Αποστολέας Θέμα: Digital Navy Yamato 1/250  (Αναγνώστηκε 7562 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος naytikomodelistas

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τι Εδω , τι εκει , ολοι σε ενα πλανητη ζουμε.
    • Ιστοσελίδα μοντέλων μου
Digital Navy Yamato 1/250
« στις: Ιουλίου 31, 2012, 09:58:08 μμ »
καλησπερα,

Πριν λιγο καιρο ξεκινησα το Yamato της Digital Navy σε κλιμακα 1/250.
Μηκος σκαφους ~1 μετρο και 6 εκατοστα.
http://www.digitalnavy.com/Yambuild/index.html

Οι πρωτες φωτογραφιες ακολουθουν απο το σημειο σχεδον αμεσως μετα το πετσωμα, εχοντας μπει και καποιες λεπτομερειες απο το κυριο καταστρωμα

Προσωπική ιστοσελίδα μοντέλων:
http://modelgallery.wikispaces.com/

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Digital Navy Yamato 1/250
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 01, 2012, 12:38:18 πμ »
Τι υλικά χρησιμοποιείς; βλέπω κόντρα πλάκε νομίζω κάτω από το κατάστρωμα. Τα υπόλοιπα;

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 01, 2012, 12:58:57 πμ »
Τι υλικά χρησιμοποιείς; βλέπω κόντρα πλάκε νομίζω κάτω από το κατάστρωμα. Τα υπόλοιπα;
Κατα 99% απο...χαρτι! Δεν υπαρχουν χρηματα για ξυλινα πλοια..ακομα και αυτα που ειχα ξεκινησει περιμενουν να περασει η κριση ::glossa:: :mrgreen:

Επιπλεον στα μικρα πυροβολα για κανες θα χρησιμοποιησω καλωδιο....στις επομενες μερες θα ανεβασω φωτο. Παντως το σκαρι εχει 2.5-3 κιλα χαρτι και πανω απο μισο λιτρο κολλα....ετοιμο να το στειλω στον πολεμο.

Επιπλεον μιας που ξεχασα να το αναφερω πιο πριν και για να μην γραφω πολλα post, υπηρξε ενα προβλημα σοβαρο, το οποιο ομως διορθωθηκε με την δημιουργια της βασης.
Οταν το εφτιαχνα, η καρινα ηταν σπασμενη σε 6-7 κομματια. Το καταστρωμα σε 4 ή 5 αν θυμαμαι καλα. Αφου κολλησα το καταστρωμα σε μακετοχαρτο κομματι κομματι, μετα το περασα ολο μαζι 3-4 φορες σε χαρτονι κανονικου μεγεθους με αποτελεσμα να εχει παχος 5-6 χιλιοστα.
Το λαθος που εκανα εκεινη την στιγμη ειναι οτι δεν ειχα προσεξει καλα την καρινα, και το καταστρωμα στην πραγματικοτητα σε διαφορα σημεια ''σηκωνοτανε'', δηλαδη σε πολλα σημεια η καρινα ειχε διαφορετικο πλατος.
Οταν το εφτιαχνα, εκανα την βλακεια να βαλω κατω αναποδα το καταστρωμα και εκει πανω να κολλαω καθε κομματι της καρινας που συναμολοργουσα. Αυτο σαν αποτελεσμα ειχε το καταστρωμα να ειναι ΜΑΡΜΑΡΟ και η καρινα απο κατω να εχει την καμπυλη που επρεπε να εχει το καταστρωμα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
Βεβαια αυτο με την βαση διορθωθηκε, αλλα με λιγη πονηρια φενεται. Η λυση που ειχα ηταν να ενισχυσω την επιμαχη καμπυλη με χαρτι ουτως ωστε να ερθει στην ευθεια του, αλλα ο χρονος πιεζε τοσο που το καθιστουσε αδυνατο.
Τωρα βεβαια ειναι αδυνατο να γινει αυτο, καθως εχουν μπει καποιες υπερκατασκευες και η μονη λυση θα ηταν να το γυριζα στο πλαι καθως θα το ενισχυα, πραγμα που ομως ειναι αρκετα δυσκολο, και σε τελικη αναλυση, καπως περιττο νομιζω...ασφαλως καθε γνωμη καλοδεχουμενη.

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 01, 2012, 03:05:40 πμ »
καλησπερα

επειδη εχω μια σχετικη επαφη και εμπειρια με τα χαρτομοντελα, τι χαρτι χρησιμοποιεις?
Επισης η κολλα που χρησιμοποιεις ειναι υπερβολικα αραιωμενη με αποτελεσμα να λειτουργει οπως το νερο σε οποιοδηποτε χαρτι δηλαδη να το σκεβρωνει. Και η ατλακολ κανει αλλα πηχτη και σε λεπτο στρωμα. Εαν δεν μπορεις να υπολογισεις την σωστη πυκνοτητα υπαρχουν και οι απλες κολλες UHU που ειναι καταλληλες για χαρτι.
Υπαρχει στο πλαισιο χαρτι 180 γραμμαριων που ειναι καταλληλο για χαρτοκατασκευες αυτου του τυπου.
Εγω το χρησιμοποιω για τα πιο ενισχυμενα σημεια νομεις, CL, πετσωμα πανω στο οποιο εκτυπωνω και αντιστοιχα το κολλαω σε χαρτονι 1-1,5mm και ισως και σε 2mm ορισμενες φορες.
Για την εκτυπωση του κυριως καταστρωματος και των υπερκατασκευων χρησιμοποιω παλι 180αρι χαρτι αλλα καποιας επωνυμης εταιρειας εκτυπωτων για να ειναι πιο ζωντανα τα χρωματα και τα σχεδια των λεπτομερειων.
 ::salut::

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 01, 2012, 10:28:13 πμ »
φιλε Μακη καλημέρα,

η κολλα που χρησιμοποιω ειναι σε μια καλη αναλογια και δεν το σκεβρωνει σε μεγαλο βαθμο, αλλα οταν κολλαγα το κυριως κατάστρωμα, δεν ημουν τοσο εμπειρος στις αναλογιες και το εκανα καπως μανταρα, ευτυχως μετα διορθωθηκε το προβλημα. Επιπλεον ισως το καταστρωμα να σε ξεγελασει λιγο, γιατι οταν τελειωσα το πετσωμα διελυσα κολλα σε νερο και το ''ελουσα'' με ενα πινελο οπως κανουν στις αφίσες, με αποτέλεσμα να φαινεται πιο παλιο ή σαν μολις να εχει βγει απο την μαχη. Δηλαδη εγινε εν γνωση μου η μορφη του καταστρωματος. Οσον αφορα τωρα τις UHU, δεν τις εμπιστευομαι, γιατι οταν ειχα χρησιμοποιησει ή ξεκολαγαν αμεσως (αυτη στον κιλυνδρο που ειναι και καθως το στριβεις βγαινει προς τα εξω) ή απλα δεν φαινοταν καθολου ομορφο στο USS Los Angeles που ειχα χρησιμοποιησει. Αν θες να σου δειξω και φωτογραφιες το βραδυ. Οπως καταλαβαινεις οταν ειχα περασει απο τα 40 κυμματα με την UHU αυτη η κολλα φανηκε οαση :mrgreen:. Βεβαια οσο περναει ο καιρος εξοικιωνομαι ολο και περισσοτερο γιατι αλλιως την χρησιμιποιεις στα ξυλινα μοντελα και αλλιως στα χαρτινα.

Για το ποσα γραμμαρια ειναι το χαρτι δεν ξερω, ξερω πως ειναι χαρτι απλο σκετο αυτο που χρησιμοποιεις παντου, και αναλογα το κολλαω ειται σε χαρτι δευτερο, ειται σε χαρτονι ψιλο, ειτε σε χοντρο.
Οσον αφορα την ως τωρα κατασκευη, για καρινα και νομνεις 4 χλστ, καταστρωμα 6 χλστ, και πετσωμα 3 χλστ.

Δεν ξερω τι διαφορα εχει το χαρτι που χρησιμοποιω εγω με αυτο καποιας επωνυμης εταιρειας εγω απο τα Τζαμπο το αγοραζω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Παντως συγκριτικα με το προηγουμενο μοντελο αυτο εχει δουλευτει πολυ περισσοτερο.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 01, 2012, 10:31:29 πμ »
Γιαννη καλημέρα,

θα πρέπει να ξανα-ανεβάσεις τις φώτο στο πρωτο ποστ, επιλέγοντας αυτη τη φορα το Family safe στο postimage.

Ετσι οπως ειναι εμφανίζει διαφημιστικά απο σκληρό πορνό.

Ευχαριστώ

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 01, 2012, 10:33:46 πμ »
Γιαννη καλημέρα,

θα πρέπει να ξανα-ανεβάσεις τις φώτο στο πρωτο ποστ, επιλέγοντας αυτη τη φορα το Family safe στο postimage.

Ετσι οπως ειναι εμφανίζει διαφημιστικά απο σκληρό πορνό.

Ευχαριστώ
Ωχ, χιλια συγνωμη δεν το γνωριζα. Το κανω αμεσως

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 04, 2012, 01:05:38 πμ »
Καλησπέρα,
μια μικρή ανανέωση:
Τελείωσε ο σκελετός του κεντρικού πύργου, πετσώθηκε και μπήκαν τα κανόνια.
Αυτά για αντιαεροπορικά μου μοιάζουν...είναι :?: :?: :?: :?:

Επιπλέον συναμολοργήθηκαν και κάποιες μικρολεπτομέρειες που θα μπουν στο τέλος πάνω στο κεντρικό κατάστρωμα.

Σκέφτομαι στο κοντινό μέλλον να φτιάξω και μια κασετίνα όπως αυτή η πλαστική η διάφανη, αλλά από μακετόχαρτο, γιατί τα χωρίσματα δεν εφαρμόζουν καλά και υπάρχει πολύ σοββαρός κίνδυνος να μπερδευτούν τα κομμάτια...εσείς τι προτείνετε???? Έχετε κάποια καλύτερη λύση???

Παραθέτω φωτογραφίες (τρόπος του λέγειν ::glossa::)

Βαράτε άφοβα, τα δέχομαι όλα :mrgreen: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 05, 2012, 03:23:41 πμ »
καλησπερα
η αγορα εχει πολλους τυπους κολλας και ο καθενας κανει διαφορετικη δουλεια. Βασικα η στικ κολλα ειναι για να κολλας μεταξυ τους χαρτια δηλαδη το εκτυπωμενο πανω σε ενα πιο χοντρο π.χ . Για ολες τις αλλες κολλησεις ατλακολ διαφανη. Η ατλακολ δεν πρεπει να αραιωθει απο το μπουκαλι , με ενα πινελακι παιρνεις  την ποσοτητα που θελει και την στρωνεις σε λεπτο στρωμα για να μην σκεβρωσει το χαρτι. παντα αφηνεις 1-2 λεπτα να τραβηξει και θα δεις οτι με το που ακουμπας το χαρτι κολλαει αμεσως.
Τωρα οσον αφορα το χαρτι, το απλο χαρτι του φωτοτυπικου που χρησιμοποιεις ειναι 80γραμμαριων. Δεν κανει για χαρτοκοπτικη. θελεις οπως σου ειπα 170γραμμαριων ,ειναι πιο πυκνο και πιο χοντρο ~ 0,4χιλιοστα. Οταν εκτυπωνεις offset καποιου εξωτερικου μερους του πλοιου που φαινεται (π.χ γαστρα, υπερκατασκευες) παντα σε 170αρι χαρτι αποτυπωνει τα χρωματα φυσικα και το χρωμα στρωνει σαν βελουδο επανω. Οταν θελεις να εκτυπωσεις εσωτερικη δομη που δεν φαινεται (π.χ νομεις ,τροπιδα, εγκαρσια ενισχυτικα υπερκατασκευων) τυπωνε τα σε απλο χαρτι και κολατη πανω σε χοντροτερο χαρτονι 0.5, 1, 2 χιλιοστων. Παραπανω παχος ειναι υπερβολικο και μονο προβλημα θα σου δημιουργησει στις διαστασεις των κομματιων διοτι ειναι υπολογισμενες με συγκεκριμενο παχος χαρτιου. Εκτος και εαν στο λενε οι οδηγιες.
Εαν δεις στην τροπιδα που εκτυπωνεις οι εγκοπες που πρεπει να κοψεις για να μπουνε εγκαρσια οι νομεις εχουν ενα συγκεκριμενο παχος μετρα το και αυτο θα ειναι το τελικο παχος που θα πρεπει να εχεις στον καθε τομεα μαζι με το χαρτι εκτυπωσης.
Επισης οσον αφορα τα κουτια αποθηκευσης δεν νομιζω οτι θα σου ερθει φθηνοτερα ή θα κανεις καλυτερη κατασκευη απο το να τα παρεις ετοιμα ,πηγαινε στο ΤΖΑΜΠΟ και θα βρεις πολλα κουτακια φτηνα . Τα τεμαχια των διαχωριστικων που μετακινουνται μεσα στα κουτακια απλα κολλα τα μονιμα.
Σου δινω και καποια σαιτ που θα σε βοηθησουν το kartonbau το Θεωρω οτι καλυτερο και εχει πολλες πληροφοριες για ολα και πολυ καλους χαρτομοντελιστες. Στα πλοια του θα παθεις πλακα τι φτιαχνουν οι τυποι.

http://www.kartonbau.de/forum/index.php?page=Portal
το παρακατω εχει μοντελακια για εκτυπωση απο διαφορους δημιουργους που τα προσφερουν freeware.
http://papermau.blogspot.gr/

Γενικα το συγκεκριμενο χομπυ εχει τρελη απηχηση στο εξωτερικο. Ομως θελει μεγαλη προσπαθεια και εκπαιδευση διοτι στην ουσια ειναι scratch build. To γνωρισα τυχαια τον καιρο που περιμεναμε να γεννηθει η κορη μου και η γυναικα μου ειχε απαγορευσει την οποιαδηποτε μυρωδια απο χημικα στο σπιτι οποτε με μια καλη ατλακολ δεν εχεις και θεμα υγειας σε κλειστο χωρο.

κοιτα και τις φωτο που θα σου στειλω.

εγω ετσι κανω το πετσωμα

και επειδη στο προηγουμενο εκανα(νεοπας τοτε) το ιδιο με εσενα περασα την γαστρα με ατλακολ πηρα μια γαστρα rufless πατατακια, εκανα το εξης στοκαρα με στοκο ιδιοκατασκευης (ατλακολ και ταλκ της κορης μου) και οταν στεγνωσε το ετριψα εδωσα την τελικη μορφη της γαστρας και την περασα και ενα χερακι χρωμα να δω πως βγαινει.

παιξε και πειραματισου, το χαρτι εχει πολυ πλακα και με τον καιρο θα μπορεις να κανεις συμπαγη και σημικτες κατασκευες απο διαφορα ετεροκλητα υλικα και μπορεις να φτιαξεις παπαδες. Δες τις παρακατω φωτο και θα παθες σοκ. Δεν ειναι δικες μου μην εκτεθουμε κιολας :lol:

Πιστευω να σε βοηθησα λιγακι.
Τα υπολοιπα σε καμια 15 μερες απο τωρα Καλες Διακοπες σε οσους κανουν ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 05, 2012, 11:34:00 πμ »
Πήγαινε στο Πλαίσιο φίλε και πάρε χαρτί 160gr , της Fabriano το multipaper που κάνει για εκτύπωση
και σε laser και σε Inkjet .  Με 7 Ε. παίρνεις 250 φύλλα Α4. Εγώ το χρησιμοποιώ για χαρτοκοπτικές
που κάνουν οι κόρες μου από θέματα που κατεβάζω , κυρίως σπιτάκια .
Όλοι μα όλοι που ασχολούνται με το άθλημα προτείνουν χαρτί 160 gr. Με το χαρτί των 80 ή έστω
κι 100 gr το σκάφος φαίνεται σαν να το έχουν κάνει όλο ματσακόνι. Και είναι κρίμα για το χρώμα
που σπαταλάς και τον κόπο σου.
Απλώς μια προσωπική άποψη.

Και ένα λινκ με έναν τύπο που φτιάχνει το Roma . http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=910&postdays=0&postorder=asc&&start=0
Παρατήρησε τη διαδικασία προετοιμασίας των κομματιών και την κόληση . Βέβαια αυτό είναι ήδη
προεκτυπωμένο και προμαρκαρισμένο μοντέλο. Μεταχειρίζεται και P.E.  :wink:

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 05, 2012, 11:59:44 πμ »
Πήγαινε στο Πλαίσιο φίλε και πάρε χαρτί 160gr , της Fabriano το multipaper που κάνει για εκτύπωση
και σε laser και σε Inkjet .  Με 7 Ε. παίρνεις 250 φύλλα Α4. Εγώ το χρησιμοποιώ για χαρτοκοπτικές
που κάνουν οι κόρες μου από θέματα που κατεβάζω , κυρίως σπιτάκια .
Όλοι μα όλοι που ασχολούνται με το άθλημα προτείνουν χαρτί 160 gr. Με το χαρτί των 80 ή έστω
κι 100 gr το σκάφος φαίνεται σαν να το έχουν κάνει όλο ματσακόνι. Και είναι κρίμα για το χρώμα
που σπαταλάς και τον κόπο σου.
Απλώς μια προσωπική άποψη.

Και ένα λινκ με έναν τύπο που φτιάχνει το Roma . http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=910&postdays=0&postorder=asc&&start=0
Παρατήρησε τη διαδικασία προετοιμασίας των κομματιών και την κόληση . Βέβαια αυτό είναι ήδη
προεκτυπωμένο και προμαρκαρισμένο μοντέλο. Μεταχειρίζεται και P.E.  :wink:
Καλημέρα, να ρωτήσω... το βάρος του χαρτιού διαμορφώνει το πόσο θα σκεβρώνει με κόλλα???
Αυτό δεν το ήξερα :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Για την επόμενη κατασκευή που θα εκτυπώσω πάντως θα την εκτυπώσω σε τέτοιο χαρτί...αυτό το χαρτί όμως το δέχεται οποιοσδήποτε εκτυπωτής?????Εγώ έχω έναν HP Deskjet F4180

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 05, 2012, 12:15:08 μμ »
καλησπερα
η αγορα εχει πολλους τυπους κολλας και ο καθενας κανει διαφορετικη δουλεια. Βασικα η στικ κολλα ειναι για να κολλας μεταξυ τους χαρτια δηλαδη το εκτυπωμενο πανω σε ενα πιο χοντρο π.χ . Για ολες τις αλλες κολλησεις ατλακολ διαφανη. Η ατλακολ δεν πρεπει να αραιωθει απο το μπουκαλι , με ενα πινελακι παιρνεις  την ποσοτητα που θελει και την στρωνεις σε λεπτο στρωμα για να μην σκεβρωσει το χαρτι. παντα αφηνεις 1-2 λεπτα να τραβηξει και θα δεις οτι με το που ακουμπας το χαρτι κολλαει αμεσως.
Τωρα οσον αφορα το χαρτι, το απλο χαρτι του φωτοτυπικου που χρησιμοποιεις ειναι 80γραμμαριων. Δεν κανει για χαρτοκοπτικη. θελεις οπως σου ειπα 170γραμμαριων ,ειναι πιο πυκνο και πιο χοντρο ~ 0,4χιλιοστα. Οταν εκτυπωνεις offset καποιου εξωτερικου μερους του πλοιου που φαινεται (π.χ γαστρα, υπερκατασκευες) παντα σε 170αρι χαρτι αποτυπωνει τα χρωματα φυσικα και το χρωμα στρωνει σαν βελουδο επανω. Οταν θελεις να εκτυπωσεις εσωτερικη δομη που δεν φαινεται (π.χ νομεις ,τροπιδα, εγκαρσια ενισχυτικα υπερκατασκευων) τυπωνε τα σε απλο χαρτι και κολατη πανω σε χοντροτερο χαρτονι 0.5, 1, 2 χιλιοστων. Παραπανω παχος ειναι υπερβολικο και μονο προβλημα θα σου δημιουργησει στις διαστασεις των κομματιων διοτι ειναι υπολογισμενες με συγκεκριμενο παχος χαρτιου. Εκτος και εαν στο λενε οι οδηγιες.
Εαν δεις στην τροπιδα που εκτυπωνεις οι εγκοπες που πρεπει να κοψεις για να μπουνε εγκαρσια οι νομεις εχουν ενα συγκεκριμενο παχος μετρα το και αυτο θα ειναι το τελικο παχος που θα πρεπει να εχεις στον καθε τομεα μαζι με το χαρτι εκτυπωσης.
Επισης οσον αφορα τα κουτια αποθηκευσης δεν νομιζω οτι θα σου ερθει φθηνοτερα ή θα κανεις καλυτερη κατασκευη απο το να τα παρεις ετοιμα ,πηγαινε στο ΤΖΑΜΠΟ και θα βρεις πολλα κουτακια φτηνα . Τα τεμαχια των διαχωριστικων που μετακινουνται μεσα στα κουτακια απλα κολλα τα μονιμα.
Σου δινω και καποια σαιτ που θα σε βοηθησουν το kartonbau το Θεωρω οτι καλυτερο και εχει πολλες πληροφοριες για ολα και πολυ καλους χαρτομοντελιστες. Στα πλοια του θα παθεις πλακα τι φτιαχνουν οι τυποι.

http://www.kartonbau.de/forum/index.php?page=Portal
το παρακατω εχει μοντελακια για εκτυπωση απο διαφορους δημιουργους που τα προσφερουν freeware.
http://papermau.blogspot.gr/

Γενικα το συγκεκριμενο χομπυ εχει τρελη απηχηση στο εξωτερικο. Ομως θελει μεγαλη προσπαθεια και εκπαιδευση διοτι στην ουσια ειναι scratch build. To γνωρισα τυχαια τον καιρο που περιμεναμε να γεννηθει η κορη μου και η γυναικα μου ειχε απαγορευσει την οποιαδηποτε μυρωδια απο χημικα στο σπιτι οποτε με μια καλη ατλακολ δεν εχεις και θεμα υγειας σε κλειστο χωρο.

κοιτα και τις φωτο που θα σου στειλω.

εγω ετσι κανω το πετσωμα

και επειδη στο προηγουμενο εκανα(νεοπας τοτε) το ιδιο με εσενα περασα την γαστρα με ατλακολ πηρα μια γαστρα rufless πατατακια, εκανα το εξης στοκαρα με στοκο ιδιοκατασκευης (ατλακολ και ταλκ της κορης μου) και οταν στεγνωσε το ετριψα εδωσα την τελικη μορφη της γαστρας και την περασα και ενα χερακι χρωμα να δω πως βγαινει.

παιξε και πειραματισου, το χαρτι εχει πολυ πλακα και με τον καιρο θα μπορεις να κανεις συμπαγη και σημικτες κατασκευες απο διαφορα ετεροκλητα υλικα και μπορεις να φτιαξεις παπαδες. Δες τις παρακατω φωτο και θα παθες σοκ. Δεν ειναι δικες μου μην εκτεθουμε κιολας :lol:

Πιστευω να σε βοηθησα λιγακι.
Τα υπολοιπα σε καμια 15 μερες απο τωρα Καλες Διακοπες σε οσους κανουν ::salut::
Ένα -ένα.... :mrgreen:

1.Δεν το ήξερα αυτό για το χαρτί σήμερα το έμαθα και τα το κάνω από εδώ και πέρα ::salut::
2.Με την κόλλα ούτε αυτό το ήξερα......δηλαδή με λίγα λόγια δεν αραιώνεις την κόλλα απλά την παίρνεις με πινέλο και την αραιώνεις πάνω στο χαρτόνι και την αφήνεις λίγο να στεγνώση και μετά γίνεται σαν stic αν κατάλαβα καλά...θα το δοκιμάσω και αυτό γτ της UHU είχα μείνει πολύ απογοητευμένος.
3.Βάζω τα κομμάτις των νομέων και της καρίνας πάνω σε μακετόχαρτο, τα συναμολοργώ και μετά τους προσθέτω ενισχυτικά με αποτέλεσμα να έχει πάχος 4-4.5χλστ αλλά ουσιαστικά στις ενώσεις 1-1.5 χλστ που είναι το πρέπον....από όσο παρατήρησα στο Yamato αποδείχτηκε αρκετά σταθερή η τεχνική...αφού όπως είχα είχε καμπύλη η καρίνα από κάτω, καθόμουνα εγώ πάνω 85 κιλά που είμαι και αυτό δεν έλεγε να ισιώσει :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
4.Θα το κάνω αυτό για την κασετίνα και ελίζω να πιάσει.....
5.Thanks για τα sites θα τα κοιτάξω και ελπίζω να είναι άγνωστα γτ έχω ξεψαχνίσει πάνω από 100 ιστοσελίδες ::glossa::
6.Αυτό για τον scratch στόκο δεν το ήξερα. Θα το κοιτάξω στο επόμενο μοντέλο μου.
Spoiler (hover to show)

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 05, 2012, 12:17:00 μμ »
ααααααα και κάτι ακόμη..παρατήρησα ότι κάποια κομμάτια παρόλο που τα κόλαγα σε χαρτόνι κοινό αυτό που πουλάνε στα βιβλιοπωλεία ήταν πολύ χοντρό με αποτέλεσμα να παίρνω ένα κοπίδι και να το σκίζω στην μέση...τέτοια κομμάτια τα αφήνω στο χαρτί των 160 γραμμαρίων έτσι?

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 05, 2012, 12:48:09 μμ »
Καλημέρα, να ρωτήσω... το βάρος του χαρτιού διαμορφώνει το πόσο θα σκεβρώνει με κόλλα???
Για την επόμενη κατασκευή που θα εκτυπώσω πάντως θα την εκτυπώσω σε τέτοιο χαρτί...αυτό το χαρτί όμως το δέχεται οποιοσδήποτε εκτυπωτής?????Εγώ έχω έναν HP Deskjet F4180
ο συγκεκριμένος τυπώνει σε χαρτί μέχρι 200 γρ.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 05, 2012, 12:57:22 μμ »
Γιάννη εγώ από χάρτινα μοντέλα ιδέα δεν έχω... Αυτό που ξέρω όμως και λέω πάντα όταν με ρωτάνε, και το οποίο εφαρμόζω κι εγώ, είναι ότι καλύτερα να ξεκινήσεις με κάτι μικρό, να μάθεις να δουλεύεις τα βασικά και σιγά σιγά να πας σε μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές κατασκευές...

Φτιάξε ένα αντιτορπιλικό, μια βάρκα ή κάτι πιο απλό και μετά πας στα μεγάλα... Είναι κρίμα να παιδεύεσαι με μια απαιτητική κατασκευή και να μην σου αρέσει εσένα το τελικό αποτέλεσμα και να έχεις δαπανήσει πολύτιμα, την εποχή μας, χρήματα και χρόνο.

Βάλτο στην άκρη αυτό και κάντο πειραματόζωο, δοκιμαστήριο, άλλαζε σιγά σιγά τμήματα με τα αντίστοιχα καλύτερα που θα φτιάξεις στο μέλλον.

Καλή συνέχεια, υπομονή κι επιμονή θέλει...  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 05, 2012, 01:14:32 μμ »
Συμφωνώ κι επαυξάνω με το Νίκο.

Δεν είναι για την κόλλα αλλά για το χρώμα . Όσο λεπτότερο το χαρτί , τόσο περισσότερο απορροφά
χρώμα και γίνεται πολύ μαλακό . Με χοντρότερο δεν συμβαίνει αυτό . Η κόλλα πάντα πρέπει να χρη-
μοποιείται με μέτρο , είτε πλαστικό , είτε χαρτί , You know that , don't You ?
Το χαρτί αυτό κάνει για Inkjet , εγώ τέτοιο έχω.

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 05, 2012, 01:15:01 μμ »
ο συγκεκριμένος τυπώνει σε χαρτί μέχρι 200 γρ.
αααααα εντάξει πάλι καλά ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Γιάννη εγώ από χάρτινα μοντέλα ιδέα δεν έχω... Αυτό που ξέρω όμως και λέω πάντα όταν με ρωτάνε, και το οποίο εφαρμόζω κι εγώ, είναι ότι καλύτερα να ξεκινήσεις με κάτι μικρό, να μάθεις να δουλεύεις τα βασικά και σιγά σιγά να πας σε μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές κατασκευές...

Φτιάξε ένα αντιτορπιλικό, μια βάρκα ή κάτι πιο απλό και μετά πας στα μεγάλα... Είναι κρίμα να παιδεύεσαι με μια απαιτητική κατασκευή και να μην σου αρέσει εσένα το τελικό αποτέλεσμα και να έχεις δαπανήσει πολύτιμα, την εποχή μας, χρήματα και χρόνο.

Βάλτο στην άκρη αυτό και κάντο πειραματόζωο, δοκιμαστήριο, άλλαζε σιγά σιγά τμήματα με τα αντίστοιχα καλύτερα που θα φτιάξεις στο μέλλον.

Καλή συνέχεια, υπομονή κι επιμονή θέλει...  :wink: ::salut::

καλημέρα....κοίτα αυτό μου είχε περάσει και εμένα από το μυαλό αλλά ευτυχώς δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται το πρώτο μου χαρτομοντέλο που ήταν το victory της maly modelarz το έχω παρατημένο γιατί ήταν δύσκολο...από εκεί και πέρα ευτυχώς αυτό έχει πολύ κατατοπιστικές οδηγίες...δεν βρίσκεις εύκολα τόσο καλές οδηγίες.
ʼλωστε είναι το 3ο χάρτινο που ασχολούμαι σοβαρά...πιστεύω να τα καταφέρω.

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 05, 2012, 01:17:20 μμ »
Δεν είναι για την κόλλα αλλά για το χρώμα . Όσο λεπτότερο το χαρτί , τόσο περισσότερο απορροφά
χρώμα και γίνεται πολύ μαλακό . Με χοντρότερο δεν συμβαίνει αυτό . Η κόλλα πάντα πρέπει να χρη-
μοποιείται με μέτρο , είτε πλαστικό , είτε χαρτί , You know that , don't You ?
Το χαρτί αυτό κάνει για Inkjet , εγώ τέτοιο έχω.
ααααα μάλιστα.....δηλαδή βαρύτερο χαρτί....σωστά? θα το δοκιμάσω στο επόμενο μοντέλο (USS Maddox) από την model cartonowy...ελπίζω σύντομα γτ είναι και ένα διόραμα παραγγελία στην μέση το οποίο μάλλον θα το αρχίσω σε λίγο καιρό...

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 05, 2012, 01:40:38 μμ »
καλημερα κυριοι,

συμφωνω με τον Κωστα σε οτι αφορα το χαρτι και εγω ενα αντιστοιχο οικονομικο πακετακι ειχα παρει με λογοτυπο του πλαισιου (ομως ηταν 200αρι) και το εχω τουλαχιστον 1,5 χρονο, ειναι πολυ οικονομικο. Φυσικα εχω παρει και επωνυμο καλο χαρτι για τις εμφανεις εκτυπωσεις (αλλα ηταν παλαιοτερα που ειχαμε φραγκα για να χαλαμε).
Το βασικο ειναι να πειραματιστεις εγω εχω καταφερει να υπολογιζω το παχος σε οτι χαρτονι εχω διαθεσιμο στο σπιτι.
Με ενα παχυμετρο βρισκεις τα παντα. Επισης τα χαρτονια στα βιβλιοπωλεια ξεκινουν απο 0,5χιλιοστα παχος και ανεβαινουν , γιατι να παρεις χοντροτερο χαρτι απο αυτο που θελεις και να του μειωσεις το παχος? θα το πληρωσεις ακριβοτερα. 
Οσον αφορα για αυτο που σου ειπε ο Νικος νομιζω οτι ειναι σωστο και πιο οικονομικο να ξεκινησεις απο κατι απλο και κυριως δωρεαν απο το διαδυκτιο. Δοξα το θεο εχει πολλα δωρεαν μοντελα που προσφερονται. Σαφως και οι εταιρειες που προσφερουν εκτυπωμενο το κιτ ειναι σε ανωτερο επιπεδο πλην ομως ξοδευεις ενα σεβαστο ποσο (+ τα εξοδα μεταφορας). Ο μοντελισμος σε οτι ειδος και να κανεις θελει διαβασμα και πρακτικη πρωτα και στις σελιδες με χαρτομοντελα εχει πολλα tips που ειναι πολυ επεξηγηματικα.
Παντως συνεχισε και θα δεις οτι ειναι τρελο κολλημα. ::salut::

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 05, 2012, 01:41:36 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 05, 2012, 01:46:15 μμ »
καλημερα κυριοι,

συμφωνω με τον Κωστα σε οτι αφορα το χαρτι και εγω ενα αντιστοιχο οικονομικο πακετακι ειχα παρει με λογοτυπο του πλαισιου (ομως ηταν 200αρι) και το εχω τουλαχιστον 1,5 χρονο, ειναι πολυ οικονομικο. Φυσικα εχω παρει και επωνυμο καλο χαρτι για τις εμφανεις εκτυπωσεις (αλλα ηταν παλαιοτερα που ειχαμε φραγκα για να χαλαμε).
Το βασικο ειναι να πειραματιστεις εγω εχω καταφερει να υπολογιζω το παχος σε οτι χαρτονι εχω διαθεσιμο στο σπιτι.
Με ενα παχυμετρο βρισκεις τα παντα. Επισης τα χαρτονια στα βιβλιοπωλεια ξεκινουν απο 0,5χιλιοστα παχος και ανεβαινουν , γιατι να παρεις χοντροτερο χαρτι απο αυτο που θελεις και να του μειωσεις το παχος? θα το πληρωσεις ακριβοτερα. 
Οσον αφορα για αυτο που σου ειπε ο Νικος νομιζω οτι ειναι σωστο και πιο οικονομικο να ξεκινησεις απο κατι απλο και κυριως δωρεαν απο το διαδυκτιο. Δοξα το θεο εχει πολλα δωρεαν μοντελα που προσφερονται. Σαφως και οι εταιρειες που προσφερουν εκτυπωμενο το κιτ ειναι σε ανωτερο επιπεδο πλην ομως ξοδευεις ενα σεβαστο ποσο (+ τα εξοδα μεταφορας). Ο μοντελισμος σε οτι ειδος και να κανεις θελει διαβασμα και πρακτικη πρωτα και στις σελιδες με χαρτομοντελα εχει πολλα tips που ειναι πολυ επεξηγηματικα.
Παντως συνεχισε και θα δεις οτι ειναι τρελο κολλημα. ::salut::
Όταν λέω απλό χαρτόνι μάλλον εννοώ αυτό το 0.5χλστ  λογικα.
Αυτό που είπα ότι το έσκιζα ήταν ότι το είχα βάλει σε τέτοιο χαρτόνι και μετά ήταν πολύ δύσκολο να το κάνω κύλινδρο (στους άξονες των προπελών αναφέρομαι).Λογικά με 160γραμμάρια χαρτί δεν θα χρειάζεται χαρτόνι τέτοιο πράγμα.

edit: τις είδα τις ιστοσελίδες που μου έδωσες..την πρώτη την ξέρω και έχω κάνει εγγραφή αλλά δύσκολα βρίσκεις μοντέλα..περισσότερο τεχνικές έχω βρει.

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 05, 2012, 02:49:55 μμ »
δωρεαν μοντελα υπαρχουν αρκει να ψαξεις τα αναγραφουν "freeware". Πηγαινε και στην 2η σελιδα που σου εδωσα ειναι ολα free. Κι εχει και καποιους τυπους που δινουν δικα τους κιτ πλοιων δωρεαν.
Τωρα οσον αφορα τα σκαναρισμενα κιτ που υπαρχουν στο διαδικτυο σαφως και ειναι παρανομα οποτε, οτιδηποτε τετοιο καλυτερα να μην το δημοσιοποιεις κρατα το για σενα. Επισης στις οδηγιες που δημοσιευσες (εντελως φιλικα μην με παρεξηγησεις) καλο θα ηταν να εβαζες και ενα λογοτυπο π.χ sample επανω τους . Ειναι λιγο λεπτα τα θεματα αυτα τωρα τελευταια και εχει πεσει πολυ κυνηγητο, οποτε εμεις ολοι εδω μεσα φροντιζουμε παντα για το καλο της σελιδας που μας προσφερουν τα παιδια της διαχειρησης, για να μπορουμε να μιλαμε.
Για τους αξονες το 160αρι ειναι μια χαρα. Αυτα ομως τα βλεπεις μετα απο δοκιμες και πειραματισμους. Δεν υπαρχει κατι το δεδομενο ο καθενας περα απο τα βασικα που σου ειπαμε βρισκει και μονος του πατεντες. ::salut::

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 05, 2012, 03:01:27 μμ »
δωρεαν μοντελα υπαρχουν αρκει να ψαξεις τα αναγραφουν "freeware". Πηγαινε και στην 2η σελιδα που σου εδωσα ειναι ολα free. Κι εχει και καποιους τυπους που δινουν δικα τους κιτ πλοιων δωρεαν.
Τωρα οσον αφορα τα σκαναρισμενα κιτ που υπαρχουν στο διαδικτυο σαφως και ειναι παρανομα οποτε, οτιδηποτε τετοιο καλυτερα να μην το δημοσιοποιεις κρατα το για σενα. Επισης στις οδηγιες που δημοσιευσες (εντελως φιλικα μην με παρεξηγησεις) καλο θα ηταν να εβαζες και ενα λογοτυπο π.χ sample επανω τους . Ειναι λιγο λεπτα τα θεματα αυτα τωρα τελευταια και εχει πεσει πολυ κυνηγητο, οποτε εμεις ολοι εδω μεσα φροντιζουμε παντα για το καλο της σελιδας που μας προσφερουν τα παιδια της διαχειρησης, για να μπορουμε να μιλαμε.
Για τους αξονες το 160αρι ειναι μια χαρα. Αυτα ομως τα βλεπεις μετα απο δοκιμες και πειραματισμους. Δεν υπαρχει κατι το δεδομενο ο καθενας περα απο τα βασικα που σου ειπαμε βρισκει και μονος του πατεντες. ::salut::
αυτό με το λογότυπο δεν το κατάλαβα.......

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 05, 2012, 03:02:25 μμ »
και να συμπληρωσω κατι που ξεχασα. Ολα τα κιτ τουλαχιστον τα επωνυμα εχουν σαφη οδηγιες του παχους του χαρτιου που θα χρησιμοποιησεις. Υπαρχει υπομνημα συγκεκριμενο για τα χαρτομοντελα με σχηματα που σου περιγραφουν την καθε εργασια. Μαθαινεις να δουλευεις ετσι οπως και στα πλαστικα που εχουν και αυτα το δικο τους υπομνημα.
Π.χ το παχος σου λεει οτι για 0,5χιλιοστα ειναι *
                                        για 1,0χιλιοστα ειναι **
                                        για 1,5χιλιοστα ειναι ***

Αυτα τα αστερακια τα βλεπεις στα offsets διπλα απο τον αριθμο του κομματιου και καταλαβαινεις τι παχος χρειαζεται.
Εαν ειναι σκετος ο αριθμος τοτε λεει απλο χαρτι 160-170αρι.
Ολα ειναι θεμα μελετης διαβασε λιγο καποιες τεχνικες για να μην μπαινεις στον κοπο να ρωτας και ακους 10 διαφορετικες γνωμες. Μελετα τις οδηγιες και τεχνικες ωστε να καταλαβαινεις και οι αλλοι τι σου λενε ακριβως αλλιως περισσοτερο κακο σου κανουμε και μπλεκεσαι. ::salut::

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 05, 2012, 03:06:54 μμ »
Οι συγκεκριμένες οδηγίες δεν έχουν κάτι τέτοιο...θα το ψάξω σε άλλες οδηγίες.
Όσον αφορά για κανένα βιβλίο με τεχνικές..ούτε τέτοιο έχω βρει κάτι ιδιαίτερο

Tags: