Αποστολέας Θέμα: HAF Mirage 2000-5 Kinetic - Heller  (Αναγνώστηκε 21514 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tazman

• Επισκέπτης
Απ: HAF Mirage 2000-5 Kinetic - Heller
« Απάντηση #75 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 03:12:27 μμ »
Θα σου στείλω φωτό από το δικό μου και θα δεις πως το έχεις σώσει και με το παραπάνω! Όσο για τις δεξαμενές, η Ιταλέρι στο διθέσιο δίνει αυτές που λες, αλλά συγκρίνοντας τες με τη φωτό του πραγματικού, έχουν διαφορά σε κάτι στρογγυλά πραγματάκια στο κάτω μέρος τους. Αν βρω φωτό του πραγματικού θα την ποστάρω εδώ. Επίσης, γιατί δεν δίνει τα πυροβόλα; Δεν το έχω καταλάβει αυτό; Το δικό σου τα έχει;

Καλή συνέχεια!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #76 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 03:27:33 μμ »
To δικό μου θα πάρει πυροβόλα πρέζα! {έχω κόψει βελόνες από σύριγγα, όπως είδα από κάποιο φίλο που έφτιαξε και αυτός τυροπιτάκι}
Στα πραγματικά υπάρχει αυτό το φούσκωμα προς το τέλος της κάνης, αλλά προσωπικά δε θα προσπαθήσω να το αναπαραστήσω.

Οι χοντρές δεξαμενές από ότι ξέρω δεν επιτρέπουν την υπερηχητική πτήση.

Για τις πιο "φινετσάτες" που χρησιμοποιούμε δεν γνωρίζω.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #77 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 05:35:27 μμ »
Το... φιλτρο πιστευω οτι σου εκανε δουλεια. Και για μενα ειναι ενταξει τωρα. Για τις κανες  να ξερεις οτι ειναι πολυ ευκολη δουλεια.... (με λιγη  μασκαρισματος εισαι μια χαρα).

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #78 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 11:08:46 μμ »
Καλησπέρα!
Τις τελευταίες μέρες με έτρωγε ο.... και έκανα διορθώσεις στην παραλλαγή, όπου είχε ξεφύγει μπλε άχνα κάτω από το patafix.
Διόρθωσα το χρώμα του κώνου, κάνοντας μίξη του Η306 & Η307 και ψέκασα 2 χέρια gloss βερνίκι.
Από αύριο, που θα έχουν περάσει 4 μέρες από το τελευταίο χέρι gloss, θα αρχίσω με χαλκομανίες.
Δείτε και την εξαγωγή. Είναι dy fit, ψεκασμένη με το XF-16, wash με μαύρο enamel και dry brushing gun metal, bronze/copper.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 03:41:29 πμ »
Πολύ ωραίο έχει βγει!

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #80 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 01:59:30 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και χαίρομαι που σώθηκε το μοντέλο. ::eusa_pray::
Με παίδεψαν τα patafix και δεν ήθελα να τα κάνω από την αρχή...

...Αγγούρι (Auguri = ευχές) από Μίσκο θα πάρω φίλε Πάνο με τους Ιταλάρες.... :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=RGteKQPWKlA

Θα δοκιμάσω να βρω λάδια λοιπόν.
Μπορείτε να μου προτείνετε τι χρώμα για το συγκεκριμένο μοντέλο :?:
Όπως έγραψα παραπάνω έχω ήδη το Raw Umber.

Το μοντέλο θα προχωρήσει λίγο αργά, γιατί αρχίζω τις βάρδιες...
Σύντομα θα έχετε update!

Καλό ΣΚ! ::salut::

ΥΓ: Αν πάει κάποιος από εσάς στην κηδεία του Νίκου Καββαθά, ας αφήσει και ένα λουλούδι από εμένα.

φιλε μου με τα λαδια κανεις ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ βρωμισμα λαδιες κ φιλτρα κ τα παντα. (δες τα κουνελια μου κ θα καταλαβεις) κ raw umber k burnt umber  κ μαυρο κ λευκο να παρεις. τα καφε (τα umber δηλ) κανουν σχεδον παντου ενω με το μαυρο κ λευκο μπορεις να βαλεις στις γκριζες ως επι το πλειστον παραλλαγες ως γκρι. το σκετο μαυρο ειναι εντονο για τις περισσοτερες παραλλαγες. παρε κ δοκιμασε τα. απλα θα λες γιατι δεν τα χρησιμοποιουσα τοσο καιρο μετα.... :mrgreen:(για το μιραζ θα προτεινα ενα σκουρα γκρι απαλο was γιατι δεν ειναι κ πολυ βρωμικα γενικα εαν εξαιρεσεις τις δοιαροες...)ο κωνος ειναι κατι σε πλεξιγκλας στην πραγματικοτητα κ αβαφτος....οποτε εαν δεις φωτο σκουρενει πολυ με τον καιρο. ανετα βαζεις κ 126....(νομιζω ειναι πιο σκουρο απο το 128...ή 128 με λιγο μαυρο για να σκουρινει)

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 09:05:26 πμ »
Alex & Armed and Ready σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες & τα καλά λόγια.

Χτες ξεκίνησα με τις χαλκομανίες, αρχίζοντας από αυτές της Icarus.
Χρησιμοποίησα ως οδηγίες και της Heller και τις Icarus, μιας που της Kinetic αναφέρονται στο διθέσιο.

Βρε παλικάρια, έχει πιάσει ποτέ κανένας σας χαλκομανίες της Heller :?:
Πέρασα μόνο δύο σχετικά μικρά στενσιλς, έχουν ματ επιφάνεια και δεν μπορώ να καταλάβω αν μου έχει κάνει silvering ή αν αυτό το ματ θα εξαφανιστεί με το gloss σφράγισμα... :roll:  :evil:

Να αγνοήσω τελείως τα στενσιλς της Heller και να αντικαταστήσω τις όποιες ίδιες από τις αντίστοιχες της Kinetic :?:
ή απλά είναι χαρακτηριστικό των χαλκομανιών της και να συνεχίσω άφοβα  :?::?:

Επίσης SOS για όσους χρησιμοποιούν Gunze: Μην χρησιμοποιήσετε το Mark Setter - αυτό με το μπλε καπάκι.

Αλλοιώνει το χρώμα όπου μείνει σταγονίδιό του και όταν βάλεις τη χαλκομανία πάνω του, αυτή μένει ακίνητη στο σημείο που έπιασε, δίχως να μπορείς να τη μετακινήσεις.
Πρέπει να λούσεις την περιοχή με νερό μπας και προλάβεις τα χειρότερα.
Αν από την άλλη την αφήσεις στην περιοχή που έπιασε για λίγο χρόνο και μετά αποφασίσεις - και καταφέρεις - να τη μετακινήσεις, τότε θα σου αφήσει ένα ωραίο αποτύπωμά της από αλλοιωμένο χρώμα...
Spoiler (hover to show)

Το softer - το πράσινο - δεν έχει πρόβλημα.

Μπορείτε επίσης να μου δείξετε σε ποια θέματα θα βρω πληροφορίες για wash & weathering με λάδια;

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #82 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 02:47:55 μμ »
Φίλε μου δε θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά αν σου κάνει silvering τώρα μάλλον θα σου κάνει και μετά το βερνίκι. Δοκίμασε λίγο gloss βερνίκι πάνω στο stencil με πινελάκι και αφησέ το να στεγνώσει για να δεις. Αν συνεχίσει να κάνει τότε πιάσε της Kinetic.
 Εγώ την πάτησα στο 32άρι Φαντομ μου καθώς έβλεπα τα stencils (Icarus) να κάνουν silvering και πίστεψα ότι θα εφευγε με το gloss βερνίκι αλλά το φαινόμενο παρέμεινε και μετά. 
Για weathering υπάρχουν πολλά άρθρα στο MC και γενικά στο internet αλλά ακόμα και στο youtube υπάρχουν πολλά βίντεο με weathering.
Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 05:06:55 μμ »
Τα mirage της Heller πού έχω φτιάξει (4 "C" και 2 "N"  :mrgreen:), εκτός του πρόσφατου Ν, τα είχα περάσει με το gloss βερνίκι της Humbrol αλλά για silvering, μη με ρωτήσεις γιατί δεν το υπολόγιζα και τα μοντέλα τα έχω πετάξει, συν ότι μέχρι σήμερα δεν έχω χρησιμοποιήσει βελτιωτικό. Μπορώ να σου πω όμως ότι είχαν καθίσει χωρίς πρόβλημα εκτός από μερικές πού είχαν διπλώσει ή κατέστρεψα λόγω δικής μου κουλαμάρας.

Τώρα, στο τελευταίο, πέρασα παρκετίνη και έβαλα χαλκομανίες από διαφορετικά κιτ.
Στου κιτ, δεν παρατήρησα πάρα πολύ silvering, από το μονοθέσιο της Heller στα περισσότερα "ne pas marcher" το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο και τέλος, από Kinetic, με τα διακριτικά της μοίρας δεν αντιμετώπισα προβλήματα.

Πάντως, για silvering κάτι έχω δει σε διάφορα θέματα εδώ, πχ μπορείς να τρυπήσεις τη χαλκομανία με καρφίτσα και να βάλεις τοπικά βελτιωτικό ή παρκετίνη.   
 ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 08:24:32 μμ »

Επίσης SOS για όσους χρησιμοποιούν Gunze: Μην χρησιμοποιήσετε το Mark Setter - αυτό με το μπλε καπάκι.

Αλλοιώνει το χρώμα όπου μείνει σταγονίδιό του και όταν βάλεις τη χαλκομανία πάνω του, αυτή μένει ακίνητη στο σημείο που έπιασε, δίχως να μπορείς να τη μετακινήσεις.
Πρέπει να λούσεις την περιοχή με νερό μπας και προλάβεις τα χειρότερα.

Τί μου λές τώρα!! Ετσι την πάτησα καί γω με το Σπιτφαϊρ το 72αρι της Αιρφιξ καί το χω βάλει σε μακρά αποθήκευση. Καί όχι τίποτε ΄λλο αλλά λες, "εντάξει έβαλα τις χαλκομανίες χωρίς βελτιωτικά καί κάτσανε εντάξει.... ουπς έκανα ένα μικρό λαθάκι. Δεν βαριέσαι μωρέ διορθώνεται. Την ξαναβρέχεις και την επανατοποθετείς". Ελα όμως που πέσανε τα σοφτερ και σετερ καί άντε τώρα να βρείς στο Ελλάντα χαλκομανίες κατάλληλες. ΠΟυ μάλλον το κόβω για αγορά δεύτερου κίτ.

Καλή συνέχεια συνάδελφε καί χαλαρά. Δεν σε βιάζει κανείς να το τελειώσεις.

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 08:36:26 μμ »
Δοκίμασε λίγο gloss βερνίκι πάνω στο stencil με πινελάκι και αφησέ το να στεγνώσει για να δεις.
Για weathering υπάρχουν πολλά άρθρα στο MC και γενικά στο internet αλλά ακόμα και στο youtube υπάρχουν πολλά βίντεο με weathering.
Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Φίλε Κώστα πέρασα τα δύο stensils με το Hu35 και ψιλό πινέλο. Μια χαρά είχαν κάτσει χωρίς silvering!
Τελικά μπερδεύει το γεγονός πως είναι τυπωμένες σε ματ φιλμ.
Σε ευχαριστώ πολύ  :!: ::salut::

Sernak πιστεύεις πως το όλο μοντέλο το αξίζει από μεριάς κατασκευής, τότε χαλάλι η νέα καρτέλα.
Βέβαια δεν ξέρω αν στα ίδια χρήματα αγοράζεις νέο 72άρι...

Είδα στο youtube στο κανάλι μας, το βίντεο με wash, pin wash κτλ, αυτό με το harrier.  ::book::
Θα δω τι θα κάνω τελικά, γιατί το wash που θέλω να του κάνω θα είναι διακριτικό με ψιλό πινέλο πάνω στις γραμμώσεις, χωρίς πολλά βρωμίσματα.
Θυμάμαι πάντως πως για τέτοιο wash τα λάδια μου έκαναν κόκκο στο διάλυμα, το έβλεπες καθαρά, ενώ χρησιμοποιώντας αραιωμένο enamel Humbrol δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.
Ve vill see... {We will see in German} :mrgreen:

Πάνο είχα κάνει βελονισμούς και λοιπά βουντού σε αυτές τις δύο χαλκομανίες, αλλά τελικά πρέπει να ήταν μόνο το ματ φίλμ.  ::thumbleft::

Σύντομα update.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 12:14:51 μμ »
Λέωντα δοκίμασε να ρίχνεις λίγο setter στο χλιαρό νεράκι που βάζεις τα decals.Πιστεύω τα ''προετοιμάζει'' καλύτερα σε σχέση με την απευθείας τοποθέτηση με το χοντροπίνελο που συνοδεύει το μπουκαλάκι.Αυτό κάνω εγώ στις ''ζόρικες'' χαλκομανίες και ''δουλεύει'' σωστά το πράγμα μέχρι τώρα χωρίς να φοβάμαι τους ''λεκέδες''.Μετά με το sol κάνεις την δουλειά σου χωρίς φόβο.Πάντα όμως να τσεκάρεις την ποιότητα των χαλκομανιών σου.Δεν είναι πάντα απαραίτητο το setter  :wink:
Καλά τελειώματα φίλε...''Βγάζεις'' πολύ ωραίο ''τυροπιτάκι''  :mrgreen:  ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 11:30:10 πμ »

Sernak πιστεύεις πως το όλο μοντέλο το αξίζει από μεριάς κατασκευής, τότε χαλάλι η νέα καρτέλα.
Βέβαια δεν ξέρω αν στα ίδια χρήματα αγοράζεις νέο 72άρι...

Εξαρτάται από το επίπεδο κατασκευής που προσπαθείς να πετύχεις. Προσωπικά, θα επένδυα σε μία νέα καρτέλα χαλκομανιών για παράδειγμα, αν δεν βιαζόμουν να το τελειώσω μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τώρα το ότι είναι μάτ η χαλκομανία δεν νομίζω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει πως έχεις προετοιμάσει την επιφάνεια που θα τοποθετήσεις επάνω της την χαλκομανία. Το σίγουρο είναι πως τα βελτιωτικά υγρά βοηθούν αρκετά. Εδώ όμως υπάρχει καί ο κινδυνος να σου κάνουν ζημιά στην/στις χαλκομανίες αν χρησιμοποιησεις μεγάλη ποσότητα.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #88 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 04:58:37 μμ »
Καλημέρα σε όλους.
Το μοντέλο έχει προχωρήσει, αλλά δεν πόσταρα τις διάφορες βάσεις.
Πέρασα 2 χέρια gloss H30, πέρασα τα σήματα, σφράγισα με ένα χέρι ακόμα gloss.
Τέλος έκανα wash με Raw Amber διαλυμένο με sansodor.
Τελικά αρχίζω και γουστάρω τα λάδια, αν και το συγκεκριμένο μοντέλο δε βρωμίζει πολύ.
Αυτή τη φορά διαλύθηκε ομοιόμορφα και έκανε καλή δουλειά στις κάτω επιφάνειες.
Στις πάνω ήθελα να κάνω pin wash {αν το γράφω καλά}, δηλαδή να περάσω μόνο τις γραμμώσεις, δίχως κάποια απεικόνιση λερώματος.

Δείτε μέχρι τώρα την πρόοδο:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Επίσης πέρασα χαλκομανίες στους mica ακολουθώντας τα σχέδια που είχα βάλε σε προηγούμενα ποστ.
Λόγω έλλειψης χαλκομανιών για τους συγκεκριμένους πύραυλους στο κιτ, τροποποίησα και έβαλα χαλκομανίες από τους R550 και από διάφορα άλλες που είχα spare.
 Για αυτό υπάρχουν λάθη ως προς το φάρδος της κάθε λωρίδας.

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #89 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 05:08:53 μμ »
Πολύ όμορφο γίνεται, με τα ματ βερνίκια θα δείξει ακόμα καλύτερα!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #90 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 05:14:26 μμ »
Και μένα μου αρέσει πολύ!Με τα φορτία θα δείξει τούμπανο στο τέλος. :wink:

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #91 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 05:37:42 μμ »
Για δείτε και νέες με wash στις πάνω επιφάνειες:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

ʼλλη μία της κάτω επιφάνειας:

Αν και φορούσα γάντια νιτριλίου και είχα αφήσει τα λάδια μια μέρα μέχρι να κάνω το wash της πάνω επιφάνειας, έφυγε ασύμμετρα μέρος των φθορών που είχαν γίνει  :evil:
Θα περιμένω άλλη μια μέρα να στεγνώσει το πάνω μέρος και θα ξανακάνω τα κάτω με πιο αραιωμένο raw amber για να μη γίνει υπερβολικό....

Επίσης έκανα wash στους πυλώνες, αλλά σκουπίζοντάς το έφυγε και το χρώμα...
Δεν το είχα περάσει με gloss βερνίκι και τελικά τα μεταλλικά χρώματα της Gunze-Tamiya είναι πιο ευαίσθητα και από την κανονική γκάμα... Porca Troia...

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 07:28:38 μμ »
στα μεταιλικα κανε wash απλα μην τα σκουπιζεις.... :wink:.το burnt umber ειναι πολυ καλο σε εξαγωγες συνηθως....για διαροες εαν θες βαλε λιγο οπως ειναι στο πινελο κ σβηστο σιγα σιγα.

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 08:57:46 μμ »
Πολύ μου αρέσει....
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 09:45:41 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :D
Τώρα που είναι στα τελειώματα, βιάζομαι να το ολοκληρώσω και κάνω τις πατάτες μια πίσω από την άλλη...

Πάντως στα λάδια χρησιμοποίησα το sansodor:

Αραίωσε πολύ ωραία και ομοιόμορφα το λάδι.
Το χρησιμοποίησα και για το σκούπισμα, βάζοντας πολύ μικρή ποσότητα στο χαρτί κουζίνας.
Σχεδόν άοσμο σε σχέση με το white spirit.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 12:49:05 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :D
Τώρα που είναι στα τελειώματα, βιάζομαι να το ολοκληρώσω και κάνω τις πατάτες μια πίσω από την άλλη...

Πάντως στα λάδια χρησιμοποίησα το sansodor:

Αραίωσε πολύ ωραία και ομοιόμορφα το λάδι.
Το χρησιμοποίησα και για το σκούπισμα, βάζοντας πολύ μικρή ποσότητα στο χαρτί κουζίνας.
Σχεδόν άοσμο σε σχέση με το white spirit.

Τί υγρό είναι ακριβώς - για αραίωμα ή καί για γρήγορο στέγνωμα;; Αν θυμάμαι καλά, είχε καί ένα αλλο υγρο η W&N που ήταν αποκλειστικά για γρήγορο στέγνωμα.

Από το Πλαίσιο το πήρες;

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 02:54:43 μμ »
Για αραίωμα είναι Sernak.
Τώρα επειδή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα λάδια, δεν μπορώ να σου πω αν αραιώνοντας με αυτό επιταχύνεις ή επιβραδύνεις το στέγνωμα των λαδιών σε σχέση με το white spirit.
Αυτό που μου άρεσε ήταν πως δεν μπούχτισα στις μυρωδιές & πως το μείγμα ήταν ομοιόμορφο χωρίς κόκκους.  ::thumbleft::

Για ρώτα κάποιον πιο σχετικό. Ο Armed and Ready για παράδειγμα είναι μεγάλος οπαδός των λαδιών, έχει κάνει πολύ ωραία δουλειά στο F/A-18 με τους 10 Amraam και θα γνωρίζει καλύτερα.

Αν δεν προσφέρει κάτι στους χρόνους στεγνώματος όμως, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Στο Πλαίσιο το βρήκα, αν και έχω την παλιά συσκευασία.

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 07:26:04 μμ »
Κουκλι βγαινει το ατιμο...Σουπερ δουλεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 08:22:34 μμ »
Καλησπέρα παλικάρια!
Για δείτε το τυροπιτάκι με ματ βερνίκι.
Καλό ή όχι;
Μήπως ματάρει και να το περάσω ένα χέρι semi-gloss ή να το αφήσω ως έχει :?:

Τι χρώμα να κάνω τους κώνους των Mica IR, silver ή Aluminium :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #99 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 08:24:17 μμ »
A πολύ μου αρέσει το τυροπιτάκι σου . Θα κάνεις άλλα ξύδια λάδια ή θα το αφήσεις έτσι ? ( εμένα πάντως με το ματ βερνίκι μου αρέσει ) ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: mirage 2000 Kinetic Heller