Αποστολέας Θέμα: Ο γείτονας  (Αναγνώστηκε 3888 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
Ο γείτονας
« στις: Σεπτεμβρίου 11, 2012, 10:56:11 μμ »
Χαιρετώ.
Ό γείτονας μας πρόλαβε...κατασκεύασε και προωθεί στις αγορές μοντέλο Τρεχαντηριού...και έχω την πληροφορία ότι ήδη έφτασε και στην δική μας αγορά....
Διαβάζοντας όμως το κάλυμα της συσκευασίας και κάτω απο τους "Αρχαιοελληνικούς" χαρακτήρες !!! θα διαπιστώσετε ότι το μοντέλο χαρακτηρίζεται ώς "Mediterranean fishermen(?) boat" δηλαδή περίπου ως "Σκάφος αλιεών της Μεσογείου".
Επίσης στην καταχώρηση του στην σελίδα πώλησης (3W.gemimodelciligi.com/salihoglu.htm) περιγράφεται ως  "TREHANTIRI Akdeniz Balıkçı Teknesi " = "ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ αλιευτικό σκάφος της Μεσογείου".
Δηλαδή ΟΛΗΣ της Μεσογείου...
Ενώ το "δικό τους" το Tirhandil (πρωτοκατασκευής του 1950-55) είναι KLASİK TÜRK TEKNELERİ (Κλάσικό Τουρκικό σκάφος)...
Κρατώ μιά επιφύλαξη κάπου στο manual να γράφει ότι πρόκειται για Ελληνικό σκαρί αν και δεν το νομίζω....
Και επειδή τίποτε δεν είναι μόνο ότι φαίνεται, ψάξτε να βρείτε και το επίσης διατιθέμενο στις αγορές μοντέλο του "Ιστορικού"...SS.Bandirma, ατμόπλοιο με το οποίο ο Κεμαλ το 1919 έφτασε στην Σαμψούντα για να ξεκινήσει τον "Τουρκικό πόλεμο ανεξαρτησίας ενάντια στους εισβολείς..."
...Ας πούμε πάλι το γνωστό Ελληνικό  "'ε τι να κάνουμε?"...
Συγνώμη για την ενόχληση.
Thx

*Έγινε τροποποίηση με την προσθήκη εισαγωγικών στην λέξη "Αρχαιοελληνικούς" που απο παραδρομή είχαν παραληφθεί.
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: Ο γείτονας
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2012, 11:19:02 μμ »
Θανάση ,γιατί σου φαίνεται παράξενο ή ενοχλητικό?
Κι εμείς το ίδιο δεν θα κάναμε σε ανάλογη περίπτωση ή δεν λέμε την δική μας πλευρά της ιστορίας στα βιβλία μας?
Απλά αυτοί πάντοτε το κάνουν πρώτοι κι εμείς μένουμε με την πίκρα...

Υ.Γ.Οι χαρακτήρες δεν έχουν ουδεμία σχέση με αρχαία Ελλάδα,εκτός κι αν βλέπεις πολύ Cinecitta. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2012, 11:22:28 μμ »
Η φράση "'ε τι να κάνουμε?" νομίζω ότι είναι το λιγότερο. Εδώ πάτησαν επί Ελληνικού εδάφους πριν από μερικά χρόνια και κάναμε τις κ...ς
Πριν από χρόνια αν θυμάμαι καλά κάποιος Κύριος Δανέζης από τους Αμπελόκηπους έβγαζε σε κιτ ένα Ελληνικό σκαρί, αλλά το σταμάτησε και μάλλον γνωρίζω τους λόγους.
Φίλε Θανάση δυστυχώς η Ελλάδα βαδίζει σε μονόδρομο και το τέλος του μονόδρομου είναι γκρεμός.
Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά δεν σχολιάζω περαιτέρω.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2012, 11:26:06 μμ »
Σας βλέπω απαισιόδοξους... Τι σόι πολιτισμό δείχνει αυτό το τρεχαντήρι (υφάκι μειδιάματος λέγοντας την λέξη τρεχαντήρι)

Εδώ έχουμε καινούργιο Αθανάσιο Διάκο, κουλτουριάρικο ...

Τι τρεχαντήρια, καραβομαραγκούς, καρνάγια και αηδίες λέμε... Τι σχέση έχουν αυτά με την Ελλάδα;

Αφιερωμένο:

Henry Kissinger: «The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»

(Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι'' αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή).
Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974...

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • yapanta
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 01:33:21 μμ »
Παίδες το θέμα είναι οτι περιοριζόμαστε στο να το αναφέρουμε και να το συζητάμε μόνο μεταξύ μας. Και αυτό είναι κάτι... δε λέω. Πλήν όμως δεν αρκεί να "ξυπνήσει" τους κοιμισμένους, πόσο μάλιστα να ατιμετωπίσει αποτελεσματικά τους συνειδητά "κωφούς", "σιωπηλούς" & "τυφλούς" εκπροσώπους της πολιτείας μας, του πολιτισμού μας κ.λ.π., ωσάν δηλαδή τις τρείς γνωστές αλλά κατά τα άλλα "συμπαθητικές" μας μαϊμουδιτσες.

Για το συγκεκριμένο θέμα τώρα, εντύπωση κάνει η χρήση του δίφθογγου "ντ" στο όνομα... μία ακόμη μικρή απόδειξη οτι αφενός μεν η καταγωγή είναι ελληνική... αφετέρου δε, αποτελεί τουλάχιστον είτε κλοπή, είτε συνειδητή αλλά πρόχειρη απόκρυψη.

Τελικά σήμερα, μία με την Ακρόπολη ως "Ευρωπαϊκή" κληρονομιά και μια με το Τρεχαντήρι ως "Μεσογειακό" ψαράδικο σκάφος, αναρωτιέμαι τί θα παραμείνει σε λίγο καιρό να αποκαλούμε γνήσιο ελληνικό!

Με την ευκαιρία, να εκφράζω τη συμπάθειά μου προς όλους τους φίλους εδώ που έχω καιρό να "συνομιλήσω".
 ::salut::

Με τιμή & εκτίμηση όπως πάντα και...
για παντα

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 07:55:51 μμ »
Henry Kissinger: «The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»

(Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι'' αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή).
Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974...

Ως γνωστόν, πολλά έχει κάνει ο Kissinger αλλά αυτό δεν το έχει πει. Πρόκειται για ένα κλασσικό hoax που ξεκίνησε η Λιάνα Κανέλλη το 1997 και επαναλαμβάνεται συνέχεια από τότε. Έχει διαψευστεί πολλές φορές αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν έχει σημασία και ο μύθος αναπαράγεται.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 08:08:58 μμ »
Ως γνωστόν, πολλά έχει κάνει ο Kissinger αλλά αυτό δεν το έχει πει. Πρόκειται για ένα κλασσικό hoax που ξεκίνησε η Λιάνα Κανέλλη το 1997 και επαναλαμβάνεται συνέχεια από τότε. Έχει διαψευστεί πολλές φορές αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν έχει σημασία και ο μύθος αναπαράγεται.

Ισχύει.Δεν έχει ειπωθεί αυτό.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 08:49:39 μμ »
... αναρωτιέμαι τί θα παραμείνει σε λίγο καιρό να αποκαλούμε γνήσιο ελληνικό!
Nothing at all my dear friend.
Όπως έλεγε κάποτε η λαϊκή σοφία "ότι σπείρεις, θερίσεις" και δυστυχώς δεν φαίνεται να απέχει πολύ η ώρα που θα αποκομίσουμε τους πικρούς καρπούς της απεριόριστης βλακείας που μας διέπει ως κράτος.

Ευτυχώς τουλάχιστον που άνοιξε το θέμα και τώρα δεν θα το πάρω, γιατί ομολογώ από την πρώτη μέρα που το είδα, μου είχε γυαλίσει στο μάτι.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 09:29:32 μμ »
Ευτυχώς τουλάχιστον που άνοιξε το θέμα και τώρα δεν θα το πάρω, γιατί ομολογώ από την πρώτη μέρα που το είδα, μου είχε γυαλίσει στο μάτι.
Στον Ναυτότοπο θα βρεις υπέροχα σχέδια για να φτιάξεις σχετικά εύκολα πολλά παραδοσιακά ελληνικά σκάφη. Οπωσδήποτε ένα κιτ με laser cut ξυλεία και εξαρτήματα είναι πιο εύκολο στην κατασκευή, αλλά και scratch από σχέδια του ναυτότοπου είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζει κανείς. Αν ενδιαφέρεσαι, μπορώ να σε βοηθήσω με μεγάλη μου χαρά.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 10:52:54 μμ »
Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι το κανονικό τρεχαντήρι έχει ένα κατάρτι με τρίγωνο πανί; Κάνω λάθος;

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 11:14:05 μμ »
Από κάποια εποχή και μετά είναι μηχανοκίνητα, όπως το συγκεκριμένο.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 11:55:16 πμ »
"Ευτυχώς τουλάχιστον που άνοιξε το θέμα και τώρα δεν θα το πάρω..."
Αυτή ενδεχομένως, σεβαστή μεν, αλλά είναι η απλή επιλογή.
Η δική μου άποψη είναι πως αν σε κάποιον απο εμάς αρέσει το υπόψη μοντέλο (kit), τότε μπορεί να το αγοράσει και στην συνέχεια να ανοίξει "Build logs" σε όσο περισσότερα ξένα forums μπορεί, παραθέτοντας εισαγωγικά την  ιστορία-καταγωγή του Τρεχαντηριού και επισημαίνοντας την ανακρίβεια του kit...
Μπορεί ακόμα κατά την εξέλιξη κατασκευής-παρουσίασης του μοντέλου, να αλλάξη τα χρώματα και να προσθέσει σημαία, αποδίδοντας τον Ελληνικό χαρακτήρα του μοντέλου...
Τέλος μπορεί να τροποποιήσει και να "διαθέσει" στο όποιο ξενόγλωσσο forum, την πινακίδα της βάσης του μοντέλου, γραμμένη με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Νομίζω είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος τώρα...
Thx

Αποσυνδεδεμένος darpomorza

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 12:05:01 πμ »
Το συγκεκριμένο κιτ υπάρχει σε γνωστό μοντελιστικό κατάστημα στην τιμή τον 114 ευρώ!!!!! ::eusa_wall:: ...άποψη μου χίλιες φορές να το φτιάξεις scratch απο τα σχέδια του ναυτότοπου σε ότι κλίμακα θες.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 12:55:26 πμ »
Στην πηγή στοιχίζει 110 τουρκικές λίρες, δηλαδή 46,7 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 08:57:07 πμ »
Στην πηγή στοιχίζει 110 τουρκικές λίρες, δηλαδή 46,7 ευρώ.

Ε τότε να πάμε εκεί να το πάρουμε!!
Οπως ακριβώς κάνουν αρκετά χρόνια τώρα οι περισσότεροι που θέλουν να αποκτήσουν ένα κανονικό "Ελληνικό παραδοσιακό σκαρί" και δεν τους νοιάζει οτι είναι φτιαγμένο "Αλα Τούρκα" ,μόνο οτι τους έρχεται φθηνότερα απ'ότι σε κάποιον Ελληνικό ταρσανά.
Αλλά αυτό μάλλον δεν προσβάλει την εθνική μας περηφάνεια...
Οταν έρχεται η ώρα να βάλουμε το χέρι στην τσέπη,ο πατριωτισμός μας πάει περίπατο.
 ::avgreekflag5pn:: ::avgreekflag5pn::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 10:05:39 πμ »
Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες...

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 11:36:23 μμ »
Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες...

Τι δεν κατάλλλλλαβα?

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 10:53:37 πμ »
Το σχόλιο μου αναφερόταν στο ζήτημα ότι το ίδιο τουρκικό κιτ πωλείται σε υπερδιπλάσια τιμή στο ελληνικό κατάστημα σε σχέση με το τουρκικό κατάστημα. Δεν υπάρχει επιλογή αυτή τη στιγμή μεταξύ ενός ελληνικού κιτ ή ενός τουρκικού. Δεν είναι θέμα πατριωτισμού το να πληρώσω ένα μεγάλο καπέλο στην λιανική πώληση. Το παράδειγμά σου με τον ταρσανά δεν είναι συγκρίσιμο ("...όπως ακριβώς...") γιατί μιλάς για αγορά μεταξύ ακριβότερης ελληνικής ή φθηνότερης τουρκικής κατασκευής. Αυτό εννοώ "δεν κατάλαβες".

Και δεν είναι ωραίο να αμφισβητούμε τον πατριωτισμό του καθενός, τον οποίο δεν γνωρίζουμε, με τέτοια ευκολία και ασυλλογισιά.

Τέλος πάντων, όσον αφορά το συγκεκριμένο κιτ το είδα από κοντά σε κατάστημα και με μια πρόχειρη ματιά δεν μου γέμισε ιδιαίτερα το μάτι, τουλάχιστον όχι για 114 ευρώ. Πάντως πρόκειται για ένα πλήρες σετ με laser cut στοιχεία και white metal λεπτομέρειες κοντά στο επίπεδο της Arterania Latina με τελικό μήκος 40 εκατ. στην 1:20. Δεν έχω τις γνώσεις για να πω πόσο σωστό είναι σαν μοντέλο, δηλαδή πόσο σωστά αναπαριστά ένα τυπικό τρεχαντήρι, ούτε είδα το manual.

Προσωπικά, όπως ξαναείπα, προτιμώ το scratchbuilding με σχέδια του Ναυτότοπου ή από αλλού και ενθαρρύνω όσους ενδιαφέρονται αλλά φοβούνται ότι είναι δύσκολο, να προχωρήσουν γιατί είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαίνεται.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 09:05:38 μμ »
Το σχόλιο μου αναφερόταν στο ζήτημα ότι το ίδιο τουρκικό κιτ πωλείται σε υπερδιπλάσια τιμή στο ελληνικό κατάστημα σε σχέση με το τουρκικό κατάστημα. Δεν υπάρχει επιλογή αυτή τη στιγμή μεταξύ ενός ελληνικού κιτ ή ενός τουρκικού. Δεν είναι θέμα πατριωτισμού το να πληρώσω ένα μεγάλο καπέλο στην λιανική πώληση. Το παράδειγμά σου με τον ταρσανά δεν είναι συγκρίσιμο ("...όπως ακριβώς...") γιατί μιλάς για αγορά μεταξύ ακριβότερης ελληνικής ή φθηνότερης τουρκικής κατασκευής. Αυτό εννοώ "δεν κατάλαβες".

Και δεν είναι ωραίο να αμφισβητούμε τον πατριωτισμό του καθενός, τον οποίο δεν γνωρίζουμε, με τέτοια ευκολία και ασυλλογισιά.

Τέλος πάντων, όσον αφορά το συγκεκριμένο κιτ το είδα από κοντά σε κατάστημα και με μια πρόχειρη ματιά δεν μου γέμισε ιδιαίτερα το μάτι, τουλάχιστον όχι για 114 ευρώ. Πάντως πρόκειται για ένα πλήρες σετ με laser cut στοιχεία και white metal λεπτομέρειες κοντά στο επίπεδο της Arterania Latina με τελικό μήκος 40 εκατ. στην 1:20. Δεν έχω τις γνώσεις για να πω πόσο σωστό είναι σαν μοντέλο, δηλαδή πόσο σωστά αναπαριστά ένα τυπικό τρεχαντήρι, ούτε είδα το manual.

Προσωπικά, όπως ξαναείπα, προτιμώ το scratchbuilding με σχέδια του Ναυτότοπου ή από αλλού και ενθαρρύνω όσους ενδιαφέρονται αλλά φοβούνται ότι είναι δύσκολο, να προχωρήσουν γιατί είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαίνεται.

Κωστή δεν στόχευα εσένα ούτε ήθελα να σε προσβάλω,το σχόλιό μου ήταν για εκείνους που ναυπηγούν τα σκαριά τους στην Τουρκία και όχι για το δικό σου ποστ.
Απλά μου ταίριαξε ο παραλληλισμός και αναφέρθηκα σε αυτό το γεγονός που έχει οδηγήσει την Ελληνική παραδοσιακή ναυπηγική σε μαρασμό.

Και μια παρατήρηση:η σύγκριση τιμών που κάνεις μεταξύ του Ελληνικού καταστήματος και της Τουρκικής "πηγής"  δεν είναι ακριβής,καθώς η τιμή των 47EUR που λες, ισχύει μόνο εάν πας στην Πόλη να το αγοράσεις!
Κανονικά πρέπει να προσθεσεις και τα ταχυδρομικά και το-πιθανό-τελωνείο στο τελικό κόστος,ωστε να γίνει η σύγκριση επί ίσοις όροις.(όχι οτι θα αλλάξει δραματικά,απλά είναι ο σωστός τρόπος)

Θα συμφωνήσω με τον Θανάση οτι η καλύτερη απάντηση είναι να φτιαχτεί το κιτ από κάποιον και να παρουσιαστεί στα καραβάδικα sites ως "Ελληνικό παραδοσιακό τρεχαντήρι",με την ιστορία του,χωρίς κραυγές βέβαια...

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 09:24:57 μμ »
Κανένα πρόβλημα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 07:30:36 πμ »
Συμπληρώθηκαν 10 ημέρες από την αποστολή μηνύματος μου προς την εταιρεία κατασκευής-διάθεσης του μοντέλου και με το οποίο ζητώ να με ενημερώσουν αν κάπου στην συσκευασία αναφέρεται η Ελληνικότητα του μοντέλου, εάν όχι γιατί, και πως (βασιζόμενοι που) συνδέουν την χρήση του Τρεχαντηριού με την αλιεία άλλων Μεσογειακών εθνών.
Μέχρι τώρα δεν έχω απάντηση και δεν νομίζω ότι θα έχω, (στάση γνωστή, τουλάχιστον σε εμένα...)
Thx

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 11:25:17 πμ »
Θανάση καλημέρα,
Νομίζω και εγώ ότι δεν θα έχεις κάποια απάντηση και αν απαντήσουν θα απαντήσουν όπως βολεύει αυτούς παρερμηνεύοντας το θέμα. Η στάση τους (δεν γνωρίζω την στάση των εταιρειών, ίσως έχει διαφορά από την στάση κάποιων άλλων) από την εμπειρία που έχω από την δουλειά που έκανα και όπως λες και συ είναι όντως πολύ γνωστή.
Θα ήθελα να σου πω ότι σε συγχαίρω και σε θαυμάζω για την προσπάθεια που κάνεις, προσπάθεια που ίσως κανείς δεν θα έκανε σπαταλώντας τον χρόνο του. Έρχομαι στην φράση "ε τι να κάνουμε" που έγραψες στο πρώτο μήνυμά σου για να προσθέσω το "δε βαριέσαι βρε αδερφέ πέρα βρέχει".

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Tags: