Αποστολέας Θέμα: Jagdtiger Porsche Version 1:35 Dragon  (Αναγνώστηκε 11358 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Jagdtiger Porsche Version 1:35 Dragon
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 01:13:35 πμ »
όχι που δεν θα την έβρισκα:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 01:46:27 πμ »
Α μάλιστα, μπράβο που τη βρήκες. Και τώρα τι θα κάνεις; Θα βάλεις τα φωτοχαραγμένα;  ::glossa::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #77 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2012, 01:47:46 πμ »
όχι γιατί το άρμα που φτιάχνω δεν είχε...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #78 στις: Ιουνίου 02, 2013, 07:36:38 μμ »
Δεν ξέρω τι απέγινε αυτός ο κυνηγός, αλλά επειδή ψάχνομαι για μεταλλικές ερπύστριες για τον δικό μου (βασικά έχω και τις δύο εκδόσεις, και την πορσε εκδοση με ζιμεριτ και την χενσελ), έχω να σταθώ σε κάτι πολύ ενδιαφέρον.

όχι που δεν θα την έβρισκα:

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, οι ιδιαιτερότητες είναι αρκετές. Η εμφανής είναι το ζιμμεριτ στα καλύμματα των εξατμίσεων και η έκπληξη είναι οι ερπύστριες. Αν παρατηρήσετε, είναι οι ερπύστριες του Elefant, τις οποίες φορούσε ένα και μόνο άρμα, το fgst. 305003, το οποίο ήταν εκπαιδευτικό.
Click to see the original size.

Οπότε, το ζιμμεριτ στα καλύμματα σημαίνει όλο το άρμα με dunkelgelb και ερπύστριες από ελεφαντ  :mrgreen: :mrgreen:
http://www.rochmmodel.com/gallery/AFV/jagdtiger305003.htm

Θα ψάξω να βρώ καλύτερες φωτογραφίες από το πραγματικό άρμα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #79 στις: Ιουνίου 02, 2013, 08:01:53 μμ »
Βρήκα μια πολύ καλύτερη:
Και αυτή:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #80 στις: Ιουνίου 02, 2013, 08:28:54 μμ »
ειδικα το πρωτο με αυτο το σκουρο μπορντωμαυροκαφε θα εδειχνε. αν κ το πρασινωπο απο κατω ειναι ωραιο ,κ απ οσο ξερω κ ολιγον σπανιο για γερμανικο το τοσο πρασινο οποτες κ ξεχωριστο.up to you.καλη συνεχεια

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #81 στις: Ιουνίου 02, 2013, 11:15:04 μμ »
Ευχαριστώ και τους δύο για το ενδιαφέρον. Το άρμα που θα φτιάξω θα είναι κίτρινο και πράσινο, όπως περίπου το δεύτερο που πόσταρε ο Παναγιώτης.

Χρήστο εγώ με τις πλαστικές βολεύτηκα μια χαρά για το συγκεκριμμένο κιτ. Είναι αρκετά εως πολύ καλές κι εύκολες στην συναρμολόγηση, με εξαίρεση το καθάρισμα των κομματιών.

Όσο για το άρμα που θες να φτιάξεις, δες ένα από τα λινκ που έχω ανεβάσει πιο πριν με την ιστορία των κυνηγών και θα βρεις αρκετές φωτογραφίες. Πάντως αν ξαανφτιάξω κυνηγό θα είναι με την άλλη ανάρτηση και χωρίς πάστες κι σιροπιαστά...  :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #82 στις: Ιουνίου 03, 2013, 07:46:10 πμ »
Νομίζω και εγώ πως δεν θα καταφύγω στην λύση των friul γιατί χρειάζεται να κόψεις το ένα δόντι, ενώ αυτές του κιτ είναι έτοιμες, αν και θέλουν τα μεγάλα πέδιλα καθάρισμα, έχουν κάποια pin marks και φαίνονται. Πάντως, θα κάνω μια δοκιμάστικη με τις ερπύστριες του elefant, έχω και magic tracks και απλές κομμάτι-κομμάτι.

Τώρα, όσον αφορά τις δικές του ερπύστριες, είναι αυτές που το κάθε πέδιλο αποτελείται από 5 κομμάτια, έτσι?
Έχω διαβάσει πολύ μουρμούρα για αυτές και δεν ξέρω τι να κάνω. Από την άλλη, θεωρώ ότι είναι κρίμα να δώσω τόσα λεφτά για τις φριουλ και μετά να αρχίσω να κόβω δόντια για κάτσουν σωστά στο jagdtiger.

Εσύ βρήκες εύκολη την συναρμολόγηση?

Χρήστος

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #83 στις: Ιουνίου 04, 2013, 05:10:12 μμ »
Η ερπύστρια είναι απλή στην συναρμολόγηση αλλά πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη ψιλοδουλειά που κουράζει. Αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 20, 2014, 09:57:18 μμ »
είδα που πόσταρες στο άλλο θέμα και βλέπω τώρα τι έγραφα τότε. Παραδόξως το δικό μου άρχισε μετά το δικό σου και τελείωσε πριν  ::glossa:: :mrgreen:
βέβαια, εγώ τα πιάνω ένα-ένα και δεν έχω ανοιχτά μέτωπα!

Χρήστος

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 22, 2014, 01:18:32 μμ »
είδα που πόσταρες στο άλλο θέμα και βλέπω τώρα τι έγραφα τότε. Παραδόξως το δικό μου άρχισε μετά το δικό σου και τελείωσε πριν  ::glossa:: :mrgreen:
βέβαια, εγώ τα πιάνω ένα-ένα και δεν έχω ανοιχτά μέτωπα!
Χρήστο  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: Παίζω σε πολλά ταμπλό...

Χρειάζομαι κάποιες διευκρινήσεις:

- Το τέρας έχει ακόντια και στις δυο πλευρές. Υποθέτω ότι το ένα πακέτο είναι για καθάρισμα και το άλλο τα επισημαντικά. Παρατηρώντας τα κιτ των king tiger που έχω, έχουν ένα ίδιο πακέτο ακόντια, τα δύο ιδίου μήκους και το ένα κοντότερο. ʼρα υποθέτω ότι αυτά είναι για το καθάρισμα και θα βαφτούν ξύλο και μεταλλικές άκρες.
Η άλλη τριάδα είναι τα επισημαντικά λοιπόν. Πώς βάφονται; Το άρμα με αριθμό 305003 που ήταν εκπαιδευτικό τα είχε κόκκινα κι άσπρα. Μου φαίνεται όμως δύσκολο να μπει κάποιος στο κόπο να βάψει καμουφλάζ ένα άρμα και να αφήσει στην πλευρά του μια παρτίδα με κόκκινα και άσπρα σημάδια να κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα. Μήπως τα έβαφαν κάποιο ενιαίο χρώμα; Κάπου είδα βαμμένα πράσινα ακόντια, μήπως ισχύει το ίδιο;

- Η ερπύστρια που δίνει το κιτ είναι η μάχης. Τα king tiger είχαν την ίδια ερπύστρια ή παρόμοια; Αν ξέρει κάποιος την διαφορά.

-Τα περισκόπια τι χρώμα; Έχω το periscopes από panzer aces, κάνει;

-Ο πυροσβεστήρας πίσω τι χρώμα;

Τέλος, υποθέτω ότι οι εδαφικοί ήταν μόνο κίτρινο ή ανάλογα με τα γούστα του βαφέα;

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 22, 2014, 04:00:29 μμ »
Αυτός ο τύπος του άρματος έφερε αντιαρματικό μόνο πυροβόλο (ΡΑΚ) και όχι οβιδοβόλο. ΄Αρα δεν χρειάζεται επισημαντικά ακόντια, όπως όλα τα Α/Τ πυροβόλα.
Το πυροβόλο ήταν 12,8 cm 44 /L 55. δηλαδή έχουμε μήκος κάννης 12,8Χ55=7040 μέτρα. Αν συνυπολογίσουμε το μήκος της θαλάμης και το πάχος του κλείστρου φτάνουμε στα 8,5 περίπου μέτρα. Το μάκτρο καθαρισμού λοιπόν πρέπει να είναι μεγαλύτερο ( για ευχέρεια χειρισμού) από 8,5 μέτρα. Γύρω στα 9,5 ή και 10 μέτρα. Αν υπολογίσουμε το μήκος κάθε τμήματος του μάκτρου καθαρισμού στο 1,5 μέτρο , τότε απαιτούνται 6 ή 7 κομμάτια.
Οι περισκοπικές διόπτρες, τα περισκόπια, οι πανοραμικές διόπτρες κλπ ήταν συνήθως σε dunkelgelb. Οι πυροσβεστήρες,ως τις αρχές του ΄43 ήταν σε panzer grey, μετά σε dunkelgelb. Ελάχιστοι ήταν σε κόκκινο.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 22, 2014, 04:47:55 μμ »
Τα μακριά τμήματα των ακοντίων είναι 43 χιλιοστά υπό κλίμακα και το κοντύτερο 28 χιλιοστά. Η μία τριάδα μας δίνει μήκος 2Χ43 + 28 = 114 χιλιοστά άρα 114Χ35= 3990 χιλιοστά στην πραγματικότητα, περίπου 4 μέτρα.
Η δεύτερη τριάδα, με τα τρία μήκη 43 χιλιοστά μας κάνει 43Χ3=129 χιλιοστά άρα 129Χ35= 4515 χιλιοστά.
Συνολικό μήκος ακοντίων 8505 χιλιοστά, περίπου 8.5 μέτρα.
Συγκρίνοντας ένα μήκος 243 χιλιοστών υπό κλίμακα μου βγαίνει ικανοποιητικό σαν μέγεθος για να είναι όλα ακόντια καθαρισμού. ʼρα ξύλινα με μεταλλικές άκρες.

Αν ισχύει αυτό όμως, τότε γιατί το εκπαιδευτικό είχε κόκκινα άσπρα σημάδια; Μήπως για να μπορούν να καταλάβουν, σε περίπτωση εμπλοκής, σε τι βάθος είναι μέσα στην κάνη σφηνωμένο το βλήμα;  ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::

Για τα περισκόπια ενδιαφέρομαι για το διάφανο κομμάτι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.  ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 22, 2014, 05:18:41 μμ »
Τα μακριά τμήματα των ακοντίων είναι 43 χιλιοστά υπό κλίμακα και το κοντύτερο 28 χιλιοστά. Η μία τριάδα μας δίνει μήκος 2Χ43 + 28 = 114 χιλιοστά άρα 114Χ35= 3990 χιλιοστά στην πραγματικότητα, περίπου 4 μέτρα.
Η δεύτερη τριάδα, με τα τρία μήκη 43 χιλιοστά μας κάνει 43Χ3=129 χιλιοστά άρα 129Χ35= 4515 χιλιοστά.
Συνολικό μήκος ακοντίων 8505 χιλιοστά, περίπου 8.5 μέτρα.
Συγκρίνοντας ένα μήκος 243 χιλιοστών υπό κλίμακα μου βγαίνει ικανοποιητικό σαν μέγεθος για να είναι όλα ακόντια καθαρισμού. ʼρα ξύλινα με μεταλλικές άκρες.

Αν ισχύει αυτό όμως, τότε γιατί το εκπαιδευτικό είχε κόκκινα άσπρα σημάδια; Μήπως για να μπορούν να καταλάβουν, σε περίπτωση εμπλοκής, σε τι βάθος είναι μέσα στην κάνη σφηνωμένο το βλήμα;  ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::

Για τα περισκόπια ενδιαφέρομαι για το διάφανο κομμάτι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.  ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

Καλησπέρα σε όλους! Συμφωνώ και επαυξάνω με τον προλαλήσαντα Λευτέρη! Τα ακόντια επισημάνσεως όμως χρησιμοποιούνται και από άρματα μάχης! Το άρμα μάχης έχει δυνατότητα να εκτελέσει έμμεση βολή, καθώς και σε περίπτωση απώλειας του θερμικού επισήμανση αμέσων βολών κατά τη διάρκεια της νύκτας! (λόγω χώρου και μη ανάγκης χρησιμοποιήσεώς των δεν περιλαμβάνονται στις καρτέλες φορτώσεως των αρμάτων). Τα Μ47 και 48 του ΕΣ είχαν τέτοια ακόντια. Οπότε σε ένα εκπαιδευτικό άρμα θεωρώ λογικό να υπήρχαν. Υπάρχει και η περίπτωση τα παραπάνω να είναι μακτρόξυλα βαμμένα κόκκινο - άσπρο για να εξυπηρετούν αφενός τις ανάγκες συντήρησης (καθαρισμός κάννης) και παράλληλα τις ανάγκες εκπαίδευσης (ως ακόντια επισήμανσης).

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 22, 2014, 06:00:11 μμ »
Κοσμά ειλικρινά δεν ήξερα ότι τα Μ47-48 είχαν-έχουν επισημαντικά ακόντια για έμμεση βολή. Τα στοιχεία της παρεκτροπής ( ή έκτροπής για τα άρματα) πού μπαίνουν, εφ' όσον η κλασική πανοραμική διόπτρα λείπει ; Με ποιόν τρόπο κατευθύνεται το πυροβόλο ;
Δεν έχω παρατηρήσει πάντως ή διαβάσει τίποτα τέτοιο για τον Β΄Π.Π.,ούτε στην Κορέα έχω δει φώτο από Pershing να βάλει με ακόντια. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Θα με ευχαριστούσε πολύ αν μπορούσες να δώσεις λίγες λεπτομέρειες παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #90 στις: Ιουλίου 22, 2014, 06:11:53 μμ »
Λοιπόν, για να σε βγάλω από την δύσκολη θέση, ΟΛΑ τα JT που είχαν την ανάρτηση Πορσε, ήταν σε εκπαιδευτικές μονάδες και προωθήθηκαν σε μονάδες μάχης όταν πια οι Γερμανοί καιγόντουσαν για άρματα. Υπάρχουν φωτογραφίες JT που είναι στην μάχη με ερπύστριες μεταφοράς, για τόση βιασύνη μιλάμε.

Επίσης, αν παρατηρήσεις, το κιτ σου δίνει σήματα για τα 305005, 305006, 305007, 305009 και 305010. Τα 305001, 305002, 305003, 305004 ήταν διαφορετικά γιατί είχαν το ζιμμεριτ πιο χαμηλά στην υπερκατασκευή και δεν είχαν καθόλου στα φτερά. Το 305004 είναι αυτό στο Μποβινγκτον, μπορείς να δείς φωτογραφίες και να δείς τις διαφορές. Το 305003 είναι πολύ ιδιαίτερο γιατί φορούσε ερπύστριες από φερντιναντ και για αυτό το λόγο είχε και τροποποιημένο γρανάζι. Το 305008 είχε προβληματική θωράκιση και πήγε άπατο. Τα 305010 και 305011 είχαν καμουφλαζ, αλλά το 305011 δεν είχε ζιμμεριτ. Από το 305012 και μετα, ήταν παραγωγής Χενσελ. (τώρα θυμήθηκα ότι εσύ είχες αυτό χωρίς το ζιμμεριτ, αλλά όπως και να έχει έβαλες το ζιμμεριτ του εντουαρντ και είναι αυτό που πήγαινε ψηλά στην υπερκατασκευή)

Που θέλω να καταλήξω? ότι με εξαίρεση το 305010 που είχε τρίχρωμη παραλλαγή, μπορείς να βάλεις τα επισημαντικά ακόντια στα υπόλοιπα, αν θέλεις να τα αναπαραστήσεις κατά την περίοδο που ήταν ακόμα στις εκπαιδευτικές μονάδες. Αυτό έκανα εγώ στο δικό μου.

Όσον αφορά τις ερπύστριες, είναι οι Gg 24/800/300, τις οποίες φορούσαν τα JT με ανάρτηση Πόρσε και μερικά πρώιμα ΚΤ, κοινό σημείο είναι το γρανάζι με τα 18 δόντια. Όσον αφορά τους εδαφικούς, μου φαίνεται πώς όλα είχαν μονόχρωμους

Ακόμα και αυτά που έχουν παραλλαγή, οι εδαφικοί φαίνεται να είναι μονόχρωμοι.

Ελπίζω να βοήθησα!

Χρήστος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #91 στις: Ιουλίου 22, 2014, 06:44:32 μμ »
για τα περισκοπια βαλε το persicopes της vallejo. Αλλιως transparent blue και transparent green παλι vallejo .κ μετα με το πινελακι ελαχιστο gloss βερνικι . στην πραγματικοτητα νομιζω επαιρναν αποχρωση αναλογα με τη γωνια που επεφτε το φως πανω τους, ειτε σε μπλε ειτε πρασινωπη.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #92 στις: Ιουλίου 22, 2014, 07:23:24 μμ »
Ευχαριστώ Παναγιώτη...  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Χρήστο, δες τα πμ σου.

Όσον αφορά το βάψιμο:
Ενώ σκόπευα να κάνω το 305010, πιστοποίησα ότι είχε παραλλαγή με φιδάκια που δεν μου αρέσει. Η διαφορά που είχε το 305010 ήταν η οριζόντια  μπάρα στο travel lock του πυροβόλου και το ζίμεριτ μέχρι επάνω.
3 άρματα με ανάρτηση Πόρσε είχαν περαστεί με ζιμεριτ μέχρι ψηλά, παραδόθηκαν στην μονάδα 653 τον 10/44 και ένα ήταν το 305010. Το άλλο είναι το 305009 και κάποιο από τα 305006 ή 305007. Το 305009 δεν βάφτηκε, το άλλο δεν ξέρουμε.

Για να μην το παιδεύω άλλο, αποφάσισα να γενικέυσω λίγο. Αφαίρεσα την οριζόντια μπάρα από το travel lock έτσι ώστε να μην με περιορίζει στο 305010. Θα βαφτεί παραλλαγή με λωρίδες. Βασικό κίτρινο, φαρδιές λωρίδες πράσινες με λεπτή καφέ γραμμή στις άκρες κάθε πράσινης λωρίδας. Θα μπουν σταυροί στις πλευρές και πίσω, και νούμερο μαύρο 331.

Οπότε δεν χρειάζεται να το κουράσουμε άλλο...  ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #93 στις: Ιουλίου 23, 2014, 08:45:07 μμ »
Κοσμά ειλικρινά δεν ήξερα ότι τα Μ47-48 είχαν-έχουν επισημαντικά ακόντια για έμμεση βολή. Τα στοιχεία της παρεκτροπής ( ή έκτροπής για τα άρματα) πού μπαίνουν, εφ' όσον η κλασική πανοραμική διόπτρα λείπει ; Με ποιόν τρόπο κατευθύνεται το πυροβόλο ;
Δεν έχω παρατηρήσει πάντως ή διαβάσει τίποτα τέτοιο για τον Β΄Π.Π.,ούτε στην Κορέα έχω δει φώτο από Pershing να βάλει με ακόντια. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Θα με ευχαριστούσε πολύ αν μπορούσες να δώσεις λίγες λεπτομέρειες παραπάνω.

Και όμως είχαν! Αλλά είναι πολύ σπάνιο να το δεις σε φωτογραφία, διότι αν και τα άρματα έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν έμμεση βολή κατά 99,999 % τα πληρώματα δεν ελάμβαναν - λαμβάνουν την παραπάνω εκπαίδευση! Υπάρχει και σχετικός κανονισμός που ορίζει τα της έμμεσης βολής (του ΕΣ).

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Ιουλίου 23, 2014, 10:03:03 μμ »
Και όμως είχαν! Αλλά είναι πολύ σπάνιο να το δεις σε φωτογραφία, διότι αν και τα άρματα έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν έμμεση βολή κατά 99,999 % τα πληρώματα δεν ελάμβαναν - λαμβάνουν την παραπάνω εκπαίδευση! Υπάρχει και σχετικός κανονισμός που ορίζει τα της έμμεσης βολής (του ΕΣ).

Υπάρχουν φωτογραφίες αμερικανικών Μ-10 και Μ-18 που εκτελούν έμμεσες βολές με υψωμένο το πυροβόλο κατά τον Β'Π.Π. αλλά δεν έχω παρατηρήσει ακόντια κτλ...   :roll:

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #95 στις: Ιουλίου 24, 2014, 10:24:43 πμ »

Υπάρχουν δύο είδη εμμέσου βολής. Βολή εναντίον ορατού στόχου και εναντίον μή ορατού στόχου ( π.χ. πίσω από ένα ύψωμα). Χωρίς πανοραμική διόπτρα και επισημαντικά ακόντια μπορείς να βάλεις κατά ορατού στόχου κάνοντας διορθώσεις κατά διεύθυνση και καθ' ύψος. Σε αυτό το είδος της βολής κάθε πυροβόλο πρέπει να κατευθυνθεί μόνο του και, λόγω ελλείψεως διοπτρών, όχι από ένα πυροβόλο. Φυσικά η τεχνική αυτή είναι για μεγάλης επιφανείας στόχους ( π.χ. ένα χωρίο).
Αυτή η τεχνική εφαρμόζεται στα πυροβόλα, αν έχει χαθεί-καταστραφεί-χαλάσει η διόπτρα τους. Εκτελείται βολή παρατηρήσεως κατά του εχθρικού στόχου και όταν η κατεύθυνση του πυροβόλου είναι ικανοποιητική, μπήγονται κάθετα δύο επισημαντικά ή και άλλα ακόντια στο χώμα, αριστερά και δεξιά της κάννης, εφαπτόμενα αυτής. ΄Οταν η κάννη κουνηθεί απ' τις επανατάξεις μετά τις βολές, ένα ακόντιο μπορεί ( σίγουρα) να παρουσιάσει κλίση. Με τον χειροστρόφαλο της κατά διεύθυνση κινήσεως επαναφέρουμε την κάννη, ούτως ώστε να εφάπτεται του κάθετου ακόντιου.
Παρόμοιο τρόπο βολής ( με δύο ακόντια δεξιά και αριστερά της κάννης) έχω δει σε φωτο αμερικανικών Μ10 και Μ18.
Ο τρόπος αυτός εκτελέσως εμμέσου βολής ( με ή χωρίς ακόντια) χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αμερικανούς στην Ιταλία, επειδή υπήρχε έλλειψη πεδινού πυροβολικού.
Χρησιμοποιήθηκε επίσης, αλλά σε μικρότερο βαθμό στην Νορμανδία και μετά.
Στην Νορμανδία έχει καταγραφεί έμμεση βολή, με αυτόν τον τρόπο, καναδικής μονάδος Sherman.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #96 στις: Ιουλίου 31, 2014, 11:48:42 μμ »
Η μανιβέλα στο πίσω μέρος ακολουθεί την παραλλαγή ή είναι gunmetal;

Οι δυο «κρίκοι» ακολουθούν κι αυτοί την παραλλαγή;

Το ψαλίδι στον ντεκ του κινητήρα έχει ξύλινες λαβές ή από βακελίτη;

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω στο βάψιμο των εργαλείων;

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #97 στις: Ιουλίου 31, 2014, 11:59:57 μμ »
Early κοφτης βακελιτης
Late κοφτης ξυλινος,τους τελειωσε ο βακελιτης.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #98 στις: Αυγούστου 01, 2014, 01:56:01 πμ »

σε οσες α/μ φωτο εχω βρει κ οσο μπορεσα να διακρινω , σε αρματα με καμο ,οι C hooks ηταν μονοχρωμοι .DGelb μονο
λαβες απο κοφτες με new wood ή old wood. Απριλιος -Μαιος του '45 χλωμο να εβαζαν βακελιτη, συμφωνω με τον Αντωνη

Tags: