εχω δει αρκετες δουλειες σου και βλεπω οτι προσπαθεις και το παλευεις αρκετα καλα σε σχεση με το χρονο που ασχολεισαι.
εχεις ξεκινησει απο μπουστα, πραγμα πολυ σωστο για μενα, οπως επισης σωστο ειναι οτι ξεκινησες να σκαρωνεις φιγουρες μεγαλης κλιμακας.
ειναι πολυ θετικο οτι εχεις ωραιες ιδεες και εμπνευσεις τις οποιες υλοποιεις αμεσως, αλλα λιγο γρηγορα.
πρεπει σιγα σιγα να αφιερωνεις περισσοτερο χρονο σ αυτο που κανεις και καθε στοιχειο [προσωπο, χερια,ποδια,ρουχα κλπ] να μπαινεις στη διαδικασια της λεπτομερειας οσο πιο πολυ μπορεις.
ξεκινωντας για παραδειγμα απο τη συκγεκριμενη φιγουρα, να σου πω καποια πραγματα αν μου επιτρεπεις.
ανατομικα ειναι υπερβολικοι οι ογκοι που εχεις δωσει με αποτελεσμα να σου βγει ολο πολυ ''γεματο'' που σημαινει οτι και τα υπολοιπα ετσι θα σου βγουν.
επισης δεν μετρας. τα χερια ειναι δυσαναλογα, οπως οι παλαμες και τα δαχτυλα. το κεφαλι ειναι μεγαλο σε σχεση με το σωμα και πολλα αλλα.
δε τρεχει τιποτα ομως, καπως ετσι ξεκινησαμε ολοι. το σημαντικο ειναι οτι εχεις δεξιοτητα, ωραιες ιδεες και ορεξη.
υπαρχουν βιβλια που μπορεις να βρεις σχετικα με ανατομια, [human anatomy for artists, an atlas of anatomy for artists, drawing the human head του Burne hogarth, come disagnare la figura vetista, εχω την ιταλικη εκδοση, αλλα υπαρχει και αγγλικη. αυτο το βιβλιο εχει να κανει με τη πτυχολογια. κλπ].
μελετα αρκετα μεχρι να αντιληφθεις τα μεγεθη και τους ογκους. αυτο που εχω να σου πω εγω σχετικα με το πως στηνεται μια φιγουρα ειναι το εξης.
τα δυο πιο σημαντικα κομματια για μενα ειναι ο θωρακας και η λεκανη, που σημαινει οτι ξεκιναω το στησιμο απο τη μεση και ''βγαινω''.
ακολουθει κεφαλι, ωμοι, μηροι, αγκωνες, γονατα, παλαμες, πατουσες. οταν ολα αυτα ειναι στημενα και μετρημενα αρχιζεις να ''γεμιζεις'' παλι με την ιδια σειρα. μετα ξεκινας να ντυνεις, εννοειται παντα απο μεσα προς τα εξω.
καλη συνεχεια.