Αποστολέας Θέμα: Ξεκολλώντας κολλημένα μέρη  (Αναγνώστηκε 1744 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
Ξεκολλώντας κολλημένα μέρη
« στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 08:38:57 μμ »
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.

Είμαι ΤΕΛΕΙΩΣ άσχετος με το χώρο των ξύλινων πλοίων, αλλά μου προέκυψε το εξής:

Μια φίλη είχε δοκιμάσει με το αγόρι της ένα ξύλινο πλοίο, κόλλησαν μερικά κομμάτια όπως να'ναι, απογοητεύτηκαν και το άφησαν. Τελικά κατέληξε στα χέρια μου, για να προσπαθήσω να το σώσω.

Έτσι όπως το είδα, αν έχει κάποια ελπίδα, είναι να ξεκολλήσω όλα τα κομμάτια και να το πιάσω από την αρχή. οπότε, αν κάποιος ξέρει κάποιον τρόπο για να τα ξεκολλήσω χωρίς να το παραδώσω στις ορέξεις των Tiger και των F-16 της βιτρίνας μου, είμαι όλος αυτιά!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Απ: Ξεκολλώντας κολλημένα μέρη
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 11:15:34 μμ »
Καλησπέρα,
Πες μας περισσότερες πληροφορίες για το τι πράγματα είναι κολλημένα, έχει γίνει πέτσωμα; είναι μόνο κολλημένοι οι νομείς; ή έχει προχωρήσει και στις κατασκευές του καταστρώματος;
Επίσης τι είδους κόλλα έχει χρησιμοποιηθεί;

Για παράδειγμα εάν έχει μπει μόνο το πέτσωμα και είναι σωστά κολλημένοι οι νομείς μπορείς εύκολα να ξηλώσεις το πέτσωμα και να τρίψεις τα υπολείμματα που θα έχουν μείνει πάνω στους νομείς, σανίδες πετσώματος βρίσκεις πολύ εύκολα σε μεγάλη ποικιλία ώστε να αρχίσεις να πετσώνεις και πάλι

Όμως πες μας περισσότερες λεπτομέρειες.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 10:55:34 πμ »
Επίσης, ποιο πλοίο είναι; Αν έβαζες μερικές φωτογραφίες από το στάδιο που βρίσκεσαι, θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 02:07:17 μμ »
Καλημέρα σε όλους.

Το πλοίο είναι το Llaud "Palma Nova" της Artesania Latina, σε κλίμακα 1/25. Όπως θα δείτε και στις φωτό, οι νομείς έχουν κολληθεί αξιοπρεπώς, όμως στο κατάστρωμα έχουμε το πρόβλημα. Η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε είναι η ξυλόκολλα της Bison (διαλέξαν και καλή εταιρεία για να το κολλήσουν!)

Υπάρχει άλλος τρόπος, εκτός από το να αρχίσω τις βίαιες μεθόδους; Κάποιος διαλύτης ή κάτι τέτοιο;

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 03:32:53 μμ »
Δοκίμασε  Ισοπροπυλική Αλκοόλη.
Από αυτά που έχω διαβάσει χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό κάνεις το εξής:
Πλημμύρισε την ένωση με ισοπροπυλική αλκοόλη. Χρησιμοποίησε ισοπροπυλική αλκοόλη με περιεκτικότητα τουλάχιστον 90% (τα περισσότερα που πωλούνται έχουν γύρω στα 70%, γι' αυτό έλεγξε την ετικέτα). Τύλιξέ το με σελοφάν, άφησέ το μερικά λεπτά και μετά προσπάθησε να χαλαρώσεις την ένωση. Συνήθως 5-10 λεπτά αρκούν.

Μια άλλη λύση είναι να δοκιμάσεις ασετόν από αυτό που πουλάνε στα χρωματοπωλεία.

Δοκίμασε πρώτα το ασετόν μιας και το βρίσκεις πάρα πολύ εύκολα.

Επίσης κοίταξε και αυτό το link   http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1921&postdays=0&postorder=asc&&start=340

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 11:46:07 μμ »
Τα πήγα καλά με το ξεκόλλημακαι τώρα σκέφτομαι να πιαστώ μαζί του, παράλληλα με το EF-2000 που ετοιμάζω.

Αλλά, ρε παιδιά, πόσο τρίψιμο πρέπει να ρίχνετε;;;;  :idea: ::eusa_wall::

Από μια ματιά στον τρόπο κατασκευής, πρεπει να είναι η χαρά του στόκου αυτά τα μοντέλα!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 11:50:58 μμ »
Από μια ματιά στον τρόπο κατασκευής, πρεπει να είναι η χαρά του στόκου αυτά τα μοντέλα!
Oh yes!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 11:51:51 μμ »
Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα ξεκόλλησες.
Τα ξύλινα όντως έχουν λίγο σκόνη, εάν το μοντέλο είναι άβαφο ο στόκος πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ ελάχιστα, στην αντίθετη περίπτωση δεν νομίζω ότι πειράζει διότι καλύπτεται από χρώμα.
ʼνοιξε και ένα νήμα εδώ για να δούμε την κατασκευή σου.
Εύχομαι Καλή Επιτυχία και όσο μπορούμε θα βοηθήσουμε.
Βασίλης

Tags: