Αποστολέας Θέμα: Αρχαριος ερωτήσεις για ξεκίνημα με N scale  (Αναγνώστηκε 12583 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος john67

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
  • modelclub.gr
Απ: Αρχαριος ερωτήσεις για ξεκίνημα με N scale
« Απάντηση #75 στις: Μαΐου 22, 2013, 03:05:42 μμ »

Sorry για τα πολλά post!!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #76 στις: Μαΐου 23, 2013, 12:43:01 πμ »
Όμορφη δουλειά μέχρι εδώ πατριώτη, παρακολουθώ με ενδιαφέρον :!: :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος ppantos

• Scale 1/48
  • *
    • My channel

Αποσυνδεδεμένος ppantos

• Scale 1/48
  • *
    • My channel

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αγία Παρασκευή
  • modelclub.gr
« Απάντηση #79 στις: Μαΐου 24, 2013, 02:19:48 μμ »
Πολύ καλή η δουλειά με τα ξύλα. ::thumbleft::
Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος john67

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 31, 2013, 03:41:01 μμ »
Πέρασε αρκετός καιρός από το τελευταίο post.
Γενικά δεν βλέπω και μεγάλη κίνηση στο forum και αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος να κανω ενα update.
Ο ρυθμός το καλοκαίρι ήταν σίγουρα όπως ταιριαζει στην εποχή , παρόλα αυτά νομίζω ότι κάτι έχω κάνει αυτό το διάστημα και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

Παραθέτω φωτό   
Πανοραμική

Καραφλος ( προς το παρόν) λόφος

Αριστερή  άποψη υψιπεδίου

Πτυσσόμενο καπάκι - καπέλο για πρόσβαση στα hidden yards

Δεξί μέρος υψιπεδίου υπο κατασκευή

κεντρική άποψη

Βεβαίως έχουν πολλά πράγματα να γίνουν ακόμα, θα προστεθούν κτήρια, θα πεσει σκύρο, ο δρόμος θα φτιαχτεί καλλίτερα, η φύση είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο μορφοποίησης και άλλα πολλά...   
Αυτά προς το παρόν , περιμένω τα σχολια σας.

Φιλικά

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 31, 2013, 04:42:38 μμ »
Τα πας καλά Γιάννη!

Τα ανοίγματα δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν στα Hidden Yards, ιδίως εάν θέλεις να "πειράξεις" ένα μοτέρ κλειδιού ή να αλλάξεις ένα reed.Βεβαίως εσύ κρίνεις! ::salut::

Στα βουνά , πιστεύω ότι κάποια εξέχοντα βράχια και κάποια τοιχεία αντιστηρίξεως θα "έδειχναν" ωραία.
Οι γραμμές θέλουν προστασία και δεν είδα να τις έχεις υπερυψώσει για να πέσει το σκύρο.Θα το κάνεις μετά?

Η φύση είναι όμορφα κατανεμημένη και με ωραίους χρωματισμούς. ::salut::

Πέρασε αρκετός καιρός από το τελευταίο post.
Γενικά δεν βλέπω και μεγάλη κίνηση στο forum...

Να σου πω την αλήθεια έχεις δίκιο...
Προσωπικώς έχω αναλωθεί στους αυτοματισμούς , την διαχείριση με τον υπολογιστή και πολλές "ηλεκτρολογικού" χαρακτήρα κατασκευές , η παρουσίαση των οποίων θα ήταν αδιάφορη για την μοντελλιστική κοινότητα που φιλοξενεί τις δουλειές μας...

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 01, 2013, 10:58:45 πμ »
Γιάννη μ' αρέσουν πολύ τα βούνα και νόμίζω,όπως είπε και ο Δημήτρης, με κάποια βράχια το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.
Μπορείς πάντως σχετικά εύκολα να τα προσθέσεις με τη μέθοδο του "αλουμινόχαρτου"   :roll:
Επίσης δε ξέρω αν δε φαίνεται καλά στη φωτογραφία αλλά η είσοδος του τούνελ μοιάζει να είναι στον αέρα και να μην τη "γλύφει" ο βράχος.

Πάντως απ' ότι καταλαβαίνω έχεις δουλέψει πολύ το σχέδιο και προχωράς πολύ μεθοδικά.  ::thumbleft::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος john67

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #83 στις: Νοεμβρίου 01, 2013, 01:58:06 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά για τα σχόλια σας.
Δημήτρη την κουβέντα σου ότι τα πάω καλά την εκλαμβάνω ως ιδιαίτερα ενθαρρυντική.  :D
Κρατάω την πρόταση για βράχια και αντιστήριξη θα το προσπαθήσω.
Οσον αφορά την πρόσβαση στα κρυμμένα yards θεώρησα ότι είναι απαραιτητη όχι μόνο για τα κλειδιά αλλά και για περιπτώσεις εκτροχιασμών. Εχω άνοιγμα και από την πίσω πλευρά της μακέτας ύψους 10 εκ. ελπίζω να τα καταφέρω στην απευκτέα αυτή περίπτωση, παρότι ξέρω ότι αν χαλάσει κλειδί θα ειναι ζόρικα τα πράγματα. Με την ευκαιρία να σας πω ότι όλα (καμιά 20αριά είναι) ελέγχονται πλέον ψηφιακά αφού εχουν εγκατασταθεί decoders ESU switchpilot.   
Επίσης Δημήτρη το θέμα των αυτοματισμών και της διαχείρισης είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και να ξέρεις ότι αρκετοί θα θέλαμε ένα update από εσένα για το πως ελέγχεις την μακετα σου.

Κώστα σε ευχαριστώ, τα τούνελ που θα είναι 6 θέλουν δουλειά , δεν έχω κάνει τίποτα ακομη με αυτά.
Πράγματι το έχω παλέψει το σχέδιο. Και ξέρεις κάτι , είναι σχεδόν 1,5 χρόνος που ασχολούμαι με το σπορ και 10 μήνες που δουλεύω τώρα το συγκεκριμένο σχέδιο της μακέτας. Εχω , στην πορεία, μάθει πράγματα, και αν με ρώταγες τώρα θα είχα ένα σωρό πράγματα να αλλάξω. Είτε σε σχέση με το σχέδιο, είτε σε συγκεκριμένα υλικά (πχ δεν θα εβαζα κλειδιά solenoid αλλά switch motors) και άλλα πολλά.  Αλλά τελικά κατέληξα ότι δεν γίνεται ούτε από θέμα χρόνου - να την διαλύσω και να την ξαναφτιάξω - αλλά και από θέμα κόστους βεβαίως. Οπότε προχωράω με το setup που έχω και προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο πάνω σε αυτό.

Καλό μήνα

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Πάνος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #84 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 01:34:35 μμ »
Εξαιρετικη δουλεια μπραβο Γιάννη ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος john67

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #85 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 08:57:39 μμ »
Πάνο, ευχαριστώ φίλε.
Περιμένουμε και δικά σου νέα.

Αποσυνδεδεμένος john67

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 06:15:04 μμ »
Καλησπέρα παληκάρια,
Εχει περάσει λίγος καιρός από το τελευταίο μου post και είπα να επανέλθω για να σας δείξω την πρόοδο του ''έργου'' κρατώντας και λίγο ζεστό το φορουμ από θέματα κατασκευών.
 Συνεχίζω να δουλεύω κυρίως στην διαμόρφωση του landscape, μετα και από τις τελευταίες σας προτάσεις. Πρόσθεσα βράχια και βουναλάκια καθώς και τοιχεία αντιστηριξης. Ολοκληρώθηκε το δεξί υψιπέδιο με κατασκευή και πλάγιων βράχων. Επίσης άλλο ένα βουνό της κάτω δεξιάς γωνίας. Σε όλα η πρασινάδα μάλλον θα εμπλουτισθεί κι άλλο έχει να πέσει και γρασίδι και δένδρα που δεν υπάρχουν ακόμη.
  Παράλληλα μπήκαν και οι τελευταίες γραμμές ενώ έγινε και μια αλλαγή σε αυτές που υπήρχαν προσθέτωντας ένα ζεύγος κλειδιών δίνοντας την δυνατότητα περισσότερων ελιγμών, οπότε τώρα είναι ολοκληρωμένη η γραμμολογία. Στρώθηκε το βιομηχανικό δάπεδο στο σημείο που θα υπάρξει η ΒΙ.ΠΕ., έγινε προετοιμασία και για το ποταμάκι στην μέσητης μακέτας.
Θεωρώ ότι παρότι έχω πολύυυυυυ δρόμο ακόμα μεχρι την ''ολοκλήρωση '' η μακέτα έχει αρχίσει να παίρνει μορφή και αυτό πραγματικά δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο και ενδιαφέρον στην κατασκευή της !!
Κατασκεύασα ( είχε πολύ πλάκα και είναι πανεύκολο) static grass applicator με μιγοσκοτώστρα - ρακέτα και σουρωτήρι. Κόστος 6 ευρώ ( 3 η ρακέτα και 3 το σουρωτήρι). Δουλεύει άψογα !!
Ααα, και κάτι ακόμα , σκεφτομαι σοβαρά ,να φτιάξω και μια μικρή μακέτα 30 X 120 cm switching point to point θα επανέλθω με νέο σχετικό θέμα προκειμένου να ακούσω τις προτάσεις σας.
Παραθέτω φωτό και περιμένω βεβαίως τα σχόλια και τις προτάσεις - υποδείξεις σας.
Φιλικά

Γιάννης Μπ.

Αποσυνδεδεμένος Πάνος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 11:55:52 μμ »
 ::violent1:: Ζηλεύω!!
Δεντράκια θα βάλεις?

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 11, 2014, 10:56:56 πμ »
Μπράβο Γιάννη. Όταν "φυτέψεις" και τα δέντρα θα δείξει ακόμα καλύτερο.  :wink: Αν και να σου πω την αλήθεια στην πρώτη φωτογραφία το δεξί βουνό νομίζω ότι ανεβαίνει απότομα αλλά με προσθήκη "φύσης" πιστεύω ότι θα φαίνεται πιο ομαλό.

Τα τοιχία τα έκανες με γύψο και τα σκάλισες ή είναι κάποιο καλούπι; Είναι πολύ ωραία ::thumbleft::

ʼντε να βλέπουμε και καμιά κατασκευή στο forum γιατί δεν υπάρχει και πολύ κίνηση τελευταία.
Όχι τίποτα άλλο αλλά αφού δεν κάνω και πολλά πράγματα με τη δικιά μου να χαίρομαι με των άλλων  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος john67

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 11, 2014, 04:12:42 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά,

Κώστα τα τοιχία είναι faller art.no. 272651 εξαιρετικά εύχρηστο υλικό.
Το βουνό δεξιά ίσως έχει δίκιο είναι λίγο ψηλό και απότομο, ουσιαστικά το εφτιαξα σαν ένα ζωντανό backdrop της γωνίας, το οποίο ουσιαστικά δημιουργεί ένα πέρασμα μικρό φαραγγι. Φαντάζομαι ότι όταν αργότερα βάλω πίσω στον τοιχο καμία από τις έτοιμες εικόνες σκηνικού δεν θα φαίνεται ξεκάρφωτο .

Αντε παίδες φτιάξτε και εσείς τίποτα ... Τα τρία Χ που λέει και ο Jimmy ( Χρόνος, χρήμα, χώρος ) μπορούν να ταιριάξουν στις δυνατότητες του καθενός. Θα το δείξω σε άλλο θέμα.     

Αποσυνδεδεμένος john67

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 22, 2014, 03:52:22 μμ »
Μικρό βιντεο με την μακέτα όπως είναι τώρα.

Tags: