Κάνε λίγο τσίπιν βρε τσίπη....

Δε θα διαφωνήσω, αλλά στις παρακάτω πηγές:
1. The 1973 Arab - Israeli war, Dr. George W. Gawrych,Combat Studies Institute, US Army Command & General Staff College, ISSN: 0195 3451.
2. The Yom Kippur war, the biggest war in the mid-east, Eshel-Dramit Ltd, ISBN: 965-256-002-2.
3. Centurion vs T-55, Simon Dunstan, Osprey Publishing Ltd, ISBN: 978-1-84603-396-8.
4. The Yom Kippur war 1973, The Golan Heights, Simon Dunstan, Osprey Publishing Ltd, ISBN: 1-84176-220-2.
5. The Yom Kippur war 1973, The Sinai, Simon Dunstan, Osprey Publishing Ltd, ISBN: 1-84176-221-0.
δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω μία φωτογραφία από ισραηλινό άρμα, όποιο ισραηλινό άρμα, με chipping που να οφείλετε στο πλήρωμα και όχι σε πλήγματα όπλων. Σίγουρα θα υπάρχουν, παρά τα όσα έχω διαβάσει πως τα άρματα τα πρόσεχαν και πως όλο το σώμα των τεθωρακισμένων είχε θέση ελίτ στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Πρέπει όμως να τις βρω για να ξέρω που να κάνω το ρημάδι το chipping. Εδώ πρέπει να τονίσω πως ακόμα και τα Sherman, σε όποια έκδοσή τους, που πρέπει να είχαν κυριολεκτικά εκατομμύρια χιλιόμετρα, δείχνουν όμορφα βαμμένα και πολύ προσεγμένα. Κοντινές λήψεις από άρματα (πηγή (5), σελίδες 41, 45, 50, 52, 67 και 68) δε δείχνουν ίχνος από chipping ενω στη σελίδα 66 πάνω σε ένα μερικώς καμένο Centurion, το χρώμα όπου έχει μείνει δείχνει πρακτικά ανέπαφο. Επίσης στη σελίδα 9 υπάρχει μία φωτογραφία όπου δείχνει τη θέα της πόλης El Qantara και το πάνω μέρος του πυργίσκου ενός Μ48 με τις θυρίδες του αρχηγού και του πυροβολητή να φαίνονται εν μέρη. Παρά λοιπόν το οτι το πάνω μέρος του πυργίσκου είναι το "σύνηθες" σημείο για chipping, το χρώμα δείχνει σα να περάστηκε χθες. Στη σελίδα 90 υπάρχει η φωτογραφίς ενός Sho't το οποίο εγκαταλείπει την πόλη του Suez μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 24/10/1973. Δείτε το άρμα μετά από αρκετές μέρες έντονης μάχης...

Τέλος να πω πως στην πηγή (5), σελίδα 33 υπάρχει φωτογραφία της κάνης από το L7 πυροβόλο ενός αναβαθμισμένου Μ48 όπου στο άκρο της κάνης, πέρα από το μαύρο δακτύλιο αναγνώρισης, διακρίνετε και βρώμα από την κάπνα από τις συνεχείς βολές, αντίθετα με την άποψη πως τα σύγχρονα πυροβόλα των αρμάτων δεν "καπνίζονται".
Γιώργο πολύ καλό βγήκε απλά νομίζω ότι θέλει κι ένα washaki με κάποιο καφέ. 
Εγινε αρχικά αλλά το έφαγε η σκόνη... έπρεπε να το κάνω πιο έντονο.