Αποστολέας Θέμα: TICONDEROGA CLASS 1/700 MINICRAFT "Η πρώτη μου φορά!"  (Αναγνώστηκε 7470 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: TICONDEROGA CLASS 1/700 MINICRAFT "Η πρώτη μου φορά!"
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 09, 2013, 04:18:48 πμ »
Νάσο το έκανες καράβι τώρα ,η λεπτομέρια ανδείχτηκε μια χαρά και οι όγκοι του καραβιού απέκτησαν υπόσταση!Κάνε και τίποτα σημαδάκια από λαδιές στο ελικοδρόμειο με αριωμένο μαυρο με ελάχιστο raw umber.....μικρές με  ψιλό πινελάκι!Καλά τελειώματα ,μην κολώσεις στα ιστία !!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 10, 2013, 12:43:50 μμ »
Ιστία :!: :D

Έγιναν από ΖΤΠ.

Σειρά έχουν λίγες φθορές και... με τρώει να φτιάξω καμιά θάλασσα! ::dontknow::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 10, 2013, 01:28:37 μμ »
Δεν είναι άσχημα, είσαι σίγουρος για τις θέσεις τους;

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 10, 2013, 02:07:52 μμ »
Από φωτογραφίες του πραγματικού... έτσι μου έδωσε να καταλάβω. Βέβαια υπήρχαν κάποιες βάσεις που πιανόντουσαν... αλλά καταλαβαίνεις... :oops:

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 11:45:23 μμ »
Η πρώτη προσπάθεια για θάλασσα. Η "συνταγή" δοκιμασμένη, (http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23107.0.html) του c.nemo! ::thumbleft:: Δεν ήμουν σίγουρος αν ταίριαζε στην κλίμακα... αλλά δείχνει εντάξει. Πάντως θέλει μελέτη το θέμα με τα απόνερα και τα κύματα σε συνδυασμό με το πλοίο. ʼλλα απόνερα βγάζει ένα θωρηκτό και άλλο ένα πιο σύγχρονο σκάφος!

Στις φωτο έχει ασταρωθεί ο πηλός, αν και η κατασκευή έχει προχωρήσει περισσότερο... απλά στεγνώνει!

Αυτό! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
Απ: TICONDEROGA CLASS 1/700 MINICRAFT "Η πρώτη μου φορά!" ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 09:03:32 μμ »
Στην προσπάθεια μου να αναπαραστήσω τη θάλασσα άπλωσα ατλακολ. Τα κύματα που φαίνονται στις πιο πάνω φωτο έχουν χαθεί. Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν στεγνώνοντας η κολλά? Προλαβαίνω δεν προλαβαίνω να την σκουπίσω αν είναι!  ::helpsos::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 09:05:50 μμ »
Στην προσπάθεια μου να αναπαραστήσω τη θάλασσα άπλωσα ατλακολ. Τα κύματα που φαίνονται στις πιο πάνω φωτο έχουν χαθεί. Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν στεγνώνοντας η κολλά? Προλαβαίνω δεν προλαβαίνω να την σκουπίσω αν είναι!  ::helpsos::
Πόση ατλακόλ άπλωσες; Τέλος πάντων, γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις το σκούπισμα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 09:30:21 μμ »
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! ::thumbleft::

Όχι απλά το σκούπισα... το έχωσα κάτω απ' τη βρύση και το έπλυνα! Ευτυχώς είχα σφραγίσει τα χρώματα με βερνίκι και ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Τώρα πως να συνεχίσω? Σύμφωνα με την συνταγή του c.nemo έπρεπε να περάσω δυο χέρια με ατλακολ! Ειδοποιός διαφορά όμως σε σχέση με την κατασκευή το c.nemo είναι η κλίμακα. Η δική του είναι 1/350 και η δική μου 1/700. Τα δικά μου κύματα είναι αναλόγως μικροτέρα οπότε μάλλον ήταν σίγουρο ότι θα εξαφανιζόντουσαν. Μήπως ν' απλώσω μικρότερη ποσότητα και με μεγαλύτερη προσοχή?

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 06:41:58 πμ »
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! ::thumbleft::

Όχι απλά το σκούπισα... το έχωσα κάτω απ' τη βρύση και το έπλυνα! Ευτυχώς είχα σφραγίσει τα χρώματα με βερνίκι και ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Τώρα πως να συνεχίσω? Σύμφωνα με την συνταγή του c.nemo έπρεπε να περάσω δυο χέρια με ατλακολ! Ειδοποιός διαφορά όμως σε σχέση με την κατασκευή το c.nemo είναι η κλίμακα. Η δική του είναι 1/350 και η δική μου 1/700. Τα δικά μου κύματα είναι αναλόγως μικροτέρα οπότε μάλλον ήταν σίγουρο ότι θα εξαφανιζόντουσαν. Μήπως ν' απλώσω μικρότερη ποσότητα και με μεγαλύτερη προσοχή?
Καλημέρα Νάσο ,πολύ σωστά επισημαίνεις την κλίμακα ,ο λόγος που εγώ πέρασα αρκετά χέρια ατλακόλ ήταν γιάυτο ακριβώς το λόγο ,βέβαια όσο μικραίνει η κλίμακα τόσο πιό φαινομενικά ομαλή θάλασσα θέλουμε!Τη δική σου μια χαρά τη βρίσκω....απλά θα έβαζα ένα χέρι ατλακόλ ακόμα για να αγριέψω λίγο τα κυματάκια της επιφάνειας ....απλώνεις ένα χέρι ατλακόλ και τη χτυπάς κάθετα με το πινέλο....προσοχή κομμάτι κομμάτι το κάνεις ,οχι να απλώσεις όλη την επιφάνεια με ατλακόλ και μετά να χτυπίσεις με το πινέλο!Βάζεις ατλακόλ χτυπάς και προχωράς παρακάτω ,θα σε βολέψει αν δεν την αραιώσεις καθόλου!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 08:52:55 μμ »
Αποφάσισα να περάσω μόνο ένα χέρι με ατλακολ κι αυτό σε μικρή ποσότητα και με μικρότερο πινέλο, για ν' αγριέψει λιγότερο! Ακόμα και αυτό το λιγότερο βέβαια μου φαίνεται πολύ. Γι' αυτό πέρασα και ένα χέρι γυαλιστερό βερνίκι για να γίνει λίγο πιο ομαλό ακόμα. Ίσως περάσω και δεύτερο. Τελικά η κλίμακα δεν σηκώνει περισσότερο ατλακολ... εκτός κι αν η θάλασσα μας θέλουμε να "έχει καιρό"! Οπότε συνεχίζω με σιλικόνες μόλις στεγνώσει το βερνίκι!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 09:10:01 μμ »
Αποφάσισα να περάσω μόνο ένα χέρι με ατλακολ κι αυτό σε μικρή ποσότητα και με μικρότερο πινέλο, για ν' αγριέψει λιγότερο! Ακόμα και αυτό το λιγότερο βέβαια μου φαίνεται πολύ. Γι' αυτό πέρασα και ένα χέρι γυαλιστερό βερνίκι για να γίνει λίγο πιο ομαλό ακόμα. Ίσως περάσω και δεύτερο. Τελικά η κλίμακα δεν σηκώνει περισσότερο ατλακολ... εκτός κι αν η θάλασσα μας θέλουμε να "έχει καιρό"! Οπότε συνεχίζω με σιλικόνες μόλις στεγνώσει το βερνίκι!
Οκ ,αλλά πολύ θεωρητικά μιλάμε ,ρίξε και καμιά φωτο ....πάντως μέχρι να στεγνώσει η ατλακόλ φαίνεται άγρια ,μόλις στεγνώσει έχει πέσει σχετικά και είναι πολύ πιό ομαλή....στην αρχή που τη βάζεις τρομάζεις λίγο!

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 10:00:21 μμ »
Σταμάτη όπως βλέπεις έχει δημιουργηθεί κύμα πάνω στο κύμα. Ίσως να ξενίζει λίγο αλλά συμβαίνει και στην πραγματικότητα, όταν φυσάει κόντρα από την κατεύθυνση των κυμάτων. Αυτό θέλω να μειώσω περνώντας ένα χέρι ακόμη βερνίκι.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 10:17:29 μμ »
Φίλε αυτό ακριβώς πολύ σωστά το αναφέρεις ,κύμα πάνω στο κύμα!!!Εγώ το βρίσκω πολύ πολύ καλό ,δε θα την πείραζα άλλο με βερνίκια ,θα χρειαστείς ένα αραιό γυαλιστερό αμέσως μετά τις σιλικόνες!Οπότε μην το παρακάνεις με τα βερνίκια ....η αν βάλεις και άλλλα για να γυαλίσει πολύ ας είναι αρκετά αραιά σαν νερό!
Δεν θα έβαζα γαλάζια μακρυά από το πλοιό δεξιά και αριστερά ,αυτά που έχεις γύρω από το πλοίο είναι πολύ καλά .....βάλε τους αφρούς και θα με θυμιθείς!!!!!Σούπερ βγαίνει μπράβο!

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 10:48:53 μμ »
Δυο τελευταίες φωτο με το σκάφος πάνω... για καληνύχτα! ::sleepy2::

Σταμάτη το "ευχαριστώ" είναι πολύ λίγο!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 10:50:32 μμ »
 ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::good_job_smilie:: ::peiratiko::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 10:53:21 μμ »
Νάσο δεν κάνει τίποτα ,σημασία έχει εσύ να το ευχαριστηθείς και να δεις το καράβι σου να ταξιδευει !!

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
Απ: TICONDEROGA CLASS 1/700 MINICRAFT "Η πρώτη μου φορά!" "Λίγο πριν το τέλος!"
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 09:31:35 μμ »
Καλησπέρα σας! Λίγο πριν το τέλος λοιπόν και λίγες λεπτομέρειες έχουν μείνει ακόμα με τα κύματα!

Βλέποντάς το... το μετάνιωσα που δεν ασχολήθηκα περισσότερο μαζί του! Ένα φωτοχαραγμένο το ήθελε, θα του έδινε άλλον αέρα! :( Next time! :wink:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 09:40:52 μμ »
Βραχήκαμε... !!!  8) 8)

Πάρε ένα απλό σετάκι με ρέλια μόνο. Βάφεις πάνω στο πλαίσιο με το χρώμα που έβαψες και τα κολλάς όπως είναι στο μοντέλο. Το έχεις απογειώσει μόνο και μόνο με τα ρέλια, δεν θέλει κάτι άλλο. Βέβαια αν του βάλεις κι ένα ελικοπτεράκι στο ελικοδρόμιο να κρύψεις και την γύμνια του συγκεκριμένου σημείου θα ήταν too much, που λεν και στο χωριό μου.

όμορφη δουλειά, το επόμενο θα το ανεβάσεις κι άλλα επίπεδα πιο πάνω.  ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 09:49:38 μμ »
Νάσο βλέποντας την τρίτη φωτο ,έτσι μικρή νόμισα οτι έβαλες και φωτογραφίες από το πραγματικό δίπλα στου μοντέλου ....μπράβο φίλε πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα....το επόμενο παρατηρόντας πολλές πολλές φωτο θα βγει αριστούργημα ,είμαι σίγουρος!
Τώρα μερικά πράγματα για τους αφρισμούς ....θα μπορούσαν να είναι λίγο πιό μικρόι και λεπτεπίλεπτοι εκεί που απομακρύνονται από το πλοίο αφίνοντας περισσότερο σκουρο αναμεσά τους ,επίσης πίσω στην πρυμη εκεί που είναι οι προπέλες ακόμα πιό άγροι ,αρχίζοντας με μεγάλη ανωμαλία της επιφανείας στην πρύμη και όσο πας προς τα πίσω πιό ομαλό αφρισμό!Τώρα για το σχίσιμο γενικά,δε λέω γιατί θα πρέπει να δούμε πολλές φωτογραφίες ,αυτό έχει να κάνει με τις ναυπηγικές γραμμές του πλοιου αλλά και την εκάστοτε ταχύτητα και φυσικά με τον καιρό!Μπράβο σου και πάλι!

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 09:53:45 μμ »
Φίλε μου τα συγχαρητήρια μου,την τελευταία φώτο την έχεις απο καλή γωνία και η θάλασσά σου είναι  ::icon_antegeia::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 10:34:27 μμ »
Εξαιρετική εργασία Νασο σε βάση και μοντέλο.Πολλά μπράβο απο εμένα. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 10:45:26 μμ »
 ::good_job_smilie:: ::101:: ::101:: ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 11:09:40 μμ »
Πολύ καλή δουλειά φίλε και τα κύματα πάνω στα κύματα
πολύ αληθοφανή.

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 11:47:14 μμ »
Νίκο, Σταμάτη, Νίκο, Συνονόματε, Ζαφ (όνομα?) και Κώστα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Παίρνω δύναμη! ::thanks_smilie::

Νάσο βλέποντας την τρίτη φωτο ,έτσι μικρή νόμισα οτι έβαλες και φωτογραφίες από το πραγματικό δίπλα στου μοντέλου ....μπράβο φίλε πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα....το επόμενο παρατηρόντας πολλές πολλές φωτο θα βγει αριστούργημα ,είμαι σίγουρος!
Τώρα μερικά πράγματα για τους αφρισμούς ....θα μπορούσαν να είναι λίγο πιό μικρόι και λεπτεπίλεπτοι εκεί που απομακρύνονται από το πλοίο αφίνοντας περισσότερο σκουρο αναμεσά τους ,επίσης πίσω στην πρυμη εκεί που είναι οι προπέλες ακόμα πιό άγροι ,αρχίζοντας με μεγάλη ανωμαλία της επιφανείας στην πρύμη και όσο πας προς τα πίσω πιό ομαλό αφρισμό!Τώρα για το σχίσιμο γενικά,δε λέω γιατί θα πρέπει να δούμε πολλές φωτογραφίες ,αυτό έχει να κάνει με τις ναυπηγικές γραμμές του πλοιου αλλά και την εκάστοτε ταχύτητα και φυσικά με τον καιρό!Μπράβο σου και πάλι!

Σταμάτη οι αφρισμοι όντως έτσι έπρεπε να είναι. Το λάθος έγινε πριν, με τους εσωτερικούς αφρούς. ʼπλωσα περισσότερους απ' όσους ήθελε, οπότε αναγκάστηκα να τους καλύψω! Επίσης για την κλίμακα θέλει περισσότερη δόση άσπρης σιλικόνης για να δείξει πιο σωστά (αυτό θα το κάνω)! Στην πρύμη έχω σηκώσει μια μεγάλη καμπούρα με αφρούς που σβήνει προς τα πίσω (δεν φαίνονται στις φωτο όμως). Από φωτο του πραγματικού βλέπεις πολλά και διάφορα αλλά πάντα με αιχμηρό σχίσιμο των κυμάτων.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 12:51:01 πμ »
Νασο πραγματικα εχω εντυπωσιαστει με την θαλασσα σου. Και μαλιστα ειδικα που το μοντελο ειναι 700αρι. Παρα πολυ ομορφη και ρεαλιστικη. Θα συμφωνησω με το Νικο, με ενα σετ απο ρελια το πλοιο θα απογειωθει στο επακρο.  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Tags: