότητα του πράσινυ έχει επιτευχθεί λόγω του pre-shading

ώπ!...sorry ....δεν πρόσεξα ότι πάει για whitewash!... :? :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 01:16:02 μμ »
έτοιμο και το καμουφλαζ, θα το αφήσω να στεγνώσει και μετά θα περάσω από πάνω κάποιο ελαφρύ τόνο, μάλλον του desert yellow για να δέσουν τα χρώματα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 09:23:50 πμ »
Επειδή τον σταυρό και τους αριθμούς θα τους βάψω με στενσιλ, είπα να ρίξω μια μελέτη να δώ το μοτίβο των αριθμών και την γραμματοσειρά γιατί αυτή που δίνει η tamiya είναι πολύ διαφορετική από αυτήν στα στενσιλ. Τελικά, η σωστή γραμματοσειρά είναι αυτή στα στένσιλ και το σωστό μέγεθος, αφού τα αυτοκόλλητα της tamiya φαίνονται ένα κλικ πιο μικρά. Βέβαια, το συγκλονιστικό που ανακάλυψα είναι ότι η Anneliese (μάλλον) δεν ήταν το 314.

edit βρήκα ακόμα μια

Και στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα, στα 6"

Το 314 της 503 είχε πύργο παραγωγής!

Μπας και κάνω κάτι λάθος?? Είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο 314 σε διαφορετικές μονάδες?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 10:38:40 μμ »
Μπορεί να έλιωσα στο ψάξιμο σήμερα, αλλά έκανα και δουλειά!

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Έχω να κάνω ακόμα τα σκονίσματα και να φτιάξω τις ερπύστριες, τους εδαφιαίους, τις εξατμίσεις και τα πέδιλα στον πύργο. Είναι πιο άσπρο από ότι φαίνεται, απλά δεν έχω καλό φως στο γκαράζ και για αυτό φαίνεται κάπως περίεργα. Αύριο που θα είναι μέρα, θα το ξανατραβήξω.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 05:26:17 μμ »
φωτογραφίες του τελειωμένου μοντέλου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24120.0.html

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 03, 2014, 10:03:07 πμ »
Επειδή έκανα αναδιοργάνωση στο αρχείο μου στο picasa και χάθηκαν όλες οι φωτογραφίες, όποιος θέλεις να δεί τις φωτογραφίες από το στάδιο της κατασκευής και το τελειωμένο μοντέλο υπάρχουν όλες εδώ

Χρήστος