Αποστολέας Θέμα: Sd.Kfz 7/2 Hasegawa 1/72  (Αναγνώστηκε 1849 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
Sd.Kfz 7/2 Hasegawa 1/72
« στις: Μαΐου 05, 2012, 11:42:33 μμ »
Λοιπόν το πήρα απόφαση να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο μοντέλο παρ' ότι είναι παλιό και ξεπερασμένο από άποψη λεπτομέρειας.
Σε μια προσπάθεια να το εμπλουτίσω πήρα ένα PE σετ από Part, κάννη από Schatton και ερπύστριες ρητινένιες γιατί αυτές του κιτ δεν παλεύονται.

Μερικές φωτό :

Click to see the original size.  Click to see the original size.

Τώρα ξεκινάω το πυροβόλο αλλά δεν έχω βρει αρκετές φωτογραφίες. Δυστυχώς το πυροβόλο του κιτ είναι για κλάμματα.
Μπορείτε να ποστάρετε ότι φωτό έχετε σχετικά με το 3.7 Flak 36?

Ευχαριστώ, P.A.

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
Απ: Sdkfz 7/2 Hasegawa 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 06, 2012, 12:21:39 πμ »
http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=70&t=176460
http://en.valka.cz/viewtopic.php/t/25980
Καλή αρχή με το άθλιο αυτό κίτ που θέλει τόνους δουλειάς!!!Ότι άλλο βρω σε ενημερώνω. ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 06, 2012, 09:44:53 πμ »
Γιατί Χριστιανέ μου, πας και μπλέκεις με τέτοια μοντέλα??? Τα νεύρα σου δεν τα λυπάσαι??? ʼσε που νομίζω  ότι το συγκεκριμένο είναι και λάθος σε διαστάσεις  :roll:

Η δουλειά σου όμως μέχρι τώρα είναι πολύ καλή και είμαι σίγουρος ότι ο βάτραχος θα γίνει (κάτι σαν) πρίγκηπας
Καλό κουράγιο  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 06, 2012, 10:13:46 πμ »
Ωραία δουλειά ΣΟΟΥ ΦΑΡ  ::glossa::
ως κατ' εξοχήν "λουκανικοδάχτυλο" με κόμπλαρες με τα όσα κάνεις σε αυτη την κλίμακα !!
μια ερώτηση : τα πριτσινάκια με τι τα "έκοψες" ? πολύ εντυπωσιακά !
και άλλη μια : οι ερπύστριες φαντάζομαι ήταν μονοκόμματες και τις λύγισες με ζεστό νερό? δείχνουν πολύ καλές.
και μια απορία : θα χρειαστεί να μασκάρεις τα όργανα του ταμπλώ ? γιατί δεν προτίμησες να βάψεις πρώτα και μετά να συναρμολογήσεις ?

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 07, 2012, 07:31:42 μμ »
Dimu : Ευχαριστώ για τις φωτο. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμμία σχέση μεταξύ του κιτ και της πραγματικότητας. Θα δω τι θα κάνω.

Dimitris72:  Μια πετριά την έφαγα με αυτό το μοντέλο, ήθελα να το φτιάξω ντε και καλά. Και καλά το όχημα αντε και το μαζεύεις κάπως.
(Για τις διαστάσεις του δεν ξέρω πάντως) . Το πυροβόλο νομίζω μόνο η ARMO το βγάζει.

Stavros : Με υπομονή και επιμονή όλα γίνονται. Τα πριτσσινάκια τα φτιάχνω με ένα τιπ που μου έδωσε ο Dimu πήρα γραναδοράκια από ένα κατάστημα με είδη ωρολογοποιών στην πλατεία Κλαυθμώνος λέγεται Πιόκος. Χτυπάς λεπτό φύλλο λαμαρίνας και τα ψαρεύεις από κάτω. Προϋπόθεση από κάτω να έχεις ελαστική επιφάνεια και να μην χτυπήσεις δυνατά γιατί χώνονται βαθιά στο λάστιχο. Το κολλάω προσωρινά με σάλιο  ::glossa:: και μόλις πχ βάλω μια σειρά τα περνάω με glossy βερνίκι. Αυτό με προσοχή τα κρατάει μέχρι να πέσουν τα χρώματα. Μετά το χρώμα δεν φεύγουν.

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Οι ερπύστριες είναι tracks and troops, δεν χρησιμοποίησα νερό εξάλλου ήταν τόσο εύθραυστες που ουσιαστικά τις βρήκα link by link μέσα στο φακελάκι τους.  Έχουν πρόβλημα και αυτές πάντως.
Και φυσικά σύμφωνα με το νόμο του Μέρφυ στο μοντελισμό, έμαθα ότι βγάζει η Revell όπου να ναι καινούργιο Sdkfz 7 το οποίο θα κυκλοφορήσει (φυσικά) λίγο αφού τελειώσω το δικό μου :?.

Για τα όργανα είναι πανεύκολο να στάξω μια σταγόνα μασκόλ και να βάψω μετά, το έχω ξανακάνει χωρίς πρόβλημα.

Αυτά προς το παρόν θα επανέλθω μόλις έχω κάτι καινούργιο.

Οποιοδήποτε επιπλέον στοιχείο για το Flak ευπρόσδεκτο. Εάν κάποιος είχε και τα σχέδια θα ήταν το ιδανικό.

Ευχαριστώ, P.A.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 08, 2012, 05:40:34 μμ »
Πρώτον να ξέρεις ότι είσαι ένας από τους άρχοντες της αρματικής 1/72...
Χαρά στα χέρια σου...
ʼκου φτιάχνεις πριτσίνια!!!
Δεύτερον: παρατάτα το!!! Το συγκεκριμένο κιτ είναι απαίσιο...
Επιπλέον όχι μόνο η Revell θα κυκλοφορήσει το Sdkfz 7 (το οποίο θα είναι πολύ καλό μια και είναι ουσιαστικά καλούπι της MACO), αλλά η ίδια η MACO κυκλοφορεί ένα αρκετά σωστό 37άρι flak στην 1/72... Και η ΜACO δίνει, με έξτρα χρέωση, δική της μεταλλική κάνη...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 08, 2012, 10:01:28 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά μέχρι στιγμής Πάνο!!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 08, 2012, 11:14:02 μμ »
Επιπλέον όχι μόνο η Revell θα κυκλοφορήσει το Sdkfz 7 (το οποίο θα είναι πολύ καλό μια και είναι ουσιαστικά καλούπι της MACO), αλλά η ίδια η MACO κυκλοφορεί ένα αρκετά σωστό 37άρι flak στην 1/72... Και η ΜACO δίνει, με έξτρα χρέωση, δική της μεταλλική κάνη...

Νομίζω ότι η MACO βγάζει το flak 43 ενώ αυτό είναι το 36.

ALEX_SSGTi : Ευχαριστώ συνονόματε  ::glossa::

P.A.

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 09, 2012, 12:10:02 πμ »
Ωραία η πρόοδος εργασιών, ίσως οι παρακάτω φωτογραφίες να βοηθήσουν έστω και λίγο:

http://militarymodels.co.nz/2012/05/08/photo-walkaround-3-7cm-flak-37-auf-selbstfahrlafette-sd-kfz-72/

(Τώρα το 3.7cm Flak36 με το 3.7cm Flak 37 έχουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους, όπως στην κάννη όπως θυμάμαι πρόχειρα τώρα, αλλά όχι πολύ εμφανείς ή τρανταχτές, τόσο που να σε προβληματίσουν αν βρεις το ένα ή το άλλο στην κλίμακα αυτή.)

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 09, 2012, 01:08:33 πμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 15, 2012, 10:11:56 μμ »
Γεια χαρά και πάλι, κατάφερα να προχωρήσω με το project και με χαρά σας το παρουσιάζω. 
Εμπνευσμένος από γνωστή φωτογραφία που κυκλοφορεί στο internet θα στήσω σκηνικό χαλάρωσης του πληρώματος γύρω από αρχαίο μνημείο.

Το αρχαίο είναι αγορασμένο από αρχαία Ολυμπία από μαγαζί αναμνηστικών (το αεικίνητο μάτι του μοντελιστή ψάχνει πάντα για υλικά  ::glossa::)

Το όχημα παλαιώθηκε με λάδια και pigments ΜΙG και Vallejo. Σήματα έβαλα από 2nd Panzer Div.
 Η ιδέα είναι να δείξω την αντίθεση μεταξύ των στρατευμάτων που είχαν μπει στη Ρωσία και καλπάζανε στις στέππες με τη χαλάρωση στην Ελλάδα μετά την εισβολή. Γι αυτό το λόγο ο τίτλος της βινέττας θα είναι ''Meanwhile in Greece - Autumn 1941'' .
Το όχημα κατά 90% είναι έτοιμο και θα έχει τελειώσει μέχρι το επόμενο Σ/Κ αλλά για φιγούρες κλπ δεν το βλέπω.

Απολαύστε και σχολιάστε ελεύθερα.

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

P.A.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 12:03:30 πμ »
Ωραία δουλειά στο όχημα, ωραίο και το αρχαίο εκ Ολυμπίας, μια χαρά δένει ως προς τη κλίμακα, εκείνη την πρασινάδα μόνο, μη τη χρησιμοποιήσεις, δεν είναι ωραία, βρες άλλο τύπο φυτών...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 12:06:17 πμ »
Ωραία ιδέα η βινιέτα με το περιστύλιο και τους αραχτούς :wink:
Ωραίο δείχνει και το Sdkfz...

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::