καλησπερα
η αγορα εχει πολλους τυπους κολλας και ο καθενας κανει διαφορετικη δουλεια. Βασικα η στικ κολλα ειναι για να κολλας μεταξυ τους χαρτια δηλαδη το εκτυπωμενο πανω σε ενα πιο χοντρο π.χ . Για ολες τις αλλες κολλησεις ατλακολ διαφανη. Η ατλακολ δεν πρεπει να αραιωθει απο το μπουκαλι , με ενα πινελακι παιρνεις την ποσοτητα που θελει και την στρωνεις σε λεπτο στρωμα για να μην σκεβρωσει το χαρτι. παντα αφηνεις 1-2 λεπτα να τραβηξει και θα δεις οτι με το που ακουμπας το χαρτι κολλαει αμεσως.
Τωρα οσον αφορα το χαρτι, το απλο χαρτι του φωτοτυπικου που χρησιμοποιεις ειναι 80γραμμαριων. Δεν κανει για χαρτοκοπτικη. θελεις οπως σου ειπα 170γραμμαριων ,ειναι πιο πυκνο και πιο χοντρο ~ 0,4χιλιοστα. Οταν εκτυπωνεις offset καποιου εξωτερικου μερους του πλοιου που φαινεται (π.χ γαστρα, υπερκατασκευες) παντα σε 170αρι χαρτι αποτυπωνει τα χρωματα φυσικα και το χρωμα στρωνει σαν βελουδο επανω. Οταν θελεις να εκτυπωσεις εσωτερικη δομη που δεν φαινεται (π.χ νομεις ,τροπιδα, εγκαρσια ενισχυτικα υπερκατασκευων) τυπωνε τα σε απλο χαρτι και κολατη πανω σε χοντροτερο χαρτονι 0.5, 1, 2 χιλιοστων. Παραπανω παχος ειναι υπερβολικο και μονο προβλημα θα σου δημιουργησει στις διαστασεις των κομματιων διοτι ειναι υπολογισμενες με συγκεκριμενο παχος χαρτιου. Εκτος και εαν στο λενε οι οδηγιες.
Εαν δεις στην τροπιδα που εκτυπωνεις οι εγκοπες που πρεπει να κοψεις για να μπουνε εγκαρσια οι νομεις εχουν ενα συγκεκριμενο παχος μετρα το και αυτο θα ειναι το τελικο παχος που θα πρεπει να εχεις στον καθε τομεα μαζι με το χαρτι εκτυπωσης.
Επισης οσον αφορα τα κουτια αποθηκευσης δεν νομιζω οτι θα σου ερθει φθηνοτερα ή θα κανεις καλυτερη κατασκευη απο το να τα παρεις ετοιμα ,πηγαινε στο ΤΖΑΜΠΟ και θα βρεις πολλα κουτακια φτηνα . Τα τεμαχια των διαχωριστικων που μετακινουνται μεσα στα κουτακια απλα κολλα τα μονιμα.
Σου δινω και καποια σαιτ που θα σε βοηθησουν το kartonbau το Θεωρω οτι καλυτερο και εχει πολλες πληροφοριες για ολα και πολυ καλους χαρτομοντελιστες. Στα πλοια του θα παθεις πλακα τι φτιαχνουν οι τυποι.
http://www.kartonbau.de/forum/index.php?page=Portalτο παρακατω εχει μοντελακια για εκτυπωση απο διαφορους δημιουργους που τα προσφερουν freeware.
http://papermau.blogspot.gr/Γενικα το συγκεκριμενο χομπυ εχει τρελη απηχηση στο εξωτερικο. Ομως θελει μεγαλη προσπαθεια και εκπαιδευση διοτι στην ουσια ειναι scratch build. To γνωρισα τυχαια τον καιρο που περιμεναμε να γεννηθει η κορη μου και η γυναικα μου ειχε απαγορευσει την οποιαδηποτε μυρωδια απο χημικα στο σπιτι οποτε με μια καλη ατλακολ δεν εχεις και θεμα υγειας σε κλειστο χωρο.
κοιτα και τις φωτο που θα σου στειλω.

εγω ετσι κανω το πετσωμα

και επειδη στο προηγουμενο εκανα(νεοπας τοτε) το ιδιο με εσενα περασα την γαστρα με ατλακολ πηρα μια γαστρα rufless πατατακια, εκανα το εξης στοκαρα με στοκο ιδιοκατασκευης (ατλακολ και ταλκ της κορης μου) και οταν στεγνωσε το ετριψα εδωσα την τελικη μορφη της γαστρας και την περασα και ενα χερακι χρωμα να δω πως βγαινει.

παιξε και πειραματισου, το χαρτι εχει πολυ πλακα και με τον καιρο θα μπορεις να κανεις συμπαγη και σημικτες κατασκευες απο διαφορα ετεροκλητα υλικα και μπορεις να φτιαξεις παπαδες. Δες τις παρακατω φωτο και θα παθες σοκ. Δεν ειναι δικες μου μην εκτεθουμε κιολας

Πιστευω να σε βοηθησα λιγακι.
Τα υπολοιπα σε καμια 15 μερες απο τωρα Καλες Διακοπες σε οσους κανουν