παρκετίνη

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κανόνας

Γιατί είναι η πρώτη φορά που μου τυχαίνει και γιατί δεν το ήξερα και γιατί αν κάτι διαλύει την παρκετίνη και περνάει από κάτω τότε 99.9% διαλύει και το ακρυλικό βερνίκι. Δε νομίζω να φταίει η παρκετίνη για το πρόβλημα αυτό, μάλλον κάτι τρέχει με τα σήματα, στο He-115 χρησιμοποίησα την ίδια παρκετίνη και την ίδια λακ και δεν υπήρξε πρόβλημα, εδώ τα σήματα έγιναν μαντάρα για κάποιο λόγο που κανείς δεν ήξερε ή ξέρει. Το μοντέλο θα ξανααγοραστεί (μόλις μπορέσω...) απλά για να δοκιμαστούν τα σήματα με τη συγκεκριμένη λακ.
και για ποιό λόγο να την περάσεις πριν την λάκ

Γιατί με το ξύσιμο με το πινέλο στη συνέχεια υπάρχει ο φόβος να καταστρέψω και το σήμα.
συμπεριφέρεται, όπως της .....κατέβει
Είναι το τέταρτο μοντέλο που χρησιμοποιώ την ίδια διαδικασία και είναι το πρώτο που αντιμετωπίζω πρόβλημα. Η μόνη διαφορά με τις άλλες περιπτώσεις είναι ο κατασκευαστής των σημάτων. Πάντως να προσθέσω πως σχεδόν μία δεκαετία τώρα, δεν έχω αντιμετωπίσει παράξενη συμπεριφορά από την παρκετίνη, απορώ πως τα καταφέρνουν και τους δημιουργεί προβλήματα. Εντάξει, δεν είναι ακρυλικό βερνίκι εταιρείας αλλά αν ακολουθηθούν κάποιοι απλοί κανόνες, συμπεριφέρεται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Οσο για τα χρώματα και τα βερνίκια της Gunze θα ήθελα να κάνετε μία δοκιμή πάνω τους με το βελτιωτικό της Gunze και να μου πείτε...
Και γιατί αμέσως φορνετ?!?!?! ρωτάνε πρώτα οι ανθρώποι!!!
όλο και κάποιος Zvezdaλάγνως θα είχε το λογότυπο θα έβαζες τα γράμματα που την κάνανε επάνω από τα άλλα και τέλος........ 
Δε γινόταν να μπουν από πάνω, τα σήματα έγιναν στην κυριολεξία κατσαρά!
Και γιατί να το ξεβάψεις? Δημιούργησες μια ωραία νότα στον πύργο.. Για σκέψου το μετά τα wash και τα σχετικά?
Μπορεί αν το φαινόμενο ήταν πιο "απαλό". Αλλά μετά τη φωτογράφιση τα άφησα μήπως κάτσουν αλλά 10 λεπτά μετά είχαν κυριολεκτικά καταστραφεί άνευ επιστροφής... την τύχη μου μέσα!
Σε δοκιμή που έκανα πριν από λίγο σε σήματα Zvezda από ένα άλλο μοντέλο (Τ-80) έδειξε πως τα σήματα δε δείχνουν να έχουν πρόβλημα με τη λακ... Εριξα και μία τζούρα λακ στο αιχμαλωτισμένο KV-1 και τα σήματα της Hobby Boss (που είχαν περάσει την ίδια περιποίηση με παρκετίνη) παρέμειναν αναίσθητα.
Συμπέρασμα; Μα το φτωχό μου το μυαλό, αν είναι να μπλέξετε με Zvezda και χειμερινή παραλλαγή με λακ και σήματα, αφήστε τα ακρυλικά βερνίκια για λίγο στην άκρη, ρίξτε ένα γυαλιστερό Humbrol, αφήστε μία μέρα να ντουβαροποιηθεί και ξενιάσατε. Και φυσικά συνεχίζω το ψάξιμο για το τι μπορεί να έφταιξε...