Αποστολέας Θέμα: Innuendos (η ώρα των υπαινιγμών)  (Αναγνώστηκε 3139 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Συρίγος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Innuendos (η ώρα των υπαινιγμών)
« στις: Ιουλίου 23, 2012, 10:09:34 πμ »
χαιρετω τη παρεα!!!! το προτζεκτ το δουλευω κανα 3 μηνο αλλα λογω φορτου εργασιας δεν αναρτησα πιο πριν τα σταδια το κανω τωρα μιας και κρατησα ευτυχως καποιες φωτο αρχειο.
Λιγα λογια για την ιδεα.
βλεπωντας ενα πινακα ζωγραφικης ενος φιλου που ειχε 6 προσωπα σε διαφορετικες καταστασεις γελιο, θλιψη, χαρα κλπ και απο τη φραση του oscar wilde "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth" εμπνευστικα για το διοραματακι η βινιετα (δεν ξερω ακομα την διαφορα μεταξυ τους)
στο στησιμο σκεφτηκα εναν τυπο καλοντημενο απροσωπο σε εποχη κλασικη με εντονα μπαροκ στοιχεια που κραταει 2 μασκες στα χερια του τη μια για να τη φορεσει την αλλη για να την βαλει πισω στη γκαρνταρομπα του με τις υπολοιπες.
ξεκινωντας τη φιγουρα (95mm) εφτιαξα την αρματωσια απο συρμα οπου πανω του διαμορφωθηκε η αρχικη ποζα με πηλο.

μετα απο 2 μηνες περιπου η φιγουρα στο 80%

σειρα ειχε το πατωμα οπου εγινε με ξυλο μπαλσα και στη συνεχεια τριφτηκε με ντουκοχαρτο

στη συνεχεια το τζακι που θα τοποθετηθουν οι μασκες πανω του,και αυτο με μπαλσα και στη συνεχεια περαστηκε με ακρυλικο στοκο για να τριφτει και να γινει λεια η επιφανεια.θα επενδυθει με εντονα μπαροκ στοιχεια ολο.

και ενα προχειρο στησιμο εδω που ειμαι τωρα

συγνωμη για τη φλυαρια :roll: περιμενω τα σχολια σας τις προτασεις και τις κριτικες σας  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Απ: Innuedo''s time (η ώρα των υπαινιγμών)
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 23, 2012, 11:16:55 πμ »
πολλη ωραιο θεμα με υποβαθρο εχεις φτιαξει και αλλες φιγουρες scratch ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 23, 2012, 11:24:58 πμ »
καλημερα ηφαιστε!!!σε ευχαριστω φιλε!!ασχολουμε κανα χρονο με το σκαλισμα φιγουρας αλλα θελω αρκετη δουλεια ακομα οσο φτιαχνεις και ασχολεισε τοσο βελτιωνεσαι.θα βρεις στην ενοτητα φιγουρες καποιες που εχω κανει.αυτα ειναι απο τα τελευταια http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23178.0.html
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23223.0.html  ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 23, 2012, 11:18:17 μμ »
Ωραίο και εναλλακτικό και ψαγμένο θέμα! Μου αρέσει η μεγάλη θεματολογική σου γκάμα! Το δάπεδο πολύ καλό. Η θέση του τζακιού δεν μου καλοστέκει -ίσως όχι τόσο έξω ή το σχήμα του στο πίσω μέρος να ακολουθεί τις γωνίες της βάσης???... αλλά θα περιμένω να το δω τελειωμένο! :D
 ::salut::
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 24, 2012, 08:06:46 πμ »
σε ευχαριστω χριστο εχω στο νου μου κατι για το τζακι θα κατσει μια χαρα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 25, 2012, 07:03:17 μμ »
Μόνο και μόνο η ιδέα αλλά και η φράση του O.W. σε ελκύει να το παρακολουθήσεις. Για να δούμε......

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 28, 2012, 02:04:44 πμ »
κωστα να σαι καλα!!!ενα μικρο update απο το τζακι  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
Απ: Innuendos (η ώρα των υπαινιγμών)
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 02, 2012, 04:07:42 μμ »
καλησπερα παιδια!!! ενα ακομα update απο το τζακι και τη μοκετα.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 03, 2012, 12:16:49 μμ »
Ωραίο βγαίνει! Θεατρινικό και βικτωριανό! Ωραία λεπτομέρεια το κηροπήγiο!
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 03, 2012, 05:31:34 μμ »
εχω δει αρκετες δουλειες σου και βλεπω οτι προσπαθεις και το παλευεις αρκετα καλα σε σχεση με το χρονο που ασχολεισαι.
εχεις ξεκινησει απο μπουστα, πραγμα πολυ σωστο για μενα, οπως επισης σωστο ειναι οτι ξεκινησες να σκαρωνεις φιγουρες μεγαλης κλιμακας.
ειναι πολυ θετικο οτι εχεις ωραιες ιδεες και εμπνευσεις τις οποιες υλοποιεις αμεσως, αλλα λιγο γρηγορα.
πρεπει σιγα σιγα να αφιερωνεις περισσοτερο χρονο σ αυτο που κανεις και καθε στοιχειο [προσωπο, χερια,ποδια,ρουχα κλπ] να μπαινεις στη διαδικασια της λεπτομερειας οσο πιο πολυ μπορεις.
 ξεκινωντας για παραδειγμα απο τη συκγεκριμενη φιγουρα, να σου πω καποια πραγματα αν μου επιτρεπεις.
ανατομικα ειναι υπερβολικοι οι ογκοι που εχεις δωσει με αποτελεσμα να σου βγει ολο πολυ ''γεματο'' που σημαινει οτι και τα υπολοιπα ετσι θα σου βγουν.
επισης δεν μετρας. τα χερια ειναι δυσαναλογα, οπως  οι παλαμες και τα δαχτυλα. το κεφαλι ειναι μεγαλο σε σχεση με το σωμα και πολλα αλλα.
δε τρεχει τιποτα ομως, καπως ετσι ξεκινησαμε ολοι. το σημαντικο ειναι οτι εχεις δεξιοτητα, ωραιες ιδεες και ορεξη.

υπαρχουν βιβλια που μπορεις να βρεις σχετικα με ανατομια, [human anatomy for artists, an atlas of anatomy for artists, drawing the human head του Burne hogarth, come disagnare la figura vetista, εχω την ιταλικη εκδοση, αλλα υπαρχει και αγγλικη. αυτο το βιβλιο εχει να κανει με τη πτυχολογια. κλπ].
μελετα αρκετα μεχρι να αντιληφθεις τα μεγεθη και τους ογκους. αυτο που εχω να σου πω εγω σχετικα με το πως στηνεται μια φιγουρα ειναι το εξης.

τα δυο πιο σημαντικα κομματια για μενα ειναι ο θωρακας και η λεκανη, που σημαινει οτι ξεκιναω το στησιμο απο τη μεση και ''βγαινω''.
ακολουθει κεφαλι, ωμοι, μηροι, αγκωνες, γονατα, παλαμες, πατουσες.  οταν ολα αυτα ειναι στημενα και μετρημενα αρχιζεις να ''γεμιζεις'' παλι με την ιδια σειρα.  μετα ξεκινας να ντυνεις, εννοειται παντα απο μεσα προς τα εξω.

καλη συνεχεια.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 03, 2012, 10:45:07 μμ »
Ωραίο βγαίνει! Θεατρινικό και βικτωριανό! Ωραία λεπτομέρεια το κηροπήγiο!
χρηστο σε ευχαριστω πολυ ψιλομαζευτικε το τζακι και προχωραμε  8)

κ.Καριωτελη ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια τις επισημανσεις σας και βεβαια τις συμβουλες σας.Ως νεος στο σκαλισμα  χρειαζομαι πολυ δουλεια και κοπο για να κατακτησω και υψηλοτερα επιπεδα της μικρογλυπτικης.δεν κρυβω οτι σας θαυμαζω για την δουλεια σας στο χωρο,ειναι αξιοζηλευτη και πραγματικα δινει εμπνευση και στοχους σε νεους καλλιτεχνες.Συμφωνω με ολα τα σχολια σας πανω στη φιγουρα.Οπως θα δειτε και στην αρχη εχω ξεκινησει το σκελετο εντελως λαθος και στη πορεια καταλαβα αυτο που μου λετε και ετσι δεν ειχα πολλα περιθωρια να παιξω με τον συνολικο ογκο πχ αν ηθελα να τον κανω λεπτο ηταν αδυνατο με αυτο το σκελετο.τα πελματα και οι παλαμες με ταλαιπωρησαν παρα πολυ κι εξαιτιας της απειριας εκανα γυρω στα 30 πριν για να εξοικειωθω αλλα οπως βλεπετε επρεπε να κανω 1000+ μαλλον  ::glossa:: να σας ρωτησω με τι οργανο μετρατε? υπαρχει κατι στο εμποριο εξειδικευμενο η κατι κοινο οπως καμια μεζουρα η χαρακας?σας ευχαριστω για το ενδιαφερον και θα ειναι μεγαλη μου χαρα και σε μελλοντικες δουλειες μου να ακουω την εμπειρη γνωμη σας  ::salut:: 

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 06, 2012, 11:10:58 πμ »
καποιο οργανο μετρησης δεν υπαρχει. κυκλοφορουσε καποτε ενας χαρακας ο οποιος ειχε αποτυπωμενα δυο σχεδιαγραμματα ανατομικων στα 54 και 90 αν θυμαμαι καλα και μαλλον βοηθουσε.  η καλυτερη μεθοδος ειναι η μελετη και ο πειραματισμος, καποια στιγμη θα το στηνεις απο εμπειρια και μονο.
τα χερια και εννοω παλαμες, μαζι με το προσωπο ειναι ισως απ τα δυσκολοτερα σημεια της μινιατουρας και θελει πολυ εξασκηση. οποτε καλα κανεις και φτιαχνεις πολλα, απλα καθε φορα δινε και περισσοτερη προσοχη στη λεπτομερια.

με τι υλικο δουλευεις?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 06, 2012, 11:31:52 πμ »
καποιο οργανο μετρησης δεν υπαρχει. κυκλοφορουσε καποτε ενας χαρακας ο οποιος ειχε αποτυπωμενα δυο σχεδιαγραμματα ανατομικων στα 54 και 90 αν θυμαμαι καλα και μαλλον βοηθουσε.  η καλυτερη μεθοδος ειναι η μελετη και ο πειραματισμος, καποια στιγμη θα το στηνεις απο εμπειρια και μονο.
τα χερια και εννοω παλαμες, μαζι με το προσωπο ειναι ισως απ τα δυσκολοτερα σημεια της μινιατουρας και θελει πολυ εξασκηση. οποτε καλα κανεις και φτιαχνεις πολλα, απλα καθε φορα δινε και περισσοτερη προσοχη στη λεπτομερια.

με τι υλικο δουλευεις?

Κ Κωστα, δουλευω με supersculpy firm και για μαλλια ρουχα κλπ αναμειγνυω green stuf με εναν εποξικο τις andrea 30 50 περιπου εχω ακουσει οτι ο ΑΒ ειναι καλητερος δεν τον εχω δοκιμασει ακομα,θα μπορουσατε να μου προτεινεται κατι αλλο?κιριως για το προσωπο  δεν με βολευει και πολυ ο magicsculp σε 54μμ δλδ δεν δουλευεται τοσο καλα οσο σε μεγαλητερα και το μειγμα με τον εποξικο μου ειναι αδυνατο να τον διαμορφοσω σε κεφαλι λογω ελαστικοτητας και γρηγορου στεγνωματος φυσικα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 06, 2012, 11:45:53 πμ »
και ενα μικρο update με τις πρωτες μασκες

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 06, 2012, 12:03:07 μμ »
για μενα εκτος ολων των αλλων ειναι πολυ σημαντικο να μαθει καποιος να μαθει το υλικο που δουλευει. ο καθε στοκος εχει διαφορετικες ιδιοτητες και εφαρμογες. το supersculpy τον εχω υποψιν, αλλα δεν με βοηθαει και πολυ, χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι καλος . ο ματζικ, ειναι πιο σταθερος, ακουει στη λεπτομερια και στεγνωνει σχετικα γρηγορα. χρησιμοποιειται αρκετα στο χωρο μας και δινει ικανοποιητικα αποτελεσματα, συνδιαζεται σαν μιξη με αλλους στοκους κυριως με τον ντουρο [green stuf]. εγω δουλευω κυριως με ΑΒ. ειναι  μαλακος στοκος και ιδανικος για το τροπο που δουλευω.
σχετικα με τους στοκους και με τις εφαρμογες του ειναι μεγαλη κουβεντα. εξαρταται σε πολυ μεγαλο βαθμο με το τροπο που βολευεται ο καθενας.
δοκιμασε τους και καποια στιγμη θα καταληξεις τι σε βοηθαει περισσοτερο.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 06, 2012, 12:16:41 μμ »
για μενα εκτος ολων των αλλων ειναι πολυ σημαντικο να μαθει καποιος να μαθει το υλικο που δουλευει. ο καθε στοκος εχει διαφορετικες ιδιοτητες και εφαρμογες. το supersculpy τον εχω υποψιν, αλλα δεν με βοηθαει και πολυ, χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι καλος . ο ματζικ, ειναι πιο σταθερος, ακουει στη λεπτομερια και στεγνωνει σχετικα γρηγορα. χρησιμοποιειται αρκετα στο χωρο μας και δινει ικανοποιητικα αποτελεσματα, συνδιαζεται σαν μιξη με αλλους στοκους κυριως με τον ντουρο [green stuf]. εγω δουλευω κυριως με ΑΒ. ειναι  μαλακος στοκος και ιδανικος για το τροπο που δουλευω.
σχετικα με τους στοκους και με τις εφαρμογες του ειναι μεγαλη κουβεντα. εξαρταται σε πολυ μεγαλο βαθμο με το τροπο που βολευεται ο καθενας.
δοκιμασε τους και καποια στιγμη θα καταληξεις τι σε βοηθαει περισσοτερο.

κ.Κωστα σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες θα προσπαθησω να ακολουθησω τις συμβουλες σας κατα γραμα με τιμη Νικος Συριγος

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 06, 2012, 12:34:01 μμ »
κ.Κωστα σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες θα προσπαθησω να ακολουθησω τις συμβουλες σας κατα γραμα με τιμη Νικος Συριγος
με το να βουτας στα βαθια οπως εσυ και σε συνδυασμο με τετοιες συμβουλες νομιζω συντομα θα εχεις εξαιρετικα αποτελεσματα
αλλα και αυτο στα δικα μου τα ματια(που επιχειρησαν κατι παρομοιο με καταστροφικα αποτελεσματα :mrgreen:)ειναι ομορφο
καλη συνεχεια ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 06, 2012, 01:21:22 μμ »
φιλε dim σε ευχαριστω, χαιρομαι που σαρεσει.Ελπιζω στο μελλον να εχω καλητερα και αρτιοτερα αποτελεσματα η βελτιωση ειναι εξαλου καθαρα στο χερι μας  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 10, 2012, 12:49:40 μμ »
τελος πρωτου μερους!!!! πιστευω εφτασα αρκετα κοντα σε αυτο που ειχα στο μυαλο μου αναμενεται το βαψιμο ::salut::

Tags: