Αποστολέας Θέμα: ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ  (Αναγνώστηκε 10719 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Απ: ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 15, 2012, 08:20:21 μμ »
Πολλη δεν ασχοληθηκαμε με τα αυτονοητα επειδη καποιου του την βαρεσε με τις τιμες δυιλιζει τον κονωπα αν εχει προβλημα αγορα απο το εξωτερικο και ας αφησει τους ντοπιους χονδρεμπορους  :lol:να κονομησουν και να κανουν offshore εταιρειες βιλες και αγορες αγροτοτεμαχιων ελεος τοσα χρονια ξερουμε
ποιος ειναι ο καλφακης και ποιος ο λαροζας με αυτους μεγαλωσαμε το επιχειρειν δεν ειναι εγκλημα :twisted:

Αποσυνδεδεμένος larozas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 15, 2012, 09:04:52 μμ »
Σε οτι αφορα το κοστος μεταφορας των Airfix που οι εγγλεζοι δεν χρεωνονται απλα να αναφερω οτι εδω και 2-3 χρονια τα κιτ παραγονται στην Ινδια που δεν θα ελεγα οτι ειναι και πολυ κοντα στην Αγγλια...Ουτε οι τιμες ειναι χαμηλοτερες στην χωρα μας,ιδιες ειναι και μαλιστα με σημαντικες καθυστερησεις στην παραλαβη.

Δημήτρη ,
τα μεταφορικά από Ινδία τα πληρώνει η εταιρεία,εμείς χρεωνόματε μεταφορά από Αγγλία.
Οι τιμές δεν είναι ίδιες είναι χαμηλότερες και πέρυσι οι διαφορές ήταν τεράστιες και δεν το σχολίασε κανείς.
Οι καθυστερήσεις στη παραλαβή ωφείλονται στην μικρή κατανάλωση που έχουμε σαν χώρα,
αν οι παραλαβές ήταν συχνότερες ,οι ποσότητες θα ήταν μικρότερες και η επιβάρινση στα μεταφορικά θα επιρέαζε
αρνητικά τις τιμές
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 15, 2012, 11:26:22 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 16, 2012, 10:30:32 πμ »
να προσθέσω...... με προβληματίζει η κατάσταση του μοντελισμού στην περιφέρεια.
Πρόσφατα επισκεύθηκα τα Χανιά.
Στο πιο ιστορικό στατικο-μοντελιστικό κατάστημα της πόλης στην βιτρίνα δέσποζε το "Souvlaki Wars" και κανένα F-16C/blk+52, της 340 και 343, της αεροπορικής βάσης της Σούδας.
Στο δεύτερο μοντελιστικό κατάστημα, υπήρχε μόνον ένα στατικό κιτ όλο και όλο.
Στο τρίτο κατάστημα υπήρχαν πανέμορφα έτοιμα εκθέματα, αλλά ούτε ένα κτ, σε αντίθεση με δεκάδες αεροβόλα όπλα.
Μοντελισμός δεν είναι μόνον η Αθήνα, είναι και όλη η Ελλάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε την διάδοση του μοντελισμού ο κάθε ένας με τον τρόπο του.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 16, 2012, 10:38:58 πμ »
να προσθέσω...... με προβληματίζει η κατάσταση του μοντελισμού στην περιφέρεια.
Πρόσφατα επισκεύθηκα τα Χανιά.
Στο πιο ιστορικό στατικο-μοντελιστικό κατάστημα της πόλης στην βιτρίνα δέσποζε το "Souvlaki Wars" και κανένα F-16C/blk+52, της 340 και 343, της αεροπορικής βάσης της Σούδας.
Στο δεύτερο μοντελιστικό κατάστημα, υπήρχε μόνον ένα στατικό κιτ όλο και όλο.
Στο τρίτο κατάστημα υπήρχαν πανέμορφα έτοιμα εκθέματα, αλλά ούτε ένα κτ, σε αντίθεση με δεκάδες αεροβόλα όπλα.
Μοντελισμός δεν είναι μόνον η Αθήνα, είναι και όλη η Ελλάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε την διάδοση του μοντελισμού ο κάθε ένας με τον τρόπο του.

Καλημέρα κύριε Καλφάκη. Επειδή συμβαίνει να διαμένω στα Χανιά, σε ποιά καταστήματα αναφέρεστε; Γιατί μοντέλα υπάρχουν και στα 3. Το ένα βέβαια έχει πολύ περιορισμένο στοκ και νομίζω πως έχει χρόνια να αγοράσει κάποιο καινούργιο κιτ, περισσότερο ασχολείται με τα Τ/Κ. Σίγουρα πάντως δεν έχουν την ποικιλία ενός καταστήματος του "τριγώνου" ή του Γαλατσίου!
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 16, 2012, 11:34:48 πμ »
Παναγιώτη αν θυμάσαι κι εγώ κάποια στιγμή πέρυσι έψαχνα μαγαζί στα Χανιά. Το ένα κατάστημα, ενώ έλεγε ότι ανοίγει απόγευμα δεν άνοιξε, παρόλο που περιμέναμε μια ώρα από έξω....Και είχε περισσότερα επιτραπέζια μέσα παρά μοντέλα.

Το άλλο δεν είχε τίποτα και ήταν κι αυτό κλειστό το απόγευμα (ημέρα Τρίτη αν θυμάμαι καλά) ενώ σε αυτό με τα τηλεκατευθυνόμενα δεν πήγα.

Η εποχή ήταν μέσα Οκτωβρίου και δεν είχε σχέση με διακοπές ή αργίες...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 16, 2012, 11:54:29 πμ »
Κι επειδή το θέμα μας είναι οι τιμές και οι αυξήσεις....

Ιταλέρι κιτ δεν έχω αγοράσει πρόσφατα, μιας και περιμένω να έρθει το Ea-18G. Σε ένα preview που έγραψα στο σχετικό θέμα για τα φου 18 ανέφερα ότι αν η τιμή είναι πάνω από τα 25 ευρώ δεν το αγοράζω.

Αρκετό καιρό είχαμε μάθει να χαρακτηρίζουμε τα κιτ της Ιταλέρι τίμια τουλάχιστον. Η ποιότητα ήταν ανάλογη της τιμής ή και καλύτερη. Εαν ισχύουν τα πέρι αυξήσεων απλά δεν θα παίρνω Ιταλέρι...

Spoiler (hover to show)
.

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 16, 2012, 12:14:13 μμ »
Παναγιώτη αν θυμάσαι κι εγώ κάποια στιγμή πέρυσι έψαχνα μαγαζί στα Χανιά. Το ένα κατάστημα, ενώ έλεγε ότι ανοίγει απόγευμα δεν άνοιξε, παρόλο που περιμέναμε μια ώρα από έξω....Και είχε περισσότερα επιτραπέζια μέσα παρά μοντέλα.

Το άλλο δεν είχε τίποτα και ήταν κι αυτό κλειστό το απόγευμα (ημέρα Τρίτη αν θυμάμαι καλά) ενώ σε αυτό με τα τηλεκατευθυνόμενα δεν πήγα.

Η εποχή ήταν μέσα Οκτωβρίου και δεν είχε σχέση με διακοπές ή αργίες...
Το θυμάμαι. Επειδή πρόσφατα έκανα βόλτα και στα τρία, το πρώτο στο οποίο αναφέρεσαι, έχει στα δεξιά μια μικρή γκάμα απο αεροσκάφη και στα αριστερά λίγο πριν την πόρτα της αίθουσας παιχνιδιών (κυρίως αρματικά θέματα εκεί) Πίσω απο το ταμείο έχει αρκετά αναλώσιμα και κάποια decals Icarus. Σίγουρα δεν έχει μεγάλη ποικιλία. Το άλλο που βρίσκεται στα στενά γύρω της παλιάς πόλης, έχει μια βιτρίνα πράγματι με 1/1 όπλα αλλά δεξιά πάνω έχει κιτ. Λίγα, μεν, έχει δε. Δεν γνωρίζω αν έχει αναλώσιμα (κόλλες - στόκους κλπ). Το τρίτο (με τα Τ/Κ  που βρίσκεται σε κάθετο δρόμο πλατείας), είχε σχεδόν αποκλειστικά Τ/Κ, λίγο πριν αρχίσει να στοκάρει στατικά σκοτώθηκε ο ιδιοκτήτης. Το μαγαζί (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος - ποτέ δεν ρώτησα) πουλήθηκε και ο νέος ιδιοκτήτης (άν είναι νέος) δεν νομίζω οτι έχει σκοπό να στοκάρει νέα στατικά. Στον πάνω όροφο έχει ακόμα τα παλιά - λίγα (20 - 30 το πολύ) στατικά που υπήρχαν πάντα. Απο αναλώσιμα ελάχιστα και τα περισσότερα απο τον καιρό του Νώε...
Σίγουρα ΔΕΝ έχουμε μεγάλη ποικιλία και πολλά καταστήματα όπως στην Αθήνα, σίγουρα δεν θα βρείς πολλά ίδια κιτ (δηλαδή 5 F-18 D της Ιταλέρι  :wink: )αλλά υπάρχουν 3 καταστήματα σε μια πόλη με περίπου 60000 κατοίκους και σε ένα νομό με κατοίκους λιγότερους απο τον Δήμο Χαλανδρίου...
Μακάρι να είχαμε μεγαλύτερη ποικιλία αλλά δεν είναι και ανύπαρκτη. Ίσως να πρέπει όσοι μπορούν να βοηθήσουν με τον τρόπο τους περισσότερο τα επαρχιακά καταστήματα. Όσο φυσικά είναι αυτό δυνατόν...
Για το ωράριο τώρα τί να σου πώ... Δεν μπόρεσα ποτέ να το καταλάβω  ::dontknow::, ο καθένας κλείνει όποτε του αυτώσει. Θα μου πείς, μαγαζί του είναι, ό,τι γουστάρει κάνει... Απλά καταντάει κουραστικό ώρες ώρες...
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 16, 2012, 01:54:57 μμ »
φιλε SEGGOSD, αν και δε καταλαβα σχεδον τιποτα απ αυτα που γραφεις, θα ηθελα να σε διαβεβαιωσω και να σε καθησυχασω οτι ο μοντελισμος στην ελλαδα οχι μονο θα συνεχισει να υπαρχει αλλα τα τελευταια χρονια και προοδο  και εξελιξη προς το καλυτερο εχει. και απ οσο μπορω να κρινω θα συνεχισει.
 στο γραφω επειδη μεσα σε ολα τα δυσνοητα και ακαταλαβιστικα που γραφεις καληνυχτιζεις οσους ασχοληθηκαν με το χομπυ και με το τροπο σου αποτρεπεις οσους θελουν η θα ηθελαν να ασχοληθουν.

οποτε μην αγχωνεσαι γι αυτο.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 16, 2012, 03:59:16 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον Κώστα Καριωτέλλη,  το σχόλιο του με καλύπτει  πλήρως,  αλλά να προσθέσω και την αίσθηση που μου αφήνει η συζήτηση,   μου θυμίζει   τις αθλητικές εφημερίδες το καλοκαίρι που επειδή δεν έχουν τι να γράψουν ασχολούνται με τα  μεταγραφικά-οικονομικά των ομάδων, έτσι και εδώ λόγω θερινής ραστώνης,  γίνεται θέμα ποιος έχει τα τάδε κιτ  3 ευρώ ακριβότερα και ποιος πληρώνει τα μεταφορικά κλπ.κλπ. συζήτηση της κατηγορίας  2ΝΛ (νάχαμε να λέγαμε) :wink:  ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 16, 2012, 06:25:31 μμ »
οι φίλοι απο τα Χανιά μας μεταφέρουν μια εικόνα πραγματική, που θα έπρεπε να την λάβουμε υπ' όψιν μας. Εκεί, αποκομένοι, συντηρούν την φλόγα του μοντελισμού, όπως και κάποιοι άλλοι σε άλλες πόλεις..
Στην Αθήνα είναι οπωσδήποτε διαφορετικά και ίσως οι τιμές να μην απασχολούν όλους τους ενδιαφερόμενους.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος larozas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 17, 2012, 01:29:34 πμ »
Θα συμφωνήσω με τον Κώστα Καριωτέλλη,  το σχόλιο του με καλύπτει  πλήρως,  αλλά να προσθέσω και την αίσθηση που μου αφήνει η συζήτηση,   μου θυμίζει   τις αθλητικές εφημερίδες το καλοκαίρι που επειδή δεν έχουν τι να γράψουν ασχολούνται με τα  μεταγραφικά-οικονομικά των ομάδων, έτσι και εδώ λόγω θερινής ραστώνης,  γίνεται θέμα ποιος έχει τα τάδε κιτ  3 ευρώ ακριβότερα και ποιος πληρώνει τα μεταφορικά κλπ.κλπ. συζήτηση της κατηγορίας  2ΝΛ (νάχαμε να λέγαμε) :

-Αγαπητέ Θόδωρε
Οι γκρινιάρηδες όντως είναι πολύ λίγοι,είναι όμως ικανότατοι <<φωνακλάδες>> και εύκολα δημιουργούν εντυπώσεις.

Αποσυνδεδεμένος larozas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 17, 2012, 02:12:12 πμ »
Παράθεση
Το κουφό που αντιμετώπισα μια μέρα στο ''τρίγωνο'', είναι στα χρώματα σπρέι της Χάμπρολ. Το ένα κατάστημα τα πουλάει 5,5 ευρώ και το άλλο απέναντι τα πουλάει 7!!! Ένα άλλο κατάστημα όμως κοντά μου, μακριά από το ''τρίγωνο'' τα πουλάει 5,5! Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποιός είναι ο λόγος για αυτή την τιμή;

-Η διαφορά τιμης ωφείλεται στο γεγονώς ότι οι συνάδελφοι με τα 5,5 δεν είχαν αγοράσει-προσαρμόσει τις τιμές τους ακόμα.

Παράθεση
Γιατί το ίδιο ''γειτονικό'' μου κατάστημα πουλάει τα Tamiya και τα Hasegawa σε εξωφρενικές τιμές σε σύγκριση με το τρίγωνο;

-Εξωφρενικές ?????μηπως υπερβάλεις??Σίγουρα πουλάει ακριβώτερα γιατί αγοράζει ακριβώτερα.

Παράθεση
Γιατί πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να κατέβω στο κέντρο της Αθήνας για να πάρω φθηνότερο π.χ. το Tamiya, αλλά και τα χρώματά της;

-Δεν είσαι καθόλου υποχρεωμένος,κακώς ψωνίζεις από υποχρέωση.Ψώνιζε από εκεί που νομίζεις ότι σε ικανοποιεί περισότερο.

Παράθεση
Γιατί κάποιος μου είπε: ''Μην πάρεις Hasegawa από μένα, αλλά από τον Καλφάκη, γιατί εγώ τα έχω ακριβότερα'';

-Γιατί είναι σίγουρα τίμιος και σε σέβεται.

Παράθεση
Μήπως τελικά φταίει το γεγονός πως οι εισαγωγείς μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού;

-Οι εισαγωγείς είναι όντως λίγοι,είναι όλοι χομπίστες,όλοι προσπαθουν για το καλύτερο,άλλοι  τα  καταφέρνουν καλά,αλλοι λιγοτερο, σίγουρα  όλοι δουλεύουν απο αγάπη για τον μοντελισμό.

Παράθεση
Μήπως θα αλλάξει αρκετά το σκηνικό, όταν σχεδόν ο κάθε μαγαζάτορας κάνει μόνος του εισαγωγές αντί να παίρνει από τον αντιπρόσωπο;

Σίγουρα το σκηνικό θα αλλάξει,προς το καλύτερο??δεν νομίζω.Αποψη μου είναι να προμηθεύομαι από τους εδω εισαγωγείς οτι φερνουν.
Απο το εξωτερικό μόνο ότι δεν φέρνουν.Επαναλαμβάνω αυτό είναι καθαρά προσωπική μου άποψη.

Παράθεση
Μήπως φταίνε και οι εταιρείες που συνεργάζονται λανθασμένα με τους αντιπροσώπους;

_Τι εννοεις λανθασμένα??

Παράθεση
Μήπως είναι λάθος το γεγονός πως ο αντιπρόσωπος έχει και δικό του κατάστημα;

Τα τελευταία 40 χρόνια,όσοι αντιπρόσωποι δεν είχαν καταστημα λιανικής δυστηχώς έκλεισαν.Εκλεισαν και κάποιοι με καταστήματα.

Παράθεση
Είναι πολλές οι απορίες, αλλά αν γίνεται απαντήστε τις, γιατί δεν γνωρίζω από εμπόριο και θα ήθελα να μάθω τι παίζεται.

-Κανένα πρόβλημα αν έχεις  υπομονή και μπορείς να περιμένεις λίγο γιατί πάντα αργώ να απαντώ,αλλά απ οτι βλέπω,ειμαι και ο μόνος.

Παράθεση
Και αν γνωρίζετε, πείτε μου σε ποιο άλλο είδος γίνεται κάτι παρόμοιο, όπως με τον μοντελισμό.

-Παρόμοιο??δηλαδή τι ακριβώς??

Παράθεση
Ευχαριστώ

και εγώ
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Thunderbolt

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 17, 2012, 03:44:16 πμ »
Το μόνο που μπορεί να σώσει τη κατάσταση, είναι να εμφανιστεί επιτέλους κάποιος που να έχει σχέση με το Εμπόριο και να συμαζέψει τα πράγματα, και απο οτι βλέπω σταδιακά αυτό αρχίζει να συμβάινει....
Αυτό μας θυμίζει την γενικότερη κατάσταση στην οικονομία και στην πολιτική: κάποιοι περιμένουν το Σωστό και Δίκαιο Ηγέτη που θα μας σώσει από όλα τα δεινά της χώρας μας και όχι μόνο τον περιμένουν αλλά τον βλέπουν κιόλας να έρχεται στα πράγματα! Πολλές φορές ο Μοντελισμός δεν είναι παρά μια μικρογραφία των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα. Πάρτε για παράδειγμα τις αυτοκτονίες. Σε λίγο θα είναι κάτι το συνηθισμένο που θα αναφέρεται στα ΜΜΕ μόνο αν ο αυτόχειρ επιχειρήσει κάτι πολύ εντυπωσιακό - και όχι μια απλή θηλιά - που χρησιμοποίησε πρόσφατα ένας μοντελιστής στην Καλλιθέα που προσπαθούσε να ζήσει με ακυρωμένες παραγγελίες (η κρίση βλέπετε...). Βέβαια ίσως είχε και ενοχές και τύψεις για αμαρτίες που έκανε σε βάρος των συνανθρώπων του...
Από την άποψη αυτή ο διάλογος αυτός είναι διπλά χρήσιμος εν μέσω κρίσης. Μεταξύ άλλων κρίνεται και η σοβαρότητά μας (ή ή έλλειψη αυτής) στην επίλυση προβλημάτων που ίσως σύντομα αντιμετωπίσουμε (ακριβότερες εισαγωγές λόγω ευρώ ή και άλλου νέου νομίσματος, ακόμα μεγαλύτερη ανεργία, συνδυασμός κλεισίματος καταστημάτων και αδυναμίας παραγγελίας από το εξωτερικό, προσπάθεια να διατηρήσουμε την έμφυτη αισιοδοξία μας και την όρεξη για το χόμπυ εν μέσω όλων αυτών που ακούμε καθημερινά, κλπ). Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας αλλά το χόμπυ μας είναι μοναδικό αγχολυτικό και λυτρωτικό. Οι αυξήσεις στο χώρο του Μοντελισμού θα συνεχίσουν ακριβώς όπως και σε άλλους τομείς της αγοράς. Το Διαδίκτυο αύξησε τις επιλογές του αγοραστή αλλά και του ικανού πωλητή/εμπόρου/εισαγωγέα να μας προσεγγίσει πιο δυναμικά. Αλλοι το εκμεταλλεύονται και άλλοι όχι. Η τελευταία μέτρηση της Εurostat έδειξε ότι είμαστε τελευταίοι σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά τη χρήση ίντερνετ με 42% των νοικοκυριών με τη Βουλγαρία να έχει 44%! Και κάποιοι φωτεινοί "ηγέτες" προσπαθούν να μας κατεβάσουν σε επίπεδο Βουλγαρίας για να γίνουμε...ανταγωνιστικοί! Σε μετάλλια στο Telford και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ίσως...

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 17, 2012, 08:14:49 πμ »
Συγνωμη γι αυτο που θα πω παιδια,παντως εγω 5-6 μοντελα το χρονο αγοραζω,αντε κ τα χρωματα τους,κ καμια κολλα,η διαφορα,αν τα επαιρνα απο το ιντερνετ,σε χρημα ειναι κ δεν ειναι 10 ευρω/το χρονο.......
Νομιζω οτι πρεπει να ειμαι καπου το μεσο ορο σαν πελατης ειδων μοντελισμου.
Αν ειναι ετσι δε νομιζω οτι μας χρειαζεται ιντερνετ για αλλο λογο περα απο την ενημερωση για τα νεα στο χωρο,τωρα αν καποιος ειναι περα του μεσου ορου ως προς τις αγορες του, τοτε ας την ψαξει,αν ειναι σα κ εμενα παμε ρε παιδια στο τριγωνο να πουμε κ καμια κουβεντα......
Και στα σουπερ μαρκετ εχει φτηνες μπριζολες ,στην ταβερνα πας ομως!!!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 17, 2012, 10:16:59 πμ »
Το θέμα για μένα δεν είναι η διαφορά τιμών μεταξύ περιοχών, αλλά η πληρότητα που έχει ένα κατάστημα.
Προτιμώ να πληρώσω το κιτ 5-6Ευρώ παραπάνω αλλά να το πάρω από τη γειτονιά μου.  Έτσι κι' αλλιώς θα έδινα 2.80 σε εισιτήρια προς/από το κέντρο, συν τη βενζίνη για τον κοντινότερο σταθμό μετρό, η διαφορά πέφτει αμέσως πιο χαμηλά και από το κόστος ενός καφέ.  Αυτό που με στεναχωρεί;/τσαντίζει; όπως θέλετε πάρτε το είναι ότι για συγκεκριμένα πράγματα δεν έχω άλλη επιλογή από το να πάω στο κέντρο!  Και προσωπικά αποφεύγω το κέντρο για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του θέματος.,
Όταν άρχισα το χόμπι ξανά υπήρχε και το RealModels στο Καλαμάκι και είχα μια κοντινή πηγή για χρώματα της Gunze.  Από τότε που έκλεισε αναγκάζομαι να κατέβω στο κέντρο για τις αγορές μου σε χρώματα γιατί από την μια η αντικαταβολή δεν με συμφέρει με τίποτα (είναι εξωφρενικά ακριβή), και από την άλλη δεν τα βρίσκω πουθενά αλλού.  Σε μια συζήτηση που είχα με τον καταστηματάρχη γύρω από το θέμα, μου είπε ότι είναι πρόβλημα τις εταιρίας ότι δεν δέχεται δεύτερο εισαγωγέα, και ότι ο εδώ αντιπρόσωπος ζητάει περίεργα πράγματα για να προμηθευτεί κάποιος Gunze να πουλάει στο μαγαζί του...  Και πάλι προσωπικά, δεν θα με πείραζε να πληρώσω και 0.10-0.15 ευρώ παραπάνω το μπουκαλάκι αν μπορούσα να εξυπηρετηθώ πιο εύκολα κοντά μου και με αυτό τον τρόπο βοηθούσα να κρατηθεί το μαγαζί ανοιχτό.
Κε Καλφάκη, θα θέλατε παρακαλώ να το σχολιάσετε περί της Gunze;  Επειδή έχω ακούσει πολλά περίεργα θα ήθελα μια επίσημη απάντηση.

Συνοψίζοντας λοιπόν, το θέμα δεν θα πρέπει να είναι οι τιμές, εκτός από εξόφθαλμες αισχροκέρδειες που και πάλι είναι στο χέρι του καθενός να τις αγνοήσει, αλλά η διαθεσιμότητα σε μοντέλα και υλικά του χόμπι μας σε όσο γίνεται περισσότερες περιοχές, έστω και μέσω άσχετων καταστημάτων για την επαρχία).  Εδώ να αναφέρω βέβαια ότι οι τιμές των κιτ της Revell που έχουν τα Max Stores είναι επιεικώς απαράδεκτες και τουλάχιστον 25% παραπάνω απ' ότι πρέπει.  Από την άλλη το παιδάκι έχει περισσότερες πιθανότητες να δει και να δοκιμάσει τον μοντελισμό αγοράζοντας το κιτ από εκεί (μάλιστα όλα όσα διαθέτει το εν λόγο κατάστημα είναι σετ με χρώματα, πινέλο και μικρή κόλλα).
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 17, 2012, 10:32:36 πμ »
παραθέτω και εγώ τις δικές μου απαντήσεις:

Γιατί το ίδιο ''γειτονικό'' μου κατάστημα πουλάει τα Tamiya και τα Hasegawa σε εξωφρενικές τιμές σε σύγκριση με το τρίγωνο;
- Εξωφρενικές ????? μηπως υπερβάλεις ? Σίγουρα πουλάει ακριβώτερα γιατί αγοράζει ακριβώτερα.
-- μήπως αγοράζει από τον HANNANTS ή αλλού που είναι ακριβότερος από τον αντιπρόσωπο ? Ρώτα τον λοιπόν γιατί το κάνει ?

Γιατί κάποιος μου είπε: ''Μην πάρεις Hasegawa από μένα, αλλά από τον Καλφάκη, γιατί εγώ τα έχω ακριβότερα'';
-Γιατί είναι σίγουρα τίμιος και σε σέβεται.
-- πρότεινέ του να αγοράζει από τον Καλφάκη ώστε να έχει τις ίδιες τιμές

Μήπως τελικά φταίει το γεγονός πως οι εισαγωγείς μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού;
-Οι εισαγωγείς είναι όντως λίγοι,είναι όλοι χομπίστες,όλοι προσπαθουν για το καλύτερο,άλλοι  τα  καταφέρνουν καλά,αλλοι λιγοτερο, σίγουρα  όλοι δουλεύουν απο αγάπη για τον μοντελισμό.
-- Λίγοι ή πολλοί δεν έχει να κάνει τίποτα. Σημασία έχει να προσφέρουν στον κόσμο πολύ καλές τιμές και ποικιλία και αυτό γίνεται με προγραμματισμό και μεθοδικότητα και εργασία πολλών ατόμων.

Μήπως θα αλλάξει αρκετά το σκηνικό, όταν σχεδόν ο κάθε μαγαζάτορας κάνει μόνος του εισαγωγές αντί να παίρνει από τον αντιπρόσωπο;
-Σίγουρα το σκηνικό θα αλλάξει,προς το καλύτερο??δεν νομίζω.Αποψη μου είναι να προμηθεύομαι από τους εδω εισαγωγείς οτι φερνουν.
Απο το εξωτερικό μόνο ότι δεν φέρνουν.Επαναλαμβάνω αυτό είναι καθαρά προσωπική μου άποψη.

-- Τα εργοστάσια παραγωγής έχουν απαιτήσεις και προμηθεύουν μόνον «αντιπροσώπους». Δύο τρεις Έλληνες αντιπρόσωποι (όχι όλοι) έχουν καλύτερες τιμές από τους αντίστοιχους Ευρωπαίους συναδέλφους τους. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν καταστήματα που αγοράζουν σποραδικά από αποθήκες του εξωτερικού με αποτέλεσμα να πωλούν ακριβότερα.

Μήπως φταίνε και οι εταιρείες που συνεργάζονται λανθασμένα με τους αντιπροσώπους;
-Τι εννοεις λανθασμένα??
-- Οι αντιπρόσωποι φροντίζουν για την σωστή πολιτική των τιμών, για ποικιλία, για ανταλλακτικά, για ενημέρωση του κόσμου αλλά και πολλές φορές καθοδηγούν τις εταιρείες για νέα προϊόντα δημοφιλή στην χώρα τους και πολλές φορές τα χρηματοδοτούνε. Αν δεν υπήρχαν αντιπρόσωποι τα μοντέλα θα ήταν στην «μαύρη αγορά». Το 1980 το F-4E της HASEGAWA πουλιότανε στην «μαύρη» στις 1.700 δρχ. και ο αντιπρόσωπος το πρόσφερε στις 800 δρχ.

Μήπως είναι λάθος το γεγονός πως ο αντιπρόσωπος έχει και δικό του κατάστημα;
-Τα τελευταία 40 χρόνια,όσοι αντιπρόσωποι δεν είχαν καταστημα λιανικής δυστηχώς έκλεισαν. Εκλεισαν και κάποιοι με καταστήματα.
-- ο αντιπρόσωπος είναι πολύ καλό να έχει και κατάστημα και ειδικά σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, όπου μπορεί και συμπληρώνει τις αδυναμίες. Μπορεί να προσφέρει ακόμη και τα μη δημοφιλή προϊόντα που δεν θα αγόραζε ένα κατάστημα. Επίσης ορίζει και διαφυλάττει την επίσημη τιμή.
Στο εξωτερικό είναι διαφορετικά. Ενα δυνατό κατάστημα στην Γερμανία κάνει τζίρο 12.000.000 ευρώ και δίνει παραγγελίες για όλους τους νέους κωδικούς από τον Φεβρουάριο για όλη την χρονιά. Ετσι η κάλυψη της αγοράς και η διακίνηση γίνεται σε εντελώς άλλο επίπεδο. Στην Ελλάδα είναι διαφορετικά; δεν δεχόμαστε ακόμη πλαστικά μοντέλα στο μάθημα της τεχνολογίας και φτιάχνουν μακέτες με κονσερβοκούτια.

Και αν γνωρίζετε, πείτε μου σε ποιο άλλο είδος γίνεται κάτι παρόμοιο, όπως με τον μοντελισμό.
-Παρόμοιο??δηλαδή τι ακριβώς??
-- αν εννοείς τον τρόπο διάθεσης των προϊόντων, κοίτα τον χώρο της πληροφορικής. ΟΙ αντιπρόσωποι έχουν και άμεσες πωλήσεις στους καταναλωτές. Aκόμη και η MICROSOFT, η Symantec κλπ. κάνουν on line πωλήσεις με download. Παρ' όλα ταύτα μπορείς να αγοράσεις τα προϊόντα τους και από το Πλαίσιο.

φιλικά
Κώστας Καλφάκης
STARFIGHTER

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 17, 2012, 11:03:17 πμ »
.....................................................
Όταν άρχισα το χόμπι ξανά υπήρχε και το RealModels στο Καλαμάκι και είχα μια κοντινή πηγή για χρώματα της Gunze.  Από τότε που έκλεισε αναγκάζομαι να κατέβω στο κέντρο για τις αγορές μου σε χρώματα γιατί από την μια η αντικαταβολή δεν με συμφέρει με τίποτα (είναι εξωφρενικά ακριβή), και από την άλλη δεν τα βρίσκω πουθενά αλλού.  Σε μια συζήτηση που είχα με τον καταστηματάρχη γύρω από το θέμα, μου είπε ότι είναι πρόβλημα τις εταιρίας ότι δεν δέχεται δεύτερο εισαγωγέα, και ότι ο εδώ αντιπρόσωπος ζητάει περίεργα πράγματα για να προμηθευτεί κάποιος Gunze να πουλάει στο μαγαζί του...  Και πάλι προσωπικά, δεν θα με πείραζε να πληρώσω και 0.10-0.15 ευρώ παραπάνω το μπουκαλάκι αν μπορούσα να εξυπηρετηθώ πιο εύκολα κοντά μου και με αυτό τον τρόπο βοηθούσα να κρατηθεί το μαγαζί ανοιχτό.
Κε Καλφάκη, θα θέλατε παρακαλώ να το σχολιάσετε περί της Gunze;  Επειδή έχω ακούσει πολλά περίεργα θα ήθελα μια επίσημη απάντηση.
.....................................................

1. Τα έξοδα αποστολής για μέχρι 2 κιλά δέμα είναι EUR 5,00 με courrier και παράδοση την άλλη μέρα.
Αν είναι αντικαταβολή είναι + EUR 1,50. (αν έχεις web banking, την αποφεύγεις)
Δεν το βρίσκω λοιπόν καθόλου ότι "είναι εξωφρενικά ακριβή", είναι όμως το κόστος 2 χρωμάτων.

2. Για την συζήτηση που έκανες με τον καταστηματάρχη, σε παρακαλώ πες του να μην λεει ανακρίβειες, (που ίσως είπε και σε κάποιους άλλους).
Όπως το Real Models προμηθεύονταν τα GUNZE από εμάς, το ίδιο μπορεί να κάνεις και εκείνος, όπως κάνουν και άλλα 6 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Του έχω στείλει αμέτρητα e-mail το 2009, 2010, 2011 και για άλλα προϊόντα και μας αγνοεί παντελώς.
Ποτέ λοιπόν δεν επικοινώνησε μαζί μας και τίθεται το ερώτημα το πως του θέσαμε όρους. Είναι δική του version ή κάποιο "ράδιο αρβύλα" και λυπάμαι πάρα πολύ.

Το εργοστάσιο έχει εμάς αντιπρόσωπο γιατί είμαστε άξιοι για αυτό που κάνουνε 30 χρόνια τώρα και καλύπτουμε όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Αν ένα κατάστημα "one man company", με τις περιορισμένες του δυνατότητες, χωρίς αποθήκες, χωρίς προσωπικό, χωρίς στοκ επιδιώκει να αποφύγει τον εισαγωγέα που από το 1979 έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα την Gunze, αν μην τι άλλο δεν είναι καθόλου μα καθόλου δίκαιο, για να μην πω κάτι άλλο.

Συγνώμην αν η απάντησή σου μπορεί να είναι "κάπως", αλλά στην Ελλάδα θα πρέπει να συνεργαζόμαστε, να εκτιμούμε τους κόπους και τις προσπάθειες των άλλων και να μην τους θάβουμε.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 17, 2012, 11:09:21 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας.  Καμία απάντηση δεν είναι "κάπως".
Είναι πολύ καλό και προς το συμφέρον όλων μας νομίζω να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και όπως έχουν, τουλάχιστον να ξέρουμε σε ποιον να γκρινιάζουμε.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 17, 2012, 11:17:04 πμ »
και εγώ σε ευχαριστώ πολύ γιατί πραγματικά μου άνοιξες τα μάτια.
Πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που κάποιοι φροντίζουν για αυτό το foroum και μας δίνεται η δυνατότητα της επικοινωνίας.
Ευχαριστώ όλους όσους ζωντανεύουν το modelclub.gr
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #70 στις: Ιουλίου 17, 2012, 11:32:50 πμ »
Πιστεύετε οτι οι αγοραστές/καταναλωτές μπορούν να ακολουθήσουν το κύμα ανατιμήσεων της εγχώριας αγοράς μοντελισμού ή οτι οι καταστηματάρχες θα αναγκαστούν λόγω της μειωμένης ζήτησης να αναπροσαρμόσουν τις τιμές λιανικής, αυτή την φορά προς τα κάτω  :?: :?:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #71 στις: Ιουλίου 17, 2012, 02:11:17 μμ »
πιστεύω ότι οι αγοραστές δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν ανατιμήσεις. Το τι διαμόρφωση τιμών πάντως θα γίνει είναι στα χέρια της κάθε επιχείρησης το τι θα αποφασίσει. Εμείς σαν επιχείρηση ΚΑΛΦΑΚΗΣ θα κάνουμε προσφορές και στην χονδρική και στην λιανική ώστε να βοηθήσουμε την αγορά. Ακόμη και στα νέα προϊόντα μας θα εφαρμόσουμε συμπιεσμένες τιμές. Όταν θα συγκρίνετε τις τιμές μας με τις τιμές της Ευρώπης θα το διαπιστώνετε και με διαφορά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εξαγωγές μας είναι ένας όλο και αναπτυσσόμενος κλάδος.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #72 στις: Ιουλίου 17, 2012, 03:24:30 μμ »
Σε οτι αφορα τα προιοντα θα ηθελα να προσθεσω κατι. Τον τελευταιο χρονο ειναι γνωστο στους παντες οτι υπαρχουν ελειψεις σε κιτ αλλα πιο πολυ σε χρωματα και υλικα. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι η κατασταση που αντιμετοποισα πριν απο 2 εβδομαδες οταν ηθελα να παρω ενα σωληναριο στοκο. Ο μοναδικος που βρηκα στο τριγωνο ηταν αυτος της Humbrol! Oυτε Tamiya,ουτε Gunze,ουτε Squadron!,Mονο Humbrol! Xρωματα Tamiya? Kαποιοι κωδικοι δεν υπαρχουν εδω και αρκετο καιρο. Για να μην πω για την εξαφανισμενη Extra Thin της Tamiya! Τα κιτ δε,ειναι κατα βαση τα ιδια εδω και μηνες! Εχουμε μαθει απ'εξω σε ποιο ραφι ειναι το καθενα! Και φυσικα δεν ξεχναμε τις κλασικες καθυστερισεις στις παραλαβες νεων κιτ... Ακομα και τα κιτ της Airfix φτανουν εδω με απιστευτη διαφορα χρονου σε σχεση με το εξωτερικο!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #73 στις: Ιουλίου 17, 2012, 03:27:48 μμ »
Κι επί τη ευκαιρία, ένα παράπονο από τον κο Καλφάκη, σχετικά με τα EA-18G της Hasegawa, που δεν έχουν έρθει ακόμα.... Αναφέρομαι στα δύο παρακάτω κιτ
http://www.1999.co.jp/eng/10144438
http://www.1999.co.jp/eng/10160953
που έχουν κυκλοφορήσει εδώ κι αρκετούς μήνες..
Κάποιοι έχουμε ένα μικρό κόλλημα με τις σφήκες και μας λείπουν μερικά τέτοια κιτ να συμπληρώσουμε...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Το είχα βάλει μέσα σε spoiler και ίσως να μην έγινε αντιληπτό... Αν μπορείτε μια απάντηση...  8) 8) ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #74 στις: Ιουλίου 17, 2012, 05:10:06 μμ »
Ψάχνω - Συγκρίνω - Κρίνω - Αγοράζω......βασικοί κανόνες εμπορίου και αγοράς. Βρίσκω ακριβά τα κιτ  :?: Δεν φτάνουν τα "μπικικίνια"  :?: Ή δεν αγοράζω ή ψάχνω να βρώ απο κάπου πιο φθηνά...ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Tags: