Στο στοκ μου εχω μερικα πλοια, αλλα ακομη δεν εχω τολμησει να τα ξεκινησω. Οταν ομως επεσε στα χερια μου το κιτ της Mirage ξετρελαθηκα τοσο (παρολο που δεν εχουν και την τρελη λεπτομερεια), που αγορασα αλλα δυο για να τα φτιαξω μαζι. Κι ετσι ξεκινησα το ναυπηγιο μου.

Λιγα ιστορικα στοιχεια...
Tarantul class (Molnya Class) Ναυπηγηθηκαν απο την Σοβιετικη Ενωση για να αντικαταστησουν τα μικρα πλοια ''Osa''. Οταν ομως η Σοβιετικη Ενωση εχασε το ενδιαφερον της για τα μικρα πλοια, αρχισε να τα παραδιδει στους συμμαχους της. Ετσι εξοπλιστηκε και η Ανατολικη Γερμανια. Παρελαβε 5 πλοια το διαστημα 1984-1985. Με την ενωση των δυο κρατων της Γερμανιας, τα τρια πλοια πηγαν για διαλυση, το ενα εγινε μουσειο ενω το αλλο, ονομαστηκε Hiddensee, και συνεχισε να υπηρετει μεχρι το 1991 με το ναυτικο της ενοποιημενης Γερμανιας. Το 1992 παραδωθηκε στο Αμερικανικο Ναυτικο και υπηρετησε σαν πλατφορμα δοκιμων σε ασκησεις μεχρι και το 1996. Εκτοτε ειναι μουσειο στην Μασσαχουσετη.

Το πλοιο που θα αναπαρηστησω εγω θα ειναι το Rudolf Eglhofer Νο 572 της Ανατολικης Γερμανιας πριν παραδωθει στο ενοποιημενο Ναυτικο της Γερμανιας και να μετονομαστει Hiddensee.

Η κατασκευη ειναι μεν απλη, εχει ομως αρκετες τεχνικες δυσκολιες. Αρκετο στοκαρισμα, αρκετα σημαδια απο την χυτευση, κυριως λακουβες σε επιπεδες επιφανειες και οχι τοσο pin marks. Προσθεσα καποιες λεπτομερειες συμφωνα με φωτογραφιες και αυτη την στιγμη ειναι ετοιμο για ασταρωμα για να εντοπιστουν ατελειες. Οπλισμοι και διαφορα αλλα κομματια ειναι τοποθετημενα μονο για την φωτογραφιση. Στη συνεχεια θα τοποθετηθουν και ρελια, μετα τα βαψιματα, ενω παραλληλα θα ξεκινησουν και τα αλλα δυο κιτ.

Κριτικες και σχολια ευπροσδεκτα.